Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποσο προσωπικο οριζει ο νομος στους βρεφικους σταθμους ανα μωρα?

Recommended Posts

Καλημερα εχω την εξης απορια για τους ιδιωτικους βρεφικους σταθμους , ποσα μωρα πανε ανα προσωπικο ? Απο την ερευνα που εκανα λιγο και αν καταλαβα καλα ειναι 1 βρεφονηπιαγωγος και μια βοηθος ανα 8 μωρα και αν εχει δυναμικοτητα για εως 12 βρεφη ειναι 2 βρεφονηπιαγωγοι και 1 μια βοηθος ???

Το γνωριζει κανεις γιατι σε 2 βρεφικους που πηγα ειδα 1 βρεφονηπιαγωγο ανα 12-13 μωρα και καλα και την διευθυντρια και μου φανηκε απαραδεκτο συν το οτι αισθανθηκα οτι με δουλευαν κιολας.....

Διαφημίσεις

http://www.karatziou.gr/texts/nomoi/8.pdf

Για τα βρέφη δεν γνωρίζω με σιγουριά αλλά βρήκα αυτό το οποίο μάλλον είναι έγκυρο γιατί είναι σωστό σε σχέση με των αριθμό νηπίων ανά παιδαγωγό.

Για τα βρέφη λέει στη σελ 7177 έναν βρεφοκόμο ανά 8 βρέφη κ 1 βρεφοκόμο + 1 βοηθό όταν είναι από 8 έως 12 τα βρέφη. Για παραπάνω βρέφη δεν λέει κάτι αν κ δεν το διάβασα τόσο αναλυτικά. Ίσως να μην το είδα.

Πάντως κ ο αριθμός νηπίων ανά παιδαγωγό που ορίζει ο νόμος είναι απαράδεκτος. Έναν νηπιαγωγό ανά 25 νήπια κ 1 νηπ/γό + 1 βοηθό από 25 εώς 35. Εννοείται πως με τόσα παιδιά η ποιότητα του μαθήματος είναι πολύ χαμηλή. Πέρα από αυτό, δηλαδή το τι ορίζει ο νόμος, σε ιδιωτικό σχολείο της επαρχίας που δούλεψα ξέρεις πόσα παιδιά είχα στο τμήμα; 39!!! Υποτίθεται ότι η τάξη μου ήταν τα μισά αλλά η διευθύντρια είχε το θράσος να με αφήνει με νήπια κ προνήπια μαζί καθημερινά. Το θέμα είναι ότι επρόκειτο για μονοπώλιο σε αυτή την περιοχή κ επειδή η κοινωνία ήταν μικρή κ πολλοί γνωρίζονταν μεταξύ τους, όταν γινόταν κάποια καταγγελία ήδη την είχαν ειδοποιήσει ότι έρχονται για έλεγχο. Και οι άνθρωποι του ελέγχου είχα καταλάβει ότι ήταν γνωστοί της.

Οπότε και ο νόμος όποιος κ αν είναι σε πολλές περιπτώσεις προφανώς δεν εφαρμόζεται...

Το αρχικό σάιτ είναι αυτό αν θες για περισσότερες γενικές πληροφορίες σε σχέση με νομοθεσία σχολείων

http://www.karatziou.gr/nomothesia.htm

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Σ ευχαριστω πολυ Μελινα, πολυ ωραιο το site που εβαλες τα εχει ολα συγκεντρωμενα super! :-)

Ειναι απαραδεκτη εντελως παντως η νομοθεσια εμεις ειμαστε στο σπιτι μας με ενα η δυο μωρα και δεν τα βγαζουμε περα ωρες ωρες και σου λεει 8 βρεφη με 1 ατομο η οπως λες εσυ 39 παιδακια μονη σου !!! απιστευτο !!!

Και οντως εμενε με παραπληροφορησαν στους δυο βρεφονηπιακους που πηγα γιατι ειχαν 12-13 βρεφη ( αν προλαβα να τα μετρησω και καλα και δεν ηταν και παραπανω!) και μου ειπαν οτι ειναι βαση νομου μια βρεφονηπιαγως και μια βοηθος και ως μια βρεφονηπιαγωγο εννοουσαν την διευθυντρια η οποια δεν μπορει να μετρησει ετσι οποτε ειχαν τοσα μωρα με 1 ατομο.... αστα να πανε ...να δω που θα βρω βρεφικο της προκοπης

Σε καταλαβαίνω απόλυτα κ εγώ το ίδιο προβληματισμένη θα ήμουν στη θέση σου. Υπάρχουν καλοί σταθμοί αλλά είναι η μειοψηφία. Δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάποιον, στον οποίο να δούλεψα κ να ξέρω από μέσα ότι πράγματι γίνεται καλή δουλειά. Ψάξτο όσο μπορείς καλύτερα...

Έχω ένα βιβλίο σχετικά με το ποιες πρακτικές θεωρούνται κατάλληλες για τα βρέφη κ τα μικρά παιδιά(από βρέφη ως 5 ετών)που βασίζεται στις επίσημες οδηγίες του εθνικού οργανισμού των ΗΠΑ. (απ το παιδαγωγικό όταν ήμουν φοιτήτρια) Θα σε βοηθούσε να έχεις μια εικόνα για το τι πρέπει να τηρείται απ' την πλευρά του σταθμού σε όλα τα επίπεδα. (φροντίδα,χώροι, υλικό, κλπ). Και να κάνεις ίσως τις αντίστοιχες ερωτήσεις όπου απευθυνθείς για να δεις αν σε καλύπτει.

Το βιβλίο λέγεται "Καινοτομίες στην προσχολική εκπαίδευση: Αναπτυξιακά κατάλληλες πρακτικές στα προσχολικά προγράμματα." Κ είναι των Sue Bredecamp k Carol Copple.

Έχω σκανάρει μια σελίδα για να σου δώσω μια ιδέα αλλά δεν ξέρω πώς να την εισάγω γιατί δεν είναι στο νετ είναι αποθηκευμένη στον υπολογιστή μου.

Διαφημίσεις

Σ ευχαριστω πολυ Μελινα, πολυ ωραιο το site που εβαλες τα εχει ολα συγκεντρωμενα super! :-)

Ειναι απαραδεκτη εντελως παντως η νομοθεσια εμεις ειμαστε στο σπιτι μας με ενα η δυο μωρα και δεν τα βγαζουμε περα ωρες ωρες και σου λεει 8 βρεφη με 1 ατομο η οπως λες εσυ 39 παιδακια μονη σου !!! απιστευτο !!!

Και οντως εμενε με παραπληροφορησαν στους δυο βρεφονηπιακους που πηγα γιατι ειχαν 12-13 βρεφη ( αν προλαβα να τα μετρησω και καλα και δεν ηταν και παραπανω!) και μου ειπαν οτι ειναι βαση νομου μια βρεφονηπιαγως και μια βοηθος και ως μια βρεφονηπιαγωγο εννοουσαν την διευθυντρια η οποια δεν μπορει να μετρησει ετσι οποτε ειχαν τοσα μωρα με 1 ατομο.... αστα να πανε ...να δω που θα βρω βρεφικο της προκοπης

Αστα κοπελα μου εκμεταλευονται αναγκες αρκετοι απο αυτους. Στην περιοχη μου πηγα στον πιο κοντινο παιδικο σταθμο. Ειναι λοιπον ενα ημιυπογειο ΧΩΡΙΣ χωρους παιχνιδιου εξω οπου εχουν ενα δωματιο για ΟΛΕΣ τις ηλικιες. Απο 2 μεχρι 5 και τα εχουν ΟΛΑ μαζι τουρλου με 1 δασκαλα 30 παιδια! Και αυτο ηταν. Και μετα σου λεει η διευθυντρια 'μα φερτε την να μαθει πραγματα'. Τι να μαθει? Οτι την πεταξα σε ενα ημιυπογειο με αλλους 30 και δεν της δινει κανενας σημασια? ΑΠΑΡΔΕΧΤΟΙ!:evil::evil:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Από 2 εώς 5 χρονών όλα μαζί; :shock: Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δεν έχουν καμία σχέση οι ηλικίες μεταξύ τους... Πώς το αιτιολόγησε αυτό; Για το ημιυπόγειο χωρίς αυλή καθώς κ για τον αριθμό το αφήνω ασχολίαστο.

Πολύ άσχημες συνθήκες..:(

Από 2 εώς 5 χρονών όλα μαζί; :shock: Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Δεν έχουν καμία σχέση οι ηλικίες μεταξύ τους... Πώς το αιτιολόγησε αυτό; Για το ημιυπόγειο χωρίς αυλή καθώς κ για τον αριθμό το αφήνω ασχολίαστο.

Και τα δυο ως ελειψη χωρων...........ξεχασα το αλλο. Ποσο ειναι το μηνα? 450 παρακαλω πολυ........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Δεν κάνω πλάκα αλλά κ να μου το έδινε το ποσό κάθε μήνα δηλαδή να με πλήρωνε δεν θα το πήγαινα το παιδί μου..

• 2 weeks later...
Έχω ένα βιβλίο σχετικά με το ποιες πρακτικές θεωρούνται κατάλληλες για τα βρέφη κ τα μικρά παιδιά(από βρέφη ως 5 ετών)που βασίζεται στις επίσημες οδηγίες του εθνικού οργανισμού των ΗΠΑ. (απ το παιδαγωγικό όταν ήμουν φοιτήτρια) Θα σε βοηθούσε να έχεις μια εικόνα για το τι πρέπει να τηρείται απ' την πλευρά του σταθμού σε όλα τα επίπεδα. (φροντίδα,χώροι, υλικό, κλπ). Και να κάνεις ίσως τις αντίστοιχες ερωτήσεις όπου απευθυνθείς για να δεις αν σε καλύπτει.

Το βιβλίο λέγεται "Καινοτομίες στην προσχολική εκπαίδευση: Αναπτυξιακά κατάλληλες πρακτικές στα προσχολικά προγράμματα." Κ είναι των Sue Bredecamp k Carol Copple.

Έχω σκανάρει μια σελίδα για να σου δώσω μια ιδέα αλλά δεν ξέρω πώς να την εισάγω γιατί δεν είναι στο νετ είναι αποθηκευμένη στον υπολογιστή μου.[/QUO

Δεν ειχα pc για μερες .. τα νευρα μου :?!! επεστρεψα ομως!! Σ ευχαριστω για το ενδιαφερον αν θες μπορεις να μου το στειλεις στο μαιλ μου πες μου αν ειναι να στο στειλω σε πμ

Διαφημίσεις

Γιατί σου κάνει εντύπωση?εγώ που δούλευα σ ένα παιδικό στα8μό είχα 23 παιδιά μόνη μου απο 3 μηνών έως 3,5χρονών!οι γονείς φυσικά δεν ήξεραν τίποτα!για τα μάτια του κόσμου τα χωρίζαμε τα παιδιά υποτί8εται!!!αυτες οι ηλικίες 8α έπρεπε να είναι σε 3 τμήματα βρεφικό μεταβρεφικό και προ-προνηπιακο που έχουν κάποιοι στα8μοί!μην το ψάχνεις μπορει και μπροστά σου να σου έχουν το παιδί σε άλλο τμημα και τελικά να είναι όλα μαζί!ειδικά αν είναι βρεφάκι που δεν μπορείς να 'ψαρέψεις'κουβεντούλες!!!δεν λέω οτι είναι παντού το ίδιο!υπάρχουν στα8μοί πρότυπο!εγώ σε έναν που έκανα πρακτική ντρεπόμουν να πατήσω που λέει ο λόγος!πραγματικά τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Με τόσα που έχω δει να γίνονται για τα μάτια των γονέων τίποτα δεν μου κάνει ουσιαστικά πραγματική εντύπωση. Απλά αυτό δεν το είχα ξαναακούσει ούτε το είχα συναντήσει. Είχα δει σε ένα σχολείο βρέφη μηνών όπως λες μαζί με παιδιά εως 2,5 κάτι το οποίο επίσης είναι άσχημο κ ενάντια στους κανονισμούς, αλλά τα 2χρονα μαζί με 5χρονα δεν έτυχε να το ζήσω. Η δική σου περίπτωση επίσης "τρελή" κ μάλιστα τόσα πολλά παιδιά μαζί. Ανεύθυνοι κ απαράδεκτοι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι! Για πόσο άντεξες;

Κορίτσια αν ο παιδικός σταθμός δεν είναι μικρής χωρητικότητας τότε κάθε παιδαγωγός έχει όσα παιδιά θέλει ο ιδιοκτήτης και όσο επιτρέπει η νομαρχία σε σχέση με τα τετραγωνικά.

Εγώ στο βρεφικό είχα 18 μωράκια από 50 ημερών ως 2 μίση χρονών.

Καταλαβαίνεται ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να συζητάμε για πρόγραμμα η παιχνίδια αλλά για μια συνεχείς προσπάθεια για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα και αναλώνεσαι ανάμεσα σε ταΐσματα και αλλάγματα.

Φανταστείτε πως περνάει η μέρα σας με ένα μωράκι και πολλαπλασιάστετο.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και για τα μωρούλια αλλά και για το προσωπικό.

Με τόσα που έχω δει να γίνονται για τα μάτια των γονέων τίποτα δεν μου κάνει ουσιαστικά πραγματική εντύπωση. Απλά αυτό δεν το είχα ξαναακούσει ούτε το είχα συναντήσει. Είχα δει σε ένα σχολείο βρέφη μηνών όπως λες μαζί με παιδιά εως 2,5 κάτι το οποίο επίσης είναι άσχημο κ ενάντια στους κανονισμούς, αλλά τα 2χρονα μαζί με 5χρονα δεν έτυχε να το ζήσω. Η δική σου περίπτωση επίσης "τρελή" κ μάλιστα τόσα πολλά παιδιά μαζί. Ανεύθυνοι κ απαράδεκτοι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι! Για πόσο άντεξες;

1,5 χρόνο!όπως και να το κάνεις άλλα πράγματα 8έλει ένα βρέφος άλλα ένα 2χρονο κι άλλα ένα 3χρονο!το βρεφάκι 8έλει ησυχία ύπνο φαγητό στην ώρα του!το 2χρονο 8έλει χώρο να περπατισει 8έλει κάποιον να το κρατήσει απο το χέρι(και πως να το κάνεις όταν έχεις ένα βρέφος σε κά8ε χέρι?)το 3χρονο 8έλει να σκαρφαλώσει να τρέξει(και που να τρέξει εκει που μπουσουλάνε τα άλλα???)και το 5χρονο 8έλει να ζωγραφίσει να γράψει ....

όπως είπε και η κοπέλα πιο πάνω είναι δύσκολο και για τα παιδιά και για το προσωπικό!πολύ έλεγχος κορίτσια στον παιδικό που 8α γράψετε το παιδί σας!εχουν δει πολλά τα μάτια μου!

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Διαφημίσεις

Φαίη06 σε τι ηλικία θα έστελνες το παιδάκι σου στο παιδικό?

Σε πιο σταθμό έκανες πρακτική αν επιτρέπεται? Σ' ευχαριστω

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

μια έρευνα που διάβαζα πρόσφατα στην αγγλία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέχρι την ηλικία των 2 ένας σταθμός μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες αν η αναλογία είναι 1,4:1. όπως καταλαβαίνεται αυτό στην ελλάδα είναι ουτοπικό οπότε η γνώμη μου είναι να κρατήσουμε τα παιδάκια μας σπίτι μέχρι τα 2,5 με 3. έπειτα παιδικό. έτσι και αλλιώς αν είναι να δίνεις σε ένα σταθμό 450 ευρώ το μήνα, ας ζοριστούμε λίγο παραπάνω και να πληρώσουμε άνθρωπο στο σπίτι μας... εγώ τουλάζιστον για τομ μπέμπη μου αυτό σκέφτομαι και εύχομαι να βρω μια καλή κοπέλα με όρεξη, υπομονή και κέφι να μου τον προσέχει

vyLxp3.pngG7Azp3.png