Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

''Πρόγραμμα'' θηλασμού-ύπνου?

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 40

Β. Το φύλο του βρέφους: Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας :Επισκληρίδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Βάρος γέννησης(10/3):3130γρ

Βάρος εξόδου από κλινική(14/3):3050γρ

12 ημερών (22/3):3410γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο: 6-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει:ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: καθολου συμπληρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία: οχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:οχι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο :5-8

Καταρχήν καλησπέρα.

Σήμερα γίναμε 20 ημερών και πάνω που νομίζω ότι βάζουμε ένα πρόγραμμα με τον θηλασμο και τον ύπνο κάτι αλλάζει και αναρωτιέμαι τι κάνω λάθος και αν και πως μπορώ να βοηθήσω το μωρό μου να μπει σε σειρα.

Θηλάζουμε κάθε 1-3 ωρες αναλογα με το ποτε θέλει το παιδι. Προσπαθώ να κάνω κάθε θηλασμό από ένα μαστό και στον επόμενο να αλλάζω αλλά δεν τα καταφέρνω ακριβώς γιατί τις περισσότερες φορές θηλάζουμε, αλλάζουμε, ξαναθηλάζουμε, καθόμαστε, ξαναθηλάζουμε κ.ο.κ. Αυτό μπορεί να κρατήσει από 1 εώς 3 ώρες. Πως να το λάβω σαν ένα θηλασμό?

Ο ύπνος μας ενω μέχρι τώρα τις περισσότερες φορές κρατούσε γύρω στις 3 ώρες χθες πήγαμε στη 1 ώρα και σήμερα σχεδόν στην καμία ώρα. Σήμερα την ώρα που θηλάζει αποκοιμιέται και μόλις πάω να τον αφήσω στο κρεβάτι του ξυπνάει και βάζει τα κλάματα...Οπότε ξανά αγκαλιά, ξανά γάλα και το ίδιο κάνουμε από το πρωι....

Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα ''πρόγραμμα''? Ξαφνικά σε μια μέρα κακόμαθε να κοιμάται στην αγκαλιά όταν θηλάζει και ξυπνάει όταν τον αφήνω? Και τις προηγούμενες μέρες κοιμόταν στον θηλασμό αλλά όταν τον έβαζα στο κρεβάτι του δεν ξυπνούσε. Αρχίζω να πελαγώνω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πολύτιμες συμβουλές που ξέρω ότι θα μου δώσετε.

Διαφημίσεις

Na σου ζησει το μωράκι!

Φοβαμαι πως θα σου πω οτι είναι πολύ νωρίς για να βαλετε πρόγραμμα.

Από την δική μου εμπειρία να σου πω-αν και κάθε μωράκι ειναι διαφορετικό- οτι ο μικρός μου αρχισε να κοιμάται λίγο παραπάνω το βράδυ απο τον 3ο μηνα και μετά.Οι θηλασμοί μας όμως ήταν μαραθώνιοι για αρκετο καιρό ακόμα.

Ο θηλασμος μπήκε σε μια σειρά απο τον 6ο και μετά που βάλαμε και τις στερεες.

Το θέμα ύπνου τωρα....και ο δικός μου έτσι ήταν.Μολις τον έβαζα στο κρεββατι ξυπνούσε και τσίριζε!Μάλλον και ο θηλασμος δεν βοηθάει σε αυτο...Έριχνε μικρους ύπνους στο στηθος και μετα γέμιζε ενέργεια.

Νομιζω καλό είναι-αν και ακομα ειναι νωρίς- να τον βάζεις στο κρεββάτι πριν τον πάρει ο υπνος στο στήθος.Δηλαδή να μην το αφήνεις να κοιμάται στον θηλασμό(χαιδευε το, τριψε του τα ποδαράκια)να θηλάζει ενεργά και όταν είναι να κοιμηθει να το βάζεις στην κουνια.

QqmLp3.png

δεν ξερω αν μπορεις να κανεις κατι, μαλλον το μωρο σε εχει αναγκη,εμας η μπεμπα ηταν οπως ο δικος σου, εστρωσε λιγο καιρο και τωρα κοιμαται κ 3 ωρες συνεχομενες το αογευμα αλλα μονο με εμενα απο κατω της!!! η εστω διπλα διπλα αλλιως ξυπναει σε 15 λεπτα το πολυ

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

διαβασε αυτο το κειμενο για να καταλαβεις τι ειναι φυσιολογικο για τις πρωτες 40 ημερες!

http://ariadni144.wordpress.com/2010/04/08/lanthasmenes_odigies_pou_vlaptoun_ton_thilasmo/ διαβασε κυριως τις οδηγιες 2,4,5,8 για να παρεις μια ιδεα επισης!

το βαρος σας ειναι μια χαρα.. ο υπνος ειναι ενα θεμα γενικα (ειτε θηλαζουν, ειτε οχι) καθε παιδακι κανει το δικο του προγραμμα υπνου το οποιο μπορει απο μερα σε μερα να μεταβαλλεται..ποσο μαλλον τωρα που εισαστε πολυ μωρα ακομα! ειναι απολυτα φυσιολογικη η συμπεριφορα του μωρου σου..κανε λιγο υπομονη τους πρωτους μηνες..

να θυμασαι οτι το μεγαλυτερο λαθος στον θηλασμο ειναι το προγραμμα (σου μιλαω εκ πειρας!)..οσον αφορα το προγραμμα στον υπνο, δεν μπορεις να κανεις τιποτα ακομα..θα αλλαξει πολλες φορες ακομα το προγραμμα του μεσα στον χρονο,οποτε κανε λιγο υπομονη και οποτε βρισκεις ευκαιρια να κοιμασαι τωρα που ειναι αρχη ακομα..

83hKp3.png

Εμείς είμαστε στην 45η ημέρα! θηλάζουμε κάθε 3-4 ώρες συστηματικά σε σύνολο 10-20 λεπτών τη φορά! το παιδί έβαλε συνολικά 1.800 γρ. σε αυτές τις ημέρες ζωής!! και ψήλωσε 5 πόντους. Η παιδίατρος είναι πολύ ευχαριστημένη. Επίσης θηλάζουμε αποκλειστικά, ειδικά όταν αδιαθέτησα θεώρησα οτι έκανα άθλο με το μωρό να διατηρήσω το γάλα, σχεδόν μου κόπηκε (μαζί με τη χολή μου!) αλλά με επιμονή, υπομονή και έξυπνο χειρισμό της μικρής μου τα κατάφερα. Δόξα το Θεό!!! Τονίζω οτι ξένο γάλα δεν έχω δώσει στην μικρή ΠΟΤΕ, μόνο στην κλινική της έδιναν:twisted: χωρίς να με ρωτήσουν, αν και η παιδίατρος τους είχε πει να μην το κάνουν :shock:!!!! Ε Λ Ε Ο Σ!!!

Τώρα πλέον που γίναμε 1 1/2 μηνών μήπως μπορούμε να αφαιρέσουμε το μεταμεσονύκτιο γεύμα σιγά-σιγά; Πως μπορώ να το καταφέρω αυτό; το τελευταίο γεύμα της είναι στις 10-11 το βράδυ, αναλόγως.

Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε συμβουλή, άλλωστε σε αυτό το φόρουμ οφείλω το οτι κατάφερα να επιτύχω τον αποκλειστικό θηλασμό μέχρι σήμερα.

mariath αυτό που μπορώ να σου πω είναι οτι το μωρό σου είναι πολύ μικρό για να είναι τυπικό στο ωράριό του. Μην ανησυχείς, θα στρώσει. Η συμβουλή μου, από προσωπική πείρα, είναι σε συνδυασμό με παιδίατρο πάντα, να χρησιμοποιήσεις το τσάι! γιατί το τσάι μπορείς να της το δώσεις χωρίς να την έχεις αγκαλία, εγώ την μικρή μου την τάιζα στο relax και τώρα το λατρεύει πλέον κάθεται με τις ώρες, το προτιμάει από το λίκνο!!! Επίσης διάβασα οτι τα μωράκια (εως μια συγκεκριμένη ηλικία, την οποία δε θυμάμαι :shock:) αισθάνονται οτι μακριά από την μαμά τους κινδυνεύουν, για αυτό και σε ζητάει! επίσης, δοκίμασες ποτέ απλά να αγκαλιάσεις και να χαϊδέψεις το μωρό σου πριν δοκιμάσεις να το θηλάσεις; Μην ταϊζεις κατευθείαν, δοκίμασε πολλά πράγματα, μπορεί η μικρή σου να πονάει και να αποζητά την 'σύνδεση' που παρέχει ο θηλασμός με εσένα.Δες το, το μωρό σου θα σου πει ακριβώς τι συμβαίνει... και πάνω από όλα δε θέλει άγχος! Εμένα η δικιά μου είχε πολλούς κολλικούς, όταν την έβαζα στο στήθος θήλαζε, κοιμόταν και όταν την έβαζα στο λίκνο της έκλαιγε, σου θυμίζει κάτι; :wink: κατάλαβα οτι η μικρή πονούσε, επιστράτευσα κομπρεσούλες, τσαγάκι, αγκαλίτσα, και ένα πανάκι με το οποίο είχα κοιμηθεί εγώ 2 βράδια (για την μυρωδιά μου) μέσα σε 24 ώρες η μικρή μου ήταν ήρεμη στο λίκνο.

Μην αγχώνεσαι και μην στενοχωριέσαι, άκου το μωρό σου, θα σου πει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Μη ξεχνάς οτι ακόμη γνωρίζεστε!!! Αν δε με βοηθούσε η μικρή μου, δε θα θήλαζα πια! Συνεργαστήκαμε και τα παμε μια χαρά!!

:wink: σου εύχομαι να είναι καλότυχο το μωρό σου και σε παροτρύνω να συμβουλεύεσαι ασφαλώς τον παιδίατρο αλλά και αυτό το φόρουμ. Είναι ένας θησαυρός!!!

lox6p3.png

Διαφημίσεις

Σήμερα την ώρα που θηλάζει αποκοιμιέται και μόλις πάω να τον αφήσω στο κρεβάτι του ξυπνάει και βάζει τα κλάματα...Οπότε ξανά αγκαλιά, ξανά γάλα και το ίδιο κάνουμε από το πρωι....

QUOTE]

Γλυκιά μου μήπως το μωράκι θέλει πιπίλα?????????? Και γ’ αυτό μόλις το αφήνεις κάτω ξυπνάει????????

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Εμείς δεν το πολυείχαμε αυτό το φαινόμενο. Πιστεύω έπαιξε ρόλο το ότι τα παιδιά δεν είχαν πολυσυνδυάσει το θηλασμό με τον ύπνο. Ήθελα να θηλάσει το ένα παιδάκι και να θηλάσει και το επόμενο, οπότε ακολούθησα αυτό που είχα διαβάσει κάπου, να το κρατάω ξύπνιο το παιδί όσο θηλάζει, με χαδάκια, ομιλίες, κτλ. Αυτό τα κάνει να θηλάζουν και λίγο πιο ενεργά και ο θηλασμός είναι κάπως πιο σύντομος. Προσωπική εμπειρία, δεν ξέρω αν είναι κάτι στάνταρ.

Πάντως, το γεγονός είναι ότι είναι μικράκι το μωρό σου και δεν ξέρεις τι άλλη φάση θα περάσει.

Στους βραδυνούς θηλασμούς μην το ξαγρυπνάς το παιδί και μην το ξεσηκώνεις και μπορεί έτσι να αρχίσει σιγά σιγά να βάζει απόσταση ανάμεσα στα βραδυνά ξυπνήματα. Είναι λίγο νωρίς ακόμα, βέβαια.

Τριών εβδομάδων δεν είναι το μωρό; Άλμα ανάπτυξης περνάει. Διαρκεί περίπου 2-4 μέρες και χαρακτηρίζεται από ακατάπαυστο θηλασμό, γιατί το μωρό θέλει ν'αυξήσει την παραγωγή. Καλό κουράγιο! Δυστυχώς φιλενάδα, πρόγραμμα σε ελάχιστα μωρά μπαίνει με επιτυχία. Μετά το 3μηνό ίσως λίγο μπει σ'έναν πούσουλα αλλά και πάλι...

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

αν και ακουσα πως εφοσον θηλαζει δε πρεπει να δωσεις πιπιλα. δεξερω αν ισχυει. αλλα μηπως το μωρο οταν πχ κοιματε στο στηθος το εχει για πιπιλισμα και οταν το αφηνεις κλαει γιατι ''χανει την πιπιλα του''? προσεξε το.. λογικα μπορεις να καταλβεις αν πιπιλιζει η ρουφαει κανονικα.

1-2-3MPOMPIRES!!!

αν και ακουσα πως εφοσον θηλαζει δε πρεπει να δωσεις πιπιλα. δεξερω αν ισχυει. αλλα μηπως το μωρο οταν πχ κοιματε στο στηθος το εχει για πιπιλισμα και οταν το αφηνεις κλαει γιατι ''χανει την πιπιλα του''? προσεξε το.. λογικα μπορεις να καταλβεις αν πιπιλιζει η ρουφαει κανονικα.

Έχεις δίκιο supermama υποτίθεται ότι αν θηλάζει και του δώσεις πιπίλα μπερδεύεται… εγώ και τα δύο μου παιδάκια τα θήλασα 7 μήνες και τους έβαλα πιπίλα από τις πρώτες μέρες. ;)

Διαφημίσεις

Τώρα πλέον που γίναμε 1 1/2 μηνών μήπως μπορούμε να αφαιρέσουμε το μεταμεσονύκτιο γεύμα σιγά-σιγά; Πως μπορώ να το καταφέρω αυτό; το τελευταίο γεύμα της είναι στις 10-11 το βράδυ, αναλόγως.

να σου ζησει το μωρακι σου!

να σου πω μονο οτι αν σκοπευεις να θηλασεις αποκλειστικα καλο ειναι να μην παρεμβαινεις στο προγραμμα του μωρου ουτε το βραδυ..το μωρο εχει μικρο στομαχι και πειναει συχνα..δεν μπορει να φαει τοσο ωστε να το κρατησει ολο το βραδυ..δεν μπορεις λοιπον να του κοψεις κανενα γευμα..

επισης να ξερεις οτι ειτε θηλαζεις ειτε οχι ενα μωρο μπορει να ξυπναει ακομα και σε μεγαλυτερες ηλικιες..ειναι στο μωρο..δεν μπορουμε λοιπον να επεμβαινουμε..

Η συμβουλή μου, από προσωπική πείρα, είναι σε συνδυασμό με παιδίατρο πάντα, να χρησιμοποιήσεις το τσάι!

ΔΕΝ δινουμε τσαι αλλα ουτε και χαμομηλι!

ειναι μεγαλο λαθος και ειναι οδηγια αποθηλασμου!!!:evil:

οποιος σου το ειπε -φανταζομαι ο παιδιατρος- ειναι αχρηστος.. εκτος εαν τον εχεις ενημερωσει οτι σκοπευεις να αποθηλασεις και γι αυτο στο προτεινε..το μωρο θελει ΜΟΝΟ γαλα, της μαμας του..δεν θελει τιποτα αλλο για τους πρωτους μηνες της ζωης του..τα υπολοιπα υγρα απλα γεμιζουν το στομαχι του και δεν του προσφερουν ΤΙΠΟΤΑ..

Δες το, το μωρό σου θα σου πει ακριβώς τι συμβαίνει...

το μωρο σε καμια περιπτωση δεν ζηταει κατι αλλο οπως τσαι,χαμομηλι ή αλλο ροφημα ειτε για να φαει ειτε για να κοιμηθει! θελει μονο να θηλασει και αυτο το καλυπτει για την διατροφη του και την συναισθηματικη/ψυχολογικη του αναπτυξη..

σε παροτρύνω να συμβουλεύεσαι ασφαλώς τον παιδίατρο

εαν ο παιδιατρος δινει συμβουλες αποθηλασμου, να μην τον συμβουλευεσαι σε περιπτωση που θες να θηλασεις αποκλειστικα

83hKp3.png

Γλυκιά μου μήπως το μωράκι θέλει πιπίλα?????????? Και γ’ αυτό μόλις το αφήνεις κάτω ξυπνάει????????

τα μωρα δεν θελουν απο την φυση τους πιπιλα,αλλιως θα υπηρχαν πιπιλοδεντρα..τα παιδια θελουν να θηλασουν..η χρηση πιπιλας μπορει να προκαλεσει προβληματα στον θηλασμο..οταν μια μητερα θελει να θηλασει αποκλειστικα δεν ρισκαρουμε να δινουμε πιπιλα σε τοσο μικρη ηλικια...

83hKp3.png

Έχεις δίκιο supermama υποτίθεται ότι αν θηλάζει και του δώσεις πιπίλα μπερδεύεται… εγώ και τα δύο μου παιδάκια τα θήλασα 7 μήνες και τους έβαλα πιπίλα από τις πρώτες μέρες. ;)

margarita32 ησουν τυχερη..δυστηχως ομως δεν ισχυει το ιδιο σε ολα τα παιδακια..

83hKp3.png

Paros μην με ‘’μαλώνεις’’ για την πιπίλα είναι δύσκολο το ξενύχτη

τα μωρα δεν θελουν απο την φυση τους πιπιλα,αλλιως θα υπηρχαν πιπιλοδεντρα..τα παιδια θελουν να θηλασουν...

Πιπιλόδεντρα χι χι χι που το σκέφτηκες??????? :D

Paros μην με ‘’μαλώνεις’’ για την πιπίλα είναι δύσκολο το ξενύχτη

δεν ''μαλωνω'' εσενα , αλλα αυτον που στο προτεινε.. (εσυ προσπαθεις να βοηθησεις βασει της εμπειριας σου..)

ενα μωρο οταν θηλαζει, ακομα και εαν δεν τρωει κι απλα κανει κινησεις θηλασμου (πιπιλαει) δινει ερεθισμα στον εγκεφαλο και βοηθαει/συντηρει στην παραγωγη του γαλακτος..σε πολλες μητερες (οπως εγω) ο βραδυνος θηλασμος ειναι παρα πολυ σημαντικος για να διατηρηθει η γαλουχια,αλλιως το γαλα μειωνεται μεχρι να σταματησει..

το μωρο που αναφερεται ειναι 20 ημερων μονο..εαν του δωσουμε πιπιλα μπορει να παθει συγχηση θηλων, μπορει να ''ξεχναει'' γευματα και να μην τρωει σωστα.. μια μαμα που δεν γνωριζει την ''χρηση'' της πιπιλας (εαν μπορουσαμε να το πουμε ετσι) και δεν μπορει να αναγνωρισει τις αναγκες του μωρου της μπορει αθελα της να δημιουργησει προβλημα ειτε στον θηλασμο,ειτε στην σιτιση του παιδιου..γι αυτο ειναι καλο να μην την προτεινουμε, ειδικα σε τοσο μικρα μωρα!

83hKp3.png

Διαφημίσεις

είναι δύσκολο το ξενύχτη

το ξενυχτι?ποιο ξενυχτι???

αααα λες που δεν κοιμαμαι το βραδυ??? :lol::lol::lol:

εμεις κοντευουμε χρονο..εχουμε περασει παρα πολλα διαφορετικα σταδια και πραγματικα σκεφτομαι να ανοιξω ενα τοπικ πανω σε αυτο..βραδια που ξυπναγαμε και 10 φορες και βραδυα που ξυπναμε 3..τωρα τελευταια λογω δοντιων ξυπναμε αρκετες φορες παλι..ομως αυτο ειναι κατι που αλλαζει εβδομαδα με την εβδομαδα και οι παρεμβασεις οι δικες μας πολλες φορες χειροτερευουν τα πραγματα..

83hKp3.png

Καλημέρα κοριτσια!

Διαβάζω τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ για την ανταποκριση.

Είμαστε κάπως καλύτερα απο οτι προχθές οπότε ίσως ήταν άλμα ανάπτυξης, τι να πω. Ο παιδιατρος πάντως μου έχει πει όχι πιπιλα, όχι οτιδήποτε άλλο πέρα απο το γάλα μου και υπομονή. Να προσπαθώ μόνο να τον ξυπναω όταν κοιμάται στο στήθος για να συνεχίσει να τρωει. Πάντως δεν νομίζω να το βλέπει για πιπιλα γιατί κοιμάται και κατευθείαν μόλις τον βάζω στο στήθος. Δεν είναι οτι χορταινει και μετα πιπιλιζει.Άντε να δούμε πως θα τα πάμε...

''Το βράδυ το μητρικό γάλα εμφανίζει σημαντικά ποσά μελατονίνης, μιας ορμόνης του σώματος που φέρνει ύπνο! Περιλαμβάνει επίσης σημαντικές ποσότητες φυσικών οπιοειδών του σώματος που ηρεμούν το μωράκι.''

http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=113&Itemid=144

με υπομονη θα τα πατε μια χαρα!!!θα μαθετε να συνεργαζεστε και να βοηθατε ο ενας τον αλλον..απλα θελει λιγο χρονο..

83hKp3.png

Εμείς είμαστε 3 μηνων και 3 εβδομάδων και ακόμα και τώρα της αρέσει να κοιμάται στο στήθος μου..είναι λες και είναι ο μόνος κόσμος που καταλαβαίνουν απόλυτα..!!Ειδικά θυμάμαι τότε περίπου 20-40 ημερών,λες και είχε βάλει αισθητήρες στην πλάτη..όπου την ακούμπαγες πεταγόταν..!! Είχαμε εξορίσει τον μπαμπά από το κρεβάτι και κοιμόμασταν οι δυο μας..για να ξεκουράζεται και η μαμα...

Τωρα τα πραγματα συνεχως καλυτερευουν...

Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά...!!! Και ο καιρός περναει πολύ πολύ γρηγορα...!!!

Καθε μέρα είναι μια κτάκτηση...όλα όσα λες νομίζω(απο αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα)είναι απολύτως φυσιολογικά...απλά μας έχουν περάσει την ιδέα (μεσω μμε κλπ) ότι τα μωρά κοιμούνται συνέχεια στην κούνια τους χορτάτα και ευτυχισμένα..έτσι το φυσιολογικό μας φαίνεται αφυσικό και μη ορθό.

Να σου ζησει..!!

απλά μας έχουν περάσει την ιδέα (μεσω μμε κλπ) ότι τα μωρά κοιμούνται συνέχεια στην κούνια τους χορτάτα και ευτυχισμένα..έτσι το φυσιολογικό μας φαίνεται αφυσικό και μη ορθό.

ακριβως ετσι...

οπως στις διαφημισεις..δεν κοιμαται το μωρο σας? δωστε του αυτο το γευμα και θα κοιμηθει ολο το βραδυ!

οπως επισης οτι η μαμα ειναι μια αδυνατη γυμνασμενη που σηκωνεται το πρωι και ειναι βαμμενη, με μαλι κομμωτηριου,γαλλικο νυχι,εχει ετοιμασει μπουφε για πρωινο και απολαμβανει την πρωινη της γυμναστικη..λιγο πιο περα ειναι ενα στρουμπουλο μωρο που παιζει ευτυχισμενο και τσουπ ο μπαμπας με κουστουμι που απολαμβανει το πρωινο του διαβαζοντας τα πρωινα νεα πριν παει για δουλεια..να συμπληρωσω οτι ολα αυτα γινονται σε μια τραπεζαρια οπου δεν υπαρχει ουτε ενα παιχνιδι στο πατωμα και επισης φαινονται πισω οι τζαμαριες που δειχνουν τον τεραστιο κηπο τους!!και φυσικα ολα αυτα ειναι τοσο φυσικα,σαν την δικη μας καθημερινοτητα!

καπως ετσι λοιπον ''φυσικα'' θα πρεπει και τα μωρα μας να κοιμουνται ολο το βραδυ!!

83hKp3.png

Paros? Με όλη την καλή διάθεση, αλλά γιατί εσύ αμφισβητείς ότι υπάρχουν θηλάζοντα μωρά που με λίιιιιγη επέμβαση της μαμάς, πάνε προς την επιθυμητή κατεύθυνση του να μην ξαγρυπνάνε μέχρι... όποτε;

Αν το δούμε ως κάτι φυσικό, πόσο φυσικό έρχεται στον πρωτόγονο άνθρωπο, ας πούμε, που είχε διάφορα να κάνει, να κάθεται ολόκληρα 24ωρα με ένα μωρό που χαζοκοιμάται στο στήθος. Θες; καλώς. Δεν θες; Αργότερα...

Υπάρχει ένα κλίμα ότι ας ξυπνάμε και ας θυσιαζόμαστε, γιατί είμαστε μάνες... Εντάξει, ΟΚ, αλλά... Ένιγουέι...

Για την ιστορία, είχα διαβάσει ιστορίες για μαμάδες που θήλασαν δίδυμα, πριν έρθουν τα δικά μας στον κόσμο από όσο θυμάμαι οι περισσότερες που θήλασαν μεγάλο διάστημα είχαν βάλει κάποιο σχετικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα μηνύματα που έδιναν πάντα τα παιδιά. Αλλιώς δεν θα είχαν αντέξει κιόλας... Ποια βόλτα και ποια ψώνια και ποιες δουλειές του σπιτιού και ποια ζωή εν γένει... Αν υπάρχει μη-πρόγραμμα θηλασμού. Και τα παιδιά τους μεγάλωσαν σωστά. Στο εξωτερικό αυτά...

Τέλος πάντων, ίσως και οι μαμάδες που θηλάζουν και κοιμούνται σερί είναι θαύματα της φύσης...

Και το πιο παχύ βρέφος που είδα ποτέ ήταν θηλάζον και έπαιρνε πιπιλα. Όλα σχετικά είναι.

Συμπληρωματικά για την ανυποψίαστη μαμά, που άνοιξε το τόπικ, ναι είναι νωρίς το παιδί να αποκτήσει πρόγραμμα, αλλά σταδιακά, μπορεί να γίνει, μέχρι τα τέλη του 3ου μήνα. Χωρίς να το πολυζορίσεις επιμένω, μόνο χαλαρά δίνοντας μηνύματα, όπως παραπάνω. Εξαιρούνται τα άλματα ανάπτυξης. Και γενικά έχοντας μια χαλαρή επίβλεψη ως προς τις βρεγμένες/λερωμένες πάνες.

Paros? Με όλη την καλή διάθεση, αλλά γιατί εσύ αμφισβητείς ότι υπάρχουν θηλάζοντα μωρά που με λίιιιιγη επέμβαση της μαμάς, πάνε προς την επιθυμητή κατεύθυνση του να μην ξαγρυπνάνε μέχρι... όποτε;

... οι περισσότερες που θήλασαν μεγάλο διάστημα είχαν βάλει κάποιο σχετικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα μηνύματα που έδιναν πάντα τα παιδιά.

Συμπληρωματικά για την ανυποψίαστη μαμά, που άνοιξε το τόπικ, ναι είναι νωρίς το παιδί να αποκτήσει πρόγραμμα, αλλά σταδιακά, μπορεί να γίνει, μέχρι τα τέλη του 3ου μήνα. Χωρίς να το πολυζορίσεις επιμένω, μόνο χαλαρά δίνοντας μηνύματα, όπως παραπάνω. Εξαιρούνται τα άλματα ανάπτυξης. Και γενικά έχοντας μια χαλαρή επίβλεψη ως προς τις βρεγμένες/λερωμένες πάνες.

βασικα δεν διαφωνω σε οτι αναφερεις..

απλα οπως υπαρχουν μωρα (θηλαζοντα ή μη) που κοιμουνται με το καλημερα σας 5-6 ωρες,ετσι υπαρχουν και μωρα που δεν κοιμουνται τοσες ωρες..και οι δυο περιπτωσεις υπαρχουν και ειναι φυσιολογικες!δυστηχως ομως η δευτερη περιπτωση αντιμετωπιζεται πολυ συχνα απο γνωστους,συγγενεις ακομα και παιδιατρους ως κατι μη φυσιολογικο..αν το παιδι δεν κοιμαται το βραδυ πρεπει να αντιμετωπιστει ως προβλημα! αντιθετως...ειναι βιολογικα προγραμματισμενο να ξυπναει την νυχτα για πολλους λογους..

επισης : ''Ο θηλασμός την νύχτα είναι, τουλάχιστον κατά τον πρώτο καιρό, εντελώς απαραίτητος για την εδραίωση της γαλουχίας. Οι ορμόνες της γαλουχίας βρίσκονται τότε στα ύψη, το μωρό τρώει πιο ήρεμα και συνεχίζει τον τακτικό ερεθισμό του στήθους, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή γάλακτος.'' http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=90

το να ''επεμβει ''λοιπον μια μαμα σε ενα μωρο 20 ημερων,δεν νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο..(σημ. οτι η γαλουχια εδραιωνεται στις 40 ημερες)

κι οπως αναφερεις κι εσυ ειχαν βαλει ''προγραμμα'' (προφανως σε πολυ μεγαλυτερα παιδια) συμφωνα με τα μυνηματα που εδιναν τα παιδια..και οχι αυθαιρετα δηλ.να κοιμαται 6-7 ωρες το βραδυ και αν δεν κοιμαται ταισε το γουρουνοπουλο και θα κοιμηθει..

ειναι οπως λες κι εσυ ολα σχετικα..δεν ειναι ομως αλλοκοτο το να μην κοιμαται το μωρο το βραδυ,οπως πιστευει πολυς κοσμος!

μια νεα μαμα λοιπον που δεν αναγνωριζει τι ακριβως θελει το παιδι της δεν μπορει να ''επεμβει'' αυθαιρετα βαζοντας οποιο προγραμμα στον θηλασμο ή στον υπνο..το μονο που μπορει να κανει ειναι να μαθαινει το παιδι της και οσο περναει ο καιρος βοηθαει ο ενας τον αλλον..

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...