Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΨΑΧΝΩ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ...

Recommended Posts

... να συλλέξω ένα μπουκαλάκι γάλα ώστε στις 4 Ιουνίου να μπορέσω να παρευρεθώ στην σχολική γιορτή της Μαριαννούλας: το μωρό δεν θα έχει σαραντίσει για να το πάρω μαζί μου, και θα έρθει για baby-sitting η φιλενάδα μου.

Όμως δεν έχω θήλαστρο, ο αποκλειστικός θηλασμός μας πάει πολύ καλά και εγώ δεν ξέρω τί να κάνω: να αγοράσω θήλαστρο, να νοικιάσω για μία μόνο φορά, τί λέτε οι έμπειρες;

Ξέρω οτι το symphony της medela είναι πολύ καλό για τις μαμάδες που δεν έχουν εδραιώσει γαλουχία - αξίζει να το νοικιάσω για μία μόνο φορά; Τί άλλες εναλλακτικές έχω;

Διάβασα και το σχετικό thread για τα θήλαστρα αλλά δεν έβγαλα συμπέρασμα τι ταιριάζει γι αυτή την περίπτωση.

Τι γνώμη έχετε;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Ιρο να παρεις ενα χειροκινητο.......μη το λυπασαι.......ολο και καπου θα σου χρειαστει........ειτε για να λειψεις απο το σπιτι, ειτε για να βγαλεις γαλα να βαλεις στις κρεμουλες του μωρου........ :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ηρώ εγώ θα σου έλεγα να μην πάρεις χειροκίνητο γιατί είναι ιδιαίτερα κουραστικό.. Δώσε κάποια χρήματα παραπάνω να πάρεις ένα ηλεκτρικό, το αξίζει γιατί κάποιες φορές όπως αυτή που θα χρειαστεί να φύγεις θα κάνεις λιγότερο κόπο να βγάλεις γαλατάκι και ίσως αυτό παίζει ρόλο για να αφήσεις παραπάνω. Εγώ το έχω κάνει 5-6 φορές μέχρι τώρα..

lazy.gif

Όταν λέμε ηλεκτρικό, εννοούμε π.χ το mini της medela;

Ποιά είναι τα κριτήρια για να επιλέξω μεταξύ χειροκίνητου και ηλεκτρικού;

Είμαι άσχετη, το ξέρω.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Ηρώ εγώ θα σου έλεγα να μην πάρεις χειροκίνητο γιατί είναι ιδιαίτερα κουραστικό.. Δώσε κάποια χρήματα παραπάνω να πάρεις ένα ηλεκτρικό, το αξίζει γιατί κάποιες φορές όπως αυτή που θα χρειαστεί να φύγεις θα κάνεις λιγότερο κόπο να βγάλεις γαλατάκι και ίσως αυτό παίζει ρόλο για να αφήσεις παραπάνω. Εγώ το έχω κάνει 5-6 φορές μέχρι τώρα..

Συμφωνω...ειχα το χειροκινητο της αβεντ...απελπιστικο...

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Και εγω υπερ του ηλεκτρικου ειμαι αλλα αν δεν θελει να ξοδεψει λεφτα και πιστευει οτι θα το χρησιμοποιησει ελαχιστα καλυτερα να παρει ενα εστω χειροκινητο παρα να νοικιαζει......

Το χειροκινητο ποναει την θηλη και ειναι σιγουρα κουραστικο......

Τα ηλεκτρικα παλι νομιζω οτι ξεκινουν να στοιχιζουν απο 80 ευρω και πανω.......το δικο μου ειναι το swing medela και εχει 150 ευρω......τα χει βγαλει τα λεφτα του.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Είμαι άσχετη, το ξέρω.

Απλα με το mini electric της medela θα βγαζεις πιο ευκολα και πιο γρηγορα γαλα,ειναι ομως πιο ακριβο απο ενα απλο χειροκινητο!

Αν μπορεις να διαθεσεις τα χρηματα,παρε το mini electric γιατι ακομη αρχη ειναι,θα χρειαστει και αργοτερα ισως,που ξερεις....π.χ.αν πας στην δουλεια σου :wink:

Ναι 80 ευρώ το πλήρωσα και εγώ, το mini της medela, άλλαξα ένα φορμάκι του μαιευτηρίου στο Λητώ πρόσθεσα και κάτι ακόμα και έτσι δε μου φάνηκε. Για τις φορές που το έχω χρειατεί είναι μια χαρά. Περίπου στη δική σου ηλικία και πρώτη φορά που το δοκίμασα έβγαλα 80μλ. Τις επόμενες φορές πάνω από 100, και 15ο έχω φτάσει.. Τώρα σκέφτομαι πως όταν αρχίσουμε τα ρυζάλευρα θα χρησιμεύσει πολύ, γιατί θα προσπαθήσω να της τα κάνω με δικό μου γάλα..

Πάντως ότι και να πάρεις μην προσπαθήσεις πρώτη φορά τη μέρα που θα το θέλεις. Μπορεί να μην καταφέρεις να βγάλεις καθόλου γάλα και να απογοητευτείς. Θέλει λίγο προσπάθεια και εξοικείωση..

Άντε καλή επιτυχία!!

lazy.gif

Είμαι άσχετη, το ξέρω.

Το mini κάνει μόνο 34 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό και είναι το όριο της δυσφορίας...

από ηλεκτρικά μικρά μόνο το swing είναι καλό, κάνει 45-60 θηλαστικες κινήσεις το λεπτό, έχει άντληση δύο φάσεων (δηλαδή στην αρχή κάνει γρήογρες και απαλές θηλαστικές κινήσεις για να κατέβει γρήγορα το γάλα). Η άντληση των δύο φάσεων είναι το πιο βασικό χαρακτηριστικό στα θήλαστρα. Στα ζώα όπου η ποσότητα του γάλακτος και ο χρο΄νος μεταφράζονται σε χρήμα δεν υπάρχει κανένα θήλαστρο που να μην είναι δύο φάσεων!!!

Η τιμή του swing είναι 150 ευρώ, για τα όσα προσφέρει τη θεωρώ πολυ καλή. Δηλαδή θα σκεφτόμουν να δώσω 55 ευρώ για το harmony και δεν θα έδινα με τίποτα τα 80 ευρώ για το mini...

Το χειροκίνητο είναι καλό για ευκαιριακή χρήση αλλά θέλει περισσότερο χρόνο για να εξοικειωθεί η μαμά και να βρει το σωστό ρυθμό.

Διαφημίσεις

Κι εγω με το χειροκινητο δυσκολευτηκα στην αρχη.......δεν ηξερα πως να το χρησιμοποιησω......μου βγαλε την ψυχη αλλα μετα το εμαθα........

Μαλιστα οταν τελικα βρηκα το swing που ηταν σε ελλειψη για καιρο, σκεφτομουν να το παρω η οχι αφου ειχα βολευτει με το αλλο!!!! Τελικα το πηρα γιατι ειπα οτι με τοσα ζορια ας εχουμε κι εμεις μια πολυτελεια.....και οντως αξιζε τα λεφτα του...το γαλα βγαινει σε χρονο dt και χωρις καμμια ενοχληση.,.......

με τοσα ζορια ας εχουμε κι εμεις μια πολυτελεια.....και οντως αξιζε τα λεφτα του...το γαλα βγαινει σε χρονο dt και χωρις καμμια ενοχληση.,.......

Ακριβώς κι εγώ γι αυτό λέω ότι τα 150 ευρώ μου φαίνονται πολύ καλή τιμή σε σχέση με τα χρήματα που δίνει κανείς για τα άλλα!

Την πάτησα δηλαδή Αγλαΐα..!!!

Κρίμα που δε σας είχα γνωρίσει τότε..

Όχι βέβαια, δεν την πάτησες αφού εσύ καταφέρνεις να αντλήσεις με αυτό το θήλαστρο. :wink: Απλά πριν το δοκιμάσεις δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις.

Το mini electric είναι το μοναδικο μικρό θήλαστρο που έχει πουλήσει τόσα κομμάτια εδώ και πολλά χρόνια και εξακολουθεί να πουλάει. Απλά υπάρχουν αρκετές μητέρες που δεν μπορούν να αντλήσουν αρκετό γάλα με αυτό ενώ μπορούν με το swing. Όσο δεν υπήρχε το swing αυτή ήταν το μόνο μικρό καλό, όμως τώρα που υπάρχει το swing δεν υπάρχει λόγος μια μαμά να ρισκάρει και να παιδεύεται! :wink:

Διαφημίσεις

Λοιπον,εγω όταν χρειάστηκε να λείψω ένα πρωι λιγες μερες μετα την γεννα,επρεπε να παω να βγαλω τα ραμματα της καισαρικης,εστειλα τον αντρα μου να μου αγορασει ενα θηλαστρο για να αφησω λιγο γαλα!Πηρα το Avent το χειροκινητο!Με το που το εβαλα στο στηθος αντλησα 130ml περιπου σε 5 λεπτα κ χωρις κανενα προβλημα!Δεν το περιμενα οτι θα ηταν τοσο ευκολο γιατι ειχα ακουσει οτι δεν βολευουν τα θηλαστρα!Μετα απο αυτο οσες φορες χρειαστηκε να αντλησω εβγαζα περιπου 250 ml το λιγοτερο κ απο τα 2 στηθη!Βεβαια έκανα βλακεια γιατι μεσα στις πρωτες 40 μερες εκανα καποιες μερες μια αντληση την μερα για να δινει κ ο μπαμπας λιγο γαλα,ειτε για να ξεκουραστω ειτε για να ταισει κ αυτος το μωρο!Αποτελεσμα είχε να αυξηθει πολυ η παραγωγη κ να πρηζεται το στηθος μου!Μετα ομως ενημερωθηκα καλυτερα κ ολα καλα!

Πιστευω οτι το καλυτερο θα ηταν, αν μπορουσες, να δοκιμασεις καποιο θηλαστρο απο καποια φιλη η γνωστη,για να δεις αν σε βολευει!Το Avent το χειροκινητο μπορει να σε βολεψει για περιστασιακη χρηση που πιθανως να το θελεις!Κ ειναι κ οικονομικο! :wink:

age.png

Βεβαια έκανα βλακεια γιατι μεσα στις πρωτες 40 μερες εκανα καποιες μερες μια αντληση την μερα για να δινει κ ο μπαμπας λιγο γαλα,ειτε για να ξεκουραστω ειτε για να ταισει κ αυτος το μωρο!Αποτελεσμα είχε να αυξηθει πολυ η παραγωγη κ να πρηζεται το στηθος μου!Μετα ομως ενημερωθηκα καλυτερα κ ολα καλα!

Alienaki σ' ευχαριστώ για την συμβουλή σου :)

Κατάλαβα το πρόβλημα που σου δημιουργήθηκε - μπορείς να μου εξηγήσεις πως το έλυσες; Τί έκανες δηλαδή ώστε να σταματήσει να σου πρήζεται το στήθος;

Afrodite μου καλημέρα :)

Σ' ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση κορίτσι μου! Είναι σαν να με εξυπηρέτησες ήδη :)

Κρίμα όμως που δεν μένουμε κοντά - μένω Ζωγράφου και δεν το βλέπω εύκολο να μετακινηθώ στην παρούσα φάση :wink:

Να είσαι καλά!

Βεβαια έκανα βλακεια γιατι μεσα στις πρωτες 40 μερες εκανα καποιες μερες μια αντληση την μερα για να δινει κ ο μπαμπας λιγο γαλα,ειτε για να ξεκουραστω ειτε για να ταισει κ αυτος το μωρο!Αποτελεσμα είχε να αυξηθει πολυ η παραγωγη κ να πρηζεται το στηθος μου!Μετα ομως ενημερωθηκα καλυτερα κ ολα καλα!

Alienaki σ' ευχαριστώ για την συμβουλή σου :)

Κατάλαβα το πρόβλημα που σου δημιουργήθηκε - μπορείς να μου εξηγήσεις πως το έλυσες; Τί έκανες δηλαδή ώστε να σταματήσει να σου πρήζεται το στήθος;

Συμβουλευτηκα την Αγλαια φυσικα!

Τους πρωτους 2μηνες πρηζοταν συνεχεια το στηθος κ πιο πολυ το δεξι!Με αποτελεσμα να δυσκολευεται το μωρο κ να γκρινιαζει.Πριν τον βαλω στο στηθος εβγαζα λιγο γαλα με το θηλαστρο,περιπου 2κουτ της σουπας.Το ιδιο έκανα καθε πρωι,συνηθως, για να ελαφρυνω λιγο το στηθος μου,γιατι ο μικρος εκανε το πολυ ενα γευμα το βραδυ μετα τις 40 μερες κ τα πρωινα ειχαμε γαλακτοπλημμυρα!!!! :lol::lol::lol:

Αν εχεις καποιο τετοιο προβλημα συμβουλεψου καλυτερα την Αγλαια!

Καλη συνέχεια iro κ να χαιρεσαι το μωρακι σου! :)

Υ.Γ.Επισης θα σου προτεινα να διαβασεις τα βιβλια της Αννας Πατσουρου ''Θηλασμος μια υπεροχη σχεση''.Ειναι πολυ ενημερωτικα!Δυστυχως εγω τα διαβασα μετα τον 2ο μηνα θηλασμου,αλλα με βοηθησαν να ενημερωθω κ να αποκρουω παραλογες ερωτησεις κ δηλωσεις απο διαφορους ασχετους κ μη! :wink:

age.png

Θα ηθελα να σου πω ,επισης, οτι χρειαζεται υπομονη κ επιμονη μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια,μετα θα ειναι ολα πιο ευκολα κ πιο απλα!Κ η υποστηριξη απο τον συζυγο βοηθαει πολυ! :)

age.png

Σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας :)

Κατέληξα τελικά στο swing της medela - εκκρεμεί μόνο μία ακόμα απορία, μια και όπως είπαμε είμαι παντελώς άσχετη:

Πότε θα πρέπει να αντλώ; πριν θηλάσω ή μετά;

Στις 4 Ιουνίου θα χρειαστώ το συμπλήρωμα, πόσες μέρες πριν θα πρέπει να ξεκινήσω εξάσκηση με το θήλαστρο;

Πονάει η όλη διαδικασία; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέχω;

Επίσης: στο site της κας. Μαλλιαρού http://www.mothereducation.gr αναφέρει τα εξής:

"Απαγορεύεται η χρήση του μπιμπερό τις πρώτες 40 μέρες, κατά τις οποίες εδραιώνεται ο μητρικός θηλασμός. Το βρέφος θηλάζει τη θηλή του μαστού, με διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο, που θηλάζει τη θηλή του μπιμπερό. Η εισαγωγή μπιμπερό προκαλεί σύγχυση στο βρέφος (nipple confusion), η οποία πιθανόν να έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή του θηλασμού. Στις περιπτώσεις που θα χρειασθεί συμπλήρωμα, πρέπει να χρησιμοποιείται ειδική σύριγγα ή κύπελλο για τη χορήγηση του γάλακτος και όχι μπιμπερό".

Αγλαϊα, αυτό θα πρέπει να κάνω; Να ζητήσω δηλαδή από το φαρμακείο αυτή την ειδική σύριγγα (δεν ξέρω καν αν υπάρχει κάτι τέτοιο) προκειμένου να μην δώσω μπιμπερό;

ΥΓ: Ευτυχώς που ήταν μία μόνο η απορία.. :roll:

Για πείτε μανούλες έμπειρες! :D

Για μια φορά δεν πρόκειται - νομίζω - να πάθει σύγχυση θηλών το μωρό. (Σε αυτόν που θα σου την κρατήσει πες να την προσέξει πολύ όταν της δίνει το μπιμπερό, θα πεθάνεις στο γέλιο αν σου μεταφέρει πως αντέδρασε. Εγώ ήθελα να ήμουν από μια μεριά να κοιτάω μόνο με αυτά που μου έλεγε ο άνδρας μου.. :lol::lol: )

Διάβασε καλά τις οδηγίες με την ησυχία σου κάποια στιγμή, να έχεις χρόνο την πρώτη φορά. Νομίζω 2 - 3 φορές είναι υπεραρκετές για να σιγουρευτείς ότι θα αφήσεις αρκετό γάλα την ημέρα που το θέλεις. Πάρε και μερικά σακουλάκια medela να αποθηκεύσεις ό,τι μαζέψεις μέχρι τη φορά αυτή και βάλτα στην κατάψυξη για απόθεμα.

Τέλος, εγώ συνήθως αντλώ στο διάστημα που κοιμάται η μπέμπα περισσότερο, δηλαδή 2-3 ώρες αφού έχει φάει το τελευταίο γεύμα το βράδυ 11 ή 12, κάπου εκεί. Δεν ξέρω αν είναι το σωστότερο, αλλά το έχω βολευτεί.

lazy.gif

Στις 4 Ιουνίου θα χρειαστώ το συμπλήρωμα, πόσες μέρες πριν θα πρέπει να ξεκινήσω εξάσκηση με το θήλαστρο;

Στις 2,3 και 4 Ιουνίου θα βγάλεις από 50 ml κάθε μέρα και έτσι θα σου προκύψει ένα ωριαότατο γεύμα. Θα αντλήσεις πρωί, από το στήθος που θήλασες λιγότερο ή καθόλου σε εκείνο το γεύμα και δεν θα έχεις πρόβλημα...

"Απαγορεύεται η χρήση του μπιμπερό τις πρώτες 40 μέρες, κατά τις οποίες εδραιώνεται ο μητρικός θηλασμός. Το βρέφος θηλάζει τη θηλή του μαστού, με διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο, που θηλάζει τη θηλή του μπιμπερό. Η εισαγωγή μπιμπερό προκαλεί σύγχυση στο βρέφος (nipple confusion), η οποία πιθανόν να έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή του θηλασμού. Στις περιπτώσεις που θα χρειασθεί συμπλήρωμα, πρέπει να χρησιμοποιείται ειδική σύριγγα ή κύπελλο για τη χορήγηση του γάλακτος και όχι μπιμπερό".

Αγλαϊα, αυτό θα πρέπει να κάνω; Να ζητήσω δηλαδή από το φαρμακείο αυτή την ειδική σύριγγα (δεν ξέρω καν αν υπάρχει κάτι τέτοιο) προκειμένου να μην δώσω μπιμπερό;

Να αφήσεις το γεύμα και να φύγεις και άσε να λύσει το πρόβλημα (αν προκύψει) αυτός που θα το κρατήσει :)

Για μία φορά δεν τίθεται θέμα. Επίσης αν το παιδί πεινάει θα φάει, αφού δεν θα σε βλέπει, τί να κάνει, θα το πιεί κι αυτό το πικρό ποτήρι (ε, λάθος μπιμπερό) :lol:

WLn5p2.png

• 2 weeks later...

SOS...

Το πήρα το swing αλλά υπολόγισα χωρίς τον ξενοδόχο: τη μπέμπα. Δεν έχω προλάβει να το χρησιμοποιήσω ΑΚΟΜΑ γιατί από τον ένα θηλασμό στον άλλο δεν μεσολαβούν παραπάνω από 20 λεπτά... Το ήξερα οτι κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα και οτι είναι φυσιολογικό να είναι 20 ώρες το 24ωρο στο στήθος αλλά.... οτι δεν θα προλάβαινα καν να αντλήσω, αυτό δεν το περίμενα.

Και αύριο το απόγευμα είναι η γιορτή του νηπιαγωγείου της Μαριάννας και εγώ θέλω και πρέπει να είμαι εκεί ("μανούλα όλο με το μωρό ασχολείσαι, πότε θα παίξουμε μαζί;") :( [Είμαι σκασμένη :(]

Τι να κάνω; Αναγκαστικά θα χρειαστεί να της δώσει η γιαγιά της συμπλήρωμα από ξένο γάλα στο 2ωρο που θα λείψω.

Πείτε μου σας παρακαλώ: πόσο κινδυνεύει η εδραίωση του θηλασμού με 1 φορά συμπλήρωμα από ξένο γάλα;

Το μωρό είναι 25 ημερών, θηλάζει αποκλειστικά από το στήθος, δεν έχει πάρει ποτέ μπουκάλι ή πιπίλά.

Τι θα κάνατε στη θέση μου;

Περιμένω ανυπόμονα τις σκέψεις / εμπειρίες σας.