Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γειά σας. Με λένε Αναστασία και είμαι μητέρα 2 παιδιών (ενός κοριτσιού 2,5 ετών και ενός αγοριού 2 εβδομάδων). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι η κόρη μου δεν θέλει με τίποτα να κοιμηθεί και αντιδρά πολύ επιθετικά φωνάζοντας, κλαίγοντας και χτυπιέται ή ακόμα χτυπάει εμάς. Όλη την ημέρα είναι πολύ καλή και ήσυχη. Αλλά όταν έρχεται η ώρα του ύπνου (μεσημεριανός ή βραδυνός) και ενώ νυστάζει δεν θέλει με τίποτα να παραδοθεί. Μόλις καταλαβαίνει ότι την "παίρνει" ο ύπνος τινάζεται και ψάχνει να βρει κάτι να κάνει φτάνει να μην κοιμηθεί. Στο αδερφάκι που έχει έρθει πρόσφατα δεν δείχνει σημάδια ζήλιας. Αντιθέτως βοηθάει στο τάισμά του κρατώντας και αυτή το μπιμπερό, το χαϊδεύει, του φέρνει την πιπίλα και δείχνει να μην έχει πρόβλημα μαζί του. Από μικρή δεν είχε πρόβλημα με τον ύπνο. Αντιθέτως μάλιστα τον αγαπούσε. Μήπως επιδεινώνει την κατάσταση το γεγονός ότι δεν μιλάει ακόμα? Λέει μόνο μαμά - μπαμπά, νερό, βόλτα (τα πολύ βασικά) ενώ καταλαβαίνει τα πάντα και κάνει ότι της ζητήσουμε. Τι να κάνουμε? Ευχαριστώ!!!

Διαφημίσεις

Γειά σας. Με λένε Αναστασία και είμαι μητέρα 2 παιδιών (ενός κοριτσιού 2,5 ετών και ενός αγοριού 2 εβδομάδων). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι η κόρη μου δεν θέλει με τίποτα να κοιμηθεί και αντιδρά πολύ επιθετικά φωνάζοντας, κλαίγοντας και χτυπιέται ή ακόμα χτυπάει εμάς. Όλη την ημέρα είναι πολύ καλή και ήσυχη. Αλλά όταν έρχεται η ώρα του ύπνου (μεσημεριανός ή βραδυνός) και ενώ νυστάζει δεν θέλει με τίποτα να παραδοθεί. Μόλις καταλαβαίνει ότι την "παίρνει" ο ύπνος τινάζεται και ψάχνει να βρει κάτι να κάνει φτάνει να μην κοιμηθεί. Στο αδερφάκι που έχει έρθει πρόσφατα δεν δείχνει σημάδια ζήλιας. Αντιθέτως βοηθάει στο τάισμά του κρατώντας και αυτή το μπιμπερό, το χαϊδεύει, του φέρνει την πιπίλα και δείχνει να μην έχει πρόβλημα μαζί του. Από μικρή δεν είχε πρόβλημα με τον ύπνο. Αντιθέτως μάλιστα τον αγαπούσε. Μήπως επιδεινώνει την κατάσταση το γεγονός ότι δεν μιλάει ακόμα? Λέει μόνο μαμά - μπαμπά, νερό, βόλτα (τα πολύ βασικά) ενώ καταλαβαίνει τα πάντα και κάνει ότι της ζητήσουμε. Τι να κάνουμε? Ευχαριστώ!!!

νομιζω πως εχει να κανει με το νεο μελος της οικογενειας σας!!! μπορει να μη δειχνει οτι ζηλευει, αλλα δεν σημαινει οτι δεν το νιωθει κιολας!! αν αφησεις το μωρο και την παρεις στο κρεβατι σου να κοιμηθειτε μαζι για λιγο;

Mηπως αυτος ειναι ενας τροπος για να τραβηξει την προσοχη σου, αφου εκ των πραγματων ειναι στραμμενη επανω στο βρεφακι. Μπορει να μην δειχνει οτι ζηλευει, να μην εκδηλωνεται, αλλα να υποφερει εσωτερικα και να εκδηλωνεται με αυτον τον τροπο. Για σκεψου το λιγακι και παρατηρησε οσο μπορεις την υπολοιπη συμπεριφορα της προς το μωρο, περαν της... βοηθειας που του προσφερει.

Το γεγονος οτι ακομη δεν πολυμιλαει δυσκολευει, σιγουρα την μεταξυ σας επικοινωνια, κυριως, ως προς το ενδεχομενο της εξωτερικευσης των συναισθηματων της, δεν νομιζω ομως οτι επιδεινωνει την κατασταση.

Καλωηρθατε στα terrible 2's!!! Σε συνδυασμο κ με το νεο μελος, μια χαρα σας βρισκω...

Κοιτα, τα περασα κ εγω αυτα με την κορη μου (εμενα αρχισε απο 1.5 κ τωρα στα 2 κατι αρχιζει να ανθιζει στον οριζοντα...). Καναμε οσα ξενυχτια δεν καναμε οταν ηταν βρεφος, αφου ηταν πολυ υπναρου... οταν της ελεγα να παμε για νανι χτυπιοταν κατω κ εκλαιγε σαν δαιμονισμενη, ξυπναγε κατα τις 2 τη νυχτα κ ξανακοιμοταν στις 5 το πρωι στο πατωμα (!), ηθελε μονο στην αγκαλια μου, τοοοσα πολλααα κ αλλα τοσα!!!

Αρα σε καταλαβαινω απολυτα κ πιστεψε με δεν ειμαστε οι μονες μαμαδες που το περασαν αυτο. Δεν υπαρχει συγκεκριμενη λυση. Μονο υπομονη μπορω να πω κ να μην της πατε κοντρα, αδιαφορια πιανει περισσοτερο. Σιγουρα ειναι φαση κ θα περασει.:lol:

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Διαφημίσεις

αυτό που βοηθάει πολύ τον ύπνο σε αυτήν την ηλικία είναι η φυσική δραστηριότητα την ημέρα. Τα κοριτσάκια πολλές φορές παίζουν ¨ησυχα¨ παιχνίδια και δεν τρέχουν πάνω κάτω όπως τα αγόρια και το βράδυ έχουν αντοχές. Βρες πράγματα να κάνετε που να κουράζεται σωματικά ποδήλατο, τρέξιμο, χορό, κολύμπι και θα κοιμάται σαν πουλάκι

το μεσημερι νυσταζει και τη βαζεις για υπνο?

αν δεν κοιμηθει και κοιμηθει μια και καλη το βραδυ?

ειναι καπως μικρη ακομα βεβαια για να κοψει το μεσημεριανο υπνο, αλλα αν δεν νυσταζει??

αυτό που βοηθάει πολύ τον ύπνο σε αυτήν την ηλικία είναι η φυσική δραστηριότητα την ημέρα. Τα κοριτσάκια πολλές φορές παίζουν ¨ησυχα¨ παιχνίδια και δεν τρέχουν πάνω κάτω όπως τα αγόρια και το βράδυ έχουν αντοχές.

Αυτο ειναι λιγο σχετικο... η κορη μου ειναι απο τα πιο υπερκινητικα κ ζωηρα παιδια που ξερω. Εχει ξεπερασει ολα τα συνομηλικα αγορακια του κυκλου μας.. Παρολ'αυτα το βραδυ ειχαμε δραματα εως κ πριν απο λιγες εβδομαδες. Πιστευω πως δεν εχει τοσο να κανει με το πως δραστηριοπιουνται την ημερα, αλλα με το γεγονος της δραστηριοποιησης καθεαυτο. Η "φαση των 2" εξαλλου οφειλεται κ στο γεγονος οτι το βραδυ που χαλαρωνουν τα παιδακια αρχιζει η επεξεργασια ολων των γεγονοτων της καθημερινοτητας, κατι που τους προκαλει υπερενταση. Αυτο σε συνδυασμο με την αρνηση για οτιδηποτε αποτελουσε ρουτινα (το οποιο παλι οφειλεται στην μεταβαση απο την βρεφικη ηλικια στην νηπιακη) ως τωρα φερνει τα παραπανω αποτελεσματα.

Βεβαια, αυτη την φαση δεν ειναι απαραιτητο να την περασουν ολα τα παιδακια, ουτε με την ιδια ενταση. Τα συμπτωματα παντως γενικα ειναι πανομποιοτυπα.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης