Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

kalispera paidia...eimai i penny kai eimai kainouria sto forum. exw sxedon enan mina pou egina mama enos a3iolatreutou agoriou. simera eixame tin prwti mas episkepsi ston paidiatro kai eilikrina agxw8ika polu kai stenaxwri8ika giati mas eipe oti o mikroulis mas den exei valei to anamenomeno varos, evale mono 250 grammaria. ton 8ilazw apokleistika edw kai toso kairo kai exw apogoiteutei polu pou den pire kila, epeisis anarwtiemai mipws to gala mou den exei ta aparaitita 8reptika stoixeia, den 3erw ti na pw. twra mas eipe i paidiatros na tou dinoume kai sumplirwma, dustuxws omws o mikros prwta 8ilazei kai meta pou tou edwsa 3eno gala den to pairnei me tipota..fovamai mipws einai kati allo kai den pairnei varos. 8a ton 3anapame se 15 meres...

Διαφημίσεις

kalispera paidia...eimai i penny kai eimai kainouria sto forum. exw sxedon enan mina pou egina mama enos a3iolatreutou agoriou. simera eixame tin prwti mas episkepsi ston paidiatro kai eilikrina agxw8ika polu kai stenaxwri8ika giati mas eipe oti o mikroulis mas den exei valei to anamenomeno varos, evale mono 250 grammaria. ton 8ilazw apokleistika edw kai toso kairo kai exw apogoiteutei polu pou den pire kila, epeisis anarwtiemai mipws to gala mou den exei ta aparaitita 8reptika stoixeia, den 3erw ti na pw. twra mas eipe i paidiatros na tou dinoume kai sumplirwma, dustuxws omws o mikros prwta 8ilazei kai meta pou tou edwsa 3eno gala den to pairnei me tipota..fovamai mipws einai kati allo kai den pairnei varos. 8a ton 3anapame se 15 meres...

Καλή σου μέρα και να σου ζήσει το μωρό σου :D

θα ήθελα σε παρακαλώ να απαντήσεις στις ερωτήσεις στο λινκ που σου έβαλα (κάνεις copy paste απαντάς και ποστάρεις μόνο σε παρακαλώ αν μπορείς με ελληνική γραματοσειρά για να διαβάζεται ...)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

μην αγχώνεσαι μόνο ο πανικός δεν κάνει καλό πουθενά...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος. την 39η

Β. Το φύλο του βρέφους. αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ). καισαρικη

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ραχιαια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. εμφανισε την 3η μερα γεννησης του στο νοσοκομειο αλλα η παιδιατρος ειπε ειναι φυσιολογικο και ανευ σημασιας

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες γεννηθηκε 3070, φυγαμε απ'το νοσοκομειο 2900 και χθες που πηγαμε στην παιδιατρο για τον ελεγχο του μηνα 3150

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. γυρω στα 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει. σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα. δεν έπερνε αλλα η παιδιατρος μας ειπε να αρχισουμε να του δινουμε επειδη δεν πηρε βαρος

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. οχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 7 με 8 μπορει κ περισσοτερες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο στις αρχες εκανε αρκετες φορές γυρω στις 6 αλλα τις τελευταιες 3 μερες 1 φορα και αυτη με το ζορι

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος. την 39η

Β. Το φύλο του βρέφους. αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ). καισαρικη

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ραχιαια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. εμφανισε την 3η μερα γεννησης του στο νοσοκομειο αλλα η παιδιατρος ειπε ειναι φυσιολογικο και ανευ σημασιας

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες γεννηθηκε 3070, φυγαμε απ'το νοσοκομειο 2900 και χθες που πηγαμε στην παιδιατρο για τον ελεγχο του μηνα 3150

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. γυρω στα 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει. σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα. δεν έπερνε αλλα η παιδιατρος μας ειπε να αρχισουμε να του δινουμε επειδη δεν πηρε βαρος

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. οχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 7 με 8 μπορει κ περισσοτερες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο στις αρχες εκανε αρκετες φορές γυρω στις 6 αλλα τις τελευταιες 3 μερες 1 φορα και αυτη με το ζορι

Ζυγίσεις με ημερομηνιες αν σου είναι εύκολο .....

επίσης προσπάθησε να περιγράψεις λίγο τη συμπεριφορά του μωρού στο στήθος ......

πόση ώρα περίπου θηλάζει ? προσφέρεις και τα δυο στήθη? το μωρό αφήνει μόνο του το στήθος ή εσύ σταματάς π.χ στα 15 λεπτά? κοιμάται πολύ π.χ παραπάνω από 4 ώρες το βράδυ ή 3 ώρες την ημέρα? βγάζει γουλιές μεγάλες? το στήθος πως το νιώθεις όταν το μωρό θηλάσει? η κένωση που κάνει το μωρό τώρα είναι μεγάλη και τι χρώμα? στο μαιευτήριο έπινε και ξένο γάλα?

όλα αυτά σε ρωτάω γιατί αν εξαιρέσεις το βάρος οι πάνες δείχνουν ότι δεν υπάρχει θέμα ποσότητας γάλακτος.

Διαφημίσεις

Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες γεννηθηκε 3070 4/2/11, φυγαμε απ'το νοσοκομειο 2900 9/2/11 και χθες που πηγαμε στην παιδιατρο για τον ελεγχο του μηνα 3150 1/3/11

επίσης προσπάθησε να περιγράψεις λίγο τη συμπεριφορά του μωρού στο στήθος ......

πόση ώρα περίπου θηλάζει ? προσφέρεις και τα δυο στήθη? το μωρό αφήνει μόνο του το στήθος ή εσύ σταματάς π.χ στα 15 λεπτά? κοιμάται πολύ π.χ παραπάνω από 4 ώρες το βράδυ ή 3 ώρες την ημέρα? βγάζει γουλιές μεγάλες? το στήθος πως το νιώθεις όταν το μωρό θηλάσει? η κένωση που κάνει το μωρό τώρα είναι μεγάλη και τι χρώμα? στο μαιευτήριο έπινε και ξένο γάλα?

όλα αυτά σε ρωτάω γιατί αν εξαιρέσεις το βάρος οι πάνες δείχνουν ότι δεν υπάρχει θέμα ποσότητας γάλακτος.

άλλες φορές τον βάζω στο στηθος πινει χωρις να τον παρει ο υπνος αμεσως και βλέπω οτι το στηθος μου αδειαζει, τον κραταω 20 λεπτα στο ενα και 20 στο αλλο. αλλες φορες με το που τον βαλω πινει λιγο μετα βγαζει τη θηλη και κοιμαται τον χαιδευω ξυπναει την πιανει την θηλη αλλα απο λιγο παλι τα ιδια κ το στηθος μου δεν αδειαζει, σ'αυτη την περιπτωση τον βγαζω εγω. το βραδυ κοιμαται καπου στις 3 ωρες ενω την ημερα μπορει κ στις 4. παντα κανει αναγωγες μπορει και 3 φορες μετα το γευμα αλλα δεν ειναι μεγαλη η ποσοτητα.οι κενωσεις του τωρα ειναι μικρες και το χρωμα ειναι στο χρυσαφί με καφε ανοιχτο.στο νοσοκομειο επινε ξενο γαλα για 3 μερες μετα το θηλαζα.

εχω αγχωθει παρα πολυ

Θα σου μιλήσω μόνο με την εμπειρία της μάνας που θηλάζει.

Το ότι το μωρο σου βγήκε από το μαιευτήριο 2.900 αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν και το πιο χαμηλό του βάρος. Αν είχε έρθει ο γιατρός πχ τη 10η ημέρα, θα διαπιστώνατε ότι το μωρό θα είχε χάσει και άλλο.

Η κόρη μου γεννήθηκε 4.100γρ στις 15/11. Βγήκε από το μαιευτήριο 3.800. Η μικρότερη μεταγενέστερη ζύγιση που κάναμε ήταν 3.650γρ.

Μετά από 1 μήνα ακριβώς ανακτήσαμε το βάρος της γέννησης (14/12->4.120γρ).

Το ότι 1 μήνα μετά το μωρό σου ανάκτησε ο βάρος που είχε όταν γεννήθηκε είναι πολύ καλο σημάδι.

Μη πτοείσαι, σε κάτι τέτοια πατάνε οι γατροί και οι κοπέλες σταματανε τον αποκλειστικό θηλασμό.

Στο jumbo πουλάνε ωραίες ζυγαριές με 50ευρώ. Παρε μια για να ζυγίζεις μόνη σου το παιδί κάθε βδομάδα (όχι νωρίτερα).

Α, η κόρη μου σήμερα εναι 6,5κιλά. Με αποκλειστικό θηλασμό.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

άλλες φορές τον βάζω στο στηθος πινει χωρις να τον παρει ο υπνος αμεσως και βλέπω οτι το στηθος μου αδειαζει, τον κραταω 20 λεπτα στο ενα και 20 στο αλλο. αλλες φορες με το που τον βαλω πινει λιγο μετα βγαζει τη θηλη και κοιμαται τον χαιδευω ξυπναει την πιανει την θηλη αλλα απο λιγο παλι τα ιδια κ το στηθος μου δεν αδειαζει, σ'αυτη την περιπτωση τον βγαζω εγω. το βραδυ κοιμαται καπου στις 3 ωρες ενω την ημερα μπορει κ στις 4. παντα κανει αναγωγες μπορει και 3 φορες μετα το γευμα αλλα δεν ειναι μεγαλη η ποσοτητα.οι κενωσεις του τωρα ειναι μικρες και το χρωμα ειναι στο χρυσαφί με καφε ανοιχτο.στο νοσοκομειο επινε ξενο γαλα για 3 μερες μετα το θηλαζα.

εχω αγχωθει παρα πολυ

Οκ λοιπόν άκου δεν θέλει άγχος

αφού στο μαιευτήριο έπινε και ξένο γάλα είναι λογικό να υπάρχει μια καθυστερήσει στο να λειτουργήσει ο αποκλειστικός...... το σώμα σου δεν έπαιρνε το ερέθισμα που έπρεπε και αφού η παραγωγή είναι θέμα ζήτησης όντας η ζήτηση μειωμένη και η παραγωγή θα είναι ανάλογη.

κάνε λίγο υπομονή και επιμονή ως εξής

το μωρό σου στις 15/2/2011 θα έπρεπε να είναι περίπου 3000

και στις 1/3/2011 3300 περίπου επειδή οι ζυγαριές έχουν αποκλείσεις μεταξύ σου θα σου έλεγα να νοικιάσεις μια ζυγαριά ακριβείας να ζυγίσεις το μωρό αύριο το πρωί χωρίς ρούχα και ξανά σε μια εβδομάδα πάλι την ίδια ώρα στην ίδια θέση η ζυγαριά. Θέλεις να δεις να έχει πάρει τουλάχιστον 155γρ ....

θα παρακολουθείς τις πάνες του μωρού θέλεις 7-8 βρεγμένες.

Το μωρό θα το αφήνεις στο στήθος που ξεκινάς για όση ώρα βλέπεις καλές θηλαστικές κινήσεις σου βάζω το βίντεο εδώ (δεν μετράς 20 λεπτά ....)

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=123:really-good-drinking&catid=6:video-clips&Itemid=13

όταν το μωρό αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του να πιπιλάει για κάποια λεπτά χωρίς να βλέπεις να κατεβάζει γουλιά θα πατάς το στήθος σου περίπου στη μέση δες λίγο το βίντεο εδώ (breast compression)

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=125:nibbling&catid=6:video-clips&Itemid=13

αν το μωρό δεν δείξει ενδιαφέρον δηλ. δεν κατεβάζει γουλιά το βάζεις να ρευτεί και προσφέρεις το άλλο στήθος.

Προσπάθησε να το ταΐζεις ανα 3 ώρες μαξ την ημέρα ο χρόνος μετράει από την αρχή του προηγούμενου γεύματος. Τη νύχτα 4 ώρες μαξ. Αν κοιμάται ξύπνα το ....ή προσπάθησε να το ταΐσεις έστω κοιμισμένο.

Δεν υπάρχει μη θρεπτικό γάλα οπότε αυτήν τη σκέψη βγάλ την απο το μυαλό σου.

Τα 8 γεύματα να είναι δηλ. ο ελάχιστος αριθμός αν χωράνε παραπάνω γεύματα να τα κάνεις

μην βαζεις ρολοι στο βρεφος αν θελεις αποκλειστο θυλασμο

αν θες αγορασε ενα σλινγκ μαρσιπο και ασε το να θηλαζει οσο θελει και εσυ μπορεις να κανεις και δουλιες στο σπιτι και να ξεκουραζεσαι μαζι του οταν κοιμαται

δινεις πιπιλα τις υπολοιπες ωρες????

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Θα σου μιλήσω μόνο με την εμπειρία της μάνας που θηλάζει.

Το ότι το μωρο σου βγήκε από το μαιευτήριο 2.900 αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν και το πιο χαμηλό του βάρος. Αν είχε έρθει ο γιατρός πχ τη 10η ημέρα, θα διαπιστώνατε ότι το μωρό θα είχε χάσει και άλλο.

Η κόρη μου γεννήθηκε 4.100γρ στις 15/11. Βγήκε από το μαιευτήριο 3.800. Η μικρότερη μεταγενέστερη ζύγιση που κάναμε ήταν 3.650γρ.

Μετά από 1 μήνα ακριβώς ανακτήσαμε το βάρος της γέννησης (14/12->4.120γρ).

Το ότι 1 μήνα μετά το μωρό σου ανάκτησε ο βάρος που είχε όταν γεννήθηκε είναι πολύ καλο σημάδι.

Μη πτοείσαι, σε κάτι τέτοια πατάνε οι γατροί και οι κοπέλες σταματανε τον αποκλειστικό θηλασμό.

Στο jumbo πουλάνε ωραίες ζυγαριές με 50ευρώ. Παρε μια για να ζυγίζεις μόνη σου το παιδί κάθε βδομάδα (όχι νωρίτερα).

Α, η κόρη μου σήμερα εναι 6,5κιλά. Με αποκλειστικό θηλασμό.

σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, και ειλικρινα με εκανες να αισθανθω καπως καλυτερα λεγοντας σου αυτα.

μην βαζεις ρολοι στο βρεφος αν θελεις αποκλειστο θυλασμο

αν θες αγορασε ενα σλινγκ μαρσιπο και ασε το να θηλαζει οσο θελει και εσυ μπορεις να κανεις και δουλιες στο σπιτι και να ξεκουραζεσαι μαζι του οταν κοιμαται

δινεις πιπιλα τις υπολοιπες ωρες????

οχι παντα καποιες φορες του δινω πριν κοιμηθει

Οκ λοιπόν άκου δεν θέλει άγχος

αφού στο μαιευτήριο έπινε και ξένο γάλα είναι λογικό να υπάρχει μια καθυστερήσει στο να λειτουργήσει ο αποκλειστικός...... το σώμα σου δεν έπαιρνε το ερέθισμα που έπρεπε και αφού η παραγωγή είναι θέμα ζήτησης όντας η ζήτηση μειωμένη και η παραγωγή θα είναι ανάλογη.

κάνε λίγο υπομονή και επιμονή ως εξής

το μωρό σου στις 15/2/2011 θα έπρεπε να είναι περίπου 3000

και στις 1/3/2011 3300 περίπου επειδή οι ζυγαριές έχουν αποκλείσεις μεταξύ σου θα σου έλεγα να νοικιάσεις μια ζυγαριά ακριβείας να ζυγίσεις το μωρό αύριο το πρωί χωρίς ρούχα και ξανά σε μια εβδομάδα πάλι την ίδια ώρα στην ίδια θέση η ζυγαριά. Θέλεις να δεις να έχει πάρει τουλάχιστον 155γρ ....

θα παρακολουθείς τις πάνες του μωρού θέλεις 7-8 βρεγμένες.

Το μωρό θα το αφήνεις στο στήθος που ξεκινάς για όση ώρα βλέπεις καλές θηλαστικές κινήσεις σου βάζω το βίντεο εδώ (δεν μετράς 20 λεπτά ....)

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=123:really-good-drinking&catid=6:video-clips&Itemid=13

όταν το μωρό αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του να πιπιλάει για κάποια λεπτά χωρίς να βλέπεις να κατεβάζει γουλιά θα πατάς το στήθος σου περίπου στη μέση δες λίγο το βίντεο εδώ (breast compression)

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=125:nibbling&catid=6:video-clips&Itemid=13

αν το μωρό δεν δείξει ενδιαφέρον δηλ. δεν κατεβάζει γουλιά το βάζεις να ρευτεί και προσφέρεις το άλλο στήθος.

Προσπάθησε να το ταΐζεις ανα 3 ώρες μαξ την ημέρα ο χρόνος μετράει από την αρχή του προηγούμενου γεύματος. Τη νύχτα 4 ώρες μαξ. Αν κοιμάται ξύπνα το ....ή προσπάθησε να το ταΐσεις έστω κοιμισμένο.

Δεν υπάρχει μη θρεπτικό γάλα οπότε αυτήν τη σκέψη βγάλ την απο το μυαλό σου.

Τα 8 γεύματα να είναι δηλ. ο ελάχιστος αριθμός αν χωράνε παραπάνω γεύματα να τα κάνεις

σ'ευχαριστώ παρα πολυ για τις συμβουλες σου. η παιδιατρος μου ειπε να του δινω και ξενο γαλα. τι να κανω?

Διαφημίσεις

οχι παντα καποιες φορες του δινω πριν κοιμηθει

όχι πιπίλα πρέπει να εξαντλεί όλες τις θηλαστικές κινήσεις στο στήθος... η πιπίλα μπορεί να επιρεάσει το γεύμα του μωρού..

σ'ευχαριστώ παρα πολυ για τις συμβουλες σου. η παιδιατρος μου ειπε να του δινω και ξενο γαλα. τι να κανω?

να περιμένεις μια εβδομάδα ακόμα όπως σου είπα να μη βάζεις πιπίλα να θηλάζεις το μωρό σε κάθε ευκαιρία και να παρακολουθείς τις πάνες του μωρού.

8 geumata mou fainontai polu liga pantws, emeis sto prwto mhna kaname sxedon ana mia wra h kai ana mish :P twra ston 4o trwei ana 2.30 wres thn mera kai ana 3:30-4-5 wres to brady gt den thn ksupnaw perimenw na ksupnisei auth

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

Αχ ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος:rolleyes:.Υπομονή θα κάνεις και πολλές προσπάθειες.Θα κουραστείς αλλά αξίζει τον κόπο:D!Ο μπουμπούκος μου γεννήθηκε 2670 και τον πήρα από το νοσοκομείο 2600.Μετά από 6 μέρες που τον είδε η παιδίατρος είχε πάρει 20γρ..Το μιτσούλη μου δεν έπιανε καλά το στήθος (ήταν μικρός και είχα μεγάλη θηλή) έτσι άρχισα το τρέξιμο:lol:.Πήρα ζυγαριά για να ελέγχω το βάρος του κάθε βδομάδα και ένα καλό θήλαστρο.Όταν έτρωγε ότι μπορούσε από το στήθος με πολύ προσπάθεια μετά του έδινα γάλα που είχα αντλήσει.Τον είχα συνέχεια πάνω στο στήθος μου δεν μέτραγα ούτε χρόνο ούτε τίποτα.Αφού σκεφτόμουν πως καμιά μέρα θα μου χτύπαγαν την πόρτα και θα έβγαινα να απαντήσω τόπλες:lol::lol::lol:.Επειδή ο μικρός δεν τράβαγε σωστά έκανα πολλές αντλήσεις μέσα στη διάρκεια της μέρας:-). Μέτραγα τις πάνες, τα γεύματα του (κάθε πότε έτρωγε και πόσο του έδινα με το μπουκάλι) και έβαλα στη διατροφή μου τροφές που μπορουν να βοηθήσουν όπως το σιτάρι ,το γλυκάνισο ,το μάραθο και κάτι βιταμίνες που βοηθούν την παραγωγή:wink:!1 μήνα μετά ο μικρός είχε πάρει πάνω από ένα κιλό:D!Και συνεχίσαμε καλά!Είχα και μια φίλη σύμβουλο θηλασμού!Χωρίς τη βοήθεια της φοβάμαι πως δεν θα τα κατάφερνα γιατί δεν είχα βοήθεια ούτε από την παιδίατρο ούτε από τους δικούς μου:D:(.Τώρα το αστέρι μου είναι 10 μηνών και θηλάζει ακόμα:D! Θα κουραστείς και θα αγχωθείς τώρα που είναι αρχή αλλά όλα θα πάνε καλά! Βάζε το μωρό στο στήθος και το βράδυ.Εγώ όταν συνήθισα να θηλα΄ζω ξαπλωτή σώθηκα και το μωρο τρέφεται καλά μες τον ύπνο του γιατί το έχει μόνιμα δίπλα του το φαί;):lol:.Μίλα και με μια σύμβουλο θηλασμού.Αν θες να σου στείλω το τηλ.της φίλης μου αν και υπάρχει και η aglaia εδω:wink:!Όλα καλά θα πάνε θα δείς:wink:!

Πάρε ζυγαριά και παρακολούθα από εδώ και πέρα το βάρος συγκρίνοντας με τις καμπύλες ανάπτυξης που θα βρεις ΕΔΩ

Μη δώσεις ξένο. Δεν χρειαζεται. Και εμένα ο γιατρός μου έλεγε με κάθε γεύμα να δίνω συμπλήρωμα. Ήταν άσχετος με τον θηλασμό. Βέβαια δεν τον άκουσα. Ευτυχώς.

Δεν θα σε συμβουλεύσω πόσες φορές θα θηλάσεις. Ούτε για πόση ώρα. Άλλες κοπέλες θηλάζουν 10 λεπτά, άλλες 1 ώρα. Άλλες 8 φορές, άλλες 6-7 (εγώ), άλλες 12.

Θα υπάρξουν και τα κύματα ανάπτυξης και το μωρό δεν θα ξεκολλάει από το στήθος. Εκεί θα πρέπει να α δώσεις όλα. Άλλωστε κρατάνε μόνο 2-3 ημέρες αλλά η ωφέλεια στην αποτελεσματικότητα του θηλασμού είναι τεράστια.

Καλή επιτυχία!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Και κάτι ακόμα: Ο θηλασμός χρειάζεται πολύ αυτοπεποίθηση. Γιατί δεν μπορείς να μετρήσεις τα ml που ταίζεις. Στην εύχομαι ολόψυχα!

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...