Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS Βοήθεια παρακαλώ!!!

cluelessNona

Recommended Posts

Γειά σας.

Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ζητήσω τη γνώμη σας γι' αυτό που με προβληματίζει. Από τότε που έμεινε έγκυος η αδερφική μου φίλη λέγαμε ότι θα βάφτιζα εγώ το μωράκι και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Πήγα και αγόρασα τα περισσότερα που χρειάζονται για την βάφτιση που θα γίνει τον Ιούνιο. Έμειναν μόνο τα μαρτυρικά, οι μπομπονιέρες και η εκκλησία.

Το περασμένο Σάββατο, η φίλη μου και ο σύζυγός της πήγαν για να κλείσουν ημερομηνία για την εκκλησία. Ρώτησαν τον ιερέα αν γίνεται να βάλουν δύο νονές (σημειώνω ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε τέτοιο θέμα!) και αυτός τους είπε ότι επιτρέπεται. Και από εκείνη τη στιγμή άλλαξαν όλα. Αποφάσισαν ότι ήθελαν να βάλουν και 2η νονά μια κοπέλα που ούτε την ξέρω καν αλλά ούτε και οι ίδιοι έχουν ιδιαίτερες σχέσεις μαζί της. Ενοχλήθηκα πολύ με αυτό, με πείραξε, ειδικά από την στιγμή που έτρεξα και έκανα όλες τις διαδικασίες.

Αυτή η βάφτιση ήταν πολύ σημαντική για μένα για διάφορους λόγους. Τώρα μου ζήτησαν αν γίνεται να πάω κάτι πίσω από αυτά που πήρα για να μπορέσει να πάρει και η άλλη κάτι. Απογοητεύτηκα πολύ από την στάση τους. Άλλα είχαμε συμφωνήσει και τώρα έρχονται και τα αλλάζουν τελευταία στιγμή.

Και σας ρωτώ: Είναι υπερβολική η αντίδρασή μου έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα να μην θέλω να γίνω νονά; Είμαι σε δίλημμα, δεν θέλω να στενοχωρήσω την φίλη μου αλλά και από την άλλη σκέφτομαι ότι δεν ήταν σωστό εκ μέρους τους (κατά τη δική μου άποψη) αυτό που έγινε.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και περιμένω τις δικές σας γνώμες.

Διαφημίσεις

εχεις δικιο τι να πω...

μηπως ομως η φιλη σου δεχοταν πιεσεις απο τον αντρα της γιατι ειναι πολυ συχνο φαινομενο και μπορει και η αλλη να ηταν πολυ πιεστικη και να υπηρχαν λογοι που δεν μπορουσαν να της αρνηθουν εμενα κατι τετοιο μου φαινεται για να φτασουν στο σημειο να ρωτησουν και τον παπα μάλλον εψαχναν λογο να της αρνηθουν.εγω πιστευω οτι πρεπει να το συζητησεις μονη σου με την φιλη σου. το σιγουρο ειναι οτι εσενα ηθελαν για νονα και ακτι προεκυψε. μετα να κανεις οτι αισθανεσαι.

l86Tp3.png d6AUp3.png

εχεις δικιο τι να πω...

μηπως ομως η φιλη σου δεχοταν πιεσεις απο τον αντρα της γιατι ειναι πολυ συχνο φαινομενο και μπορει και η αλλη να ηταν πολυ πιεστικη και να υπηρχαν λογοι που δεν μπορουσαν να της αρνηθουν εμενα κατι τετοιο μου φαινεται για να φτασουν στο σημειο να ρωτησουν και τον παπα μάλλον εψαχναν λογο να της αρνηθουν.εγω πιστευω οτι πρεπει να το συζητησεις μονη σου με την φιλη σου. το σιγουρο ειναι οτι εσενα ηθελαν για νονα και ακτι προεκυψε. μετα να κανεις οτι αισθανεσαι.

Συμφωνώ με την Μαρία

Δεν ξέρω πολλά ακόμα για τις βαφτίσεις, αλλά αγόρασες απο τώρα τα βαπτιστικά? Μάλλον το ήθελες πάρα πολύ.

Οτι και να κάνεις εκείνοι θα μετανοίωσουν. Η αγάπη της νονάς δεν φαίνεται μόνο στο μυστήριο...

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

εχεις δικιο τι να πω...

Και εγώ πιστεύω ότι εσένα ήθελαν σαν νονά αλλά μάλλον η φίλη σου δεχόταν πίεση από τον άνδρα της. Γι' αυτό είναι καλύτερα να μιλήσεις μαζί της...

Zzlwp3.png

δε θεωρω πως ειναι κακο να μπουνε δυο νονοι. και τα δυο τα παιδια μου δυο νονους εχουν. το ασχημο ομως ειναι να μην στο εχουν πει απο την αρχη. γιατι λοιπον δεν το συζητας ξεκαθαρα μαζι τους?οσο για τα βαφτιστικα δε χρειαζεται να πας κατι πισω, μπορει να σου δωσει η αλλη νονα τα μισα χρηματα.

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ναι το ήθελα πάρα πολύ και ήμουν πολύ χαρούμενη για αυτό. Βρήκα και δουλειά για να μπορώ να κάνω τα έξοδα (είμαι επί πτυχίω) γιατί πραγματικά το ήθελα με όλη μου την καρδιά. Πριν ρωτήσουν τον ιερέα, από όσα μου λένε τουλάχιστον, δεν σκέφτονταν το θέμα να βάλουν δύο νονές γιατί νόμιζαν ότι δεν επιτρεπόταν από την εκκλησία. Αυτό όμως δεν μου το είχαν πεί ούτε καν σαν ιδέα για να το έχω υπόψην μου. Και δεν μπορώ να το καταλάβω. Απ' ό,τι μου λέει η φίλη μου αυτή την κοπέλα την γνώρισε πριν από 1 μήνα περίπου αλλά ο σύζυγός της φίλης μου γνώριζε τον άντρα της από πριν (πόσο καιρό πριν δεν ξέρω). Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι στενοχωριέμαι γιατί δεν θέλω να έχω παρεξηγήσεις με την φίλη μου και από την άλλη με φέρνουν σε δύσκολη θέση και δεν ξέρω τί να κάνω. Είχα ήδη αγοράσει τα πράγματα και το ήξεραν. Η δικαιολογία που μου δίνουν για την αλλαγή της συμφωνίας μας είναι το ότι δεν ήξεραν ότι επιτρέπεται από την εκκλησία να βάλουν δύο νονές.

δε θεωρω πως ειναι κακο να μπουνε δυο νονοι. και τα δυο τα παιδια μου δυο νονους εχουν. το ασχημο ομως ειναι να μην στο εχουν πει απο την αρχη. γιατι λοιπον δεν το συζητας ξεκαθαρα μαζι τους?οσο για τα βαφτιστικα δε χρειαζεται να πας κατι πισω, μπορει να σου δωσει η αλλη νονα τα μισα χρηματα.

κάποια θέματα είναι λεπτά ...και ισως δεν ειναι ευκολο να τα συζητησεις .. ας παρει η άλλη δωρο στους γονεις ή κατι τετοιο... τωρα τι ναπας πισω ...εκτός αν αλλάζουν πχ κατι δικό με τα μαρτυρικά και σου δωσουν τα λεφτα οι γονεις ... παντως σωστό ειναι αυτά να τα λες από την αρχή .

jHgFp3.png

εχεις δικιο να εισαι στεναχωρημενη.....και εγω ετσι θα ημουν.δεν ειναι σωστο που τελευταια στιγμη σου το ειπαν....μπορεις να πεις απλα οτι θα ηθελες να εισαι η μοναδικη νονα και αν δεις οτι δεν θελουν, δεξου το και αστο να παει.....

τουλαχιστον εγω ετσι θα εκανα ....

τα ρουχαλακια μην τα αλλαξεις, ας σου δωσει το ποσο καλυτερα.....

εκτος αν τελικα θελει η 2η νονα να διαλεξει αυτη(εκει θα εχεις ενα προβληματακι)...

ας συμβιβαστει αυτη τότε......

η δικαιολογια οτι δεν γνωριζαν αν επιτρεπεται να βαφτιζουν 2 νονοι ειναι εντελως χαζη για μενα....

Τους έχω μιλήσει ξεκάθαρα ότι θα ήθελα να είμαι η μοναδική νονά (αφού έτσι είχαμε συμφωνήσει και από την αρχή) και τους έχω πεί πως το βλέπω το θέμα από τη δική μου μεριά. Εκείνοι μου είπαν ότι τώρα δεν γίνεται να κάνουν κάτι αφού έχουν ήδη πεί και στην άλλη κοπέλα και είναι ντροπή να της τα αλλάξουν. Και στην ουσία μου ζήτησαν να αποφασίσω αν τελικά θα συμβιβαστώ και θα είμαι νονά μαζί με την άλλη ή αν δεν θα είμαι καθόλου. Και δεν ξέρω τι θα έπρεπε να κάνω. Το να τηρείς τον λόγο σου είναι πολύ σημαντικό για μένα και δεν ξέρω αν μπορώ να το παραβλέψω αυτό. Θεωρείτε ότι είναι υπερβολική η αντιδρασή μου?

δυσκολη περιπτωση την περασα και εγω αλλα εγω τους ειπα ας το βαφτιση η αλλη κοπελα δεν θελω να ειμαστε δυο νονες αλλα δεν ειχα παρει τα βαφτιστικα....τελικα το βαφτισα μονη μου ασχετα αν τωρα δεν εχουμε καθολου σχεσεις.τι να πω ισως μερικες φορες ειναι καλλυτερα να υπαρχουν δυο νονες.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ......

Διαφημίσεις

κι εγω θα εξοργιζομουν

και επειδη εκανα κι εγω βαφτιση με 2 τους κολλητους του αντρα μου και εχουμε συγγενη παπα, μας ειπε οτι νονος ειναι μονο αυτος που λαδωνει τα χερια του οποτε ειναι ενας εστω κι αν εχεις δεκα ατομα εκει πανω

μαλλον εσενα δε ντραπηκανε να σου τα γυρισουν και οχι της αλλης

καλυτερα να κανεις πισω εκτος αν η αλλη σου δωσει τα μισα λεφτα και γινει νονα με τα ηδη υπαρχοντα πραγματα...

ξενερωμα παντως

εγω θα πηγαινα να βαφτισω ενα φτωχο παιδακι που εχει αναγκη

αλλοι με δεκα νονους κι αλλοι αβαφτιστοι.....καλο κουραγιο οτι κι αν αποφασισεις

εγω δεν θα γινομουν νονα στην περιπτωση σου....οχι απο εγωισμο....θα ειχα καλες σχεσεις και παλι με τη φιλη μου και θα εβλεπα το παιδι...Αλλα φαινεται οτι για τη φιλη μου δνε ηταν τοσο σημαντικο να ειμαι η νονα του παιδιου της, οχι τουλαχιστον οσο σημαντικο θα ηταν για εμενα......Οποτε?

Τα βαφτιστικά τα έχεις αγοράσει και τα έχεις στο σπίτι σου;:confused:

Λαμπάδες, κουτιά, ρούχα, λαδόπανα;

Ή απλά έδωσες προκαταβολή σε κάποιο κατάστημα για να τα παραλάβεις όταν θα γίνει η βάφτιση;

Γιατί στην δεύτερη περίπτωση, πιστεύω ότι θα μπορέσεις να ζητήσεις την προκαταβολή πίσω (εφόσον μεσολαβούν 4 ολόκληροι μήνες μέχρι τη βάφτιση) και δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.;)

.....δε νομίζω τάκη....

μετα απο αυτο που σου ειπαν οτι να αποφασισεις γιατι ειναι ντροπη να το πουν στην αλλη κοπελα οτι το ειχαν δωσει σε εσενα το παιδι και θες να εισαι μονη νονα εγω δεν θα το βαπτιζα μαλλον

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την θερμή ανταπόκρισή σας.

Τα έχω αγοράσει και τα έχω στο σπίτι μου. Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω τελικά. Μου έδωσαν περιθώριο μέχρι την Τρίτη να αποφασίσω...

καλυτερα να μην κάνεις πίσω .. στο κάτω κάτω η καλή νονά δεν είναι μόνο αυτή που έρχεται στο μυστηριο αλλά γενικά δεν χανει επαφη .. εσυ νομίζω αυτο θες .. το μυστηριο θα τελιωσει , η σχεση συνεχίζεται .

jHgFp3.png

Εγώ δεν θα γινόμουν νονά ακόμα και με ήδη αγορασμένα βαφτιστικά. Καλύτερα όπως είπε μια κοπέλα να βαφτίσεις κάποιο παιδάκι που έχει ανάγκη παρά αυτούς που δεν σε εκτιμούν. Λυπάμαι γι αυτό που έγινε. Το θεωρώ μεγάλη αγένεια.

επισης ειστε κ οι δυο ελευθερες?το παιδι θα εχει 2 νονες 2 νονουσ αργοτερα?ποιος θα παιρνει λαμπαδα?στην πορεια μια απο τισ δυο σασ θα απομακρυθει εκ των πραγματων εφοσον δεν ειστε κ φιλεσ!το παιδι θα χασει τη σχεση με τη νονα!ο αδερφος μου εχει 2 νονεσ ,η μια ξεσινεριζονταν την αλλη[το ρημα το ξερετε?]και ουτε μια εφερνε δωρο,ουτε η αλλη.

δεν μου αρεσε αυτο με τη διορια.....οπως επισης το οτι αντι να πει στην αλληκο πελα οτι θελεις μονη σου να γινεις νονα και να το "ξεκανονισει"....

σου λεει "αν θελεις" η αλλη θα γινει στανταρ!

εσυ ξερεις τι θα κανεις....αναλογα τι σχεσεις θελεις να εχεις μαζι τους....

κριμα παντως γιατι βλεπω οτι τους εκτιμας πολυ...

Kορίτσια ας δούμε και την άλλη πλευρά. Εγώ έχω δύο νονές, στη μια το πρότεινα και συμφωνήσαμε, διαλέξαμε κάποια πράγματα, όπως τα βαπτιστικά τα ρούχα. Μετά ήρθε μία άλλη φίλη μου και μου ζήτησε να βαφτίσει και εκείνη το παιδί γιατί αλλιώς θα χάλαγε τη φιλία μας που είμαστε χρόνια φίλες. Πήγα στην πρώτη νονά και τη ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα να είναι δύο οι νονές. Αν μου έλεγε ότι έχει πρόβλημα θα έλεγα στη δεύτερη ότι δε γίνεται και αν ήθελε ας σταματούσε να μου μιλάει. Ευτυχώς δεν είχε πρόβλημα η πρώτη νονά. Ελα όμως που τα ρούχα τα βαπτιστικά δεν αρέσανε στη νονά νούμερο δύο...και τα είχα πληρώσει εγώ... Τι να κάνω λοιπόν? για να μη γίνει θέμα θα του τα βάλω αυτά πριν τη βάφτιση και ας διαλέξουν ό,τι θέλουν. Είμαι διατεθιμένη να κάνω πολλές υποχωρίσεις προκειμένου να υπάρχει καλό κλίμα στη βάφτιση. Το μόνο μας πρόβλημα τώρα είναι ότι και οι δύο θέλουν να βάλουν το ίδιο χρώμα φόρεμα και μάλλον θα ρίξουμε κλήρο ποιά από τις δύο θα το βάλει. Τι να πώ?

Αν θέλεις τη γνώμη μου cluelessnona βάφτισε το παιδάκι γιατί το αγαπάς και να ξέρεις ότι εκείνο θα εκτιμήσει και θα δεθεί με όποιον το αγαπάει και είναι δίπλα του.

είστε με τα καλά σας???τι είναι το παιδί?τρόπαιο ποιος θα το πάρει???αν αγαπάς το παιδί θές απλώς να το βαφτίσεις και να δώσεις ότι καλύτερο μπορείς!όχι αυτά που ακούω!τι σημαίνει δικό μου και μου το χαν πεί και δεν ξέρω γω!!οι γονείς αποφασίζουν ποιός θα βαφτίσει το παιδί τουσ και πόσοι και γιατί!κανείς άλλος!για να συνέλθουμε λίγο λέω γω έχουμε αρχίσει όλοι και διεκδικούμε σε ξένα χωράφια!

η βάφτιση είναι τιμή και αγάπη όχι διεκδικήσεις φανφάρες και ποιός θα φανεί περισσότερο!

έτσι κρίναν οι γονείς, έτσι κάνουν πρέπει να το σεβαστείσ.το σίγουρο λάθος τουσ είναι πως δεν σε ρώτησαν έστω για μια συζήτηση και στο ανακοίνωσαν ξαφνικά.το χατε κλείσει απο κοινού η απλώς εννοείτω και εσύ πήγες και τ αγόρασες όλα?

αν δεν αντέχεις να αποχωρήσεις έγώ όμως θα σου λεγα πως κάθε νονός-νονά είναι ξεχωριστοί και το παιδί αγαπά καθέναν γι αυτά που το προσφέρει συναισθηματικά και για τπτ άλλο .φιλικά πάντα μιλώντας και μετά απο πείρα εγκατάλειψης της κουμπάρας μου του γάμου επειδή ΤΌΛΜΗΣΑ να της ζητήσω και άλλη μια νονά για το πρώτο μου παιδί....

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την θερμή ανταπόκρισή σας.

Τα έχω αγοράσει και τα έχω στο σπίτι μου. Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω τελικά. Μου έδωσαν περιθώριο μέχρι την Τρίτη να αποφασίσω...

Έγραψες πως είχες σημαντικούς λόγους που ήθελες να κάνεις αυτή τη βάφτιση! Ελπίζω μέσα σε αυτούς τους σημαντικούς λόγους να εννοείς και το παιδί!

Στη θέση σου λοιπον θα δεχόμουν και τη δεύτερη νονά στην οποία θα έδειχνα τι έχω αγοράσε και αν συμφωνούσε θα μου έδινε τα μισά χρήματα απ' όσα είχα δώσει και θα πήγαινα μαζί της για τα μαρτυρίκα και όσα απομένουν!

Όταν βαφτίζουμε ένα παιδί το κάνουμε γιατί θέλουμε να είμαστε "συγγενής" του και είναι το μόνο μυστήριο κατά το οποίο επιλέγουμε συγγενείς εκτός του γάμου!

Σε όλα αυτά φυσικά πρέπει να σκεφτείς και τη σημαντικότητα της φιλίας σου με τη μητέρα του παιδιού! Τους φίλους μας τους αγαπάμε ακόμα και με αυτά που πιστεύουμε ότι είναι λάθη τους!

Υ.Γ.: Η καλή νονά δεν είναι αυτή που πληρώνει την βάφτιση... καλή νονά είναι αυτή που είναι σε όλη τη διάρκεια της ζωής του παιδιού δίπλα του ως δεύτερη μάνα ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

ωραια ολα αυτα που λετε αλλα βλεπετε νομιζω οτι δεν την υπολογιζουν την κοπελα!

οταν νομιζει οτι θα ειναι η μονη νονα κι εσυ αποφασισες οτι θελειςκαι δευτερη δεν πρεπει να δεις αν συμφωνει??? αυτοι πηραν καθαρα το μερος της δευτερης και δινουν και διοριες.... ελατε τωρα ρε παιδια, ποιος θα το δεχοταν αυτο? φαινεται καθαρα οτι θελουν να την κανουν να αρνηθει η ιδια.... για να μην χρειαστει να της πουν οτι προτιμησαν αλλη!

κι εμενα ο μεγαλος μου εχει δυο νονους, συνεννοουνται τι θα παρουν, ο ενας φερνει λαμπαδα, ο αλλος ρουχα η παιχνιδια.....ελα ομως πουοι δυο κολλητοι εχουν ψυχρανθει και περσυι μου ηρθαν χωρια και το παιδι ειχε δυο λαμπαδες και ολα απο δυο......ευτο φερνει ολους μας σε δυσκολη θεση νομιζω....εγω δεν ηθελα δυο νονους αλλα εφοσον μας παντρεψαν οι δυο τους το δεχτηκα.....αλλα να που η φιλια πηγε περιπατο χωρια που καθε χρονο μας εμφανιζουν και απο μια "νονα" και μετα αλλη και αλλη γελοιο καταντησε....

εγω της κορη της κολλητης μου που δεν την βαφτισα, την αγαπαω τοσο και της παιρνω τα καλυτερα δωρα και μιλαμε και της φτιαχνω βιντεο απο τα παρτυ της και φωτο και ιστοριες και ειμαστε τοσο αγαπημενες που πιο πολυ περιμενει εμενα παρα τη νονα της....δεν κολλαω σε στερεοτυπα ουτε περιμενω απο τις νονες να ειναι δευτερες μανες.....

αν το αγαπας το παιδακι δειξε με τον τροπο σου τα επομενα χρονια οτι εκαναν λαθος που σε παραμερισαν....αλλα εγω δε θα το βαφτιζα ετσι στυλ.....σου ξαναλεω.....πανε βαφτισε ενα παιδσκι ξενο να κανεις και ενα καλο.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...