Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μήκος εμβρύου - φυσιολογικές τιμές

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!

Κορίτσια, διανύω την 15η εβδομάδα της πρώτης μου εγκυμοσύνης και θέλω τα φώτα σας :D.

Από την αυχενική διαφάνεια φάνηκε ότι το μωρό μας αναπτύσεται γρήγορα. Την 12η εβδομάδα και 1 ημέρα ήταν 64,6 χιλιοστά, στο δεξί άκρο της καμπύλης που δείχνει ότι πλησιάζει τις μέγιστες φυσιολογικές τιμές. Άλλωστε, αφού εγώ είμαι 1,75 και ο μπαμπάς του 2,10 μ., δεν περιμέναμε να κάνουμε και νάνο.

ΌΜΩΣ σε υπέρηχο που κάναμε λόγω πόνων στις 14 εβδομάδες και 5 ημέρες, ο γιατρός είπε ότι μωρό είναι περίπου 15 εκατοστά! Δυστυχώς είναι η μόνη εκτύπωση που δεν μου τύπωσε το μήκος, και έχω σκάσει. Στα βιβλία εγκυμοσύνης και στο δίκτυο βρίσκω ότι 15 εκατοστά είναι μέσο μήκος 19ης-20ης εβδομάδας...

Και τώρα θυμάμαι τη βοηθό του Χασιάκου παίρνοντας ιστορικό να με ρωτάει το ύψος του πατέρα, να της λέω, και να γελάει... 'Με λυπάσαι?' την ρώτησα, 'Ναι!' μου απάντησε...

Κάτι ήξερε?

ΝΑ ΑΝΥΣΥΧΩ?

Διαφημίσεις

Κ εγώ στην αυχενική (12η εβδ κ 1 μέρα)είδα ότι το μήκος είναι 64,7mm αλλά δεν αγχώθηκα γιατί σκέφτηκα νωρίς είναι ακόμα, έχουμε δρόμο μπροστά. Είπα στον γιατρό "γιατρέ τώρα ας είναι όσο μεγάλο θέλει στο τέλος όμως να είναι μικρό" κάνοντας πλάκα...:D Ο γιατρός είπε αργότερα θα φανεί...Αλλά εμείς είμαστε κ οι δύο κανονικοί στο ύψος κανένας δεν χαρακτηρίζεται ψηλός. Και από τους παππούδες κ γιαγιάδες μόνο η μαμά μου χαρακτηρίζεται ως ψηλή γυναίκα.(1,70) Δεν είναι πολύ παράξενο να έχει το μωρό μας το ίδιο σχεδόν ύψος με το δικό σας που είστε ψηλοί κ οι δύο;

Γι αυτό που λες για το μέσο όρο έχω βρει κ εγώ αυτό το σάιτ http://www.mamadesonline.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=134&Itemid=89

που λέει όπως λες ότι τα 15 εκ είναι για την 19η εβδομάδα. Μήπως όμως αργότερα δεν συνεχίσει να αναπτύσσεται έτσι; Ο γιατρός τι είπε; Αν έχει μεγάλη ανάπτυξη στην 14η εβδομάδα αυτό συνήθως συνεχίζεται; Πότε αρχίζει να φαίνεται το αν θα γεννηθεί ψηλό μωρό;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Νομίζω είναι φυσιολογικό το μήκος του εμβρύου για την εβδομάδα του!Εμένα στην 13η εβδομάδα που έκανα την αυχενική ήταν 74 χιλιοστά.Δηλαδή 7,4 εκατοστά.Και γεννήθηκε 50 εκατοστά.Νορμάλ.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Καλά κι εγώ αγχονώμουν που στη δωδέκατη εβδομάδα ήταν 5,5 εκατοστά;;; Γιατί στην καμπύλη φαινόταν οτι είναι στα ανώτατα φυσιολογικά όρια κ το είχα άγχος γτ εγώ είμαι 1.74 και ο μπαμπάς 1.94 κ οχι τιποτα αλλο αλλά είναι κορίτσι μη βγει κ πολυ ψηλη εγω οριακα ειμαι για να μην ειμαι σαν αλογο. Αλλά με αυτα που ακούω ηρεμώ.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

χαχααχαχαχ ρε τρελοκομεια! σταματηστε να μετρατε τα εμβρυάκια σας. πιστεψτε με εχετε ΠΟΛΛΟΥΣ μηνες μπροστα σας που 8α ασχοληστε με υψος και βάρος οταν γεννησετε... εαν ο δοχτωρ λεει οτι ολα καλα.. μην το ψειριζετε παραπάνω.. 8α τρελαθειτε

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

• 2 years later...

καλημερουδια σας!!!!!!την παρασκευη καναμε τον πρωτο μας υπερηχο και ημουν 6+4:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:ολα καλα μεχρι εδω!!!!αλλα με ανησυχει το γεγονος οτι υπερηχογραφικα ηταν 1 χιλιοστο και λεω και εγω μηπως ειμαι πιο μικρο απο οσο πρεπει????????