Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια.Σημερα το πρωι ξυπνησα τη ζωουλα(3 ετων) μου για τον παιδικο σταθμο και αρχισε να διαμαρτυρεται επιμονα οτι ποναει το κεφαλι της.Το αποτελεσμα εμεινα σπιτι..ακυρωσα τα μαθηματα μου και ειδοποιησα τον παιδικο να μην ερθουν.Χ..α απο τον φοβο μου ..εχω μια φοβια με πονοκεφαλους και το μυαλο μου παει σε διαφορα(χρονια στα νοσοκομεια με τους γονεις μου ..)

Την εβαλα να ξανακοιμηθει και μειναμε σπιτι με σκοπο να παω στην παιδιατρο το απογευμα να τη δει και να μας γραψει εξετασεις.Ξυπνησε γυρω στις 11:30 μες την τρελλη χαρα και ολα καλα.τιποτα αλλο μες στην ημερα.Ουτε πυρετος ,ουτε ακεφια ουτε τιποτα

Και εγω ερχομαι και αναρωτιεμαι..

1.Νυσταζε και νομιζε οτι ποναει το κεφαλι της ή δεν ειχε αλλα λογια να το περιγραψει...

2.Οντως ποναγε το κεφαλι της και κοιμηθηκε και της περασε.Με λιγα λογια στο καλυτερο σεναριο την τριγυριζει καποια ιωση

3.Δεν ηθελε να παει στον παιδικο και ειπε ΨΕΜΑΤΑ για να το αποφυγει και να μεινει σπιτι με την μανουλα(εχουμε ενα θεματακι αποχωρισμου ακομα)-Το πιο πιθανο σεναριο

ΠΟΤΕ αρχιζει ενα παιδακι να λεει ψεματα?

Ειναι δυνατον σε ηλικια 3 ετων να χρησιμοποιησει κατι τετοιο για να "πετυχει" αυτο που θελει?

Ποτε αναγνωριζουν την δυνατοτητα τα παιδακια μας να ¨χρησιμοποιουν" κατι τετοιο?

Μανουλες ποτε πρωτο προσπαθησε να σας "δουλεψει" καλοπροαιρετα το παιδακι σας?

Διαφημίσεις

βασικα μηπως στραβοκοιμηθηκε και πονουσε ο σβερκος της και δεν ηξερε πως να το πει? γενικα πως ειναι απο θεμα υγειας αυτο το καιρο? αν μου το λεγε η δικια μου (επισης 3ων) που ειναι μονιμως μπουκωμενη μαλλον θα την πιστευα. Εμενα μου λεει ψεμμματακια του τυπου:

-Τι φαγατε σημερα σχολειο?

-Ομελετα με φραουλες. (τετοια μου λεει σχεδον καθε μερα)

και τη ρωταω: αληθεια η ψεμματα? και μου λεει με χαμογελο "ψεμματαααααα!!!"

αλλα δε ξερω πως να το θεωρησω. αν το λεει δηλαδη για να με δουλεψει αφου οταν το λεει γελαει. μπορει να ειναι το χιουμορ ενος τριχρονου αυτο. Ας μας απαντησει και καποια αλλη μανουλα με ενδιαφερει κ εμενα το θεμα "ποτε ξεκινανε τα ψεμματα" πολυ μιας κ νιωθω πως φτανει η ωρα!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

-"Ποιος έσπασε τα μαγνητάκια;" "Μπήκε ένας γερανός στο σπίτι μας και τα έριξε"

-"Γιατί ζωγράφισες τον τοίχο;" "Όχι εγώ, η (δίχρονη) αδερφή μου. Μεγάλωσε τώρα και φτάνει"

-"Η μαμά σου σε άφησε να φας σοκολάτα πριν το μεσημεριανό σου;" "Είπε ναι" (μόλις της το είχα αρνηθεί)

-Μαμά, το έφαγα το φαΐ μου (το έχει σπρώξει γύρω-γύρω και έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό στη μέση)

Η κόρη μου μόλις έκλεισε τα πέντε. Τα ψέματα για να πετύχει ή για να αποφύγει κάτι τα έχει ξεκινήσει τώρα τελευταία. Φαντασία πάντα είχε μεγάλη και τα παιχνίδια της πάντα είχαν σενάρια μέσα, συνήθως χολυγουντιανά - μιλάμε για υπερπαραγωγές, με πτώσεις από το βουνό του καναπέ και αποστολές διάσωσης, πλήθος ζώων (τα μιμείται όλα), δεκάδες κομπάρσους (όλες τις οι κούκλες), κοστούμια κλπ. Αλλά με αυτή την καινούρια συνήθεια δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν κάνω ότι την πιστεύω, της το λέω ότι δεν θέλω να ξαναπεί ψέματα, αλλά όσο πάει χειροτερεύει. Μήπως είναι χειρότερο αυτό που κάνω; Μήπως πρέπει απλά να την αφήσω να εκτονωθεί; Δε θέλω να την βάλω τιμωρία επειδή προσπαθεί να αποφύγει το μάλωμα ή να κερδίσει κάτι που θέλει. Θέλω να το καταλάβει ότι δεν είναι σωστό να λέει συνεχώς ψέματα. Το συζητάμε, μου λέει ότι δεν θα το ξανακάνει και όταν ξαναγίνεται το ίδιο πράγμα και την ρωτάω γιατί το ξαναέκανε μου απαντάει ότι δεν μπορεί να σταματήσει. Μήπως πρέπει να ξεπεράσει πρώτα την ανασφάλειά της, που είναι φυσική σε αυτή την ηλικία, για να νιώσει ότι δεν το χρειάζεται το ψέμα;

Καλημέρα!

Εγώ είμαι της άποψης πως τα ψεματάκια δηλώνουν ευστροφία, εξυπνάδα και φαντασία, ακόμη και όταν θέλουνε απλώς να χάσουνε το σχολείο και στεφτήκανε να μας πούνε ολόκληρη ιστοριούλα.

Εγώ πάντως γελάω πολύ όταν τα ακούω να λένε αυτές τις απίστευτες ιστοριούλες υποστηρίζοντας τες πάθος και χωρίς να χάνουν τα λόγια τους. Γεννημένα πολιτικοί!!!

7uEBp2.png M3GSp2.png

Εμένα πάντως αποδεδειγμένα η μικρή μου λεεί ψέμματα πχ.σήμερα το πρωί πλένομασταν στο μπάνιο και απο κάτω απο το φωταγογό μας φώναζε η μαμά μου "κορίτσάκι τι κάνετε καλημέρα"

οπότε η δικιά μου αρχίζει να κλαψουρίζει ,την ρωτάει η μαμά μου

"Τι έπαθες κοριτσάκι μου?"

απάντηση της κόρης μου " Με χτύπησε η μαμά και κλαίω":shock::shock::shock::shock::shock:

Εμείς πλέναμε δόντια εκεινη την ώρα και φυσικά δεν θέλω καν να σκέφτομαι το ξύλο οχι να την χτυπήσω πρωί πρωί.

Προχτές που είχε το πολύ το χίονι δεν πήγε η μικρή σχολείο και εγώ δουλεία και κάτσαμε σπίτι οπότε όταν γύρισε ο μπαμπάς της και απο συνήθεια την ρώτησε πως πέρασε στο σχολείο εκείνη του έλεγε ολόκληρη ιστορία για το τι έκαναν και το τι έφαγαν και αφού τελείωσε του λεέι.

"Βρέ μπαμπά χαζούλης είσαι αφού δεν πήγα σχολείο έκατσα με την μαμά και πήγαμε στο allou fun park":shock::shock:(δεν είχαμε παέι)

ασε για τον φανταστικό ή μαλλον για τους φανταστικούς φίλους αυτή η "Αλεξάνδρα" τα νεύρα μου σπάει κάθε μέρα πάντα μπρόστα μου δήθεν βρίσκεται και πάντα πίνει νερό την ώρα που πίνω και εγώ κτλ..

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι στην ηλικία αυτή δεν είναι ακριβώς ψέματα, αλλά μία σύγχιση της πραγματικότητας με τη φαντασία τους. Εμένα, στην ερώτηση πώς πέρασε στο σχολείο με είχε τρελάνει. Πότε ερχόταν ένας ελέφαντας και έπαιζαν όλα τα παιδάκι μαζί, πότε πήγαιναν σε ένα δάσος και είχε δεινόσαυρους κλπ κλπ. Αλλά δεν θα τα έλεγα ψέματα. Τώρα για το σχολείο, νομίζω είναι πολύ μικρή για να κάνει τέτοιο .... σχεδιασμό...

η κόρη μου οταν νυσταζει λέει πως της πονάει το κεφάλι και δε θελει να παει στο σχολειο. (βέβαια ειναι 6 χρ. , αλλα το έλεγε και παλαιοτερα).

εγώ όμως επειδή ήμουν σιγουρη οτι αυτο που αισθανόταν ήταν νυστα της έλεγα οτι θα περάσει και τη εστελνα κανονικα.

Της εχω πει επίσης οτι αν δεν αισθανθει καλα στο σχολειο να πει να μας ειδοποιησουν να παμε να την παρουμε.

αυτό έγινε μονο μια φορα που το παιδί ειχε ανεβάσει πυρετο.

Δεν νομιζω να σου ειπε ψέματα, ούτε να βάζεις το κακο στο νου σου. Απλα παρακολουθα την.

.... γενικα πως ειναι απο θεμα υγειας αυτο το καιρο? αν μου το λεγε η δικια μου (επισης 3ων) που ειναι μονιμως μπουκωμενη μαλλον θα την πιστευα. Εμενα μου λεει ψεμμματακια του τυπου:

-Τι φαγατε σημερα σχολειο?

-Ομελετα με φραουλες. (τετοια μου λεει σχεδον καθε μερα)

και τη ρωταω: αληθεια η ψεμματα? και μου λεει με χαμογελο "ψεμματαααααα!!!"...

Γενικα απο θεμα υγειας ειναι αψογα!ουτε συναχι ουτε βηχα τιποτα

Τα ψεματακια τυπου φαντασιας που τα λεει και η δικια μου σαν ιστορια δεν με ανυσηχουν τοσο ,οσο στο οτι λεει ψεματα σοβαρα για ανποφυγει κατι..δηλαδη εχει καταλαβει τι φοβαμαι και το χρησιμοποιει(?)

....της πάντα είχαν σενάρια μέσα, συνήθως χολυγουντιανά - μιλάμε για υπερπαραγωγές, με πτώσεις από το βουνό του καναπέ και αποστολές διάσωσης, πλήθος ζώων (τα μιμείται όλα), δεκάδες κομπάρσους (όλες τις οι κούκλες), κοστούμια κλπ. Αλλά με αυτή την καινούρια συνήθεια δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν κάνω ότι την πιστεύω, της το λέω ότι δεν θέλω να ξαναπεί ψέματα, αλλά όσο πάει χειροτερεύει. Μήπως είναι χειρότερο αυτό που κάνω; Μήπως πρέπει απλά να την αφήσω να εκτονωθεί; Δε θέλω να την βάλω τιμωρία επειδή προσπαθεί να αποφύγει το μάλωμα ή να κερδίσει κάτι που θέλει. Θέλω να το καταλάβει ότι δεν είναι σωστό να λέει συνεχώς ψέματα. Το συζητάμε, μου λέει ότι δεν θα το ξανακάνει και όταν ξαναγίνεται το ίδιο πράγμα και την ρωτάω γιατί το ξαναέκανε μου απαντάει ότι δεν μπορεί να σταματήσει. Μήπως πρέπει να ξεπεράσει πρώτα την ανασφάλειά της, που είναι φυσική σε αυτή την ηλικία, για να νιώσει ότι δεν το χρειάζεται το ψέμα;

ΧΑΧΑχΧΑ..Σαν να ακουω τη κορη μου για τα χολυγουντιανα!ΚΑι οντως με ανυσηχει και μενα το πως θα σταματησει τωρα που τα αρχισε??Η απλα ειναι μια φαση που περναει?

Καλημέρα!

Εγώ είμαι της άποψης πως τα ψεματάκια δηλώνουν ευστροφία, εξυπνάδα και φαντασία, ακόμη και όταν θέλουνε απλώς να χάσουνε το σχολείο και στεφτήκανε να μας πούνε ολόκληρη ιστοριούλα.

Εγώ πάντως γελάω πολύ όταν τα ακούω να λένε αυτές τις απίστευτες ιστοριούλες υποστηρίζοντας τες πάθος και χωρίς να χάνουν τα λόγια τους. Γεννημένα πολιτικοί!!!

Κι εγω το πιστευω αυτο αλλα πρεπει καπως να μαθουν οτι δεν λεμε ψεματα...Ψαρωνω κι εγω η μανα!!!:-(

Εμένα πάντως αποδεδειγμένα η μικρή μου λεεί ψέμματα πχ.σήμερα το πρωί πλένομασταν στο μπάνιο και απο κάτω απο το φωταγογό μας φώναζε η μαμά μου "κορίτσάκι τι κάνετε καλημέρα"

οπότε η δικιά μου αρχίζει να κλαψουρίζει ,την ρωτάει η μαμά μου

"Τι έπαθες κοριτσάκι μου?"

απάντηση της κόρης μου " Με χτύπησε η μαμά και κλαίω":shock::shock::shock::shock::shock:

τωρα πυο το λες κι εμενα μου το εχει κανει αυτο ρε συ!!Νομιζω οτι το διασκεδαζουν κι ολας ή πειραματιζονται πανω στις δυνατοτητες του?

Νομίζω ότι στην ηλικία αυτή δεν είναι ακριβώς ψέματα, αλλά μία σύγχιση της πραγματικότητας με τη φαντασία τους. Εμένα, στην ερώτηση πώς πέρασε στο σχολείο με είχε τρελάνει. Πότε ερχόταν ένας ελέφαντας και έπαιζαν όλα τα παιδάκι μαζί, πότε πήγαιναν σε ένα δάσος και είχε δεινόσαυρους κλπ κλπ. Αλλά δεν θα τα έλεγα ψέματα. Τώρα για το σχολείο, νομίζω είναι πολύ μικρή για να κάνει τέτοιο .... σχεδιασμό...

Κι εγω αυτο νομιζα αλλα ελα που ολη την υπολοιπη μερα ηταν τελεια?Εκτως αν οντως πια ποναγε το κεφαλι της..μηπως δεν κοιμηθηκε καλα ή κατι τετοιο?

η κόρη μου οταν νυσταζει λέει πως της πονάει το κεφάλι και δε θελει να παει στο σχολειο. (βέβαια ειναι 6 χρ. , αλλα το έλεγε και παλαιοτερα).

εγώ όμως επειδή ήμουν σιγουρη οτι αυτο που αισθανόταν ήταν νυστα της έλεγα οτι θα περάσει και τη εστελνα κανονικα.

Της εχω πει επίσης οτι αν δεν αισθανθει καλα στο σχολειο να πει να μας ειδοποιησουν να παμε να την παρουμε.

αυτό έγινε μονο μια φορα που το παιδί ειχε ανεβάσει πυρετο.

Δεν νομιζω να σου ειπε ψέματα, ούτε να βάζεις το κακο στο νου σου. Απλα παρακολουθα την.

Ελα ομως που η δικη μου δεν θα καταλαβει και θα αρχισει να ουρλιαζει!!ειναι και πεισματαρα!!!

κοριτσια απ οτι βλεπω ολα τα ζουζουνια μας λενε τα δικα τους.Τρελη φαντασια μιλαμε.Πως ομως θα τους πεισουμε να καταλαβουν τη διαφορα μεταξυ αληθειας και ψεματος?Και καταλαβαινουν καποια στιγμη οτι δεν πρεπει να το κανουν ?η πρεπει κι εμεις να κανουμε κατι γι αυτο?

Εμένα πέρσι 3,5 χρονών δεν ήθελε να πάει παιδικό. Έλεγε λοιπόν ότι τον πονάει η κοιλιά του. Μόλις του είπα ωραία θα πάμε στο γιατρό να δούμε τι έχεις, όχι μου απάντησε έτσι το είπα. Νομίζω όμως ότι μπορείς να καταλάβεις αν όντως την πονάει το κεφάλι της. Την επόμενη φορά πες της καλά δεν θα πάμε σχολείο, άστην λίγο να παίξει και αν ξαναπαραπονεθεί τότε πρέπει να το ψάξεις.

Εμένα πέρσι 3,5 χρονών δεν ήθελε να πάει παιδικό. Έλεγε λοιπόν ότι τον πονάει η κοιλιά του. Μόλις του είπα ωραία θα πάμε στο γιατρό να δούμε τι έχεις, όχι μου απάντησε έτσι το είπα. Νομίζω όμως ότι μπορείς να καταλάβεις αν όντως την πονάει το κεφάλι της. Την επόμενη φορά πες της καλά δεν θα πάμε σχολείο, άστην λίγο να παίξει και αν ξαναπαραπονεθεί τότε πρέπει να το ψάξεις.

Το δοκιμασα και αυτο με τον γιατρο αλλα το τερας μου γουσταρει στην παιδιατρο.Αυτο προσπαθω τωρα να την παρακολουθησω να δω αν εχεο κατι

Χτες της ελεγα οτι δεν ειναι σωστο να λαμε ψεματα και αν ελεγε ψεματα να μην το ξανακανει και σημερα πηγε παλι αν γκρινιαξει και οταν την ρωτησα αν ποναει το κεφαλι της μου ειπε οχι..μονο νυσταζω

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι τοσο μικρα σε ηλικια,ξερουν και χρησιμοποιουν το ψεμα?ή απλα δημιουργουν σεναρια ..που και τα ιδια τα πιστευουν?

Διαφημίσεις

Για τον πονοκεφαλο και ο δικος μου διαμαρτυροταν καπιες μερες αλλα ηταν αρρωστουλης και ακουει και απο την μαμα μου οτι την ποναει το κεφαλι της. Καποιες φορες εδειχνε οντος να τον ποναει (πχ δεν αντεχε την φασαρια του μικρου). Αλλα μολις του περασε η αδιαθεσια σταματησε να παραπονιοεται... Οσο για τα ψεματα ο δικος μου τουλαχιστιν εχει αρχισει και μαντευει την σωστη απαντηση αλλα και μπερδευται ακομη χρονικα. πχ. Εκανες κακα? (το μεγαλο μας θεμα) Ναι. Ποτε? μετα το νανι! Καποια φορα ειχε κανει και το θυμαται...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...