Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ασπρες βουλιτσες στα νυχακια

Recommended Posts

Καλησπερα μανουλες θα ηθελα να σας ρωτησω και αν ξερετε να μου απαντησετε,ομικρος μου ειναι σχεδον ενος ετους δηλαδη αυριο για την ακριβεια θα γινει ενος εδω και μια βδομαδα εχει βγαλει στα νυχακια του κατι ασπρες βουλιτσες και κατι γραμμουλες που φαινονται στο φως ξερω οτι ειναι απο τη διατροφη ομως τι ακριβως δεν γνωριζω,δεν του φτανει καποια βιταμινη αν ναι και ποια;Σε λιγες μερες εχουμε ραντεβου με την παιδιατρο για εμβολιο και εχω σκοπω να την ρωτησω ομως ηθελα να ακουσω και τις γνωμες σας.Σας ευχαριστω εκ των προτερων και να σας ζησουν τα παιδακια

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι ειναι ή ελλειψη σιδηρου ή ασβεστιου.Οταν ημουν παιδι ειχα συνεχεια τετοιες ασπρες γραμμουλες. Δεν νομιζω να χρειαζεται να κανεις κατι αλλα για αυτες τις περιπτωσεις καλυτερα ξερουν οι παιδιατροι. Παντως κατι θειες απο το χωριο μου ελεγαν α ποσες γραμμουλες εχεις στα νυχια τοσα δωρα θα παρεις!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

γενικα στιγματα στα νυχια η στα δοντια, λευκα, ειναι ελλειψη ασβεστιου. μια φιλη μου το παθε με την 1η της εγκυμοσυνη τραβουσε ολο το ασβεστιο το μωρο και απεκτησε και στα νυχια κ στα δοντια ασπρα στιγματα. Τωρα αν ειναι κατι αλλο δε το ξερω γιατι δεν εχουμε φωτο:confused:

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Νομιζω οτι ειναι ή ελλειψη σιδηρου ή ασβεστιου.Οταν ημουν παιδι ειχα συνεχεια τετοιες ασπρες γραμμουλες. Δεν νομιζω να χρειαζεται να κανεις κατι αλλα για αυτες τις περιπτωσεις καλυτερα ξερουν οι παιδιατροι. Παντως κατι θειες απο το χωριο μου ελεγαν α ποσες γραμμουλες εχεις στα νυχια τοσα δωρα θα παρεις!
τρωει μπολικο τυρακι και πινει γυρω στα 500 γαλα ημερησιως,παντως αυτο με τις γραμμες και τα δωρα πλακα εχει γιατι εχουμε γενεθλια σημερα και μαλλον θα γινεις χαμος απο δωρα αν κρινω απο τις γραμμουλες:):)θα ρωτησω και την γιατρο,ευχαριστω γλυκια μου:-D

Διαφημίσεις

Κορίτσια, κι εμένα ο μικρός έχει από ένα άσπρο σημάδι στο μεσαίο δάχτυλο κάθε χεριού. Η φίλη salomi λέει περί ελλείψεως ψευδαργύρου. Είναι τελικά ανησυχητικό, ποιό διατροφικό στοιχείο είναι αυτό που βοηθάει (για να καταλάβω τί από αυτά που δεν τρώει το παιδί μου αρκετά πρέπει να αυξήσω)???

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Κορίτσια, κι εμένα ο μικρός έχει από ένα άσπρο σημάδι στο μεσαίο δάχτυλο κάθε χεριού. Η φίλη salomi λέει περί ελλείψεως ψευδαργύρου. Είναι τελικά ανησυχητικό, ποιό διατροφικό στοιχείο είναι αυτό που βοηθάει (για να καταλάβω τί από αυτά που δεν τρώει το παιδί μου αρκετά πρέπει να αυξήσω)???

Ισως το κρεατάκι (κόκκινο) να βοηθήσει. ειναι πολύ συχνό φαινόμενο στα παιδιά. ρωτα και τον γιατρό σου

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Ειχα κι εγω ασπρες γραμμες και βουλιτσες απο μωρο μεχρι πολυ προσφατα!

Ειχαν πει για ασβεστιο, ψευδαργυρο και αλλα. Συμπληρωματα δε πηρα ποτε, προσπαθουσε η μαμα μου κι εγω οταν πια μεγαλωσα με διατροφη, αλλα δεν αλλαζε κατι.

Δεν εδωσα ποτε παραπανω σημασια και δε νομιζω οτι χρειαζοταν κιολας!

Πριν ενα χρονο περιπου αρχισαν μονα τους να μειωνονται και πια δεν εχω καθολου!

Ισως το κρεατάκι (κόκκινο) να βοηθήσει. ειναι πολύ συχνό φαινόμενο στα παιδιά. ρωτα και τον γιατρό σου

Αχ τί πόνος κι αυτός με το κρέας (μοσχαράκι)...Δεν το πολυτρώει και μάλλον του μυρίζει, αν και προσέχω πολύ τί παίρνω από το χασάπη. Τρώει με ευχαρίστηση κοτόπουλο, αυγά, φακές, ρεβύθια, λαχανικά, φρούτα αλλά μάλλον δεν αρκούν αυτά :( Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση. Θα μιλήσω και με την παιδίατρο και αν μάθω κάτι περισσότερο θα το μοιραστώ μαζί σας!

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Πάντως, πολύ θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη έρευνα που αποδεικνύει ότι τα άσπρα στίγματα στα νύχια δείχνουν έλλειψη ασβεστίου ή ψευδαργύρου. Το λέω γιατί το παιδί μας πίνει 500 μλ την ημέρα γάλα, τρώει τυρί κάθε μέρα και γιαούρτι μέρα παρά μέρα και κρέας αβέρτα γιατί είναι ψιλοκανιβαλάκι, δώσε κρέας και πάρε την ψυχή (δυστυχώς για εμάς, γιατί εμάς δεν μας αρέσει και πολύ..). Τρώει και όσπρια φυσικά και ψάρι, γενικώς από όλα τρώει αλλά ειδικά γαλακτοκομικά και ζωική πρωτεϊνη τρώει πολύ και πάλι έχει σε ένα νύχι μία πολύ μεγάλη άσπρη βούλα. Πόσο πιο πολύ ασβέστιο και πρωτεϊνη πια;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...