Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πως να τη βοηθησω να το ξεπερασει?

Recommended Posts

καλησπερα.

να σας πω εν ταχει τι συνεβει χτες στο σουπερ μαρκετ (κ παλιοτερα τι εχει συμβει)

ειμαστε στο ταμειο, εχω την κορη στο καροτσι για τα ψωνια κ ακουω ενα εντονοτατο γαυγισμα:shock:. κ βλεπω την κορη μου να δειχνει τρομο κ χτυπιεται στο κλαμα:(. γυρναω κ βλεπω μια μεγαλη σε ηλικια μαμα με ενα ενηλικο παιδι με εμφανη δυσπλασια προσωπου κ νοητικης στερησης. η κορη μου ειχε καρφωσει τα ματια της πανω του κ εκλαιγε ασταματητα κ αρχιζει να ξερναει....:cry: το αλλο παιδι συνεχιζε γελοντας. μπηκα μπροστα της, της ειπα πως παιζει ο κυριος κ με την βοηθεια του προσωπικου, πηγαμε στα γραφεια για να μας βοηθησουν.

ακουγα κ καποιες ''κυριες'' που ελεγαν τα διαφορα για την αλλη κυρια με το παιδακι, που κατι ειπε στο παιδι κ συνεχησε τα ψωνια της η γυναικα.

το θεμα μου ειναι το εξης: η κορη μου εχει φοβια με τα σκυλια, απο: βγηκε μια βολτα ποδαρατη με τον πατερα της στην γειτονια, οπου κ τους την επεσε στα καγκελα ενα μεγαλο μαυρο σκυλι μιας γειτονισσας πιο πανω. εκεινο το διαστημα η κορη μου ακουγε το σκυλο να γαυγιζει εκλαιγε κ ξερναγε μεσα στην κουνια της. κ συνεχιζει να το κανει μερικες φορες οταν τον ακουει κ εχω ξεχαστει κ τραβαω λιγο παραπανω την πορτα του δωματιου της.

τι να κανω τωρα?!:?:?:?:confused:

για το σκυλο της εχω πει οτι ετσι μιλαει κ αυτος με γαβ γαβ γαβ, οπως εμεις μιλαμε με λεξεις. κ οτι τρομαξε κ ο σκυλος ετσι που τους ειδε αποτομα. προσπαθω να γιατρεψω την πληγη που ανοιξε ο συζυγος, λεγοντας της οτι ειναι κακος ο σκυλος ( αναθεμα την ωρα κ τη στιγμη που του ειπα να την παρει βολτα με τα ποδια στο φαρμακειο, γιατι επιζα με τα διδυμα. αναθεμα!!!!:evil:)

ο δε σκυλος της γειτονισσας γαυγιζει οτι ωρα να ναι, εχουν διαμαρτυρηθει στην πολυκατοικια διπλα της αλλα μετα απο λιγο καιρο δωστου τα ιδια...

σκεφτηκα να την παω στη γειτονισσα να της δειξω τον σκυλο απο κοντα, αλλα... το θεμα ειναι οτι ειναι οντως αγριος ως προς τους ανθρωπους που περνουν το πεζοδρομιο κ 2ον δεν ειναι κ η καλυτερη ''κυρια'' στον κοσμο η γειτονισσα. δηλ. αν με δουν αλλοι γειτονες μπορει κ να μου την πουν στα ισια.

κ λεει συνεχεια για το περιστατικο χτες κ ''τομακα'' τομακα. να μην σας πω για τον εμετο που εχω μεζεψει κατα καιρους κ μαζεψα κ χτες κ σημερα. ουτε μουτσος τετοιο πραγμα!

της εφερε η αδερφη μου πριν ενα μηνα ενα σκυλακι απο αυτα τα χνουδωτα με το καλωδιο λουρακι, που γαυγιζουν αλλα δεν βλεπω φως...

πως να την βοηθησω να ξεπερασει το φοβο που της δημιουργηθηκε?

ειναι χειροτερα απο πριν τωρα. οχι οταν βλεπει γενικα σκυλους εξω, οταν ακουει τον σκυλο να γαυγιζει κατι παθαινει απ την τρομαρα της!:cry::cry::cry:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

ριξτε καμια ιδεα βρε μανες να μπω κ το βραδυ μπας κ ηρεμησουμε απο το φοβο κ τους εμετους!

Η κόρη μου ειχε πάθει κάτι παρόμοιο, απλά και μόνο επειδή για λίγα δευτερόλεπτα δεν την καθησύχασε κάποιος με κάτι που έκανε θόρυβο... Στο μυαλουδάκι της καταγράφηκε ως κάτι επικίνδυνο. Γιατί σου λέει, αν δεν μου λένε να μην φοβάμαι, είναι σαν να μου λένε ότι όντως, ο πανικός που δείχνω είναι δικαιολογημένος. Πέρασε λίγος καιρός να την καθησυχάζουμε και το ξεπέρασε. Γενικά δεν είναι παιδί που έχει φοβίες.

Βοηθάει βέβαια αν και οι μεγάλοι δεν έχουν κάποια τέτοια φοβία, γιατί υπάρχουν και μεγάλοι με τη συγκεκριμένη φοβία.

αν ειναι κάτω απο τρια νομίζω μόνο ο χρόνος θα βελτιώσει την κατάσταση.

η δικιά μου φοβόταν τις μύγες και το ξεπέρασε μονο μεγαλώνοντας. βεβαια δεν αντιδρουσε τοσο ακραια.

Διαφημίσεις

δηλ. καλα κανω κ του τα χωνω ακομα του μπαμπα μας?!

ειναι 2 χρ. κ 2μην. κ αυτη η ιστορια τραβαει απο αρχες δεκεμβρη. κ με εχει κουρασει πααρα πολυ. καθε φορα που ειναι στην κουνια κ τον ακουει κ δεν την προλαβω.... φλαπ κ παρτα!

ασε που κ αυτο με τα κουνουπια-μυγες το παθαμε κ το ξεπερασαμε σε μια βδομαδα. σκονη εβλεπε να πεταει κ την επιανε πανικος. κ αυτο γιατι προσπαθουσα να σκοτωσω εναν κουνουπα μεγαλουτσικο στο δωματιο της!

ποσο ηταν οταν επαθε τη φοβια με τις μυγες κ ποτε το ξεπερασε treasure?

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά παρουσιάζουν διάφορες λογικές και παράλογες φοβίες.

Δεν νομίζω πώς μπορείς να κάνεις κάτι.

Πηγαίνοντας να δει το σκύλο από κοντά θα καταφέρεις μόνο να την αγχώσεις περισσότερο.

Πες της μόνο μη φοβάσαι η μαμά είναι εδώ και κανένας δεν θα σε πειράξει.

Μεγαλώνοντας θα το ξεπεράσει.

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά παρουσιάζουν διάφορες λογικές και παράλογες φοβίες.

Δεν νομίζω πώς μπορείς να κάνεις κάτι.

Πηγαίνοντας να δει το σκύλο από κοντά θα καταφέρεις μόνο να την αγχώσεις περισσότερο.

Πες της μόνο μη φοβάσαι η μαμά είναι εδώ και κανένας δεν θα σε πειράξει.

Μεγαλώνοντας θα το ξεπεράσει.

τις τα λεω κ αυτα, αλλα ελα μου ντε που μερικες φορες δεν μπορω να ειμαι απικο εκει? πχ. οταν κλαινε τα διδυμα στα κουνακια...

Μπορεί να το κάνει και για να τραβήξει την προσοχή σου.

Να το συνδυάζει δηλ. μαζί με το φόβο της και στο τέλος να κάνει εμμετό για να την καθαρίσεις.

Άβυσσος η ψυχούλα τους.

Τα ίδια τραβάω και εγώ με τον μεγάλο.

Όλο χαζοφοβίες είναι και ειδικά τη νύχτα έρχεται και χώνεται στο κρεβάτι μας γιατί λέει φοβάται διάφορα.

Τελευταία φοβάται μια διαφήμιση αυτή με την αποταμίευση :shock:.

Πέρισυ φοβάταν αυτή με τη σκόνη που φεύγει με τη βαλίτσα της....

Φοβάμαι τη κόνη έλεγε.

λες?!:?

μπα! δεν νομιζω, αυτη στην κυριολεξια τρεμει απ τον φοβο της. κ παντα οταν ειναι στην κουνια ή μονη της!

Διαφημίσεις

λες?!:?

μπα! δεν νομιζω, αυτη στην κυριολεξια τρεμει απ τον φοβο της. κ παντα οταν ειναι στην κουνια ή μονη της!

τζίνι μόνη σου δίνεις την απάντηση.

Εγώ πιστεύω ότι φοβάται το γάβγισμα γιατί δεν έχει δει ποτέ από που προέρχεται και της φαίνεται μυστήριο.

Τα δικά μου παιδιά και τα τρία τρελαίνονταν από μωρά για τα ζώα. Έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα (την αγάπη για τα ζωάκια) που νιώθουν αυθόρμητα όλα τα παιδάκια.

Νομίζω ότι θα ήταν καλό για την κορούλα σου να τη φέρεις σε επαφή με σκυλάκια (όχι κατ' ανάγκη της γειτόνισσας αλλά γνωστών σας, φίλων σας, περαστικών στο δρόμο, :cool:). Είμαι σίγουρη ότι θα χαρεί να τα γνωρίσει. Και μετά μπορείτε να της εξηγήσετε ότι τα σκυλάκια αυτά κάνουν γαβ, γαβ. Μπορείτε να της δείξετε και φωτογραφίες ή σκίτσα σε βιβλία. Και κινούμεν σχέδια, ταινίες , κ.λπ. ώστε να εξοικειωθεί. Και έτσι όταν ακούει το σκύλο της γειτόνισσας, θα έχει συνδέσει το γάβγισμα με ένα αξιαγάπητο πλασματάκι και όχι με κάτι άγνωστο και τρομακτικό.

.....δε νομίζω τάκη....

Εγώ πιστεύω ότι φοβάται το γάβγισμα γιατί δεν έχει δει ποτέ από που προέρχεται και της φαίνεται μυστήριο.

Τα δικά μου παιδιά και τα τρία τρελαίνονταν από μωρά για τα ζώα. Έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα (την αγάπη για τα ζωάκια) που νιώθουν αυθόρμητα όλα τα παιδάκια.

Νομίζω ότι θα ήταν καλό για την κορούλα σου να τη φέρεις σε επαφή με σκυλάκια (όχι κατ' ανάγκη της γειτόνισσας αλλά γνωστών σας, φίλων σας, περαστικών στο δρόμο, :cool:). Είμαι σίγουρη ότι θα χαρεί να τα γνωρίσει. Και μετά μπορείτε να της εξηγήσετε ότι τα σκυλάκια αυτά κάνουν γαβ, γαβ. Μπορείτε να της δείξετε και φωτογραφίες ή σκίτσα σε βιβλία. Και κινούμεν σχέδια, ταινίες , κ.λπ. ώστε να εξοικειωθεί. Και έτσι όταν ακούει το σκύλο της γειτόνισσας, θα έχει συνδέσει το γάβγισμα με ένα αξιαγάπητο πλασματάκι και όχι με κάτι άγνωστο και τρομακτικό.

τον ειδε τον σκυλο-θηριο-μαυρο-χοντρο οταν περπαταγαν με τον πατερα της στο πεζοδρομιο κ τους ορμηξε στα καγκελα. με τα αλλα σκυλακια δεν ειχε προβλημα πιο πριν. τωρα απλα οταν τα βλεπει κ γαυγιζουν, μαζευεται προς τη μερια μου. απο βιβλια οτι θες.... κ ζωγραφιες κ πορτρετα. μονο γαβ δεν εχω κανει οταν της μιλαω.

λες βρε frasobalitsa?!

Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο μεγάλος μου λόγω των μωρών έβγαλε πολλά χούγια που δεν είχε και πολλές ανασφάλειες.

Πολλές φορές μέσα στην ημέρα έρχεται και με ρωτάει αν τον αγαπάω για παράδειγμα.

Το σοκ των 2 νέων μωρών δεν είναι και λίγο.

το ειδα κ ετσι οπως λες κ σιγουρα ισχυει, αλλα εκατσε το σκηνικο με τον σκυλαρο κοντα με τον ερχομο των διδυμων. κ αυτο το χτεσινο στο σουπερ αποτελειωσε την φοβια της. τι να πω?! μηπως εχουν κ την εκτη αισθηση αυτα τα παιδια κ καταλαβε τι την φοβιζει?! γιατι μου περασε κ αυτο απ το μυαλο. κ εκατσε κ αυτο το σκηνικο κοντα γμτ!!!!

Διαφημίσεις