Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άντληση, θηλασμός ερωτήσεις

Recommended Posts

Να 'μαι πάλι με ερωτήσεις.

Χίλια συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

Να θυμίσω την ιστορία μας. Γέννησα πρόωρα 31 εβδ. Το μωρό έκατσε 1 μηνα και κατι ΜΕΝΝ, έτρωγε μητρικό με σωλήνα και μπιμπερό μετά. Η παιδίατρος μου είπε να μην θηλάσω γιατί είχε μικρό βάρος ότανβγήκε 1900 γρ. Έτσι ξεκίνησα την άντληση με το symphony medela.

Έχουν περάσει 3 μήνες και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1) Μπορεί ένα μωρό 3 μηνών που έμαθε με μπουκάλι να θηλάσει;

Το βάζω στο στήθος το πιάνει και πιπιλάει για κανα 5λεπτο και μετά, αφού πεινάει φωνάζει, κλαίει, κλωτσάει, δεν το θέλει με τίποτα.

Δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλά νοιώθω ανίκανη που δεν τον θηλάζω...

2) Οι θηλές μου είναι πολύ μικρές, είναι σχεδόν επίπεδες και όταν ερεθίζονται παίρνουν το μέγεθος ενός φασολιού. Μήπως δεν γίνεται να θηλάσω; Μήπως γιαυτό δεν το θέλει το μωρό;

3) Αν γίνεται να θηλάσω, θα ήθελα να μου προτείνετε σύμβουλο θηλασμού που να έρθει σπίτι επι πληρωμή. ΝΟμίζω ότι τα κάνω όλα λάθος... Δεν θέλω να μου δώσει κουράγιο η σύμβουλος. Δεν θέλω τηλεφωνική στήριξη. Αυτό που θέλω είναι να μου δείξει πως να τον κρατώ και να καταφέρει να θηλάσω. Γίνεται;

4) Είχα ανοίξει ένα θέμα για το γάλα μου που μου κοβόταν. Η Αγλαϊα μου είπε να αντλω ανα 2ωρο και το εκανα και είχα γάλα αλλά όχι όσο στην αρχή. Τώρα πάλι μου ελλατώθηκε πριν 2 μέρες. Εκεί που έβγαζα 100 μλ απο κάθε στήθος βγάζω 25. Έτσι πήρα μαγία μπύρας lanes. Παίρνω 7 χάπια 3 φορές την ημέρα. Διάβασα ότι πρέπει να το κάνω για 2 εβδ. και να σταματησω 1. Μετά ξαναρχίζω; και για πόσο καιρό;

Έχει παρενέργειεςς η μαγιά; π.χ παχαίνει, επηρεάζει ποιότητα γαλακτος;

5) Η παιδίατρος μου είπε ότι το μητρικό γάλα επειδή είναι εύπεπτο μπορεί το μωρό να τρώει όσο θέλει. Εκεί που έπινε 50 ξαφνικά(σε 2 μερες) πήγε 80 και τώρα πίνει 100 μλ. Πώς θα ξέρω πόσο να ζεστάνω; Επειδή δεν έχω και όσο είχα, λυπάμαι να το πετάω.

6) Τον ταίζω ανα 3ωρο, αλλά μερικς φορές πεινάει στο ενδιάμεσο. ΝΑ τον ταιζω με αποτέλεσμα να χαλάει το πρόγραμμα του;

Συγνώμη και πάλι για το μεγάλο ποστ.

Διαφημίσεις

sto mono pou mporw na apanthsw einai oti den uparxei wrario ston thilasmo to mwro mporei na peinasei k sthn mia wra kai sthn mish, mhn kratas ws mpousoula to 3wro. oso gia sumboulous thilasmou se ena post eixa dei links gia na epikoinwniseis mazi tous alla den thimamai pou akribws. tha psaksw kai an to brw tha sto steilw gia na epikoinwnhseis mazi tous

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

http://www.thilasmos.net/leaders.html

λιστα συμβουλων θηλασμου LLL

http://www.llli.org/docs/greece/greece.pdf

λιστα πιστοποιημενων συμβουλων γαλουχιας

http://www.pediatros-thes.gr/index.p...125&Itemid=157

Πρόγραμμα Κύκλου Συναντήσεων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος

http://www.llli.org/docs/greece/greece2.pdf

ta brika!!

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

Να 'μαι πάλι με ερωτήσεις.

Χίλια συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

Να θυμίσω την ιστορία μας. Γέννησα πρόωρα 31 εβδ. Το μωρό έκατσε 1 μηνα και κατι ΜΕΝΝ, έτρωγε μητρικό με σωλήνα και μπιμπερό μετά. Η παιδίατρος μου είπε να μην θηλάσω γιατί είχε μικρό βάρος ότανβγήκε 1900 γρ. Έτσι ξεκίνησα την άντληση με το symphony medela.

Έχουν περάσει 3 μήνες και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

Το βάζω στο στήθος το πιάνει και πιπιλάει για κανα 5λεπτο και μετά, αφού πεινάει φωνάζει, κλαίει, κλωτσάει, δεν το θέλει με τίποτα.

μετά από τέσσερις μήνες αποκλειστικής άντλησης κατάφερα και θηλάζω αποκλειστικά ακόμα , το μωρό μου είναι 8 μηνών.αφού μπόρεσα εγώ μπορείς και εσύ.να έχει υπομονή και επιμονή.δεν είσαι ανίκανη σκέψου ότι μετά τον θηλασμό η άντληση είναι ότι το καλύτερο για το μωρό σου.

2) Οι θηλές μου είναι πολύ μικρές, είναι σχεδόν επίπεδες και όταν ερεθίζονται παίρνουν το μέγεθος ενός φασολιού. Μήπως δεν γίνεται να θηλάσω; Μήπως γιαυτό δεν το θέλει το μωρό;

όλες μπορούμε να θηλάσουμε ότι θηλή και να έχουμε.δόσε στο μωρό χρόνο να προσαρμοστεί από το μπουκάλι στην θηλή. εγώ αυτό που έκανα ήταν, να την ταίζω με το μπουκάλι και μετά από μια με μιάμιση ώρα την έβαζα στο στήθος, δεν πεινούσε πολύ και είχε υπομονή και αυτή και εγώ για τον θηλασμό.στην αρχή πεδεύτικα αλλά σταδιακά δεν έπιανε το μπουκάλι και ήθελε μόνο στήθος.

3) Αν γίνεται να θηλάσω, θα ήθελα να μου προτείνετε σύμβουλο θηλασμού που να έρθει σπίτι επι πληρωμή. ΝΟμίζω ότι τα κάνω όλα λάθος... Δεν θέλω να μου δώσει κουράγιο η σύμβουλος. Δεν θέλω τηλεφωνική στήριξη. Αυτό που θέλω είναι να μου δείξει πως να τον κρατώ και να καταφέρει να θηλάσω. Γίνεται;

4) Είχα ανοίξει ένα θέμα για το γάλα μου που μου κοβόταν. Η Αγλαϊα μου είπε να αντλω ανα 2ωρο και το εκανα και είχα γάλα αλλά όχι όσο στην αρχή. Τώρα πάλι μου ελλατώθηκε πριν 2 μέρες. Εκεί που έβγαζα 100 μλ απο κάθε στήθος βγάζω 25. Έτσι πήρα μαγία μπύρας lanes. Παίρνω 7 χάπια 3 φορές την ημέρα. Διάβασα ότι πρέπει να το κάνω για 2 εβδ. και να σταματησω 1. Μετά ξαναρχίζω; και για πόσο καιρό;

έπερνα και εγώ μαγιά για κάποιο διάστημα, δεν πήρα κιλά και δεν νομίζω πως επηρεάζει την ποιότητα του γάλακτος.προσωπικά περισσότερο με βοήθησαν οι σούπες και τα πολλά υγρά παρά η μαγιά

5) Η παιδίατρος μου είπε ότι το μητρικό γάλα επειδή είναι εύπεπτο μπορεί το μωρό να τρώει όσο θέλει. Εκεί που έπινε 50 ξαφνικά(σε 2 μερες) πήγε 80 και τώρα πίνει 100 μλ. Πώς θα ξέρω πόσο να ζεστάνω; Επειδή δεν έχω και όσο είχα, λυπάμαι να το πετάω.

το μητρικό γάλα μπορεί να ζεσταθεί μέχρι δύο φορες (στο θέμα συντήρηση μητρικού γάλακτος θα βρείς ότι πληροφορία θέλεις)

6) Τον ταίζω ανα 3ωρο, αλλά μερικς φορές πεινάει στο ενδιάμεσο. ΝΑ τον ταιζω με αποτέλεσμα να χαλάει το πρόγραμμα του;

θεωρώ ότι σε τόσο μωρό δεν μπορείς να έχεις πρόγραμμα, ταίζεις όποτε πεινάει.είχα πέσει και εγώ σε αυτή την παγίδα αλλά κάτι διάβασα εδώ μέσα και άλλαξα νοοτροπία.

πραγματικά μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι καλή επιτυχία.....πέρασα και εγώ αυτήν την φάση και σε νιώθω απόλυτα. θα δείς όμως πως στο τέλος αν πραγματικά θες θα τα καταφέρεις.κάθε αρχή και δύσκολη και να χαίρεσε το μωράκι σου :-D

Συγνώμη και πάλι για το μεγάλο ποστ.

οι πιο έμπειρες ας κάνουν τις τυχόν διορθώσεις:-D

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Διαφημίσεις

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις για τη δυσκολία αυτή αλλά μην το παίρνεις σαν προσωπική αποτυχία, είναι οι συγκυρίες που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα αλλά είναι δυνατό με υπομονή και επιμονή να έρθει το μωρό στο στήθος. Μίλα στο μωρό σου και δοκίμασε τις διάφορες λύσεις χαλαρά και με αυτοπεποίθηση. Δες κάποιες τεχνικές που προτείνονται εδώ (και μη διστάσεις να σερφάρεις στο συγκεκριμένο σάιτ):

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html#coax

Το φασόλι είναι μια χαρά. Πρόσεχε μόνο να μην προσφέρεις πρησμένο στήθος, το οποίο πιάνεται πιο δύσκολα. Μπορείς να βοηθήσεις περισσότερο το μωρό, αν κάνεις κάτι για να βγαίνουν περισσότερο οι θηλές πριν θηλάσεις, πχ ελαφρύ μασάζ, μικρή άντληση ή:

1) The Hoffman Technique is a manual exercise that may help break adhesions at the base of the nipple that keep it inverted. Place the thumbs of both hands opposite each other at the base of the nipple and gently but firmly pull the thumbs away from each other. Do this up and down and sideways. Repeat this exercise twice a day at first, then work up to five times a day. You can do this during pregnancy to prepare your nipples, as well as after your baby is born in order to draw them out.

2) Stimulating your nipple. Unless it retracts completely, grasp the nipple and roll it between your thumb and index finger for 30 seconds, then touch it with a moist, cold cloth immediately before offering it to your baby. A disposable nursing pad that is dampened and put in the freezer makes a great ice pack to help the nipple evert immediately before nursing.

3) Pulling back on the areola before you latch the baby on. Support your breast with your thumb on top and your other fingers underneath, and pull back on the breast toward the chest wall. This will help the nipple protrude.

4) Using a nipple shield. This is a thin, flexible silicone nipple with holes in the end that fits over your nipple during feedings. ... Mothers who use the shield should be instructed on how to wean the baby off the shield as soon as possible, and should weigh their baby frequently to assure adequate milk intake.... While use of a nipple shield should only be considered when other measures have failed, it can be a useful tool under the guidance of an experienced lactation professional.

Όταν αρχίσει το μωράκι να θηλάζει αρκετά, τότε η θηλή θα βγαίνει ακόμη περισσότερο.

Σου έγραψαν παραπάνω τα κορίτσια αλλά δες και το τόπικ με τις στάσεις θηλασμού και τα video του Jack Newman.

H μαγιά μπορεί να αλλοιώνει τη μυρωδιά και τη γεύση του γάλακτος και να μην αρέσει στο μωρό, προτιμάται η τριγωνέλλα (fenugreek), δες στα συμπληρώματα αύξησης γάλακτος.

Στην παρούσα φάση, νομίζω το μόνο ασφαλές είναι να χωρίζεις μικρές ποσότητες και να δίνεις δεύτερη δόση μόνο αν χρειάζεται.

Να τον ταΐζεις λίγο και να τον βάζεις στο στήθος για όσο κάθεται. Με εναλλαγή στήθους-μπιμπερό, θα συνηθίσει περισσότερο το στήθος και θα δίνεται και ερέθισμα στην παραγωγή.

Εξέτασε και το ενδεχόμενο να δοκιμάσεις SNS.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto αυτη η σελιδα kellymom φοβερή.Ηδη δοκιμασα και τον εβαλα στο στηθος αφου είχε φάει(συνηθως το εβαζα οταν πεινουσε ηδη ) και καθισε ηρεμος. Δυστυχώς όμως απλα πιπιλαγε και κατάπινε σπάνια. fwfw εσυ πως τα κατάφερες;καθε ποτε τον εβαζες στο στηθος;

amaretto αυτη η σελιδα kellymom φοβερή.Ηδη δοκιμασα και τον εβαλα στο στηθος αφου είχε φάει(συνηθως το εβαζα οταν πεινουσε ηδη ) και καθισε ηρεμος. Δυστυχώς όμως απλα πιπιλαγε και κατάπινε σπάνια. fwfw εσυ πως τα κατάφερες;καθε ποτε τον εβαζες στο στηθος;

την επόμενη φορά, δεν θα του δώσεις με τη μια όλο το γεύμα του, δώσε κάμποσο, για να είναι μόνο σχετικά ικανοποιημένος, και μετά βάλτον στο στήθος. Άλειψε την άλω με γάλα σου, για να το μυρίζει, στάξτου λίγο στο στόμα, έτσι όπως πιπιλίζει. Σιγά-σιγά θα μπει στο νόημα. Αν δυσανασχετεί και κλαίει, δώσε του κανονικά και το υπόλοιπο γεύμα. Όποτε είναι ξύπνιος, βάζε τον στον στήθος έστω μόνο για πιπίλισμα. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που θηλάζει στο μπιμπερό από τον τρόπο που θηλάζει στο στήθος και πρέπει να το μάθει. Δίνε του το μπιμπερό με γυμνό στήθος και κράτα τον κοντά, για να του θυμίζει ότι αυτή η στάση έχει φαΐ. Μην περιμένεις να δεις αποτέλεσμα άμεσα, χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Από τη σελίδα που σου έβαλα, το πιο σημαντικό μου φαίνεται το εξής:

Avoid pressuring baby to nurse. Offer in an ultra-casual way and pretend you don't mind if he refuses (easier said than done, but try not to show any frustration - your aim is to avoid pressuring baby to nurse). Don't hold the back of baby's head or push or hold baby to the breast. If baby pulls off the breast, then don't try to make him go back onto the breast at that time - simply try again later. If baby seems frustrated with your offering the breast, then turn the pressure down and simply make the breast available (lots of skin-to-skin!) without offering. It can be helpful to have lots of skin-to-skin time with baby where he is cuddled at the breast with no pressure to nurse - give control over to your baby, so that baby decides if and when to nurse and when to stop nursing

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

τα κατάφερα με πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ υπομονή να την βάζω στο στήθος όταν ήταν φαγωμένη, όπως σου έγραψα την έβαζα μία ώρα μετά το γεύμα έτσι ήταν πιο ήρεμη και μπορούσα να δοκιμάζω διάφορα για να πιάσει την θηλή και σιγά σιγά μέρα με την μέρα φύγαμε από το μπουκάλι.το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο σκέψου ότι εμένα και οι δύο θηλές μου μάτωναν συνέχεια και ήταν "κομμάτια" ο πόνος ήταν ανυπόφορος.μου πείρε 5 μήνες για να καταφέρω να γιατρέψω τις θηλές και να θηλάζω αποκλειστικά. μην απογοητεύεσε και βάζε μικρούς στόχους πχ να βάζεις το μωρό κάθε μέρα και όλο και περισσότερο στο στήθος. δοκίμασε επίσης όταν βάζεις το μωρό για ύπνο να το θηλάζεις, ένα μωρό πάντα θέλει την ζεστή αγκαλιά της μαμάς του έστω και φαγωμένο.

ο πιο κακός σήμμαχος είναι η απογοήτευση γι αυτό να μην σκέφτεσε αρνητικά και να έχεις υπομονή.

το διάβασμα εδώ μέσα ήταν ο καλύτερος μου φίλος.

καλή δύναμη και καλή συνέχεια

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png