Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

λεφτα για τραπεζοκομο ενω λειπαμε ενα μηνα..

Recommended Posts

βρε κοριτσια εχω μια απορια. λοιπον πληρωνουμε την τραπεζοκομο που ζεστενει τα φαγητακια των παιδιων 7Ε τον μηνα. η γυναικα αυτη λεει δε πληρωνετε αποτο σχολειο. τεσπα ως εδω καλα. εμεις λειπαμε ομως ενα μηνα ισως και λιγο παραπανω λογω οικογενειακης γριπης. πηγα τη μικρη μου τωρα αυτη τη βδομαδα σχολειο. επειδη δεν την παω εγω λογω προβληματος που αντιμετωπιζω στην εγκυμοσυνη μου τωρα την παει η μητερα μου. η δασκαλα λοιπον ζητησε τα λεφτα για τον προηγουμενο μηνα που λειπαμε. λεει πως ειναι υποχρεωτικο. και ρωτω εγω... ''ειναι''??? να πω πως δεν εχει να κανει γιατα 7Ε. αλιμονο αλλα δε μου αρεσει να μας θεωρουν χαζους. κατα τη δικια μου γνωμη αυτο ολο ειναι κατι εξτρα.ειπαμε ολοι οκ οπωςκαι σε αλλα που μας ζητανε αλλα αφου δεν χρειαστηκα τις υπηρεσιες της τραπεζοκομου για ενα διαστημα ποιος με υποχρεωνει να την πληρωσω..? δε καναμε και κανα συμβολαιο ολης της σεζον.. λεω εγω τωρα. αν ειμαι αδικη πειτε μου. ξαναλεω δεν εχει να κανει με τα λεφτα. αλλα γενικα στο οτι μας λενε πρεπει να το καταπινουμε. να αντιδρασω?

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

νομιζω πρεπει να τα δωσετε τα χρηματα,ειναι το ιδιο με το να πηγαινε 2-3 μερες το παιδι σχολειο και μετα να μη πηγαινε δηλ θα τη πληρωνατε μονο για τις 2-3 μερες.

ειναι ενα παγιο εξοδο που αφορα το σχολειο του παιδιου ειναι δεν ειναι εκεινο ολες τις μερες εκει.

πιστευω πως ναι πρεπει να τα δωσεις. η γυναικα εχει υπολογισει καποιο εισοδηματακι το μηνα απο αυτη τη δουλεια. δηλ ισως διαιρεσε ενα ικανοποιητικο ποσο δια τον αριθμο των παιδιων και ετσι βγηκε το 7 ευρω.

Και γω αυτό νομίζω, να δωθούν τα λεφτά. Αν όχι, η τραπεζοκόμος που ήταν στη διάθεσή σας παρόλο που δεν πήγατε θα έχει ελλειμα μισθού.

Και μεις λείπαμε όλο τον Ιανουάριο από το σχολείο αλλά πληρώσαμε και για φαγητό και δίδακτρα κανονικά (είναι στους κανονισμούς του σχολείου).

Διαφημίσεις

οντως δεν πληρωνεται απο το σχολειο κ τα 7 πχ βγηκανε επειδη υπηρχε καποιος αριθμος παιδιων θα μπορουσε να ναι παραπανω η παρακατω..δεν μου ετυχε ποτε μαμα να πει οτι δεν θελαι να δωσει κ ξαφνιαστηκα λιγο.προσωπικα ουτε που το σκεφτηκα ποτε,θεωρειται οτι παντα η τραπεζοκομος παιρνει οσα της ειπαμε δεν αλλαζει αυτο

πρέπει να τα δώσεις, λείπεις ή όχι, αυτή ήταν εκεί,

και πρέπει να πληρωθεί,

δηλ. με την λογική αυτή, θα έπρεπε να αφαιρούμε από το μηνιαίο ποσό,

τόσες ημέρες όσες λείπει ο καθένας,

επίσης, τις διακοπές των Χριστουγέννων παράδειγμα, δώσατε μισό μήνα;

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Σκέψου το αλλιώς, η καθαρίστριες στις πολυκατοικίες να μην πληρωνόταν από τους ενοίκους που λείπουν διακοπές...δε γίνεται...

rQGhp3.png

πρέπει να τα δώσεις, λείπεις ή όχι, αυτή ήταν εκεί,

και πρέπει να πληρωθεί,

δηλ. με την λογική αυτή, θα έπρεπε να αφαιρούμε από το μηνιαίο ποσό,

τόσες ημέρες όσες λείπει ο καθένας,

επίσης, τις διακοπές των Χριστουγέννων παράδειγμα, δώσατε μισό μήνα;

Συμφωνώ πρέπει να πληρωθεί αν αυτή η συμφωνία έγινε πχ. ότι η κοπέλλα πρέπει να παίρνει ενα ποσό τον μήνα,

αλλά έχω πολλές "απορίες"

1) Το υπουργείο τι προβλέπει?????? Δημόσιο σχολείο δεν είναι ? Δεν πρέπει να φροντίσουν αυτήν την διαδικασία ή τουλάχιστον μια 'επίσημη εκδοχή' για το τι προβλέπεται?

2) Ποιος κανει την συμφωνία / διαλέγει τραπεζοκόμο, ο σύλλογος?

3) Ένσημα της βάζετε? Λίγο παράξενο να δουλευει κάποιος ΄'μαύρα' σε δημόσιο σχολείο.

Δεχομαι ότι δεδομένων των συνθηκών μπορεί να μην υπάρχει άλλη λύση

αλλά αν είμουν στην θέση σου δεν θα διαμαρτυρόμουνα για τα 7 ευρώ του μήνα που έλειπε το παιδί αλλά για την ολη ανεπάρκεια του συστήματος.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ πρέπει να πληρωθεί αν αυτή η συμφωνία έγινε πχ. ότι η κοπέλλα πρέπει να παίρνει ενα ποσό τον μήνα,

αλλά έχω πολλές "απορίες"

1) Το υπουργείο τι προβλέπει?????? Δημόσιο σχολείο δεν είναι ? Δεν πρέπει να φροντίσουν αυτήν την διαδικασία ή τουλάχιστον μια 'επίσημη εκδοχή' για το τι προβλέπεται?

2) Ποιος κανει την συμφωνία / διαλέγει τραπεζοκόμο, ο σύλλογος?

3) Ένσημα της βάζετε? Λίγο παράξενο να δουλευει κάποιος ΄'μαύρα' σε δημόσιο σχολείο.

Δεχομαι ότι δεδομένων των συνθηκών μπορεί να μην υπάρχει άλλη λύση

αλλά αν είμουν στην θέση σου δεν θα διαμαρτυρόμουνα για τα 7 ευρώ του μήνα που έλειπε το παιδί αλλά για την ολη ανεπάρκεια του συστήματος.

Στα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολέια ΔΕΝ προβλέπονται τραπεζοκόμοι.

Η διαδικασία του φαγητού είναι εκπαιδευτική διαδικασία με παιδαγωγικούς στόχους (έχω εξηγήσει αναλυτικά σε άλλο σημείο ποιοί είναι αυτοί).

Σε πολλά σχολεία, όμως, για εξυπηρέτηση των παιδιών αλλά ακι των εκπαιδευτικών, ο σύλλογος γονέων αποφασίζει και (με την άγνοια ή ανοχή του Διυθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) προσλαμβάνουν κάποια κυρία (αρκετά συχνά είανι η κυρία που καθαρίζει το σχολείο) για να ζεσταίνει και να σερβίρει τα φαγητά των παιδιών το μεσημέρι.

Δυστυχώς, πάλι, τα χρήματα αυτά όντως δεν φαίνονται πουθενά, αφού δεν φαίνεται πουθενά ότι υπάρχει κάποιος στο σχολείο εκεέινη την ώρα εκτός από τα παιδιά και τον/την εκπαιδευτικό (μάλιστα σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται να υπάρχει κάποιος τρίτος στο σχολείο χωρίς άδεια).

Συνήθως γίνεται συμφωνία ανάμεσα στο σύλλογο γονέων και στην κυρία αυτή για το ποσό που θα παίρνει το μήνα (οι εκπαιδευτικοί δεν ανακατέυονται, ή δεν πρέεπι να ανακατεύονται, για ευνόητους λόγους) και το ποσό διαιρείται με τον αριθμό των παιδιών. Οπότε βγαίνει το ποσό που θα πρέπει να δίνουν οι γονείς κάθε μήνα.

Για μένα, από τη στιγμή που έγινε η συμφωνία το ποσό πρέπει να δίνεται ολόκληρο κάθε μήνα, παρακολουθεί ή όχι το παιδί το σχολέιο.

Επίσης, για μένα πάλι, κακώς τα χρήματα τα μαζεύει η νηπιαγωγός. Είναι δουλειά του συλλόγου γονέων! Και ο λόγος φυσικά δεν είναι για να μην κάνει η νηπιαγωγός αυτή τη δουλειά λόγω βαρεμάρας, αλλά για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις! Μιλάμε για διαχείρηση χρημάτων!

Η νηπιαγωγός δεν φέρει ευθύνη για την παρουσία της κυρίας τότε? Μπορεί να αρνηθεί?

Αν δεν υπάρχει τραπεζοκόμος τότε τί γίνεται?

βρε κοριτσια εχω μια απορια. λοιπον πληρωνουμε την τραπεζοκομο που ζεστενει τα φαγητακια των παιδιων 7Ε τον μηνα.?

το ποσο αυτο πρεπει να βγαινει με βαση το ποσα παιδια ειναι στο σχολειο και αρα πληρωνεται απο το καθε παιδι ανεξαρτητα απο το εαν ειχε απουσιες καποιο ή οχι

ξαναλεω δεν εχει να κανει με τα λεφτα. αλλα γενικα στο οτι μας λενε πρεπει να το καταπινουμε. να αντιδρασω?

παντως μπραβο για αυτη τη συμπεριφορα! :P νομιζω οτι ειναι σημαντικο να επεξεργαζομαστε το τι μας λενε και να συμπεριφερομαστε αναλογα κι οχι να ειμαστε μονιμως υποτακτικοι.

Η νηπιαγωγός δεν φέρει ευθύνη για την παρουσία της κυρίας τότε? Μπορεί να αρνηθεί?

ότι γίνεται στο δικό μας σχολείο...

τα παιδιά του ολοήμερου τρώνε παγωμένο φαγητό:(

rQGhp3.png

Η νηπιαγωγός φυσικά μπορεί να αρνηθέι!

Εγώ δεν δέχτηκα ποτέ τραπεζοκόμο στην τάξη μου, για τον πολύ απλό λόγο ότι για μένα η ώρα του φαγητού είναι μάθημα!

Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει τραπεζοκόμος; Χρειάζεται μια καλή οργάνωση για να μπορέσει η νηπιαγωγός μαζί με τα παιδιά να φέρουν σε πέρας το φαγητό.

π.χ. Όταν έρχεται η απογευματινή νηπιαγωγός στις 11:45 (ναι τότε έρχεται και η πρωινή φεύγει στις 12), υπάρχει ένα τέταρτο για συννενόηση των νηπιαγωγών. Σε αυτό το τέταρτο, τα 5 λεπτά, μπορεί η απογευματινή να βάλει τα φαγητά στο φούρνο στους 50 βαθμούς (όχι παραπάνω) και τα υπόλοιπα 10 λεπτά να κάνουν οι νηπιαγωγοί τη συνεννόηση τους.

Σε 15 λεπτά, τα φαγητά θα έχουν ζεσταθεί τόσο όσο να μπορούν τα παιδιά να πιάσουν το κουπάκι τους (δεν θα έχουν κάψει, απλά θα είναι χλιαρά).

Κάθε μέρα υπάρχει μια ομάδα "βοηθών" ή "υπηρεσίας" για το φαγητό (έτσι εμπλέκουμε και τα παιδιά δίνοντας τους ενεργό ρόλο). όση ώρα τα παιδιά πλένουν χέρια και παίρνουν τα τσαντάκια τους, η ομάδα υπηρεσίας στρώνει τα τραπέζια (τραπεζομάντηλα). Μόλις καθίσουν τα παιδιά, η βοηθοί δείχνουν τα κουπάκια, τα παιδιά τα αναγνωρίζουν, τους το σερβίρουν και μόλις ολοκληρωθεί το σεβίρισμα ακολουθεί το φαγητό (πάντα περιμένουμε τους άλλους και τρώμε όλοι μαζί, κανόνες καλής συμπεριφοράς).

Μόλις ολοκληρωθεί το φαγητό, κάθε παιδί βάζει το κουπάκι του στην τσάντα του, και όσο βάζουν τις τσάντες στη θέση τους και πλένουν χέρια και δόντια, οι βοηθοί μαζεύουν το τραπέζι.

Όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση, φαντασία και ευελιξία!

Όταν υπάρχει τραπεζοκόμος, απλά τα παιδιά κάθονατι στα τραπέζια και περιμένουν να σερβιριστούν....

Υ.Γ. Σε όλο αυτό το διάστημα η νηπιαγωγός είναι στην πόρτα της κουζίνας (συνήθως είναι δίπλα στην αίθουσα) και ελέγχει την ασφάλεια των παιδιών στην τάξη (γαιτί πολλά γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτων)

Διαφημίσεις

ότι γίνεται στο δικό μας σχολείο...

τα παιδιά του ολοήμερου τρώνε παγωμένο φαγητό:(

Κακώς τρώνε παγωμένο φαγητό!

Περιγράφω τη διαδικασί πολύ αναλύτικά και έχω δει για 5 χρόνια που ήμουν σε ολοήμερο ότι το σύστημα αυτό "δουλεύει". Θέλω να πω, δεν λέω λόγια του αέρα!

Oταν πηγαινε η κορη μου στο προνηπιο ειχαμε τραπεζοκομο και αυτο γιατι η κουζινα του σχολειου ηταν απο την πισω μερια και φυσικα δεν μπορουσε η νηπιαγωγος να αφησει 20 παιδακια στην αιθουσα μονα τους για να ζεστανει το φαγητο τους.

Προσωπικα δεν το βρηκα ποτε λαθος ουτε προβληματιστηκα για κατι (μονο οταν για ενα διαστημα μαζευα εγω τα χρηματα και κυνηγουσα τους γονεις για να δωσουν 5 ευρω!!!). Την επομενη χρονια βρηκαμε τροπο και σε μια γωνια της αιθουσας βαλαμε ψυγειο και φουρνο οποτε δεν χρειαστηκαμε τραπεζοκομο.

Θεωρω οτι γινεται μεγαλη φασαρια για το τιποτα.

Οτι κανουμε το κανουμε για τα παιδια μας και 5 ή 7 ευρω τον μηνα δεν ειναι μεγαλο ποσο για να το διαθεσουμε για να τρωνε ζεστο φαγακι.

Η νηπιαγωγός φυσικά μπορεί να αρνηθέι!

Εγώ δεν δέχτηκα ποτέ τραπεζοκόμο στην τάξη μου, για τον πολύ απλό λόγο ότι για μένα η ώρα του φαγητού είναι μάθημα!

Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει τραπεζοκόμος; Χρειάζεται μια καλή οργάνωση για να μπορέσει η νηπιαγωγός μαζί με τα παιδιά να φέρουν σε πέρας το φαγητό.

π.χ. Όταν έρχεται η απογευματινή νηπιαγωγός στις 11:45 (ναι τότε έρχεται και η πρωινή φεύγει στις 12), υπάρχει ένα τέταρτο για συννενόηση των νηπιαγωγών. Σε αυτό το τέταρτο, τα 5 λεπτά, μπορεί η απογευματινή να βάλει τα φαγητά στο φούρνο στους 50 βαθμούς (όχι παραπάνω) και τα υπόλοιπα 10 λεπτά να κάνουν οι νηπιαγωγοί τη συνεννόηση τους.

Σε 15 λεπτά, τα φαγητά θα έχουν ζεσταθεί τόσο όσο να μπορούν τα παιδιά να πιάσουν το κουπάκι τους (δεν θα έχουν κάψει, απλά θα είναι χλιαρά).

Κάθε μέρα υπάρχει μια ομάδα "βοηθών" ή "υπηρεσίας" για το φαγητό (έτσι εμπλέκουμε και τα παιδιά δίνοντας τους ενεργό ρόλο). όση ώρα τα παιδιά πλένουν χέρια και παίρνουν τα τσαντάκια τους, η ομάδα υπηρεσίας στρώνει τα τραπέζια (τραπεζομάντηλα). Μόλις καθίσουν τα παιδιά, η βοηθοί δείχνουν τα κουπάκια, τα παιδιά τα αναγνωρίζουν, τους το σερβίρουν και μόλις ολοκληρωθεί το σεβίρισμα ακολουθεί το φαγητό (πάντα περιμένουμε τους άλλους και τρώμε όλοι μαζί, κανόνες καλής συμπεριφοράς).

Μόλις ολοκληρωθεί το φαγητό, κάθε παιδί βάζει το κουπάκι του στην τσάντα του, και όσο βάζουν τις τσάντες στη θέση τους και πλένουν χέρια και δόντια, οι βοηθοί μαζεύουν το τραπέζι.

Όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση, φαντασία και ευελιξία!

Όταν υπάρχει τραπεζοκόμος, απλά τα παιδιά κάθονατι στα τραπέζια και περιμένουν να σερβιριστούν....

Υ.Γ. Σε όλο αυτό το διάστημα η νηπιαγωγός είναι στην πόρτα της κουζίνας (συνήθως είναι δίπλα στην αίθουσα) και ελέγχει την ασφάλεια των παιδιών στην τάξη (γαιτί πολλά γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτων)

Σε ποιο σχολείο είσαι εσύ καλέ, να φέρω το παιδί να γλιτώσω και τα 7.000 ευρώ το χρόνο???:lol::lol::lol::lol::lol:

ΥΓ. Δεν το λέω για το φαϊ, για το ενδιαφέρον το λέω...

Σε ποιο σχολείο είσαι εσύ καλέ, να φέρω το παιδί να γλιτώσω και τα 7.000 ευρώ το χρόνο???:lol::lol::lol::lol::lol:

ΥΓ. Δεν το λέω για το φαϊ, για το ενδιαφέρον το λέω...

Να σαι καλά για τα καλά σου λόγια!

Δεν είμαι πλέον σε σχολείο. Είμαι σε ΚΕΔΔΥ και ασχολούμαι με αξιολόγηση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες....

Κι εμείς στο σχολείο μόνες μας τα ζεσταίνουμε τα φαγητά αλλά εχω δεί σε άλλο σχολείο, το οποίο έχει 3 κλασσικά τμηματα και ένα ολοήμερο, να υπάρχει τραπεζοκόμος που μαγειρεύει κιόλας.Απ΄τη στιγμή που από την αρχή συμφωνήθηκε ότι θα έχετε τραπεζοκόμο πιστεύω ότι θα πρέπει να καταβάλεις το ποσό.

Αυτό που λέει η emmaki για το ζέσταμα του φαγητού λειτουργεί άψογα, μπορώ να το επιβεβαιώσω κ εγώ. Μετά από τις συμβουλές της το εφάρμοσα στην τάξη μου κ πλέον σερβίρουν τα ίδια τα παιδιά το φαγητό, ενώ πριν τα κεσεδάκια ήταν πολύ ζεστά για να τα πιάσουν. Προστέθηκε κ αυτό το καθήκον στα "του βοηθού" που ίσχυαν ως τότε, κ άρεσε πολύ κ στα παιδιά! Επίσης με αυτό που λέει ότι τα βάζει μέσα όταν κ οι δύο δασκάλες είναι εκεί δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά αφού τα επιβλέπει η άλλη νηπιαγωγός. Κ εγώ πριν το εφαρμόσω με αυτόν τον τρόπο, πίστευα ότι δεν θα ήταν κακή βοήθεια η τραπεζοκόμος για την ασφάλεια των παιδιών. Τώρα όμως βλέπω ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητη...

Λίγο άσχετο με το κυρίως θέμα όλο αυτό απλά ήθελα να το πω γιατί με βοήθησε πολύ! Σ ευχαριστώ κ δημοσίως emmaki! :-D

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

για πολλα χρονια το εφαρμοζα κ εγω.τοτε ομως ειχαμε φουρνο μικροκυμματωκ κ δενκαιγανε τα μπωλ.τωρα με την κουζινα καινε κ δεν μπορουν να βοηθησουν τα παιδδια.αρα ητρεχουμε εμεις 10 φορες μεσα εξω η παιρνουμε τραπεζοκομο

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι και πρέπει και είναι σωστό να πληρώνεις τα χρήματα κάθε μήνα άσχετα αν λείπει το παιδί ή όχι, εφόσον η αρχική συμφωνία ήταν να έχετε τραπεζοκόμο που την πληρώνετε εσείς. Κι εμείς που είμαστε στο δημοτικό, τραπεζοκόμο έχουμε που την πληρώνουμε οι γονείς. Το ίδιο ισχύει και στο νηπιαγωγείο απ' όσο μου λενε οι άλλες μαμάδες. Γιατί δεν είναι δυνατόν η τραπεζοκόμος να πληρωθεί λιγότερο αυτό το μήνα επειδή έλειπε ένα παιδί, ούτε βέβαια οι υπόλοιποι γονείς να επιμεριστούν τη διαφορά στην αμοιβή της για τον ίδιο λόγο.

Δες το και διαφορετικά το καλοκαίρι πας διακοπές αλλά η Δεή σου στέλνει κανονικά το πάγιο ακόμα και αν λειπεις 2μήνες(μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε 2μήνες διακοπες) ε τότε δεν το πλήρωνεις ??

Αρά το σωστό ειναι να πληρωθεί η κα όπως εχετε συμφωνήσει.:wink:

Κακώς τρώνε παγωμένο φαγητό!

Περιγράφω τη διαδικασί πολύ αναλύτικά και έχω δει για 5 χρόνια που ήμουν σε ολοήμερο ότι το σύστημα αυτό "δουλεύει". Θέλω να πω, δεν λέω λόγια του αέρα!

emmaki το ξέρω ότι κακώς τρώνε παγωμένο. Απλά ρώτησε μια κοπέλα και της απάντησα τι γίνεται...

στο δικό μας νηπιαγωγείο οι ίδιοι οι γονείς πρότειναν αυτά που λες εσύ αλλά η απάντηση της νηπιαγωγου του ολοήμερου στη μητέρα που το πρότεινε ( ξαδέρφη μου ) ήταν " εσάς σας υποχρεώνει κανείς να κάνετε στη δουλειά σας κάτι παράνομο ?"

λέω για τη διαδικασία της τραπεζοκόμου.

Αυτό που περιγράφεις εσύ είναι στην καλή θέληση της νηπιαγωγού.

rQGhp3.png