Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πάρτυ γενεθλίων εν μέσω... κρίσης !!!

Recommended Posts

Πολύ Καλημέρα σε όλους !

Έχω ένα θεματάκι όσο πλησιάζουν τα τρίτα γενέθλια του Νικόλα μας (03/04)... το καλό της υπόθεσης είναι πως πέφτουν Κυριακή, οπότε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να κάνουμε ένα μεγάααααααααλο πάρτυ να το ευχαριστηθεί ο πιτσιρίκος μας !

....Εμ έλα μου ντε ! Φρούδες ελπίδες ... Τα παιδάκια όλα μαζί είναι 28 και 40 οι μεγάλοι -έχοντας μετρήσει όλα τα παιδάκια του σταθμού+τα δικά μας και με την προϋπόθεση πως θα έρθουν και οι γονείς, όλοι, Χ2 όχι μόνο η μαμά δλδ-.... Στο σπίτι το ξεχνάμε. Εκεί δεν χωράμε καλά-καλά εμείς όχι τόσος λαός.

Περιμένω κάποιες πληροφορίες από χώρους που οργανώνουν πάρτυ, αλλά, γενικά έχω κουφαθεί με τις τιμές που ακούω. Μου ζήτησαν 21 ευρώ το άτομο+ΦΠΑ γιατί ? Για να βγάλουν λουκανικοπιτάκια, μια μπόμπα και πιτσάκια ????? Με 21 ευρώ βρε παιδιά πας και τρως κανονικά. Τί νομίζουν ? Πώς θέλω να κάνω δεξίωση ?

Το πιο φθηνό πακέτο σε παιδότοπο έρχεται στα 480 + την τούρτα (που μάλλον θα είναι δυο τούρτες, άρα εάν το υπολογίσω 18 ευρώ το κιλό Χ6 κιλά πάμε στα 110). Θέλω δλδ με λίγα λόγια 600 ευρώ στην καλυτέρα των περιπτώσεων...

Και το κακό είναι πως ο Πειραιάς ΔΕΝ διαθέτει χώρους... να μην την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα...

Η άλλη λύση είναι να κάνουμε οικογενειακά (γύρω στα 20 άτομα σύνολο) σπίτι τα γενέθλια ανήμερα και την Δευτέρα να στείλω και όλα τα συναφή στον Σταθμό, που κι αυτό κάτω από 250-300 ευρώ δεν πρόκειται να μου στοιχίσει...

Έχετε κάτι να μου προτείνετε ? Μήπως έχει μπλοκάρει ο εγκέφαλός μου τελικά ?

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

εγω βρηκα εναν παιδοτοπο στην περιοχη μου (νοτια αττικη) που μου εδινε τον χωρο 100 ευρω για οσα παιδακια ηθελα... μονο αυτο... και οτι επιναν οι γονεις.. αλλα 40 ευρω πηγαν οι καφεδες/ποτα τους...

και πηγα ΙΚΕΑ και πηρα σουηδικα κεφτεδακια (μια χαρα!!!!!!), και πιτσακια..

και απο σουπερ μαρκετ, πεινιρλακια για ψησιμο στο φουρνο, λουκανικοπιτακια, κοτομπουκιες και τις τηγανισα, τυροπιτακια, και μου ετοιμασαν και 2 μπομπες απο το ζαχαροπλαστειο που πηρα την τουρτα της μικρης..

γυρω στα 250 ευρω μου πηγαν ολα, πολυ πλουσιοπαροχα και χωρις αγχος ποσο θα φαει ο κοσμος......

δες αν βρεις παιδοτοπο, που μπορεις να πας εσυ το φαγητο... συμφερει πολυ!!

εμας ειναι το Μαρτιο. Δεν μπορω να πω οτι στο περιβαλλον μας εχουμε πολλα παιδακια , αλλα το να κανω παρτυ και να καλεσω τα παιδακια του σχολειου στην ηλικια των 3 ετων δεν μου φαινεται καλη ιδεα γιατι περσυ ειχε κανει ενα παιδακι απο το σχολειο παρτυ και απο τα 20 παιδια που καλεσε ηρθαν μονο 2 παιδια. Για μενα θα της κανω ενα παρτι στο σχολειο με τουρτα , κοπελα για να τα διασκεδασει , μικροδωρακια και πινιατα.

Στο σπιτι θα της κανω ενα παρτακι με τους κοντινους συγγενεις γυρω στους 20 μεγαλους και 5 παιδια. Θα της εχω παλι την τουρτα ,πινιατα , μικροδωρακια και νομιζω μια χαρα θα ειναι. Περσυ ειχαμε κανει παρτυ σε παιδοτοπο και καταληξαμε με ιωσεις και με αλλα να ειμαστε πολλοι μεγαλοι και λιγα παιδια.

Αν παντως σε ενδιαφερει σε παιδοτοπο μπορω να σου στειλω σε π.μ. οικονομικο με τιμη γυρω στα 7ευρω/ατομο , αλλα και παλι πιστευω οτι σε αυτη την ηλικια δεν εχει τοσο νοημα.

κοριτσακια μου!

Και εγω συμφωνω με το πιο πανω σχόλιο. Ξανασκεψου το για να καλεσεις όλα τα παιδακια απο τον παιδικο. Συνηθως με ενα δυο παιδακια ερχονται πιο κοντα στην ηλικια που είναι, καλεσε μονο αυτα και τους συγγενεις σας. Στειλε ενα κερασμα στο σχολειο, και σκεψου σε εχουν καλεσει σε αλλα γεννεθλια απο τον παιδικο. Γιατι να κανεις εσυ την αρχη? Γνωριζεσαι με τους γονεις και ξερεις ότι θα ερθουν?

Εχω κανει 4 παρτυ στον γιο μου, πηγαινε 3 χρονια στον ιδιο παιδικο, εχει 3-4 φιλους που κανει παρεα, μονο με μια μαμα εχουμε γνωριστει και περυσι που τις καλεσα όλες (αυτες τις 3) στα γεννεθλια ήρθαν διστακτικα. Και μου το ειπαν, και ειχα στειλει προσκλησεις και τις ειχα παρει και τηλ για να επιβεβαιωσω, γιατι δεν ηθελα να στεναχωρηθει ο μικρος μου αν δεν ερχοντουσαν.

Εχετε ξεφυγει απο τιμες στην Αθηνα παντως. Εδω σε παιδοτοπο εχει 5-6 ευρώ το άτομο, και υπαρχει και πιο συνοικιακος με 3-4 ευρώ και φαγητο!

Διαφημίσεις

εμενα η κορη μου εχει στις 5 μαρτιου.. και ετοιμαζομαστε. ποτε δεν εκανα γενεθλια σε παιδοτοπο. παντα σπιτι. και να ξερεις.. ειναι μικρο σπιτι! δε θα καλεσω εννοητε ολα τα παιδακια απο τα νηπια που παει. οχι λογω χωρου απλα δε θελω. δεν υπαρχει λογος. δε τεραιζει ετσι και αλλιως με ολα. 4 παιδακια απο το σχολειο. και αλλα τοσα απο τους δικουςμας..φτανει. θατακανω ολα εγω. και την τουρτα. δε ξερω αν βγαινει πιο οικονομικη αλλα ειναι ωραια. θακανω επισης με σφολιατα κοτοπιτακια η οτιδηποτε. θα κανω και μπισκοτακια γιανα μοιρασω στο στην ταξη της. αυτα..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Κορίτσια καλημέρα!!!

Ο μικρός μου έχει γενέθλια αύριο και έχω κανονίσει τα πάντα να γίνουν στον παιδικό, τούρτα, πιατάκια , καπελάκια,φουρφούρια κλπ και δωράκια για όλα τα παιδάκια. Το έκαναν και άλλες μαμάδες και από κει πήρα την ιδέα.

Φυσικά θα κόψουμε και τούρτα μαζί στο σπίτι σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο

την Κυριακή.

Πέρισυ που ήταν τα πρώτα του γενέθλια, τα έκανα σε παιδότοπο, κάλεσα φίλους με ή και χωρίς παιδιά αλλά δεν μου άρεσε το εξής : Αυτούς που δεν έχουν παιδιά , αν τους καλέσω , τους "υποχρεώνω" να φέρουν δώρο , κι αυτούς που έχουν παιδιά , το ίδιο...

Φέτος λοιπόν , σκεπτόμενη και τη δική μου τσέπη (ο άντρας μου είναι άνεργος) και των φίλων μας, αποφασίσαμε τη λύση του παιδικού.

Μια φίλη μου με παιδάκι στην ίδια ηλικία έκανε πάρτυ σε juniorοτοπο σε Goody's , μου είπε ότι ήταν η φθηνότερη λύση σε σχέση με παιδότοπους και ήταν όντως ωραία, είχε χώρο για να παίξουν τα μικρά και να σκαρφωλώσουν σε φουσκωτά κλπ, κι εμείς ήπιαμε το καφεδάκι μας. Η φίλη μου μου είπε ότι πλέον δεν χρεώνουν την "αίθουσα" , αλλά μόνο ότι πάρεις , για τα μικρά ένα junior και οι μεγάλοι καφέ΄ή μπύρα και πιατέλες με μπεργκερς και club .

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

fistiki,

Ωραία η ιδέα που παραθέτεις για να κλείναμε μόνο τον χώρο και να πάω εγώ τα φαγητά, αλλά η Ανάβυσσος πέφτει μακριά γμτ... εδώ δεν έχω βρει κάτι ανάλογο...

talou,

στείλε μου όταν ευκαιρήσεις τον παιδότοπο που λες να τους κάνω μια κρούση

Σχετικά με τα υπόλοιπα, για να μην παρεξηγηθώ, ναι όντως δεν μας έχουν καλέσει ποτέ σε γενέθλια -μέχρι τώρα κι εγώ τα γενέθλια της μικρής που έπεσαν καθημερινή αλλά και άλλα παιδάκια τα έκαναν στον σταθμό-... και το ψιλοφοβάμαι η αλήθεια είναι πως μπορεί και να μην έρθουν όλοι αλλά συνήθως τους δίνεις ένα χρονικό περιθώριο να σου απαντήσουν έτσι δεν είναι ? Λέτε να είναι τόσο .... που να μην μπουν στον κόπο να το κάνουν ? Και, επίσης, εάν το σκέφτομαι, είναι για να διασκεδάσουν τα πιτσιρίκια. Εννοείται ούτε για το δώρο ούτε για κάτι άλλο, για να "φανώ" ας πούμε. Δεν θέλω να κάνω κοινωνική δικτύωση. Θέλω ο Νικόλας να παίξει και να διασκεδάσουν.... Άλλωστε, πιο πολλά θα μας φύγουν έτσι... Δεν γίνεται να ξέρω σε αυτή την ηλικία με ποια παιδάκια κάνει περισσότερο παρέα ούτε να πω πως θα φωνάξω τα μισά από "τύχη"... :|

Λέτε να περιμένω μέχρι το Νήπιο που εκεί πλέον θα έχει κάνει παρεούλες ε ?

Ο αρχικός λόγος που άνοιξα το ποστ ήταν για να εκφράσω περισσότερο τον προβληματισμό μου: δλδ αν έχεις δυο παιδάκια καλή ώρα και θες να τους κάνεις από ένα πάρτυ την χρονιά πρέπει να σου πάει ο Κούκος Αηδόνι ???? Και όλο αυτό όταν υποτίθεται ότι μιλάμε για κρίση και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο ?????:evil:

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

δεν προλαβα να τα διαβασω ολα και ελπιζω να μην επαναλαβω κατι αλλα

μου εχει τυχει παρα πολλες φορες να ακουσω οτι καποια μαμα πληρωσε τα μαλλιοκεφαλα της για να καλεσει ολο τιν παιδικο και κανεις δεν πηγε και ο παιδοτοπος τα χρεωσε κανονικα

κατ αρχην σας κατακλεβουν, εδω Θεσσαλονικη οι ακριβοτεροι παιδοτοπποι χρεωνουν 8 τους μεγαλους και 7 τα παιδια με πιτσα η τοστ η χοτ ντογκ και χυμο και οι μεγαλοι κατι να πιουν

εχει και ππαιδοτοπους με 4 ευρω μεγαλοι μικροι με ενα σωρο λιχουδιες (πιατο με 5 κερασματα δικο τους)

εγω προσωπικα επειδη ειναι πρωτη χρονια στον παιδικο και με τις ιωσεις μια παμε μια δεν παμε και δεν ξερω κανεναν θα παω εκει να κοψω μια τουρτιτσα και να κερασω τα παιδακια θα τους δωσω κι απο ενα αναμνηστικο και το παρτυ θα το κανω για μας (οι οποιοι ειμαστε ηδη 25 μεγαλοι 8 μικρα)

σκεφτειτε αν αρχιζαμε απ τον παιδικο τα καλεσματα....ποσα λεφτα θελει το χρονο ειτε να καλεσεις ειτε να πας καλεσμενος???

εξαλλου μεχρι τωρα που καναν γενεθλια, ο δικος μου ερχεται με καμια σοκοφρετα, κανενα kinder αβγο, δε μας καλεσε κανεις πουθενα....

Διαφημίσεις

Έχω ακούσει επίσης ότι όσο είναι το παιδάκι τόσα παιδάκια είναι καλό να είναι στο "πάρτυ" του....

3 ετών - 3 παιδάκια (περίπου)

4 ετών - 4 παιδάκια κ.ο.κ.

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αλλά μου φαίνεται λογικό....

Φαντάζομαι ότι ένα 3χρονο μέσα σε 30 παιδάκια δε θα αισθάνεται ότι έχει γενέθλια αλλά ότι είναι στον παιδικό σταθμό!

Μπορεί να κάνω και λάθος απλά ήθελα να το αναφέρω :)

Χρόνια πολλά στα παιδάκια σας και να είναι γερά!!

επισης οποια ειναι απο Θεσσαλονικη και ενδιαφερεται για delivery σε παρτυ απο

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ας μου στειλει πμ

καθε χρονο εκτος απο τις πιτες της πεθερας μου (5-6 ειδων) παιρνω delivery περιπου 8 ειδων πραγματα κρυα η ζεστα (αν θες σου φερνουν και τις συσκευες με τη φωτια να τα κρατας σε θερμοκρασια δωρεαν) και βγαινουν απο 15-20 κομματια το καθε ειδος

- σουδακια με φιλαδελφεια

-σνιτσελανκια γεμιστα

-σουβλακια με πιπερια

- μεξικανικα γλυκοξινα πιτακια

- κλαμπ σαντουιτς

- spring rolls

- μπουκιτσες με μπιφτεκακι και αλλα πολλα τελεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

και δινω μαζι με την τουρτα με δικο μου σχεδιο !!!!!!!!!!!! 3 κιλα !!!!!!!!!!!!!!!!

το πολυ 130-150 ευρω!!!!!!!!!!!!!!

αλλοι χρεωνουν 60-70 μονο τις τουρτες!!!!!!!!!!!!!

οποια θελει ας μου πει!!!!!!!!!!!

Μπράβο κορίτσια... είναι πολύ καλό που διαβάζω τις γνώμες σας... με έχετε προσγειώσει στην πραγματικότητα επειδή εγώ καθόμουν και στεναχωριόμουν που δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να το κάνουμε... μου φαίνονται πάρα μα πάρα πολλά χρήματα το 600άρια για ένα 3ωρο -χωρίς βεβαίως να πεις ότι θα φέρεις και κάποιον να τα απασχολήσει λίγο-...

Θα περιμένω λίγο να μου στείλουν και οι υπόλοιποι προσφορά και θα αποφασίσουμε... μάλλον σπίτι μας βλέπω να την βγάζουμε...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Αυτό κάνε. Πάρε προσφορές από παιδότοπους και από Goody's και δες αν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάτι σε νορμάλ τιμή...

Μια άλλη λύση είναι να το κάνεις στο σπίτι και να παραγγείλεις απέξω μερικά σαντουιτσάκια, μπουτάκια κοτόπουλο, σουβλάκια, πιτσάκια κτλ σαν catering. Το δοκίμασα εγώ πρόσφατα και μου ήρθε πολύ πιο φθηνά από το να αγοράσω όλα τα υλικά μόνη μου και να μαγειρέψω (+τον χρόνο που απαιτείται).

Κάλεσε και παιδάκια από τον σταθμό αν θέλεις στο σπίτι αλλά να τους πεις να σου απαντήσουν σίγουρα εάν θα έρθουν, κάποιες μέρες πριν για να ξέρεις. Αποκλείεται να έρθουν όλοι!

εχω δυο μπουμπουκακια

Συμφωνώ κι εγώ με τις προτάσεις των κοριτσιών. Μια τούρτα και ένα κέρασμα στον παιδικό ειναι ό,τι πρεπει και οι πολυ κοντινοί στο σπίτι. Πιστευω ότι σε αυτές τις μικρές ηλικίες είναι πιο "ζεστά" στο σπίτι με τους συγγενείς, τους στενούς φίλους και τα παιδάκια τους που λίγο πολύ τα ξέρει και αισθάνεται άνετα. Το θέμα βρε κορίτσια είναι να περάσουμε όλοι καλά, μη μας γίνει και βραχνάς...;)

Μετά σκέφτομαι ότι αν από 2-3 ετών τους κάνουμε παρτυ "υπερπαραγωγές" με πολυ΄κόσμο, κλόουν, διασκεδαστές, κλπ κλπ στα 12 και 13 τι θα κανουμε; Θα πρεπει να καλέσουμε το Σάκη Ρουβά να τραγουδήσει;;

Παρεπιπτόντως δείτε μια εκπομπή στο MTV που λεγεται sweet 16 (κατι τετοιο) και δείχνει πώς γιορτάζουν τα 16α γενέθλιά τους μερικά παμπλουτα Αμερικανάκια, θα κουφαθείτε!! ;) ;)

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως τα έκανα στον παιδικό με νεράιδα, τούρτα και φαγητό που έφτιαξα εγώ (τυροπιτάκια και τα λοιπά) σύνολο 110 με 140ευρώ.Νομίζω ότι μου βγήκε πολύ καλά και η μικρή ξετρελάθηκε! :P

Παρεπιπτόντως δείτε μια εκπομπή στο MTV που λεγεται sweet 16 (κατι τετοιο) και δείχνει πώς γιορτάζουν τα 16α γενέθλιά τους μερικά παμπλουτα Αμερικανάκια, θα κουφαθείτε!! ;) ;)

Την έχω δει αυτή την εκπομπή...τα χρήματα που έχουμε όλες μαζί,δεν πλησιάζουν καν το ποσό που ξοδεύουν για ένα πάρτυ γεννεθλίων...

Τα λεφτά όμως κορίτσια δεν φέρνουν την ευτυχία.;)

• 1 month later...

κοριτσια εγω μεχρι τωρα κοιτουσα να τα κανω σπιτι αλλα μηπως τελικα συμφερει ο παιδικος και μενει και καθαρο το σπιτι???εχω 15 παιδακια και 15 μεγαλους. δεν ξερω. ειναι τα πρωτα της γενεθλια και θελω να ειναι ξεχωριστα αλλα και οικονομικα.τι προτεινετε???τa goodys μου ζητησαν 50 ευρω την αιθουσα, 4 ευρω το τζουνιορ για το καθε παιδι, τους καφεδες τβν μεγαλων και αν θελω να βαλουν και πιατελες με φαγητα. ακριβο μου φανηκε. θα παω αυριο και δε αλλους 3 και θα σας πω. εσεις τι λετε???

Εϊμαι σαφέστατα υπερ των γεννεθλίων στο σπίτι παρά σε παιδότοπο. Πιστεύω οτι και τα παιδιά το ευχαριστιούνται και εσύ δε χρειάζεται να χαλάσεις ένα σωρό λεφτά.

Για τυροπιτάκια πεινιρλι και διάφορα, αφού είσαι Πειραιά προτείνω, βέβαια Γεωργίτση.

Εϊμαι σαφέστατα υπερ των γεννεθλίων στο σπίτι παρά σε παιδότοπο. Πιστεύω οτι και τα παιδιά το ευχαριστιούνται και εσύ δε χρειάζεται να χαλάσεις ένα σωρό λεφτά.

Για τυροπιτάκια πεινιρλι και διάφορα, αφού είσαι Πειραιά προτείνω, βέβαια Γεωργίτση.

elfie,

τελικά τα γενέθλιά μας θα λάβουν χώρα στο σπίτι.. ούτως ή άλλως δεν θα είμαστε και πολλοί (γύρω στους 10 ενήλικες και 3 μικρά και 2 μεγάλα πιτσιρίκια). Τούρτα θα στείλω την Δευτέρα στον σταθμό να κεράσω κι εκεί... όσο για τον Γεωργίτση θα γράψω από Δευτέρα εντυπώσεις -μου τον είχαν συστήσει και κάποιες κοπέλες της περιοχής- ελπίζω να είναι νόστιμα τα πράγματά του... θα δείξει...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Με το καλό να γιορτάσετε τα γενέθλιά σας και να περάσετε πολύ πολύ όμορφα. Από το Γεωργίτση δεν έχω δοκιμάσει πάρα πολλά πράγματα, αλλά ειδικά τα πεινιρλί λουκάνικο είναι super, γιαμ γιαμ.Τα τσακίζω.

Μόνο στους παιδικούς κάνεις πάρτυ με όλα τα συναφή ή και στα νηπιαγωγεία; Εννοείται πως θα το ρωτήσω και στο νηπιαγωγείο αλλά είναι μια καλή σκέψη.

Και στο νηπιο και στο δημοτικο :wink:.

οι υπολοιπες τι λετε???γενεθλια στο απιτι η σε παιδοτοπο???βρηκα σημερα σε καλες τιμες απο 100 μεχρι 150 ευρω με τοστ, γαριδακια για πλουαιδια, καφεδες-ποτα για μεγας και οτι φτιααξω εγω και παω. ο αντρας μου λεει καλυτερα, θα μεινει και καθαρο το σπιτι και τα παιδακια θα παιξουν, αλλα εγω λεω οτι ειναι τα πρωτα της γενεθλια. μηπως ειναι πιο ομορφα στο σπιτι .τι λετεεε???heeellppppp...

οι υπολοιπες τι λετε???γενεθλια στο απιτι η σε παιδοτοπο???βρηκα σημερα σε καλες τιμες απο 100 μεχρι 150 ευρω με τοστ, γαριδακια για πλουαιδια, καφεδες-ποτα για μεγας και οτι φτιααξω εγω και παω. ο αντρας μου λεει καλυτερα, θα μεινει και καθαρο το σπιτι και τα παιδακια θα παιξουν, αλλα εγω λεω οτι ειναι τα πρωτα της γενεθλια. μηπως ειναι πιο ομορφα στο σπιτι .τι λετεεε???heeellppppp...

Γενικά για τα πρώτα χρόνια ψηφίζω γενέθλια σπίτι αλλά για λιγότερα άτομα. Τα 30 άτομα είναι πάρα πολλά και τα 15 πιτσιρίκια θα σπειρουν τον πανικό είναι βέβαιο :) (με την καλή την εννοια πάντα) Άρα ο παιδότοπος είναι μια καλή λύση και οικονομική σύμφωνα με τις τιμές που γράφεις. Μη νομίζεις ότι στο σπίτι θα σου έρθει φθηνά και θα έχεις να μαζεύεις μετά τον κακό χαμό. Η επιλογή δική σου..