Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλαζω και εγω το μωρακι μου αλλα συνεχεια μικροπροβληματα..

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38 εβ

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) φτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.ειχε λιγο 11,8 μετα δεν ξαναμετρηθηκε,στην 10η μερα τον ειδε παιδιατρος και ειπε οτι καθαρισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 1/03/2011 3300,10/03/2011 3320

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.8-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) οχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. χειροκινητο ameda

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1 αλλα οχι καθε μερα

7β. ποιες ώρες αντλείτε και συνηθως το βραδυ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση μιση ωρα περιπου

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. καθε φορα που τον αλλαζω απο κακα εχει κατουρησει κιολας 6-7 φορες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 7

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Καλησπερα ειπα να σας γραψω και εγω την ιστορια μου μηπως με βοηθησετε στο προβλημα μου..Ο μπεμπουλης μου ειναι 27 ημερων απο την αρχη θηλαζουμε δεν εχει παρει ποτε ξενο γαλα..Τις πρωες μερες τα πραγματα πολυ δυσκολα,δεν επερνε καθολου την αριστερη θηλη λογω ανατομιας της με αποτελεσμα την 4η μερα να πετρωσει το στηθος μου ευτυχως με ζεστες κομπρεσες και μασαζακι το ξεπερασαμε και αυτο και το προβλημα ηταν να βαλω τον μικρο να θηλασει,αγορασα χειροκινητο θηλαστρο και τραβουσα για λιγα λεπτα απο εκεινο το στηθος ισα για να βγαλω κατα εξω τη θηλη με τα πολλα το επιασε,οποτε ξεπεραστηκε και αυτο..Η συμβουλη του γιατρου καθως και της μαιας μου ηταν να δινω και απο τα δυο στηθη 15 λεπτα απο το καθε ενα,τον πρωτο καιρο το εφαρμοσα μετα ομως κουρατσηκα να ειμαι συνεχεια με ενα ρολοι στο χερι και πηρα μια συμβουλο θηλαμσου και μου ειπε να του δινω το ενα στηθος και για οσο θελει,αυτο κανω τωρα τρωει καθε 2-2.30 ωρες,ξεχασα να αναφερω οτι εχουμε γοπ με βαση τν εξεταση του παιδιατρου.Ο καημενουλης σε καθε γευμα βγαζει τα λυσακα του τον λυπαμαι,γιατι δειχνει να δυσφορει και αυτος ποτε ο εμετος του ειναι ρουκετοειδης και νερουλος και ποτε ''κομμενος σαν χωνεμενο γαλα,πως να το εξηγησω''στεναχωριεμαι γιατι νομιζω οτι υποφερει κανει πολυ εμετο και συνεχεια αυτο που κανω ειναι να τον ρευω συνεχεια στη διαρκεια του γευματος και να τον κοιμηζω με το κεφαλι πιο ψηλα απο το σωμα του,θα παμε σε 10 μερες στο γιατρο και ανησυχω για το τι θα μας πει.Και συνεχεια σφιγγεται αενω τα κακα του ειναι τα κρεμωδες εκρου δεν ειναι δυσκοιλιος.Μηπως φταιει και για αυτο η γοπ?Το αλλο μου προβλημα ειναι οτι το στηθος μου τρεχει συνεχεια γαλα,μετα που θηλασει το μωρο απο καμα ωρα τρεχει,ενω θηλαζει τρεχει το αλλο,ποτε θα σταματησει αυτο?Υπαρχει περιπτωση να εχω υπερπαραγωγη?Ειδικα απο το ενα στηθος οταν τα βαλω μια το βαζει μια το βγαζει και βαζει τη γλωσιτσα του μπροστα,τι να συμβαινει αραγε?Σας ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπερα ειπα να σας γραψω και εγω την ιστορια μου μηπως με βοηθησετε στο προβλημα μου..Ο μπεμπουλης μου ειναι 27 ημερων απο την αρχη θηλαζουμε δεν εχει παρει ποτε ξενο γαλα..Τις πρωες μερες τα πραγματα πολυ δυσκολα,δεν επερνε καθολου την αριστερη θηλη λογω ανατομιας της με αποτελεσμα την 4η μερα να πετρωσει το στηθος μου ευτυχως με ζεστες κομπρεσες και μασαζακι το ξεπερασαμε και αυτο και το προβλημα ηταν να βαλω τον μικρο να θηλασει,αγορασα χειροκινητο θηλαστρο και τραβουσα για λιγα λεπτα απο εκεινο το στηθος ισα για να βγαλω κατα εξω τη θηλη με τα πολλα το επιασε,οποτε ξεπεραστηκε και αυτο..Η συμβουλη του γιατρου καθως και της μαιας μου ηταν να δινω και απο τα δυο στηθη 15 λεπτα απο το καθε ενα,τον πρωτο καιρο το εφαρμοσα μετα ομως κουρατσηκα να ειμαι συνεχεια με ενα ρολοι στο χερι και πηρα μια συμβουλο θηλαμσου και μου ειπε να του δινω το ενα στηθος και για οσο θελει,αυτο κανω τωρα τρωει καθε 2-2.30 ωρες,ξεχασα να αναφερω οτι εχουμε γοπ με βαση τν εξεταση του παιδιατρου.Ο καημενουλης σε καθε γευμα βγαζει τα λυσακα του τον λυπαμαι,γιατι δειχνει να δυσφορει και αυτος ποτε ο εμετος του ειναι ρουκετοειδης και νερουλος και ποτε ''κομμενος σαν χωνεμενο γαλα,πως να το εξηγησω''στεναχωριεμαι γιατι νομιζω οτι υποφερει κανει πολυ εμετο και συνεχεια αυτο που κανω ειναι να τον ρευω συνεχεια στη διαρκεια του γευματος και να τον κοιμηζω με το κεφαλι πιο ψηλα απο το σωμα του,θα παμε σε 10 μερες στο γιατρο και ανησυχω για το τι θα μας πει.Και συνεχεια σφιγγεται αενω τα κακα του ειναι τα κρεμωδες εκρου δεν ειναι δυσκοιλιος.Μηπως φταιει και για αυτο η γοπ?Το αλλο μου προβλημα ειναι οτι το στηθος μου τρεχει συνεχεια γαλα,μετα που θηλασει το μωρο απο καμα ωρα τρεχει,ενω θηλαζει τρεχει το αλλο,ποτε θα σταματησει αυτο?Υπαρχει περιπτωση να εχω υπερπαραγωγη?Ειδικα απο το ενα στηθος οταν τα βαλω μια το βαζει μια το βγαζει και βαζει τη γλωσιτσα του μπροστα,τι να συμβαινει αραγε?Σας ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας

Καλησπερα...να σου ζησει ο μικρουλης.Ποσο ηταν το μωρο οταν βγηκε απο τ μαιευτηριο και ποσο ειναι σημερα?Το βαρος του εννοω.

Το οι σφιγγεται και εχει αερια ειναι απολυτως φυσιολογικο....τα κακα του θα πρεπει να ειναι μουσταρδι με ασπρα σα σπορακια μεσα.Αν εχεις ποβλημα υπερπαραγωγης τα κακα του θα ειναι πρασινα.Το οτι τρεχει γαλα απο το στηθοε σου ειναι φυσιολογικο μη σε ανησυχει.Κι εμενα ακομα τρεχει.

Αυτο με τον εμετο που λες...το παιδι κανει εμετο ή βγαζει γουλιες?Γιατι γουλιες ειναι λογικ να βγαζει και γαλα υγρο και αυτο το χωνεμενο γαλα που λες.

καλησπερα,οταν γεννηθηκε ηταν 3300 σημερα δεν ξερω ποσο ειναι ζυγιστηκε μονο την 10η μερα και ειχε βαλει 20 γρ.Σημερα μου εκανε μια φορα κακα ελαφρως πρασινα,τα υπολοιπα ηταν μουσταρδι,εμετο κανει συνεχεια δεν ειναι γουλιες ειναι πολυς εμετος ρουκετοειδης σαν να τον φτυνει και καποιες φορες ειναι νερουλος καποιες κομμενος.

καλησπερα,οταν γεννηθηκε ηταν 3300 σημερα δεν ξερω ποσο ειναι ζυγιστηκε μονο την 10η μερα και ειχε βαλει 20 γρ.Σημερα μου εκανε μια φορα κακα ελαφρως πρασινα,τα υπολοιπα ηταν μουσταρδι,εμετο κανει συνεχεια δεν ειναι γουλιες ειναι πολυς εμετος ρουκετοειδης σαν να τον φτυνει και καποιες φορες ειναι νερουλος καποιες κομμενος.

Να σου ζήσει το μπεμπάκι σου.

το βάρος την 10η μέρα δείχνει ότι ο θηλασμός πάει πάρα πολύ καλά

Το αναμενόμενο θα ήταν να ανακτήσει βάρος γέννησης την 15η μέρα.:D

οι πάνες σας δείχνουν επίσης καλή πορεία.

Το μωρό θα το δει και ο/η παιδίατρος οπότε θα κοιτάξει και για ΓΟΠ (είναι πολύ συνηθισμένο στα μικρά μωράκια)

Το σημαντικό είναι ότι το μωρό δεν δείχνει να πονάει (δεν το αναφέρεις ..)

πρόσεξε την στάση θηλασμού πρέπει το σώμα του μωρού να είναι πιο όρθιο

το μωρό είναι καλό να είναι πάνω σου και όχι το στήθος πάνω στο μωρό

(μπορείς να κάτσεις στον καναπέ ή στο κρεβάτι με πολλά μαξιλάρια στην πλάτη σου - η πλάτη σου δηλ. να είναι προς τα πίσω και το μωρό πάνω σου όχι ξαπλωμένο)

αυτό θα το βοηθήσει πάρα πολυ να ελέγχει τη ροή του γάλακτος και να μην καταπίνει πολύ αέρα.

μόλις το μωρό αρχίζει να χαλαρώνει θα το βγάζεις από το στήθος (βάζεις το μικρό δαχτυλάκι στην ένωση των χειλιών για να ανοίξει το στόμα) και θα το βάζεις να ρευτεί μετά επιστρέφεις στο ίδιο στήθος (πίεσε το λίγο να βγάλει γάλα για να πιάσει το μωρό)

όταν τελειώσει με το ένα στήθος ξανά ρέψιμο και προσφέρεις και το άλλο αν θέλει θα πιεί αν όχι δεν θα πιει.

καλό είναι να κρατάς το μωρό μετά το γεύμα αρκετή ώρα σε όρθια θέση να ακουμπάει στον ώμο σου (όχι με την κοιλιά) π.χ για 20 λεπτά και μετά το ξαπλώνεις πάντα σε στρώμα με κλίση (να είναι το πάνω μέρος του σώματος προς τα πάνω)

άρα πάρα πολύ σημαντικό είναι η στάση θηλασμού το συχνό ρέψιμο και η στάση σώματος.

σου βάζω και ένα λινκ να το δεις μέσα εκεί έχει και φώτο για στάσεις θηλασμού.

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

η υπερπαραγωγή μεταξύ 3-6 εβδομάδας συμβαίνει συχνά και είναι λόγο ορμονών. μετά τις 6 εβδομάδες στρώνει η καταστάση (και μετά μπορεί να παρατηρείς την ώρα που θηλάζει από το ένα στήθος να τρέχει γάλα από το άλλο αλλά όχι τόσο έντονα) φυσικά δεν πρέπει να κάνεις πολλές εναλλαγές αλλά να επιμένεις στο ένα στήθος μέχρι εκεί που συνεργάζεται το μωρό.

εαν καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά μείωσε τα.

καλή συνέχεια:-D

Η Κριστινα τα ειπε πολύ ωραία, εγώ απλά να προσθέσω ότι στα μωρά με γοπ προτείνεται να κάνουν συχνά και μικρά γεύματα.

Τον παιδίατρο πρόσεξε μη τυχόν και σου πει να σταματήσεις τον θηλασμό και να αρχίσεις ταχα μου "ειδικό" γάλα, είναι η κλασική ατάκα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις το μωρό σου είναι να συνεχίσεις τον θηλασμό.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

οταν λες συχνα πιο συχνα απο καθε 2.00-2.30 ωρες?Δεν τον αφηνω να κλαψει για να τον ταισω και οταν το ταιζω δεν ακολουθω καποιο ωραριο τον αφηνω να φαει οσο θελει,μετα μου κανει πολυ εμετο και την ωρα που καταπινει στην αρχη τον ακουω σαν να καταπινει αερα,εχω πολυ γαλα και δοκιμασα να βγαλω λιγο με το χερι πριν τον θηλασω και μετα να τον βαλω αλλα το κανει παλι,τρωει λαιμαργα και μηπως για αυτο μου βγαζει το γαλα?Οσο για τον παιδιατρο ευτυχως απο την προηγουμενη φορα που τονεξετασε δεν μου ειπε τιποτα για ξενο γαλα,αλλα και να μου μου πει δεν προκειται να τον ακουσω,στεναχωριεμαι πολυ για το μωρακι μου οταν κανει εμετο τον βλεπω ειναι ανησυχος και τον λυπαμαι αναρωτιεμαι αν ποναει,καπου διαβασα για οισοφαγιτιδα μπορει να του συμβει κατι τετοιο?

Ολα τα παιδακι στην αρχη ετσι λαιμαργα τρωνε...δεν ειναι αυτο.Οπως τρωει διεκοψε τον καθε λιγα λεπτα και βαζε τον να ρευτει και μετα να συνεχισειτο φαγητο.

οταν λες συχνα πιο συχνα απο καθε 2.00-2.30 ωρες?Δεν τον αφηνω να κλαψει για να τον ταισω και οταν το ταιζω δεν ακολουθω καποιο ωραριο τον αφηνω να φαει οσο θελει,μετα μου κανει πολυ εμετο και την ωρα που καταπινει στην αρχη τον ακουω σαν να καταπινει αερα,εχω πολυ γαλα και δοκιμασα να βγαλω λιγο με το χερι πριν τον θηλασω και μετα να τον βαλω αλλα το κανει παλι,τρωει λαιμαργα και μηπως για αυτο μου βγαζει το γαλα?Οσο για τον παιδιατρο ευτυχως απο την προηγουμενη φορα που τονεξετασε δεν μου ειπε τιποτα για ξενο γαλα,αλλα και να μου μου πει δεν προκειται να τον ακουσω,στεναχωριεμαι πολυ για το μωρακι μου οταν κανει εμετο τον βλεπω ειναι ανησυχος και τον λυπαμαι αναρωτιεμαι αν ποναει,καπου διαβασα για οισοφαγιτιδα μπορει να του συμβει κατι τετοιο?

πρόσεχε τη στάση του μωρού όταν θηλάζει,το ρέψιμο αλλά και τα γαλακτοκομικά που καταναλώνεις εσύ όπως σου γράφω και παραπάνω.

αν το μωρό είχε οισοφαγίτιδα θα πονούσε/δυσανασχετούσε και κατά τη διάρκεια του γεύματος (το μωρό τραβάει το στήθος,κλαίει κλπ....), μειωμένη όρεξη.....

μην στεναχωριέσαι πολλά μωράκια έχουν ήπια ΓΟΠ κάποια πιο έντονη αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα να το διευκολύνεις.

σας ευχαριστω παρα πολυ κοριτσια για τις απαντησεις,θα κανω οτι μου ειπατε και μακαρι να εχω αποτελεσματα γρηγορα,γιατι τον λυπαμαι τον καημνεουλη!!

μόλις το μωρό αρχίζει να χαλαρώνει θα το βγάζεις από το στήθος (βάζεις το μικρό δαχτυλάκι στην ένωση των χειλιών για να ανοίξει το στόμα) και θα το βάζεις να ρευτεί μετά επιστρέφεις στο ίδιο στήθος (πίεσε το λίγο να βγάλει γάλα για να πιάσει το μωρό)

κριστινα ειναι προτιμοτερο να θηλαζει απο το ενα στηθος ή κ απο τα δυο?

δλδ για να καταλαβεις, ο δικος μου θηλαζει γυρω στο 8 λεπτο ας πουμε κ μετα σταματαει για να ρευτει κ μετα τον βαζω στο αλλο στηθος που περιπου κανενα 8 λεπτο θηλαζει κ απο εκει. ειναι καλυτερο να το ξαναβαζω στο ιδιο στηθος κ στο επομενο γευμα να το βαζω στο αλλο? ή να συνεχισω με τον ιδιο τροπο? να προσθεσω οτι κ βαρος βαζει αλλα κ τρωει καθε 3 -3.30 ωρες κ εχει αρκετες κενωσεις - ουρα μεσα στο 24ωρο (δλδ πρεπει να χορταινει)

Διαφημίσεις

κριστινα ειναι προτιμοτερο να θηλαζει απο το ενα στηθος ή κ απο τα δυο?

δλδ για να καταλαβεις, ο δικος μου θηλαζει γυρω στο 8 λεπτο ας πουμε κ μετα σταματαει για να ρευτει κ μετα τον βαζω στο αλλο στηθος που περιπου κανενα 8 λεπτο θηλαζει κ απο εκει. ειναι καλυτερο να το ξαναβαζω στο ιδιο στηθος κ στο επομενο γευμα να το βαζω στο αλλο? ή να συνεχισω με τον ιδιο τροπο? να προσθεσω οτι κ βαρος βαζει αλλα κ τρωει καθε 3 -3.30 ωρες κ εχει αρκετες κενωσεις - ουρα μεσα στο 24ωρο (δλδ πρεπει να χορταινει)

η πιο σωστή τακτική είναι αυτή που αποδίδει:D;)

έτσι όπως μου το περιγράφεις ο τρόπος σας αποδίδει:wink:

αυτό που είναι σημαντικό είναι το μωρό να "τελειώσει" με τον έναν μαστό (να θηλάσει όση ώρα θέλει) και μετά προσφέρουμε το δεύτερο αν πιει οκ αν όχι οκ...

η κοπέλα πιο πάνω έχει ενδείξεις υπερπαραγωγής οπότε πριν προσφέρει το δεύτερο στήθος πρέπει να είναι σίγουρη ότι το μωρό τελείωσε με το πρώτο διαφορετικά το μωρό της θα τρέφεται κυρίως με το "πρώτο" γάλα που δεν είναι τόσο πλούσιο σε λιπαρά σε σχέση με το γάλα που έρχεται μετά....... (αυτή η κατάσταση μπορεί να επιρεάσει αρνητικά την πρόσληψη βάρους από το μωρό, να ερεθίσει το έντερο και γενικά να έχει ένα μωρό που πεινάει συνέχεια....)

η κύρια ένδειξη ότι το μωρό πίνει και το λιπαρό γάλα είναι οι κενώσεις - σε όλες τις αποχρώσεις το κίτρινου με σποράκια μέσα (σαν ψιλή φακή)όταν οι πλειοψηφία των κενώσεων είναι πράσινες χωρίς το μωρό να έχει κάτι π.χ ίωση τότε πρέπει να το ψάξουμε...

πολυ αναλυτικη κριστινα μπραβο σου,εγω οπως ειπα και πιο πανω ακολουθησα και της δυο μεθοδους και βολευτηκα τελικα με τον δευτερο τροπο,δηλαδη βαζω τ μωρο να φαει οσο θελει τον ρευω και συνεχιζει απο τον αλλο μαστο το θεμα ειναι οτι εμενα οση ωρα και να τον αφησω στο στηθος στο πρωτο,κατεβαζει γαλα δεν μου αδειαζει δηλαδη ποτε τον μαστο τελειως,το στηθος μαλακωνει αλλα δεν αδειαζει τελειως..Και παρατηρησα οτι περιπου μετα απο 10 λεπτα θηλασμου το μωρο τραβαει τη θηλη γυρναει το κεφαλι του μουγκριζει γιατι το κανει αυτο?

πολυ αναλυτικη κριστινα μπραβο σου,εγω οπως ειπα και πιο πανω ακολουθησα και της δυο μεθοδους και βολευτηκα τελικα με τον δευτερο τροπο,δηλαδη βαζω τ μωρο να φαει οσο θελει τον ρευω και συνεχιζει απο τον αλλο μαστο το θεμα ειναι οτι εμενα οση ωρα και να τον αφησω στο στηθος στο πρωτο,κατεβαζει γαλα δεν μου αδειαζει δηλαδη ποτε τον μαστο τελειως,το στηθος μαλακωνει αλλα δεν αδειαζει τελειως..Και παρατηρησα οτι περιπου μετα απο 10 λεπτα θηλασμου το μωρο τραβαει τη θηλη γυρναει το κεφαλι του μουγκριζει γιατι το κανει αυτο?

γράφεις πιο πάνω ότι δίνεις στήθος και γεύμα μετά από προτροπή συμβούλου ....λάθος κατάλαβα?

κριστινα ισως δεν το εγραψα σωστα,δινω παντα το ενα στηθος απλα καποιες φορες οταν ειναι πρησμενα πολυ δινω και τους δυο και το κανω συνηθως αυτο οταν μου κανει το μωρο αυτο που ανεφερα πιο πανω!

κριστινα ισως δεν το εγραψα σωστα,δινω παντα το ενα στηθος απλα καποιες φορες οταν ειναι πρησμενα πολυ δινω και τους δυο και το κανω συνηθως αυτο οταν μου κανει το μωρο αυτο που ανεφερα πιο πανω!

αν το μωρό κάνει αυτήν την κίνηση όταν το στήθος είναι πρησμένο σημαίνει ότι έχει θέμα με την έντονη ροή. το στήθος πρήζεται πολύ όταν το μωρό έχει αρκετή ώρα να θηλάσει (π.χ μπορεί να κοιμάται) το γάλα που έχει συσωρευτεί έχει πολύ έντονη ροή, το μωρό τρώει λαίμαργα και φουσκώνει με το πρώτο γάλα ενώ ταυτόχρονα καταπίνει πολυ αέρα. με την αλλαγή στάσης (το μωρό πάνω σου και εσύ με την πλάτη προς τα πίσω) θα δεις ότι το μωρό θα καταπίνει πιο ελεγχόμενα. όταν το μωρό δυσανασχετεί θα το κρατάς να ρευτεί μετά θα προσφέρεις το ίδιο στήθος (αν δεν το πιάνει δοκίμασε να πιέσεις λίγο το στήθος στη μέση όχι κοντά στην άλω σαν να θέλεις να αντλήσεις γάλα με το χέρι) μόνο αν το μωρό δεν πιάνει το ίδιο στήθος θα περνάς στο άλλο.

Διαφημίσεις

Εμενα αυτο που με βοηθησε (εχω θεμα υπερπαραγωγης) ειναι να τον ταιζω οταν ειναι νυσταγμενος η οταν ξυπναγε απο τον υπνο .Τοτε ηταν πιο ηρεμος ετρωγε πιο αργα και τα καταφερναμε.Επισης ετρωγε καλυτερα αν τον ειχα αγκαλια και περπαταγα πργμα το οποιο ομως δε θα το συνεστηνα γιατι τωρα εμαθε και αν καθομαι κατω και δεν περπαταω μου βγαζει την ψυχη για να φαει.Απο στασεις θηλασμου πιο πολυ μας διευκολυνε να τον εχω ορθιο να στηριζεται στο ποδι μου και να τρωει ετσι.

Βρε συ Κριστινα να σε ρωτησω κατι μιας και σε πετυχα.Ειναι καποιες μερες τωρα που νομιζω οτι εχει ρυθμιστει η υπερπαραγωγη,το μωρο σαματησε να κανει πρασινα κακα και το στηθο μου δεν ειναι πολυ πρισμενο.Ομως για καποιο λογο το παιδι δυσανασχετει οταν παω να το ταισω...ειδικα απο το αριστερο στηθος.Σα να μη θελει να φαει.Υπαρχει περιπτωση να συνηθισε με το πολυ γαλα και τωρα που δεν ειναι τοσο εντονη η ροη να ενοχλειται ή κατι τετοιο?

Εμενα αυτο που με βοηθησε (εχω θεμα υπερπαραγωγης) ειναι να τον ταιζω οταν ειναι νυσταγμενος η οταν ξυπναγε απο τον υπνο .Τοτε ηταν πιο ηρεμος ετρωγε πιο αργα και τα καταφερναμε.Επισης ετρωγε καλυτερα αν τον ειχα αγκαλια και περπαταγα πργμα το οποιο ομως δε θα το συνεστηνα γιατι τωρα εμαθε και αν καθομαι κατω και δεν περπαταω μου βγαζει την ψυχη για να φαει.Απο στασεις θηλασμου πιο πολυ μας διευκολυνε να τον εχω ορθιο να στηριζεται στο ποδι μου και να τρωει ετσι.

Βρε συ Κριστινα να σε ρωτησω κατι μιας και σε πετυχα.Ειναι καποιες μερες τωρα που νομιζω οτι εχει ρυθμιστει η υπερπαραγωγη,το μωρο σαματησε να κανει πρασινα κακα και το στηθο μου δεν ειναι πολυ πρισμενο.Ομως για καποιο λογο το παιδι δυσανασχετει οταν παω να το ταισω...ειδικα απο το αριστερο στηθος.Σα να μη θελει να φαει.Υπαρχει περιπτωση να συνηθισε με το πολυ γαλα και τωρα που δεν ειναι τοσο εντονη η ροη να ενοχλειται ή κατι τετοιο?

΄

πόσο είναι το μωρό ?

πότε το κάνει σε ποια γεύματα?

΄

πόσο είναι το μωρό ?

πότε το κάνει σε ποια γεύματα?

Ειναι 3 μηνων κι 7 ημερων...και 7,5 κιλα...δεν τιθεται θεμα βαρους,η αναπτυξη του ειναι πολυ καλη..ακομα και οσο καιρο ειχα θεμα υπερπαραγωγης δεν εχασε βαρος.Μου το κανει 2-3 μερες τωρα..ξεκινησε ενα βραδυ...τον εβαζα να θηλασει να κοιμηθει....ετρωγε πολυ ωρα(συνηθως δεν τρωει πολυ) σε σημειο που ενιωσ οτι ειχε αδειασει το στηθος μου και δεν ειχε αλλο γαλα να φαει κι ομως αυτος εκει ηθελε κι αλλο μεχρι που τον πηρε ο υπνος.Μετα χθες τον εβαζα να φαει και δεν ηελε...ειχε ομως ολη μερα τα χερια στο στομα με μανια..και τα 2....Σμερα το πρωι ξυπνησε προσπαθσα να τον ταισω....δεν ηθελε.Τον αφησα μεχρι τις 8 (ειχε ξυπνησει απο τις 5.30)...τοτε νυσταξε και εφαγε οπου τον πηρε και ο υπνος.Δεν ξερω μπορει να ειναι και η ιδεα μου αλλα νιωθω οτι μειωσε το φαγητο.

Ειναι 3 μηνων κι 7 ημερων...και 7,5 κιλα...δεν τιθεται θεμα βαρους,η αναπτυξη του ειναι πολυ καλη..ακομα και οσο καιρο ειχα θεμα υπερπαραγωγης δεν εχασε βαρος.Μου το κανει 2-3 μερες τωρα..ξεκινησε ενα βραδυ...τον εβαζα να θηλασει να κοιμηθει....ετρωγε πολυ ωρα(συνηθως δεν τρωει πολυ) σε σημειο που ενιωσ οτι ειχε αδειασει το στηθος μου και δεν ειχε αλλο γαλα να φαει κι ομως αυτος εκει ηθελε κι αλλο μεχρι που τον πηρε ο υπνος.Μετα χθες τον εβαζα να φαει και δεν ηελε...ειχε ομως ολη μερα τα χερια στο στομα με μανια..και τα 2....Σμερα το πρωι ξυπνησε προσπαθσα να τον ταισω....δεν ηθελε.Τον αφησα μεχρι τις 8 (ειχε ξυπνησει απο τις 5.30)...τοτε νυσταξε και εφαγε οπου τον πηρε και ο υπνος.Δεν ξερω μπορει να ειναι και η ιδεα μου αλλα νιωθω οτι μειωσε το φαγητο.

Βγάζει πολλά σάλια τα ούλα είναι πρησμένα?

προσπάθησε να προσφέρεις πιο συχνά στήθος ειδικά το απόγευμα και μετά .....

επίσης ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.kellymom.com/babyconcerns/distractible-baby.html

και εδώ

http://www.kellymom.com/babyconcerns/teething.html

Σαλια ναι εχει πολλα...του βαζω και σαλιαρα καποιες φορες σκεψου γιατι του τρεχουν ολη την ωρα τα σαλια και γινεται μουσκεμα.Τωρα τα ουλα δε μπορω να καταλαβω αν ειναι πρισμενα.Λες να ειναι απο δοντια ολο αυτο?Ειχα ρωτησει τον παιδιατρο και μου ειχε πει ειναι νωρις ακομα για να τον ενοχλουν δοντια.

κριστινα εχεις αναφερει νομιζω οτι η παραγωγη γαλακτος το βραδυ ειναι μειωμενη σε σχεση με το πρωι. ισχυει κατι τετοιο? κ αν ναι πως το μωρο θα αρχισει να κοιμαται παραπανω την νυχτα αφου θα πινει μικροτερη ποσοτητα?

η μπυρα οντως βοηθαει ή ειναι μυθος?

κριστινα εχεις αναφερει νομιζω οτι η παραγωγη γαλακτος το βραδυ ειναι μειωμενη σε σχεση με το πρωι. ισχυει κατι τετοιο? κ αν ναι πως το μωρο θα αρχισει να κοιμαται παραπανω την νυχτα αφου θα πινει μικροτερη ποσοτητα?

η μπυρα οντως βοηθαει ή ειναι μυθος?

η ροή του γάλακτος είναι μειωμένη. συνεπώς και το μωρό πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια και να κάνει πιο συχνά γεύματα.

ο νυχτερινός ύπνος είναι μεγάλο κεφάλαιο........δεν είναι σχετικό μόνο με το γάλα.

η μαγιά της μπύρας βοηθάει αλλά χρειάζεται μεγάλη ποσότητα. (όταν λες μπύρα φαντάζομαι ότι λες χωρίς αλκοολ έτσι:D)

για να σου δώσω να καταλάβεις όταν θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγή με μαγιά μπύρας θέλουμε 21 χάπια την ημέρα.....

τι ακριβώς σε απασχολεί θέλεις να μας πεις?...

Σαλια ναι εχει πολλα...του βαζω και σαλιαρα καποιες φορες σκεψου γιατι του τρεχουν ολη την ωρα τα σαλια και γινεται μουσκεμα.Τωρα τα ουλα δε μπορω να καταλαβω αν ειναι πρισμενα.Λες να ειναι απο δοντια ολο αυτο?Ειχα ρωτησει τον παιδιατρο και μου ειχε πει ειναι νωρις ακομα για να τον ενοχλουν δοντια.

έκανα edit στο προηγούμενο πιστεύω ότι ηλικιακά είστε στη φάση που το μωρό ασχολείται με άλλα πράγματα εκτός φαγητού

μεγαλώνει

τα σάλια δεν είναι απαραίτητα ένδειξη ότι βγάζει δόντια εξάλλου βγαίνουν στο δεύτερο εξάμηνο.

απλά μια ενόχληση μπορεί να υπάρχει...

διάβασε τα λινκ που σου έβαλα.

έκανα edit στο προηγούμενο πιστεύω ότι ηλικιακά είστε στη φάση που το μωρό ασχολείται με άλλα πράγματα εκτός φαγητού

μεγαλώνει

Σε αυτο εχεις δικιο...τον βλεπω οτι ενω εγω παλευω να τον ταισω αυτος γυριζει δεξια αριστερα το κεφαλι του και κοιταζει γυρω του κι σε καθε ηχο θελει να σηκωνεται να δει τι ειναι...ο περιεργος

τα σάλια δεν είναι απαραίτητα ένδειξη ότι βγάζει δόντια εξάλλου βγαίνουν στο δεύτερο εξάμηνο.

απλά μια ενόχληση μπορεί να υπάρχει...

διάβασε τα λινκ που σου έβαλα.

Σ'ευχαριστω πολυ...

με απασχολει οτι το βραδυ ειναι πιο ανησυχος... συνηθως τις ωρες μεταξυ 10 με 1 το βραδυ τον πιανει ανησυχια, τρωει πιο συχνα, δεν κοιμαται ενω ολη την μερα δεν εχω κανενα προβλημα. στην αρχη νομιζα οτι εχει κολικους αλλα δεν δειχνει να εχει πονακια.