Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοηθεια!!! Νομιζω οτι σταματαει ο θηλασμος...

Recommended Posts

Καλησπερα...

Το μωρο μου ειναι σχεδον 4 μηνων (παρα 10 μερες) και εδω και καποιες μερες αντιμετωπιζω προβλημα με τον θηλασμο..

Του δινω καποιες φορες συμπληρωμα οταν ειναι πολυ γκρινιαρης και νιωθω οτι δεν εχει χορτασει. Περιπου ενα γευμα το 24ωρο. Τωρα 2 μερες ειχαμε πολυ γκρινια, το βραδυ δεν κοιμαται ουτε 2 ωρες συνεχομενα και την ημερα τρωμε σχεδον καθε 1,5 ωρα! Σημερα το απογευμα προσπαθησα να το βγαλω με το θηλαστρο( εχω της medela) και το αποτελεσμα ηταν γαλα μηδεν!!!

Ειναι δυνατον να μην ειχα επειδη ειχε θηλασει λιγη ωρα πριν? Λιγο μετα το μωρα ξυπνησε με σπαραχτικο κλαμα. Τον εβαλα στο στηθος εκανε οτι πηγε να ηρεμησει αλλα μετα συνεχησε τα κλαματα. Του καναμε ξενο γαλα και ειπιε 75 μλ... Ειμαι παρα πολυ στεναχωρημενη. Δεν θελω να κοπει ο θηλασμος με τιποτα.... Τι μπορω να κανω να αυξησω την παραγωγη???

Να σημειωσω οτι τον τελευταιο μηνα το μωρο κανει κακα του μερα παρα μερα η και καθε τρεις μερες ενω στην αρχη εκανε σχεδον σε καθε γευμα!!!

Οι πανες του ειναι βρεγμενες αλλα οχι σε καθε γευμα...

Το βαρος του ειναι 6 κιλα και το υψος 60 εκατοστα. Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι σωστη η σιτηση και να μην το εχω παρει χαμπαρι?...

Σας παρακαλω πειτε μου την γνωμη σας. Καθε συμβουλη δεκτη και θα το εκτημουσα πολυ αν με βοηθουσε και η κ.Αγλαια...

Ευχαριστω πολυ!!!

Διαφημίσεις

Καλησπερα...

Το μωρο μου ειναι σχεδον 4 μηνων (παρα 10 μερες) και εδω και καποιες μερες αντιμετωπιζω προβλημα με τον θηλασμο..

Του δινω καποιες φορες συμπληρωμα οταν ειναι πολυ γκρινιαρης και νιωθω οτι δεν εχει χορτασει. Περιπου ενα γευμα το 24ωρο. Τωρα 2 μερες ειχαμε πολυ γκρινια, το βραδυ δεν κοιμαται ουτε 2 ωρες συνεχομενα και την ημερα τρωμε σχεδον καθε 1,5 ωρα! Σημερα το απογευμα προσπαθησα να το βγαλω με το θηλαστρο( εχω της medela) και το αποτελεσμα ηταν γαλα μηδεν!!!

Ειναι δυνατον να μην ειχα επειδη ειχε θηλασει λιγη ωρα πριν? Λιγο μετα το μωρα ξυπνησε με σπαραχτικο κλαμα. Τον εβαλα στο στηθος εκανε οτι πηγε να ηρεμησει αλλα μετα συνεχησε τα κλαματα. Του καναμε ξενο γαλα και ειπιε 75 μλ... Ειμαι παρα πολυ στεναχωρημενη. Δεν θελω να κοπει ο θηλασμος με τιποτα.... Τι μπορω να κανω να αυξησω την παραγωγη???

Να σημειωσω οτι τον τελευταιο μηνα το μωρο κανει κακα του μερα παρα μερα η και καθε τρεις μερες ενω στην αρχη εκανε σχεδον σε καθε γευμα!!!

Οι πανες του ειναι βρεγμενες αλλα οχι σε καθε γευμα...

Το βαρος του ειναι 6 κιλα και το υψος 60 εκατοστα. Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι σωστη η σιτηση και να μην το εχω παρει χαμπαρι?...

Σας παρακαλω πειτε μου την γνωμη σας. Καθε συμβουλη δεκτη και θα το εκτημουσα πολυ αν με βοηθουσε και η κ.Αγλαια...

Ευχαριστω πολυ!!!

Καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλεσαι, για΄τι είναι λόγος να σου κοπεί το γάλα!! μπορεί να μη χορταίνει με το δικό σου, να είναι πιο ελαφρυ, γι'αυτο και να ξυπνάει. για να αυξήσεις την παραγωγή θα πρέπει να πινεις πολλά υγρά και να τρως πολλες σούπες. να ξεκουράζεσαι και να μην αγχώνεσαι. και αν κοπεί, όσο του έδωσες του έκανες πολύ καλό, πίστεψέ με!!!!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

μπορεις να απαντησεις σε αυτες τις ερωτησεις...

2-3 πραγματα που γνωριζω να σου πω ειναι:

το θηλαστρο δεν σου δειχνει ποσο γαλα εχεις, δεδομενου οτι το γαλα παραγεται την ωρα που θηλαζει το μωρο.

μπορει να περνα 'αλμα αναπτυξης' και να ζηταει περισσοτερο στηθος. σε αυτη την περιπτωση ανταποκρινεσαι στην αναγκη του, οσο θελει, οποτε θελει (δεν περιμενεις να κλαψει, προσφερεις απο μονη σου) αν πειναει περισσοτερο, θα μεινει στο στηθος περισσοτερο.

το αγχος δεν κοβει το γαλα.

απαντησε παντως στις ερωτησεις για να σε βοηθησουν εχοντας καλυτερη εικονα.:-)

aglaia ελπιζω να διαβασεις το ποστ. εχω παρομοιο προβλημα με της κοπελας. το κακο ειναι οτι δεν καταλαβαινω τι κανω στραβα. ακουστε τι μου συμβανει: το μωρο γεννηθηκε 23-10-2010 και θηλαζει αποκλειστικα. μεχρι τους 3 μηνες ολα ηταν φυσιολογικα. απο εκει και μεχρι σημερα το μωρο κανει πρασινα κακα, δεν χορταινει αφου θηλαζει και κλαιει σπαραχτικα (δεν ποναει) με τη θηλη στο στομα. προσπαθει να ρουφηξει ομως δεν βγαινει η ποσοτητα που αυτο θελει και το αποτελεσμα ειναι ενα πεινασμενο παιδι. το χειροτερο ειναι οτι ειναι 5650 γρ. και 61 εκ. δηλ. μολις 150 γρ. βαρυτερος και 1 ποντο ψηλοτερος απο τον προηγουμενο μηνα. η παιδιατρος θορυβημενη μας εγραψε εξετασεις και με πιεσε να του δωσω συμπληρωμα, λεγοντας οτι ειναι πολυ πιο κατω απο τις φυσιολογικες καμπυλες. ξεκινησα σημερα μαγια μπυρας, γιατι δεν θελω να παθει οτι και το αλλο παιδι μου που στους 3 μηνες το γαλα μου σταματησε εντελως ξαφνικα. τρωω τα παντα, δεν κανω διαιτα, τι κανω λαθος; παραθετω καποιες πληροφοριες για το μωρο:

γεννηθηκε στις 38 εβδ

ειναι αγορι

φυσιολογικος τοκετος

οχι

οχι

οχι

βαρος γεννησης=2895, μηκος=48

βαρος εξοδου=2760

7 ημερων=2860, μηκος=48

1,5 μηνων=3820, 54

2 μηνων=4580, 56

3 μηνων=5200, 58

4 μηνων= 5500, 60

χθες= 5650, 61

δεν κανω αντληση με θηλαστρο και δεν θελει να πιει συμπληρωμα

lRR9p3.png

aglaia ελπιζω να διαβασεις το ποστ. εχω παρομοιο προβλημα με της κοπελας. το κακο ειναι οτι δεν καταλαβαινω τι κανω στραβα. ακουστε τι μου συμβανει: το μωρο γεννηθηκε 23-10-2010 και θηλαζει αποκλειστικα. μεχρι τους 3 μηνες ολα ηταν φυσιολογικα. απο εκει και μεχρι σημερα το μωρο κανει πρασινα κακα, δεν χορταινει αφου θηλαζει και κλαιει σπαραχτικα (δεν ποναει) με τη θηλη στο στομα. προσπαθει να ρουφηξει ομως δεν βγαινει η ποσοτητα που αυτο θελει και το αποτελεσμα ειναι ενα πεινασμενο παιδι. το χειροτερο ειναι οτι ειναι 5650 γρ. και 61 εκ. δηλ. μολις 150 γρ. βαρυτερος και 1 ποντο ψηλοτερος απο τον προηγουμενο μηνα. η παιδιατρος θορυβημενη μας εγραψε εξετασεις και με πιεσε να του δωσω συμπληρωμα, λεγοντας οτι ειναι πολυ πιο κατω απο τις φυσιολογικες καμπυλες. ξεκινησα σημερα μαγια μπυρας, γιατι δεν θελω να παθει οτι και το αλλο παιδι μου που στους 3 μηνες το γαλα μου σταματησε εντελως ξαφνικα. τρωω τα παντα, δεν κανω διαιτα, τι κανω λαθος; παραθετω καποιες πληροφοριες για το μωρο:

γεννηθηκε στις 38 εβδ

ειναι αγορι

φυσιολογικος τοκετος

οχι

οχι

οχι

βαρος γεννησης=2895, μηκος=48

βαρος εξοδου=2760

7 ημερων=2860, μηκος=48

1,5 μηνων=3820, 54

2 μηνων=4580, 56

3 μηνων=5200, 58

4 μηνων= 5500, 60

χθες= 5650, 61

δεν κανω αντληση με θηλαστρο και δεν θελει να πιει συμπληρωμα

οι πράσινες κενώσεις ΄

είναι ένδειξει αλλεργίας ή δυσανεξίας σε κάτι που τρωει η μαμα συνήθως στην πρωτεινη αγελαδινου γάλακτος

υπερπαραγωγή ή το μωρό τρέφεται κυρίως με το πρώτο μη λιπαρό γάλα και δεν αδειάζει καλά το στήθος οπότε ερεθίζεται το έντερό του

ή περνάει κάποια ίωση (αλλά αυτό είναι τελείως παροδικό πχ πράσινες κενώσεις για 3-7 μέρες όχι δυο μήνες,,,,)

και στις δυο περιπτώσεις το βάρος επιρεάζεται αν και συνολικά δεν είναι τραγικό και σίγουρα δεν είναι αιτία να δωθεί συμπλήρωμα

το μωρό σου γεννήθηκε στην καμπύλη 10 και είναι στην 10.

μα πάνω απ ολα επειδή η αλλεργία δεν αποκλείεται το συμπλήρωμα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρότερο πρόβλημα μιας και το μωρό θα εκτεθεί απευθείας στον αλλεργιογόνο παράγοντα.....

οι κενώσεις σας έχουν και βλέννες?

υπάρχουν σπυθουράκια?

συχνό συνάχι?

Διαφημίσεις

οι πράσινες κενώσεις ΄

είναι ένδειξει αλλεργίας ή δυσανεξίας σε κάτι που τρωει η μαμα συνήθως στην πρωτεινη αγελαδινου γάλακτος

υπερπαραγωγή ή το μωρό τρέφεται κυρίως με το πρώτο μη λιπαρό γάλα και δεν αδειάζει καλά το στήθος οπότε ερεθίζεται το έντερό του

ή περνάει κάποια ίωση (αλλά αυτό είναι τελείως παροδικό πχ πράσινες κενώσεις για 3-7 μέρες όχι δυο μήνες,,,,)

και στις δυο περιπτώσεις το βάρος επιρεάζεται αν και συνολικά δεν είναι τραγικό και σίγουρα δεν είναι αιτία να δωθεί συμπλήρωμα

το μωρό σου γεννήθηκε στην καμπύλη 10 και είναι στην 10.

μα πάνω απ ολα επειδή η αλλεργία δεν αποκλείεται το συμπλήρωμα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρότερο πρόβλημα μιας και το μωρό θα εκτεθεί απευθείας στον αλλεργιογόνο παράγοντα.....

οι κενώσεις σας έχουν και βλέννες?

υπάρχουν σπυθουράκια?

συχνό συνάχι?

ευχαριστω για την αμεση απαντηση. νιωθω οτι χανω 10 χρονια απο τη ζωη μου καθε φορα που τον ζυγιζει η παιδιατρος. λοιπον, οντως καταναλωνω πολυ παστεριωμενο γαλα (ΔΕΛΤΑ. ΜΕΒΓΑΛ), ομως οι κενωσεις ειναι πρασινες τους τελευταιους 2 μηνες. και ναι εχουν βλεννες, αλλα οχι συνεχεια. σπυθουρακια εβγαλε προχθες και ειναι αλλεργικο εκζεμα απο τον ηλιο και δεν εχει αρρωστησει καθολου. το θεμα ειναι οτι ρουφαει 1-2 λεπτα και μετα συμπεριφερεται λες και εχει αδειασει ο μαστος. κλαιει και δειχνει οτι πειναει. το πρωτο μου παιδι το θηλασα 13 μηνες ενω το δευτερο μολις 3 μηνες αφου επαθα το ιδιο πραγμα. δεν θελω να κοπει ο θηλασμος και ευχαριστω το Θεο που το μωρο μου αντιστεκεται στο ξενο γαλα. σας παρακαλω απαντηστε μου γιατι νιωθω οτι πεθαινω λιγο-λιγο. αισθανομαι ανεπαρκης ως μητερα που θελει να θρεψει το μωρο της. ευχαριστω.

lRR9p3.png

ευχαριστω για την αμεση απαντηση. νιωθω οτι χανω 10 χρονια απο τη ζωη μου καθε φορα που τον ζυγιζει η παιδιατρος. λοιπον, οντως καταναλωνω πολυ παστεριωμενο γαλα (ΔΕΛΤΑ. ΜΕΒΓΑΛ), ομως οι κενωσεις ειναι πρασινες τους τελευταιους 2 μηνες. και ναι εχουν βλεννες, αλλα οχι συνεχεια. σπυθουρακια εβγαλε προχθες και ειναι αλλεργικο εκζεμα απο τον ηλιο και δεν εχει αρρωστησει καθολου. το θεμα ειναι οτι ρουφαει 1-2 λεπτα και μετα συμπεριφερεται λες και εχει αδειασει ο μαστος. κλαιει και δειχνει οτι πειναει. το πρωτο μου παιδι το θηλασα 13 μηνες ενω το δευτερο μολις 3 μηνες αφου επαθα το ιδιο πραγμα. δεν θελω να κοπει ο θηλασμος και ευχαριστω το Θεο που το μωρο μου αντιστεκεται στο ξενο γαλα. σας παρακαλω απαντηστε μου γιατι νιωθω οτι πεθαινω λιγο-λιγο. αισθανομαι ανεπαρκης ως μητερα που θελει να θρεψει το μωρο της. ευχαριστω.

κοπέλα μου επειδή ταλαιπωρούμαι με αλλεργίες με την μικρή θα σου πω τα εξης.

Οι βλένες είναι σίγουρα ένδειξη αλλεργίας, τα πράσινα κακά μπορεί να είναι και υπερπαραγωγή.

Τα σπιθουράκια επείσης δείχνουν αλλεργία.

Εχει μαύρους κύκλους ή κοκκινίλα κάτω απο τα ματάκια? Μήπως έχεις παρατηρήσει έντονες γουλιές? Ανησηχία στον ύπνο? Εντονη γκρίνια? Νερουλά κακα? (σου λέω όσα εχω παρατηρήσει και εγώ).

Η μικρή μου αντιδρούσε έτσι στο στήθος έκλαιγε γοερά και δεν ήθελε. Σαν να καταλάβαινε οτι θα την πειράξει..Αν θηλάζεις αποκλειστικά 4 μήνες δεν νομίζω οτι ξαφνικά δεν έχεις αρκετό γάλα (θα σου πουν και τα κορίτσια περι τούτου).

Απλα επειδή ταλαιπορούμαστε με αλλεργίες καιρό θέλω απλά να σου πω οτι υπάρχουν πολλά σημάδια.

αισθανομαι ανεπαρκης ως μητερα που θελει να θρεψει το μωρο της. ευχαριστω.

σε νιώθω απόλυτα αλλά δεν πρέπει να σκέφτεσαι έτσι....

το γάλα δεν κόβεται έτσι απλα .......

Οι πράσινες κενώσεις με βλέννες είναι σοβαρή ένδειξη αλλεργίας όπως και το έκζεμα (δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι είναι απο τον ήλιο)

Προτίμησε άλλες πηγές ασβεστίου για ένα μήνα τουλάχιστον

σου βάζω ενδεικτικά ένα λινκ

http://www.katiasofianou.edicypages.com/files/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%91%20%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%97%20%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D.pdf

κόψε άμεσα το γάλα και τα γαλακτοκομικά, προσοχή στα κρυμμένα στα μπισκότα φρυγανιές ζαμπόν(διάβαζε καλά τις ετικέτες).

Η αποχή σε δυο εβδομάδες θα δείξει τα πρώτα αποτελέσματα (π.χ λιγότερες βλέννες ίσως κάποιες λιγότερες πράσινες κενώσεις)και στον μήνα θα έχει καθαρίσει τελείως ο οργανισμός και των δύο σας.

Πόσα γεύματα κάνει το μωρό?

Προσφέρεις και τα δυο στήθη και πως?

Πόσες πάνες βρέχει και πόσες λερώνει?

Μη νιώθεις έτσι και εγώ πέρασα ένα τέτοιο λούκι νομίζοντας ότι δεν έχω γάλα με αποτέλεσμα να περάσω στο ξένο και να τα κάνω χειρότερα καθώς το μωρό μου αποδείχτηκε αλλεργικό και το κλάμα ήταν λόγω της δυσανεξίας του και όχι λόγω του ότι είχα λίγο γάλα όπως όλοι έλεγαν....

σε νιώθω απόλυτα αλλά δεν πρέπει να σκέφτεσαι έτσι....

το γάλα δεν κόβεται έτσι απλα .......

Οι πράσινες κενώσεις με βλέννες είναι σοβαρή ένδειξη αλλεργίας όπως και το έκζεμα (δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι είναι απο τον ήλιο)

Προτίμησε άλλες πηγές ασβεστίου για ένα μήνα τουλάχιστον

σου βάζω ενδεικτικά ένα λινκ

http://www.katiasofianou.edicypages.com/files/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%91%20%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%97%20%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D.pdf

κόψε άμεσα το γάλα και τα γαλακτοκομικά, προσοχή στα κρυμμένα στα μπισκότα φρυγανιές ζαμπόν(διάβαζε καλά τις ετικέτες).

Η αποχή σε δυο εβδομάδες θα δείξει τα πρώτα αποτελέσματα (π.χ λιγότερες βλέννες ίσως κάποιες λιγότερες πράσινες κενώσεις)και στον μήνα θα έχει καθαρίσει τελείως ο οργανισμός και των δύο σας.

Πόσα γεύματα κάνει το μωρό?

Προσφέρεις και τα δυο στήθη και πως?

Πόσες πάνες βρέχει και πόσες λερώνει?

Μη νιώθεις έτσι και εγώ πέρασα ένα τέτοιο λούκι νομίζοντας ότι δεν έχω γάλα με αποτέλεσμα να περάσω στο ξένο και να τα κάνω χειρότερα καθώς το μωρό μου αποδείχτηκε αλλεργικό και το κλάμα ήταν λόγω της δυσανεξίας του και όχι λόγω του ότι είχα λίγο γάλα όπως όλοι έλεγαν....

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ. ειναι μεγαλη παρηγορια οι απαντησεις σας, γιατι εχω πλανταξει στο κλαμα. η παιδιατρος με απογοητευσε παρα πολυ και μου τονισε οτι επειδη υποσιτιζεται το παιδι πρεπει να το πιεσω να παρει ξενο γαλα. προσπαθησα ειναι η αληθεια αλλα μολις το ειδα να σπαραζει στο κλαμα και να με κοιτα με παραπονο, το εβαλα με μιας στο στηθος. το μωρο τρωει καθε 1-1,5 ωρες, τη νυχτα καθε 2,5-3 ωρες. τους 2 πρωτους μηνες χορταινε απο τον ενα μαστο. τωρα δεν του φτανουν και οι δυο. αφου θηλασει απο τον ενα μαστο, τραβιεται ξαναρουφα λιγο και μετα κλαιει μεχρι να τον βαλω στο αλλο στηθος. τον βλεπω που πειναει και "τρωει" τα χερακια του με παθος και βουλιαζει η ψυχη μου.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

Παιδί με τόσες βρεμμένες πάνες μόνο που δεν υποσιτίζεται ίσα ίσα!!

Τώρα αν σου πω να μην ακούσ την παιδιατρο θα με παρεξηγήσεις?

Είχα και εγώ ένα τέτοιο παιδιατρο...παρελθόν..

το παιδί μου εχω μάθει πια να το παρατηρώ εγώ και έτσι βελτιωθήκαμε και με τις αλλεργίες αλλά και με πολλά άλλα.

Παιδί με τόσες βρεμμένες πάνες μόνο που δεν υποσιτίζεται ίσα ίσα!!

Τώρα αν σου πω να μην ακούσ την παιδιατρο θα με παρεξηγήσεις?

Είχα και εγώ ένα τέτοιο παιδιατρο...παρελθόν..

το παιδί μου εχω μάθει πια να το παρατηρώ εγώ και έτσι βελτιωθήκαμε και με τις αλλεργίες αλλά και με πολλά άλλα.

μου ερχεται να σε φιλησω!!!! η παιδιατρος μου τονισε οτι υποσιτιζεται γιατι πηρε μονο 150 γρ. αυτο το μηνα και γιατι ειναι 1 κιλο λιγοτερο απ'οτι θα επρεπε. συν οτι πηρε μονο 1 εκ. το κακο ειναι πως ειναι εξαιρετικη γιατρος και ψειρας σε σημειο που με αγχωσε υπερβολικα. και να σου πω τωρα που ρωτησες προηγουμενως, οντως οι γουλιες του ειναι μεγαλες. Α!! και κατι ακομα. τον τελευταιο μηνα τα κακα του κυριολεκτικα βρωμανε, ενω τους προηγουμενους μηνες οχι. το ξερω σας ζαλισα ολες, αλλα ελπιζω να με βοηθησετε.

lRR9p3.png

μου ερχεται να σε φιλησω!!!! η παιδιατρος μου τονισε οτι υποσιτιζεται γιατι πηρε μονο 150 γρ. αυτο το μηνα και γιατι ειναι 1 κιλο λιγοτερο απ'οτι θα επρεπε. συν οτι πηρε μονο 1 εκ. το κακο ειναι πως ειναι εξαιρετικη γιατρος και ψειρας σε σημειο που με αγχωσε υπερβολικα. και να σου πω τωρα που ρωτησες προηγουμενως, οντως οι γουλιες του ειναι μεγαλες. Α!! και κατι ακομα. τον τελευταιο μηνα τα κακα του κυριολεκτικα βρωμανε, ενω τους προηγουμενους μηνες οχι. το ξερω σας ζαλισα ολες, αλλα ελπιζω να με βοηθησετε.

Απο αυτά που λες και απο προσωπική πείρα μάλλον πρόκειται για κάποια αλλεργία ή δυανεξία. Και εμάς βρομούσαν τα κακά ειδικά όταν ήταν νερουλά.

Απλά μην σε ανχωνουν αυτά τα πήρε μόνο τόσο μπλα μπλα..

Ακολούθησε αυτά που σου είπε η Κριστίνα και το πιο πιθανό είναι να δεις διαφορά. Απλά επειδή το έπαθα και εγώ μην περιμένεις μετά απο 2-3 μέρες να είναι ΟΚ θέλει καιρό και προσεχε και τα κρυμμένα συστατικά.

Ψωμί του τοστ, γενικά ψωμί απο έξω, αλλαντικά, μπισκότα, πατατάκια και πολλά στα είπε και το Κριστινάκι. Οπου βλέπεις συστατικό ορό γάλακτος, καζείνη (και κάποιο άλλο που δεν θυμάμαι γιστι δεν τρωω πια τπτ συσκευασμένο) να μην το τρως.

Εχει μαύρους κύκλους ή κοκκινίλα κάτω απο τα ματάκια? Μήπως έχεις παρατηρήσει έντονες γουλιές? Ανησηχία στον ύπνο? Εντονη γκρίνια? Νερουλά κακα? (σου λέω όσα εχω παρατηρήσει και εγώ).

ολα τα παραπανω ειναι δειγμα αλλεργιας σε κατι?:?

83hKp3.png

ολα τα παραπανω ειναι δειγμα αλλεργιας σε κατι?:?

ναι είναι συμπτώματα γιατι σου φαίνεται περίεργο. σε συνδιασμό με βλένες αίμα πράσινα κακά κτλ όχι πχ αν έχει γκρίνια μόνο είναι αλεργία? ή αν έβγαλε μια φορά 1-2 σπυράκια.

Διαφημίσεις

ναι είναι συμπτώματα γιατι σου φαίνεται περίεργο. σε συνδιασμό με βλένες αίμα πράσινα κακά κτλ όχι πχ αν έχει γκρίνια μόνο είναι αλεργία? ή αν έβγαλε μια φορά 1-2 σπυράκια.

βασικα δεν ειχα ξανασυναντησει τους μαυρους κυκλους..τους οποιους διαθετουμε..(ο ιατρος δεν σχολιασε κατι πανω σε αυτο,αλλα αυτο δεν με καθυσηχαζει κιολας!)εχουμε ανυσηχο υπνο και γκρινια αλλα ειναι λογω δοντιων..(ειμαστε 11 μηνων)..απλα με προβληματισαν οι μαυροι κυκλοι που ανεφερες γι αυτο σε ρωταω..

83hKp3.png

βασικα δεν ειχα ξανασυναντησει τους μαυρους κυκλους..τους οποιους διαθετουμε..(ο ιατρος δεν σχολιασε κατι πανω σε αυτο,αλλα αυτο δεν με καθυσηχαζει κιολας!)εχουμε ανυσηχο υπνο και γκρινια αλλα ειναι λογω δοντιων..(ειμαστε 11 μηνων)..απλα με προβληματισαν οι μαυροι κυκλοι που ανεφερες γι αυτο σε ρωταω..

δεν ξέρω αν απο μόνο του είναι αλλεργία. Μάλλον συνδιασμός. Τώρα τα μαθαίνω όλα περι αλλεργιών σιγά σιγά. Καλά εμένα είχε πράσινα κακά μια φορά τον ρώτησα και μου απάντησε "το χρώμα δεν μας ενδιαφέρει"...

Του είχα πει για βλένες "εντάξει δεν πειράζει"

Μόλις φτάσαμε στο αίμα αρχίσαμε να το ψάχνουμε (εγω εφταιγα που τον άκουγα). Και είχαμε και σπυράκια και ΓΟΠ και ανησυχία και πολλά άλλα που αν τα συνδιάσεις μετά ειναι καραμπινάτα συμπτώματα.

δεν ξέρω αν απο μόνο του είναι αλλεργία. Μάλλον συνδιασμός. Τώρα τα μαθαίνω όλα περι αλλεργιών σιγά σιγά. Καλά εμένα είχε πράσινα κακά μια φορά τον ρώτησα και μου απάντησε "το χρώμα δεν μας ενδιαφέρει"...

Του είχα πει για βλένες "εντάξει δεν πειράζει"

Μόλις φτάσαμε στο αίμα αρχίσαμε να το ψάχνουμε (εγω εφταιγα που τον άκουγα). Και είχαμε και σπυράκια και ΓΟΠ και ανησυχία και πολλά άλλα που αν τα συνδιάσεις μετά ειναι καραμπινάτα συμπτώματα.

με προβληματισες..θα το ψαξω..

δεν φταις εσυ που κανεις το αυτονοητο,δηλ. να εμπιστευεσαι τον ιατρο!αυτος φταει που ειναι αχρηστος?αδιαφορος?ανημερωτος? ασχετος?τι να πω...

83hKp3.png

Για τους μαύρους κύκλους το έχω συζητήσει και με την παιδίατρό μας που είναι και σύμβουλος θηλασμού: εκείνο που μου είπε ότι οι μαύροι κύκλοι είναι εν πολλοίς και κληρονομικοί (π.χ. όλη μου η οικογένεια έχει σε κάποιο βαθμό...), μπορεί να είναι ένδειξη αναιμίας, μπορεί και αλλεργία.

Καλό είναι να έχεις την αλλεργία ως πιθανότητα στο πίσω μέρος του μυαλού σου αλλά οι μαύροι κύκλοι δεν είναι η πιο αξιόπιστη ένδειξη...

Το ίδιο και ο ανήσυχος ύπνος...

ξεχασα να πω οτι βρεχει γυρω στις 10 πανες και λερωνει γυρω στις 4-5. το λινκ δεν μου ανοιγει. μπορω να πινω γαλα με λιγοτερη λακτοζη;

οι πάνες που βρέχει και λερώνει είναι υπερ του δέοντος απόδειξη ότι το παιδί από ποσότητα γάλακτος δεν πάσχει!! το γάλα σου σίγουρα δεν είναι λίγο

όχι μην πίνεις γάλα καθόλου γενικά πρέπει να αποφύγεις ότι περιέχει γάλα ακόμα και τα ίχνη του......

(πίστεψε με δεν είναι δύσκολο προσωπικά πριν ανακαλύψω την αλλεργία της μικρής ήθελα 1 λίτρο γάλα την ημέρα, ήμουν μάλιστα και σίγουρη ότι αυτό θα της έκανε καλό και εκείνης αλλά μέγα λάθος)

γιατί δεν σου ανοίγει το λινκ ανοίγει σε μορφή pdf απλά πατάς πάνω του..... αν δεν σου ανοίξει ξανά πες μου να σου τα γράψω

άλλαξε λίγο τον τρόπο θηλασμού...

βάλε το μωρό σε στάση ώστε το κεφαλάκι του να είναι πάνω από τη θηλή σου όχι από κάτω

δηλ. λίγο πιο όρθιο το σώμα του όχι τελείως ξαπλωμένο και εσύ με την πλάτη προς τα πίσω. έτσι το μωρό θα μπορεί να κανονίζει τη ροή μόνο του.

παρακολούθα πως θηλάζει όταν αρχίζει να δυασανασχετεί στο στήθος σήκωσε το να ρευτεί μετά επιστρέφεις στο ίδιο στήθος και το πατάς περίπου στη μέση όχι κοντά στη θηλαία άλω (τέσσερα δάχτυλα απο κάτω από το στήθος ο αντίχειρας πάνω ασκείς μια ελαφριά πίεση με τον αντίχειρα σαν να θέλεις να αντλήσεις γάλα με το χέρι) αυτό θα βοηθήσει τη ροή σου για να πιάσει ξανά το μωρό.αν πιάσει ξανά το αφήνεις όσο θέλει μετά προσφέρεις το άλλο στήθος.

τα μωρά είναι ανήσυχα όταν πίνουν πολύ από το μη λιπαρό γάλα αυτό που υπάρχει στο στήθος στην αρχή. αν δεν προλάβει να φτάσει στο λιπαρό γάλα απλα θα έχει φουσκώσει χωρίς ουσιαστικά να χορτάσει....

ενδέχεται να υπάρχει θέμα έντονης ροής στην αρχή του γεύματος ή υπερπαραγωγής ταυτόχρονα με την πιθανή αλλεργία/δυσανεξία

Για τους μαύρους κύκλους το έχω συζητήσει και με την παιδίατρό μας που είναι και σύμβουλος θηλασμού: εκείνο που μου είπε ότι οι μαύροι κύκλοι είναι εν πολλοίς και κληρονομικοί (π.χ. όλη μου η οικογένεια έχει σε κάποιο βαθμό...), μπορεί να είναι ένδειξη αναιμίας, μπορεί και αλλεργία.

Καλό είναι να έχεις την αλλεργία ως πιθανότητα στο πίσω μέρος του μυαλού σου αλλά οι μαύροι κύκλοι δεν είναι η πιο αξιόπιστη ένδειξη...

Το ίδιο και ο ανήσυχος ύπνος...

ευχαριστω πολυ!!!

83hKp3.png

και εμεις ειχαμε δυσανεξια στο αγελαδινο και επινα ή κατσικισιο οποτε εβρησκα ή αυτο με τη χαμηλη λακτοζη. εννοειτε οτιδηποτε με αγελαδινο γαλα κομμενο.τωρα που ειναι 7 θα τα ξαναξεκινησω να τα τρωο και θα δω.εχεις σκεφτει οτι τραβιεται γιατι μπορει να πεφτει αποτομα το γαλα στο στομα του δηλαδη με μεγαλη ροη και να το ενοχλει?εγω θα σου προτεινα να αλλαζεις μαστο καθε φορα που το βλεπεις να δυσανασχετει. παντως στην αλλεργια τα ειχαμε και εμεις αυτα.

κοριτσια κι εγω πανω κατω τα ιδια προβληματα με σας εχω και το συζητησα πριν μερικες μερες με την αγλαια στο Νεα μανουλα...

εκοψα τα γαλακτοκομικα αλλα να πω την αληθεια εφαγα κανα δυο φορες κασερι σε τοστ και σημερα λιγο τυρι φετα

πρεπει να κοψουμε κι αυτα που ειναι απο κατσικισιο γαλα;

αν ειναι καλυτερα να προσεχω τα παντα μεχρι να δουμε τι συμβαινει

εν τω μεταξυ αυτες τις μερες κοκκινιζει και το προσωπακι του

αυτο παλι τι ειναι καποια αλλη αλλεργια η παλι τα γαλακτοκομικα

εν τω μεταξυ τα κακα μας πλεον εχουν σταδιακα γινει πολυ πιο κιτρινα ενω ηταν κατα 90% πρασινα και με βλεννες

παντως οι βλεννες δεν εχουν φυγει τελειως

μαλλον πρεπει να προσεχω περισσοτερο

παμε για ζυγιση 8 Απριλιου

παντως εμενα ο παιδιατρος δε με αγχωσε και μονη μου τελικα το διερευνησα (πηρε 110 γραμμαρια σε 10 μερες)

απο τη μια ευχομαι να ειναι οντως δυσανεξια στο αγελαδινο γαλα για να ξερω τουλαχιστον τι μου γινεται

καλα αποτελεσματα σε ολες

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

κορίτσια καλό είναι τουλάχιστον για ένα μήνα να είστε αυστήρες με την αποχή για να καθαρίσει ο οργανισμός και ο δικός σας και του μωρού για να δείτε αν υπάρχει βελτίωση. αν δείτε βελτίωση μετά σιγά σιγά δοκιμάζετε κατσικίσιο ή πρόβειο με μέτρο και παρατηρείτε αντιδράσεις.......