Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τούρτα βαπτισης

koritsaki9200

Recommended Posts

Διαφημίσεις

κοιτα εγω τωρα αν ειδες και σε αλλα θεματα κανω την τουρτα της κορης μου για τα γενεθλια. τα εξοδα μαζι με τα υλικα η κανενα διακοσμητικο κτλ ειναι ιδια η λιγο πιο κατω απτο ζαχαροπλαστειο. εγω πχ πηρα και αλλα πραγματα οπως ενα επαγγελματικο κορνε η κατι χρωματα ζαχαροπλαστικης η ενα ταψακι στο σχημα που θελω κτλ αυτα ανεβαζουν την τιμη. αλλα θαταχω δε θατα πεταξω οποτε συμφερει. και πως καιναχει ειναι απτα χερακια σου

1-2-3MPOMPIRES!!!

Μια τούρτα γεννεθλίων είναι διαφορετική από μια τούρτα βάφτισης,ως προς το μέγεθος.Η δεύτερη σαφώς θα είναι μεγαλύτερη,μην σου πω ότι δεν σου φτάνει μόνο μία,αναλόγως και τα άτομα που θα έχεις.Αν είσαι σίγουρη ότι μπορείς να τα καταφέρεις,να το επιχειρήσεις.Αλλά θα πρέπει να την κάνεις την προηγούμενη μέρα,που όσο να πεις,θα έχεις ένα σωρό τελευταία πράγματα να κάνεις,γι'αυτό σκέψου το καλά.Εγώ προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα.

Μια τούρτα γεννεθλίων είναι διαφορετική από μια τούρτα βάφτισης,ως προς το μέγεθος. .

γενεθλια αλλα γαι 3οροφη μιλαω! μεχει πιασει να κανω υπερπαραγωγη!:D

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

εχεις καμιά καλή συνταγή γιατί είμαι και ψιλοάσχετη από ζαχαροπλαστική;;;:P

!

εχω ναι. τωρα για κοστολογιο θα ξερω μετα το σαββατο που θα ολοκληρωσω την δημιουργια μου. εμενα παντως θαναι 3οροφη τετραγωνη (ουτε τεραστια αλλα ουτε μικρη..) με ζαχαροπαστα απο πανω. εχω και συνταγη για κρεμες αλλα αν δω και δεν εχω χρονο εχω παρει και τις ετοιμες του σουπερ ζαχαροπλαστικης να κανω τσακα τσακα. θα δειξει. παντεσπανι δικο μου παντως.. οτι θες στειλε πμ να σου πω

1-2-3MPOMPIRES!!!

γενεθλια αλλα γαι 3οροφη μιλαω! μεχει πιασει να κανω υπερπαραγωγη!:D

Επειδή βλέπω ότι μένεις στην Θεσσαλονίκη...αν δεις ότι περισσεύει τούρτα και δεν καταναλώνεται,στείλε μου ένα πμ,να έρθω να σε βοηθήσω!!!;)

Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για μια μαμά να φτιάξει την τούρτα για τα βαπτίσια.

Πόσα άτομα θα έχετε? πότε θα την φτιάξεις? πως θα την κουβαλήσεις? που θα την αποθηκεύσεις στο ψυγείο?

Ποιός θα κρατάει το μωρό? δεν πρέπει να είσαι και στις φωτογραφίες?...

Καλύτερα να φτιάξεις τις μπομπονιέρες, τις προσκλήσεις και τον στολισμό...η τούρτα μου μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα;)

Διαφημίσεις

Πού θα τις στηρίξεις???'Εχεις πάρει αυτό το σύστημα με τους δίσκους??

Καλέ Χριστίνα οι 3όροφες χρειάζονται pillars (πυλώνες), τι δίσκους γράφεις?

Καλέ Χριστίνα οι 3όροφες χρειάζονται pillars (πυλώνες), τι δίσκους γράφεις?

Ε,αυτό εννοούσα μωρέ...άλλο οι πυλώνες στην μέση και άλλο το κομμάτι όπου ακουμπάει η τούρτα.Τέλος πάντων,για το ίδιο πράγμα μιλάμε!;)

μετα τα βαφτίσια θα έχουμε τραπέζι στο σπίτι (50 άτομα), θα πω στο catering να μου ετοιμάσει φρούτα για να χρησιμοποιήσω το συντριβάνι σοκολάτας που έχω, αλλά δεν θα ήταν καλό να έχουμε και μια τούρτα;

Γι' αυτό λοιπόν σκέφτηκα, να την ετοιμάσω από την προηγούμενη, να την αφήσω στο ψυγείο και να την κόψουμε στο τραπέζι.

Σαν μέγεθος δεν μπορώ να την υπολογίσω, αλλά από το catering μου είπαν ότι πρέπει να είναι 5 κιλά!

Αν υποθέσουμε ότι βάζουμε ως μέτρο το ταψί του φούρνου θα χρειαστώ 2 τέτοια; και τι έιναι αυτά τα pillars; μου αρέσει η ιδέα της πολυόροφης!

Παντεσπάνι ξέρω να φτιάχνω, αυτό που δεν ξέρω, είναι καμιά ωραία κρεμα για μέσα. Δεν μου αρέσει καθόλου η σαντυγί... Για πείτε ιδέες!!!

Λοιπόν όταν φτιάχνεις μια τούρτα με πολλά επίπεδα χρειάζονται στηρίγματα. Τα pillars λοιπόν είναι στην ουσία πλαστικοί σωλήνες τους οποίους "φυτεύεις" στην τούρτα για να στηριχτεί το αποπάνω επίπεδο;)

Μπορείς στο youtube να παρακολουθήσεις βιντεάκια για το πως κατασκευάζεται μια τούρτα με επίπεδα και πως μπαίνουν τα υποστηλώματα.

Αυτό είναι ένα πολύ εκπαιδευτικό βιντεάκι...για να πέρνεις ιδέες;)

Διαφημίσεις