Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τι έπαθε στα καλά καθούμενα ??

shadyfairy

Recommended Posts

ο μπουσμπουράκος από 2 μηνών κοιμάται σερί όλο το βράδυ στο δικό του δωμάτιο.

μόλις τον ακουμπήσουμε στην κούνια κοιμάται αμέσως.

εδώ και 2 μέρες περίπου ο μικρός μας βγάζει το λάδι για να κοιμηθεί.

κουτουλάει, κλείνουν τα μάτια του και όταν τον βάζω στην κούνια ξεσηκώνει τον κόσμο....

στην πεθερά μου πάλι κοιμάται μια χαρά. τον βάζει στην κούνια και κοιμάται.

τι μπορεί να φταίει ? είμαι σίγουρη οτι δεν κανω κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει η πεθερά μου γιατί το έχουμε συζητήσει.

υπάρχει περίπτωση να μην κοιμάται γιατί του λείπουμε ? ( 4 μέρες τον κρατάει η πεθερά μου - ενδιάμεσα πηγαίνουμε και τον βλέπουμε - και 3 τον έχουμε εμείς ).

και αν ναι.. πώς αντιμετωπίζεται αυτό ??

1zcHp3.png

Διαφημίσεις

μπορει να νομιζει πως οταν κοιμηθει θα φυγετε και δεν θελει να κοιμηθει...δεν ξερω πως αντιμετωπιζεται αλλα σιγουρα σας εχει αναγκη, τους γονεις του, να περνατε περισσοτερες ωρες μαζι!

ΜΗΝ αγχωνεσαι απλα για 2 η 3 μερες κοιμιζε τον και αηφησετον στο κρεβατι απλα εχει πιαστει τοκαημενο γιαυτο ετσι μ εκανε κ σε μενα και τωρα ξανα στο καροτσι δεν ειναι τπτ μια φαση

Διαφημίσεις

Όταν λες τον κρατάει η πεθερά σου εννοείς μερόνυχτο ή απλά μερικές ώρες;

Την ιδια απορια εχω κι εγω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

Είναι φάση και θα περάσει και θα έρθει κάτι άλλο. Δεν σημαίνει οτι κάνεις κάτι εσύ.

Μπορεί να έχει κάποια ενόχληση η κοιλίτσα του, μπορεί να έχουν αρχίσει να πονάνε τα ούλα του και νοιώθει ασφάλεια και μόλις νοιώσει μόνο του να κλαίει..

Μόλις τον βάλετε στην κούνια και αρχίσει να κλαίει βάλε το χερι σου στην κοιλίτσα του πάνω και χαιδεψε τον ή πες του ένα τραγουδάκι εμένα ηρεμεί μπορεί να πιάσει..

Θα περάσει απο πολλές φάσεις στον ύπνο μην προβληματίζεσαι. Εμας 4,5 και κάθε 2 ρβδομάδες κάτι καινούριο..;)

Είναι φάση και θα περάσει και θα έρθει κάτι άλλο. Δεν σημαίνει οτι κάνεις κάτι εσύ.

Μπορεί να έχει κάποια ενόχληση η κοιλίτσα του, μπορεί να έχουν αρχίσει να πονάνε τα ούλα του και νοιώθει ασφάλεια και μόλις νοιώσει μόνο του να κλαίει..

Μόλις τον βάλετε στην κούνια και αρχίσει να κλαίει βάλε το χερι σου στην κοιλίτσα του πάνω και χαιδεψε τον ή πες του ένα τραγουδάκι εμένα ηρεμεί μπορεί να πιάσει..

Θα περάσει απο πολλές φάσεις στον ύπνο μην προβληματίζεσαι. Εμας 4,5 και κάθε 2 ρβδομάδες κάτι καινούριο..;)

οπως τι καινουργιο? σαν καινουργια μαμα και εγω εχω απορια

τον πηγαίνουμε συνήθως Κυριακή βράδυ , πηγαίνουμε Τρίτη και τον βλέπουμε ( περνάμε όλο το απόγευμα μαζί ) και τον παίρνουμε Πέμπτη μεσημέρι.

1zcHp3.png

Διαφημίσεις

τον πηγαίνουμε συνήθως Κυριακή βράδυ , πηγαίνουμε Τρίτη και τον βλέπουμε ( περνάμε όλο το απόγευμα μαζί ) και τον παίρνουμε Πέμπτη μεσημέρι.

από πόσο μηνών το μωρό κοιμάται πότε στο ένα σπίτι και πότε στο άλλο;

είναι δυο μήνες που κοιμάται στην πεθερά μου ( δυστυχώς ο σύζυγός μου δεν έχει σταθερό ωράριο - πολλές φορές φεύγει στις 5 το πρωί - και εγώ δεν οδηγώ ) η μοναδική λύση ήταν αυτή ... :-(

μπορει να νομιζει πως οταν κοιμηθει θα φυγετε και δεν θελει να κοιμηθει...δεν ξερω πως αντιμετωπιζεται αλλα σιγουρα σας εχει αναγκη, τους γονεις του, να περνατε περισσοτερες ωρες μαζι!

το ξέρω και το κατανοώ.... δεν υπήρχαν όμως άλλες λύσεις.

το περίεργο είναι οτι στην πεθερά μου κοιμάται από τις 10 το βράδυ και χωρίς γκρίνιες ή κλάματα.

1zcHp3.png

οπως τι καινουργιο? σαν καινουργια μαμα και εγω εχω απορια

απο αυτα που γραφω "η καινουρια μαμα" που προκυπτει αποριας αξιο..

κατι καινουριο στο θεμα του υπνου μιας και αυτο ειναι το θεμα μας.

είναι δυο μήνες που κοιμάται στην πεθερά μου ( δυστυχώς ο σύζυγός μου δεν έχει σταθερό ωράριο - πολλές φορές φεύγει στις 5 το πρωί - και εγώ δεν οδηγώ ) η μοναδική λύση ήταν αυτή ... :-(

το ξέρω και το κατανοώ.... δεν υπήρχαν όμως άλλες λύσεις.

το περίεργο είναι οτι στην πεθερά μου κοιμάται από τις 10 το βράδυ και χωρίς γκρίνιες ή κλάματα.

Ναι, στην πεθερά κοιμάται γιατί δεν της έχει θυμώσει, εσάς έχει θυμώσει. Σας πεθυμάει το παιδί.

Τώρα τι άλλο να σου πω; Ότι δεν πρέπει να τον αφήνεις στην πεθερά; Το ξέρεις και είμαι σίγουρη ότι δεν σου αρέσει ούτε κι εσένα. Σίγουρα δεν μπορεί η πεθερά να έρχεται σε σας; Ας μένει ο πεθερός μόνος του μερικές μέρες με έτοιμο φαγητό. Να κάνεις το δίπλωμα και να πηγαίνεις να παίρνεις το παιδί σου. Έτσι θα μεγαλώσει;

δεν είμαι παιδοψυχολόγος αλλά το ευνόητο είναι το παιδί να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια δίπλα σε εκείνον που περνάει τις περισσότερες ώρες και αντιδράει όταν είναι με εσάς που σας βλέπει λιγότερο. Συνήθως βλέπουμε να συμβαίνει το ανάποδο το παιδί να διαμαρτύρεται όταν για κάποιο λόγο λείψει ένα βράδυ η μια μέρα η μαμά του. Πάντως σκέψου να συνέβαινε σε σένα αυτό το ξεβόλεμα 3 ημέρες στο ένα σπίτι, 4 στο άλλο πως θα αισθανόσουν, ειδικά σε αυτή τη τρυφερή ηλικία που έχει ανάγκη να μυρίζει την ίδια μυρωδιά για να αισθάνεται ασφάλεια.

Χωρις να ψαχνετε φαντασματα τι εχει παθει το παιδι να σας πω οτι τα μωρα και τα νηπια περνουν διαφορες φασεις με τον υπνο. Μια μερα κοιμουνται σουπερ, την αλλη κανουν εμετο για να ΜΗΝ κοιμηθουν, την αλλη ψωφανε παλι στο χαλαρο κ.ο.κ. Αντι να τρελλενεσαι τι φταει θα σου ελεγα κρατα παντα σταθερη αποψη απεναντι του στον υπνο. Και σταθερο ωραριο και σταθερο προγραμμα. Και προσπαθησε να μην αλλαζει αυτο. Αν δεις οτι επιμενει τοτε ισως πρεπει να αλλαξεις καποιες παραμετρους με βαση του τι σου δειχνει οτι θελει. Απο εκει και περα σταθεροτητα για μενα ειναι το κλειδι.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Και εγω δεν ειμαι ψυχολογος αλλα γενικως να 3ερεις οτι απο εδω και περα που θα καταλαβαινει ολο και περισσοτερα θα εχετε μεγαλυτερο προβλημα .

Δεν πιστευω οτι του κανει καλο ολο αυτο με την αλλαγη περιβαλλοντος . Μα γιατι δεν ψαχνετε μια αλλη λυση ? να ερχεται η πεθερα σε σας τις 4 αυτες μερες , και δεν μιλαω μονο για τον υπνο του αλ΄λα σε λιγο καιρο θα αρχησει να νοιωθει και παραμελιμενος οταν θα πηγαινετε απλα σαν επισκεπτες να τον βλεπετε και θα φευγετε το βραδυ ? γιατι οταν πατε και τον βλεπετε δεν τον περνετε μαζι σας και να τον πηγαινετε την αλλη μερα το πρωι παλι . Εσυ τι ωραριο εχεις στη δουλεια σου ? δεν πρσπαθω να σου κανω επιθεση αλλα ειναι κριμα να στερειστε το παιδι σας και εκεινο εσας 4 μερες τη βδομαδα επειδη δεν εχεις διπλωμα .

Χωρις να ψαχνετε φαντασματα τι εχει παθει το παιδι να σας πω οτι τα μωρα και τα νηπια περνουν διαφορες φασεις με τον υπνο. Μια μερα κοιμουνται σουπερ, την αλλη κανουν εμετο για να ΜΗΝ κοιμηθουν, την αλλη ψωφανε παλι στο χαλαρο κ.ο.κ.

Αυτό ακριβώς εννοώ όπως τα λεει η Ellemphriem είναι πιο καλά γραμμένα για να ληθούν όλες οι απορίες..

Πολυ στεναχωριέμαι όταν ακούω τέτοια..Μωράκια να είναι μακρυα από τη μαμα και τον μπαμπά, στην πιο τρυφερη ηλικία..Και δεν εννοω ότι στην πεθερά σου μπορεί να κακοπερνάει, είμαι σίγουρη ότι το αγαπά και το φροντίζει πάρα πολύ, αλλά η μάνα είναι μάνα και όλοι οι άνθρωποι, ακόμη και ολόκληρα γαιδούρια που γινόμαστε θέλουμε την μάνα μας...πόσο μάλλον το νεογέννητο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς και το στερείσαι..εγώ θα είχα πάθει πανικό και κατάθλιψη..

Ασχετα με τον ύπνο και εγώ σου λέω ότι δεν φταίει αυτό..και είναι άσχετο! Ετσι θα πάει? Το μωρό σας χρειάζεται!! Έχει ανάγκη να το φρντίζουν οι γονείς του, χρειάζεται το δέσιμο που τώρα δημιουργείται, εσύ πρέπει να το μεγαλώσεις και να θέσεις τις βάσεις στον χαρακτήρα του...

Και όλα αυτά γιατί δεν έχεις δίπλωμα? Που μένει, δεν μπορείς να το πας με συγκοινωνία? Εσυ δουλεύεις? Πως πας στην δουλειά? Ο άντρας σου όπως λες δεν έχει σταθερό ωράριο, ποτέ δεν βολεύει να κρατάτε εσείς το παιδί?

Στην τελική, βάλε άμεση προτεραιότητα σου να πάρεις το δίπλωμα να είσαι κοντά στο παιδί σου.

Προσεξε μην μεγαλώνοντας το παιδί σου, χάσεις τις μοναδικές "πρωτες του" στιγμές, μην πάει 2 χρονών και δεις ένα παιδί που δεν αναγνωρίζεις...

Συγνώμη πραγματικά για όσα ίσως σκληρά σου λέω, αλλά κάπως έτσι ξεκίνησαν και άλλοι και ενώ κάθε μήνα έλεγαν θα την αλλάξουν την κατάσταση, έτσι την συνεχίζουν ακόμη...Ουδεν μονιμότερον του προσωρινού και οι πρώτοι μήνες του παιδιού σας δεν γυρνάνε πίσω!!

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά προτιμώ να τα πω, μήπως και κερδίσει κάτι το παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα και δεν έχει το δικαίωμα της επιλογής/ γνώμης!!!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Πολυ στεναχωριέμαι όταν ακούω τέτοια..Μωράκια να είναι μακρυα από τη μαμα και τον μπαμπά, στην πιο τρυφερη ηλικία..Και δεν εννοω ότι στην πεθερά σου μπορεί να κακοπερνάει, είμαι σίγουρη ότι το αγαπά και το φροντίζει πάρα πολύ, αλλά η μάνα είναι μάνα και όλοι οι άνθρωποι, ακόμη και ολόκληρα γαιδούρια που γινόμαστε θέλουμε την μάνα μας...πόσο μάλλον το νεογέννητο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς και το στερείσαι..εγώ θα είχα πάθει πανικό και κατάθλιψη..

Ασχετα με τον ύπνο και εγώ σου λέω ότι δεν φταίει αυτό..και είναι άσχετο! Ετσι θα πάει? Το μωρό σας χρειάζεται!! Έχει ανάγκη να το φρντίζουν οι γονείς του, χρειάζεται το δέσιμο που τώρα δημιουργείται, εσύ πρέπει να το μεγαλώσεις και να θέσεις τις βάσεις στον χαρακτήρα του...

Και όλα αυτά γιατί δεν έχεις δίπλωμα? Που μένει, δεν μπορείς να το πας με συγκοινωνία? Εσυ δουλεύεις? Πως πας στην δουλειά? Ο άντρας σου όπως λες δεν έχει σταθερό ωράριο, ποτέ δεν βολεύει να κρατάτε εσείς το παιδί?

Στην τελική, βάλε άμεση προτεραιότητα σου να πάρεις το δίπλωμα να είσαι κοντά στο παιδί σου.

Προσεξε μην μεγαλώνοντας το παιδί σου, χάσεις τις μοναδικές "πρωτες του" στιγμές, μην πάει 2 χρονών και δεις ένα παιδί που δεν αναγνωρίζεις...

Συγνώμη πραγματικά για όσα ίσως σκληρά σου λέω, αλλά κάπως έτσι ξεκίνησαν και άλλοι και ενώ κάθε μήνα έλεγαν θα την αλλάξουν την κατάσταση, έτσι την συνεχίζουν ακόμη...Ουδεν μονιμότερον του προσωρινού και οι πρώτοι μήνες του παιδιού σας δεν γυρνάνε πίσω!!

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά προτιμώ να τα πω, μήπως και κερδίσει κάτι το παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα και δεν έχει το δικαίωμα της επιλογής/ γνώμης!!!

συμφωνω απολυτα!!!με ολα!!!

Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Τα προβλήματα με τον ύπνο όλα τα μωρά λίγο έως πολύ τα έχουν, μια τα δοντάκια, μια τα όνειρα, μια το άγχος αποχωρισμού απο τους γονείς. Με τον καιρό θα λυθεί. Αυτό που προέχει είναι να βρείτε μια λύση για να ζει το παιδί στο σπίτι του, με τους γονείς του.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς και το στερείσαι..εγώ θα είχα πάθει πανικό και κατάθλιψη..

Πραγματικά όταν δεν έχεις άλλη επιλογή δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να σου πω οτι έπαθα κατάθλιψη επειδή ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ , αλλά σίγουρα και εγώ στεναχωριέμαι πολύ.

Και όλα αυτά γιατί δεν έχεις δίπλωμα? Που μένει, δεν μπορείς να το πας με συγκοινωνία?

Αν μπορούσα να το πάω με συγκοινωνία , πίστεψέ με θα το είχα ήδη κανονίσει. Δεν νομίζω οτι είναι καλύτερα να το ξυπνάω κάθε πρώι στις 5το πρωί και να το βγάζω έξω στο κρύο για να το μετακινώ 2 ώρες με το λεωφορείο .

Εσυ δουλεύεις? Πως πας στην δουλειά? Ο άντρας σου όπως λες δεν έχει σταθερό ωράριο, ποτέ δεν βολεύει να κρατάτε εσείς το παιδί?

Αν δεν δούλευα , θα το κράταγα εγώ :shock:

Μήπως με παρεξηγήσατε ?:?

Ούτε εγώ θέλω να αποχωρίζομαι το παιδί μου, ξέρετε.

Εγώ στην δουλειά μου πάω με τα πόδια ή το λεωφορείο ( αν και δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό ) . Και ναι μεν ο άντρας μου δεν έχει σταθερό ωράριο αλλά μαθαίνει το προηγούμενο βράδυ τι ώρα θα δουλεύει το πρωί.

Όταν λοιπόν στις 10 το βράδυ μάθει οτι το πρωί δουλεύει στις 5 το πρωί, τι ώρα θα πρέπει να πάμε το παιδί στην πεθερά μου ? Να τον ξυπνήσουμε το βράδυ και να τον πάμε ή να τον ξυπνήσουμε στις 4 το πρωί και να τον πάμε?

Την γνώμη σου λες και είναι απόλυτα σεβαστή. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς θεωρείτε οτι αυτή η κατάσταση μας αρέσει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθώ ( γιατί κάτι τέτοιο αισθάνθηκα διαβάζοντας το μήνυμά σου ) αλλά ευχαριστως να το κάνω.

Να λοιπόν πως έχουν τα πράγματα....

Από τον Σεπτέμβριο που γύρισα στην δουλειά , η μαμά μου έμενε μαζί μας - τουλάχιστον τις μέρες που δούλευα. Αυτό σημαίνει οτι γύρναγα στο σπίτι και ήμουν μαζί με το παιδί μου. Δεν με ενδιέφερε να τον βάλω σε βρεφονηπιακό ( αν και δεν τον έπαιρναν λόγω ηλικίας ) γιατί δεν υπήρχε λόγος. Αρχές του χρόνου , η μαμά μου αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία της και δεν μπορεί να κρατάει πλεον το παιδί. Μοναδική λύση , να το κρατήσει η άλλη γιαγιά. Με την άλλη γιαγιά τα συζητήσαμε άπειρες φορές, αλλά η μόνη λύση που βρήκαμε είναι να κρατάει το παιδί εκείνη για όσες μέρες χρειάζεται ( 2, 3 , 5 ? ) και να πηγαίνουμε να τον βλέπουμε. Για λόγους που δεν θα ήθελα να αναφέρω ( και δεν βλέπω και τον λόγο ) η πεθερά μου δεν μπορεί ούτε να έρθει να μείνει μαζί μας ούτε να έρχεται να τον κρατάει σπίτι μου και να φεύγει όταν σχολάω, εμείς δεν μπορούμε να τον πηγαινοφέρνουμε καθημερινά ( τους λόγους τους ανέλυσα παραπάνω ) και γενικότερα δεν υπήρχε άλλη λύση.

Δεν γνωρίζω για τους άλλους που αναφέρεις, αλλά είναι τουλάχιστον άδικο να βάζεις όλους τους ανθρώπους και όλες τις καταστάσεις στο ίδιο καζάνι.

1zcHp3.png

Μία λύση ίσως θα ήταν να κοιμάσαι κι εσύ στην πεθερά κάποιες από τις μέρες που θα είναι το μωρό εκεί και να ξεκινάς από εκεί για την δουλειά σου, για να το βλέπεις περισσότερο και να μην στενοχωριέσαι τόσο.

Το πρόβλημα της κοπέλας νομίζω πως είναι ο ύπνος του μωρού και όχι να βρεί λύση για το πρόγραμμα της οικογένειάς της, στο κάτω κάτω είναι δικαίωμά της.

shadyfairy, αν έπαιρνες κάποιο προσωπικό της πράγμα από το σπίτι της πεθεράς σου μήπως αισθανότανε περισσότερη ασφάλεια μιας και τον περισσότερο χρόνο τον περνάει εκεί ?

Για παράδειγμα την κουβέρτα που την σκεπάζει το βράδυ ή κάποια παιχνιδάκια της ίσως....

Έτσι μπορεί να έχει και εσάς αλλά και τη μυρωδιά του σπιτιού της γιαγιάς.

Είναι σε φάση τώρα που αρχίζει να καταλαβαίνει κάποια πράγματα και γι' αυτό της συμβαίνει αυτό.

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Το πρόβλημα της κοπέλας νομίζω πως είναι ο ύπνος του μωρού και όχι να βρεί λύση για το πρόγραμμα της οικογένειάς της, στο κάτω κάτω είναι δικαίωμά της.

shadyfairy, αν έπαιρνες κάποιο προσωπικό της πράγμα από το σπίτι της πεθεράς σου μήπως αισθανότανε περισσότερη ασφάλεια μιας και τον περισσότερο χρόνο τον περνάει εκεί ?

Για παράδειγμα την κουβέρτα που την σκεπάζει το βράδυ ή κάποια παιχνιδάκια της ίσως....

Έτσι μπορεί να έχει και εσάς αλλά και τη μυρωδιά του σπιτιού της γιαγιάς.

Είναι σε φάση τώρα που αρχίζει να καταλαβαίνει κάποια πράγματα και γι' αυτό της συμβαίνει αυτό.

σε ευχαριστώ πολύ Natashaky.

αυτό δεν το είχα σκεφτεί. θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα τον πάρω από την γιαγιά.

ελπίζω να είναι αυτό !!

1zcHp3.png

shadyfairy μου μην μπαίνεις στο τριπάκι να απολογηθείς σε κανένα σε παρακαλώ!

κανείς δεν είναι σε θέση να κρίνει μια κατάσταση που εκ του ασφαλούς παρατηρεί!

όσον αφορά στον ύπνο του μικρού σου, η μόνη εξήγηση που εγώ δίνω είναι ότι του λείπετε και για τον λόγο αυτό προσπαθεί παρόλη τη νύστα του να παραμείνει ξύπνιος και να παρατείνει τον χρόνο που είστε μαζί...το κάνει και ο δικός μου μέρες που αργώ παραπάνω στη δουλεια, συνήθως Κυριακή βράδυ που παίρνει χαμπάρι ότι την επόμενη μέρα θα λείπουμε πάλι...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ