Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ο Κωνσταντινος σχεδον αμεσως μολις εκοψε την πανα εμφανισε μια δυσκοιλιοτητα.. Μαλλον συνηθες.. Το θεμα το καλυψαμε με γαλατακια για την λειτουργια του εντερου. Ξεκινησα με ενα την ημερα μετα εδινα μισο και σιγα σιγα σταματησα να του δινω μια και ΕΒΛΕΠΑ οτι πηγαινε καθε πρωι... Παραλληλα αρχισαμε και προνηπιο. Καποια πρωινα δεν εκανε κακα, μπορει ομως να εκανε οταν γυρναγε. Μερικες φορες εκανε στο σχολειο (και δεν γυρναγε πολυ καθαρος). Καποια στιγμη χαλαρωσα και επαψα να ασχολουμε αφου ελεγε οτι εκανε στο σχολειο... Ελα ομως που δεν εκανε...

Φτασαμε ξανα σε φοβερη κατασταση που ουτε το μικροκλυσμα δεν εκανε τιποτα οποτε ξαναρχισαμε τα γαλατακια...

Και μετα ηρθε η γαστρεντεριτιδα... Τις ημερες που ειχε φοβερη διαρροια του φοραγα πανα βρακακι (φοαρει ακομη το βραδυ) μετα ξαναφορεσε εσωρουχο. Εκατσε αλλη μια βδομαδα στο σπιτι γιατι ηταν κρυωμενος και απο την περασμενη Δευτερα ξαναπηγε στο σχολειο.. Επειδη δεν πηγαινε καθε μερα και φοβουμενη δυσκοιλιοτιτα αρχισα να του δινω παλι μισο γαλατακι...

(Σημερα) Τεταρτη πρωι ξυπνησε με γκρινια και δεν ηθελε να καθισει στο γιογιο. Ειχε κανει τσισα στην πανα-βρακακι αλλα παρα την προσπαθια μου δεν καθισε για κακα. 8:45 τον αφησε ο πατερας του στο σχολειο (ο οποιος δεν τον πηγαινει εκει τουαλετα - κατι που εγω προσπαθω) και 9:20 με πειραν τηλεφωνο να παω να τον παρω γιατι ειχε λερωθει και εκλεγε... Βεβαια στα 20 λεπτα που εκανα απο το γραφειο ειχε συνερθει και επαιζε αλλα δεν ηθελε η δασκαλα να τον κρατησει.. Προφανως λειτουργησε το γαλατακι. Ο ιδιος λεει οτι δεν προλαωε να παει στην τουαλεττα γιατι ηταν κλειστη η πορτα και εκλαιγε γιαι λερωθηκε (στην πορτα τον βρηκε η δασκαλα να κλαιει).

Το θεμα ειναι οτι δεν θελει ουτε τσισα να κανει γιατι φοβαται μην του φυγουν τα κακα..

Τι να κανω? Ενταξυ θα σταματησω το γαλατακι αλλα πως θα ξερω αν πηγε τουαλεττα στο σχολειο μην ξανα παρουσιασει δυσκοιλιοτητα. Και πως θα τον ξαναπεισω να πηγαινει τουαλετα? Σημερα εκανε αλλες 2 φορες κακα επανω του...

Διαφημίσεις

κοριτσάκι, δεν γράω γιατί μπορώ να σε βοηθήσω,

αλλά για να μάθω τι είναι αυτά τα γαλατάκια για τη δυσκοιλιότητα

έχει ο ανιψιός μου φοβερό πρόβλημα και αναζητούμε λύση

Εδω ειναι τα Yakulut. Δεν ξερω αν κυκλοφορουν στην Ελλαδα αλλα μου ειχε γραψει μια αλλη κοπελα για αντιστοιχο της Δελτα. Ειναι για ενηλικες - οχι ειδικο για τα παιδια και το περνω απο το supermarket. Η αποψη της παιδιατου ηταν "αν σας κανει ενταξυ.. αλλα θα ηταν καλυτερα να λυθει με διατροφη". Προσωπικα το θεωρησα πιο αθωο απο τα καθαρτικα του φαρμακειου...

και εγώ νομίζω ότι είναι παρενέργειες από το γαλατάκι και τα κάνει πάνω του

έχω κι εγώ πρόβλημα δυσκοιλιότητας και έχω χρησιμοποιήσει σκευάσματα φαρμακείου - μετά από παρατεταμμένη χρήση ή μετά από διακοπή και επανέναρξη ή μετά από μεταβολή της δοσολογίας είχα ορισμένες φορές διάρροια ή πήγαινα τρέχοντας γιατί δεν μπορούσα να κρατηθώ χωρίς να έχω διάρροια ή είχα πολλές φορές κενώσεις

εν ολίγοις, ίσως πρέπει να σταματήσεις το γαλατάκι

για εμένα η μόνη πραγματική λύση ήταν η αλλαγή στη διατροφή

επίσης έχω παρατηρήσει αλλαγές ανάλογα με το νερό που πίνω - μήπως να δοκιμάσετε κανένα εμφυαλομένο για αλλαγή; ή τσάι;

βοηθήστε τον με μασαζάκι στην κοιλίτσα - επίσης μετά από ήπια σωματική δραστηριότητα είναι πιο εύκολο

για τη φοβία δε ξέρω τι μπορείτε να κάνετε

για τον έλεγχο, δε μπορείτε να ρωτάτε τη νηπιαγωγό αν πήγε τουαλέτα; δεν τον καθαρίζει εκείνη μετά; αν της εξηγήσετε μήπως θα μπορούσε να το ελέγχει εκείνη

και εγώ νομίζω ότι είναι παρενέργειες από το γαλατάκι και τα κάνει πάνω του

έχω κι εγώ πρόβλημα δυσκοιλιότητας και έχω χρησιμοποιήσει σκευάσματα φαρμακείου - μετά από παρατεταμμένη χρήση ή μετά από διακοπή και επανέναρξη ή μετά από μεταβολή της δοσολογίας είχα ορισμένες φορές διάρροια ή πήγαινα τρέχοντας γιατί δεν μπορούσα να κρατηθώ χωρίς να έχω διάρροια ή είχα πολλές φορές κενώσεις

εν ολίγοις, ίσως πρέπει να σταματήσεις το γαλατάκι

για εμένα η μόνη πραγματική λύση ήταν η αλλαγή στη διατροφή

επίσης έχω παρατηρήσει αλλαγές ανάλογα με το νερό που πίνω - μήπως να δοκιμάσετε κανένα εμφυαλομένο για αλλαγή; ή τσάι;

βοηθήστε τον με μασαζάκι στην κοιλίτσα - επίσης μετά από ήπια σωματική δραστηριότητα είναι πιο εύκολο

για τη φοβία δε ξέρω τι μπορείτε να κάνετε

για τον έλεγχο, δε μπορείτε να ρωτάτε τη νηπιαγωγό αν πήγε τουαλέτα; δεν τον καθαρίζει εκείνη μετά; αν της εξηγήσετε μήπως θα μπορούσε να το ελέγχει εκείνη

Να αρχισω απο το τελος για να σου πω οτι δεν τα σκουπιζει η νηπιαγωγος (λογικα δεν μπορει να αφησει την ταξη για να παει στο ενα που θα ειναι στην τουαλετα. Μου εχει τυχει να σκουπισω εγω αλλα παιδακια οταν ημουν περαστικη απο την τουαλετα... Μπορει ομως πχ αν τυχει και ειναι περισσοτερες απο μια (πχ καποια εκπαιδευομενη ή καποια απο τις κυριες τις φυλαξεις να τα σκουπισουν)

Η διατροφη του δεν φαινεται να φτιαχνει. καθε μερα εχουμε λαχανικα αλλα δεν τα τρωει.. Νερο πινει εμφυαλωμενο στο σπιτι και απο την βρυση στο σχολειο. Τωρα δεν του εδωσα παλι γαλατακι αλλα φοβαμαι οτι θα τα κρατησει και αυριο και το σαβατο θα αρχισουν τα δραματα..

Διαφημίσεις

Και ο δικος μου γιος δεν τρωει φρουτα και λαχανικα, με αποτελεσμα να δημιουργηθει αιμμοροϊδα, να εχουμε αιμα, πολυ πονο και εντονο φοβο, τοσο ωστε να τα κανει πανω του για να μην παει τουαλεττα. Το προβλημα λυθηκε πολυ συντομα με την ομοιοπαθητικη. Χωρις να εχει αλλαξει κατι στη διατροφη του, σταματησε να τα κανει πανω του, σταματησε να ποναει, αιμα βλεπουμε αραια και που, και πλεον το παιδι εχει ηρεμησει.

Και ο δικος μου γιος δεν τρωει φρουτα και λαχανικα, με αποτελεσμα να δημιουργηθει αιμμοροϊδα, να εχουμε αιμα, πολυ πονο και εντονο φοβο, τοσο ωστε να τα κανει πανω του για να μην παει τουαλεττα. Το προβλημα λυθηκε πολυ συντομα με την ομοιοπαθητικη. Χωρις να εχει αλλαξει κατι στη διατροφη του, σταματησε να τα κανει πανω του, σταματησε να ποναει, αιμα βλεπουμε αραια και που, και πλεον το παιδι εχει ηρεμησει.

Ομιοιπαθητικο γιατρο ή ομοιοπθητικα φαρμακα?

"Σταμάτησε να τα κάνει πάνω του;;;;"

Τι εννοείς;

Αγωγή πάνας με ομοιοπαθητική?????

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Ρωταω γιατι εδω τα ομοιοπαθητικα φαρμακα μπορω να τα παρω απο το φαρμακειο.. Το θεμα ειναι οτι νομιζω πως δεν μπαινουν στο γαλα και δεν υπαρχει αλλος τροπος για να πιει φαρμακα..

Διαφημίσεις

"Σταμάτησε να τα κάνει πάνω του;;;;"

Τι εννοείς;

Αγωγή πάνας με ομοιοπαθητική?????

Ο γιος μου εχει ενα χρονο που εκοψε την πανα. Οταν αρχισε να ποναει τοσο πολυ στα κακα, πισωγυρισε και αρχισε να τα κανει στο εσωρουχο γιατι νομιζε πως ετσι πονουσε λιγοτερο απο οτι στην τουαλεττα. Αυτη η φοβια ειναι πολυ δυσκολο να καταπολεμηθει, εμεις μεσα σε δυο μολις μηνες ομως ειδαμε θεαματικα αποτελεσματα.

Ρωταω γιατι εδω τα ομοιοπαθητικα φαρμακα μπορω να τα παρω απο το φαρμακειο.. Το θεμα ειναι οτι νομιζω πως δεν μπαινουν στο γαλα και δεν υπαρχει αλλος τροπος για να πιει φαρμακα..

Κι εδω απο το φαρμακειο τα παιρνουμε, αλλα φυσικα με συνταγη του παιδιατρου. Δεν ειμαστε γιατροι εμεις!

Στο γιο μου ανοιγω τις καψουλες και αδειαζω τη σκονη σε κουταλακι και του τη δινω. Στην κορη μου που ειναι πιο μικρη, διαλυω τη σκονη της καψουλας σε 2ml νερακι και της το δινω με συριγγα.

Ο γιος μου εχει ενα χρονο που εκοψε την πανα. Οταν αρχισε να ποναει τοσο πολυ στα κακα, πισωγυρισε και αρχισε να τα κανει στο εσωρουχο γιατι νομιζε πως ετσι πονουσε λιγοτερο απο οτι στην τουαλεττα. Αυτη η φοβια ειναι πολυ δυσκολο να καταπολεμηθει, εμεις μεσα σε δυο μολις μηνες ομως ειδαμε θεαματικα αποτελεσματα.

Κι εδω απο το φαρμακειο τα παιρνουμε, αλλα φυσικα με συνταγη του παιδιατρου. Δεν ειμαστε γιατροι εμεις!

Στο γιο μου ανοιγω τις καψουλες και αδειαζω τη σκονη σε κουταλακι και του τη δινω. Στην κορη μου που ειναι πιο μικρη, διαλυω τη σκονη της καψουλας σε 2ml νερακι και της το δινω με συριγγα.

Συγνμη ενουσα οτι τα περνουμε και χωρις συνταγη. Αλλα δεν δεχετε με το κουταλακι τιποτα. Θα δω τι θα κανουμε μια και τωρα εχουν μια βδομαδα διακοπες...

Συγνμη ενουσα οτι τα περνουμε και χωρις συνταγη.

Ναι βρε, κι εμεις αν γνωριζουμε τι πρεπει να δωσουμε, το παιρνουμε και χωρις συνταγη!;)

Μια και εχετε διακοπες, μπορεις να το ψαξεις λιγο. Δεν εχεις να χασεις τιποτα.

Συγνμη ενουσα οτι τα περνουμε και χωρις συνταγη. Αλλα δεν δεχετε με το κουταλακι τιποτα. Θα δω τι θα κανουμε μια και τωρα εχουν μια βδομαδα διακοπες...

Και θα έδινες στο παιδί φάρμακα, ακόμα και ομοιπαθητικά, χωρίς συνταγή γιατρού;

Δεν είναι λίγο παράτολμο αυτό;

(Γνώμη μου πάντα, χωρίς παρεξήγηση)

Και θα έδινες στο παιδί φάρμακα, ακόμα και ομοιπαθητικά, χωρίς συνταγή γιατρού;

Δεν είναι λίγο παράτολμο αυτό;

(Γνώμη μου πάντα, χωρίς παρεξήγηση)

Εδω δεν δινου τα φαρμακια κατι που μπορει να πειραξει χωρις συνταγη. Θα ρωταγα την φαρμακοποιο να μου προτινει..

Διαφημίσεις

Εδω δεν δινου τα φαρμακια κατι που μπορει να πειραξει χωρις συνταγη. Θα ρωταγα την φαρμακοποιο να μου προτινει..

Συγνώμη γι' αυτό που θα πω...

αλλά η φαρμακοποιός είναι κατάλληλη για να προτείνει αγωγή; Η φαρμακοποιός είναι για να δίνει/πουλάει την αγωγή που προτείνει ο γιατρός...

Εγώ, προσωπικά, χωρίς να πάω σε γιατρό μόνο depon παίρνω από το φαρμακέιο.... και δεν έχει σημασία αν μιλάμε για φυτικό ή χημικό σκεύασμα....

Anyway, η επιλογή είναι καθαρά δική σου, αλλά εγώ θα συμβούλευα μια επίσκεψη στο γιατρό και μια συμβουλή από αυτόν....

Συγνώμη γι' αυτό που θα πω...

αλλά η φαρμακοποιός είναι κατάλληλη για να προτείνει αγωγή; Η φαρμακοποιός είναι για να δίνει/πουλάει την αγωγή που προτείνει ο γιατρός...

Εγώ, προσωπικά, χωρίς να πάω σε γιατρό μόνο depon παίρνω από το φαρμακέιο.... και δεν έχει σημασία αν μιλάμε για φυτικό ή χημικό σκεύασμα....

Anyway, η επιλογή είναι καθαρά δική σου, αλλά εγώ θα συμβούλευα μια επίσκεψη στο γιατρό και μια συμβουλή από αυτόν....

Κοιταξε εδω μονο ντεπον δινουν χωρις συνταγη και σου ζητανε και τον αριθμο τηλεφωνου για παν ενδεχομενο.

Το θεμα μου ομως τελικα δεν ειναι αν θα παρει ομοιοπαθητικα ή συμβατικα φαρμακα (με ή χωρις συνταγη γιατι το ducolac το δινουν χωρις συνταγη) μια και το προβλημα του πλεον εχει γινει ψυχολογικο. Γιατι και κακα εκανε πριν κοψει την πανα με την ιδια χαλια διατροφη και τωρα μπορει να κανει αν θελει. Ομως δεν θελει να καθισει στο γιογιο ουτε για τσισα και φυσικα κραταει τα κακα του μεχρι που σκληρενουν..

Αλλιως και με το γαλατακι "αναγκαζεται" να παει και νερο για να τον βοηθησει μας εχει προτινει η παιδιατρος απο οταν ηταν βρεφακι. Το θεμα μου ειναι πως να τον βοηθησω να ξεπερασει τον φοβο οτι αν κατσει στο γιογιο θα του φυγουν τα κακα..