Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν ξέρω τι να κάνω?

Recommended Posts

Προσπάθησα να θηλάσω το νινακι αποκλειστικά αλλα δεν έπιανε το ένα στήθος παρόλο τις απεγνωσμένες προσπάθειες και δεν χόρταινε.Φώναξα και μαία για να μου δείξει τι κάνω λάθος. όταν θήλασα πάλι το μωράκι δεν χορταινε και μου είπε να το ξεγελάσω με πιπιλα και τέτοια και να το ξαναθηλάσω μετα απο καμιά ώρα.Αποτέλεσμα ενα νινακι που όλη την μέρα ήταν εκνευρισμέμο και απαρηγόρητο.Τωρα με πονάει η μία θηλή στην αρχή όταν την πιάνει και η άλλη την πιάνει πλέον αλλά έχω πολυ πόνο συνεχόμενο και τελικα δεν χορταινει και τρώει και συμπλήρωμα το οποιο κοντεύει τα 120ml .Δεν ξέρω πια αν θέλω να συνεχίσω.Πιστεύω οτι σε μια τέτοια σχέση πρέπει να αισθάνονται και οι δύο πλευρές καλά!Στην δική μας περίπτωση εγώ βγαίνω πονεμένη και σωματικά και ψυχολογικα γιατι προσπαθώ σχεδόν 1 ώρα και το παιδακι μου δεν χορταινει και η μπουμπου από την άλλη κλαίει συνέχεια γιατί είναι πεινασμένη.Λίγες ήταν οι φορές που κατάφερα να την χορτάσω.Νιώθω ενοχές αλλα δεν ξέρω αν θέλω να συνεχισώ την προσπάθεια.Κουράστηκα!!!!!!!!!!!

2GxD.jpg2GxDp2.png

Διαφημίσεις

ο θηλασμος για ολες μας στην αρχη ειναι δυσκολος ,υπηρχαν φορες που ειχα τη μπεμπα στο στηθος ωρες.Αυτο ειναι ομως στις αντοχες της καθε κοπελας :D Γνωμη μου που ισως ειναι λαθος, κανε μια προσπαθεια με τις συμβουλες που θα σου δωσουν οι πιο εμπειρεσ κοπελες κ κυριος η Αγλαια κ αν δε τα καταφερεις αποφασιζεις :D:D:D:D

Υπομονη θελει κ οσο το μωρο βλεπει εσενα εκνευρισμενη ειναι κ αυτο....ετσι νομιζω τουλαχιστον :D:D:D οτι κ να αποφασισεις καλη επιτυχια !

froufrou να σου ζησει!

όταν θήλασα πάλι το μωράκι δεν χορταινε και μου είπε να το ξεγελάσω με πιπιλα και τέτοια και να το ξαναθηλάσω μετα απο καμιά ώρα

θα σου πουν και οι αλλες κοπελες οτι σε τοσο μικρο μωρο δεν δινουμε πιπιλα.

το μωρο σου φυσιολογικα "δεν χορταινει". στην ουσια μενει στο στηθος τοσες ωρες για να αυξησει την παραγωγη σου! η δικη μου εμενε και 4 ωρες συνεχομενες!

Αποτέλεσμα ενα νινακι που όλη την μέρα ήταν εκνευρισμέμο και απαρηγόρητο

μηπως γιατι το βγαζεις απο το στηθος εσυ πριν το μωρο το αποφασισει;

Τωρα με πονάει η μία θηλή στην αρχή όταν την πιάνει και η άλλη την πιάνει πλέον αλλά έχω πολυ πόνο συνεχόμενο

μηπως να δοκιμαζες θηλες σιλικονης; μετα το θηλασμο πατα το στηθος σου να βγει λιγο γαλα και αλοιψε το στη θηλη.

Δεν ξέρω πια αν θέλω να συνεχίσω.Πιστεύω οτι σε μια τέτοια σχέση πρέπει να αισθάνονται και οι δύο πλευρές καλά!Στην δική μας περίπτωση εγώ βγαίνω πονεμένη και σωματικά και ψυχολογικα γιατι προσπαθώ σχεδόν 1 ώρα και το παιδακι μου δεν χορταινει και η μπουμπου από την άλλη κλαίει συνέχεια γιατί είναι πεινασμένη.Λίγες ήταν οι φορές που κατάφερα να την χορτάσω.Νιώθω ενοχές αλλα δεν ξέρω αν θέλω να συνεχισώ την προσπάθεια.Κουράστηκα!!!!!!!!!!!

ολα αυτα που περιγραφεις τα νιωσαμε ολες μας γιατι προφανως δεν ειχαμε ενημερωθει σωστα! εισαι σιγουρη οτι η μαια σου εχει δειξει πως να θηλαζεις σωστα; το μωρο πιανει ολη τη θηλη;

μη νιωθεις ενοχες! ειμαι σιγουρη οτι κανεις το καλυτερο. η συνεχεια του θηλασμου δεν εχει καμια σχεση με την αρχη.σκεψου οτι οταν εδραιωθει η γαλουχια 5' θα αρκουν, ουτε μπουκαλια ουτε τιποτα.

στειλε ενα πμ στην αγλαια για πιο αμεσες απαντησεις!

υπομονη κι καλη συνεχεια!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Προσπάθησα να θηλάσω το νινακι αποκλειστικά αλλα δεν έπιανε το ένα στήθος παρόλο τις απεγνωσμένες προσπάθειες και δεν χόρταινε.Φώναξα και μαία για να μου δείξει τι κάνω λάθος. όταν θήλασα πάλι το μωράκι δεν χορταινε και μου είπε να το ξεγελάσω με πιπιλα και τέτοια και να το ξαναθηλάσω μετα απο καμιά ώρα.Αποτέλεσμα ενα νινακι που όλη την μέρα ήταν εκνευρισμέμο και απαρηγόρητο.Τωρα με πονάει η μία θηλή στην αρχή όταν την πιάνει και η άλλη την πιάνει πλέον αλλά έχω πολυ πόνο συνεχόμενο και τελικα δεν χορταινει και τρώει και συμπλήρωμα το οποιο κοντεύει τα 120ml .Δεν ξέρω πια αν θέλω να συνεχίσω.Πιστεύω οτι σε μια τέτοια σχέση πρέπει να αισθάνονται και οι δύο πλευρές καλά!Στην δική μας περίπτωση εγώ βγαίνω πονεμένη και σωματικά και ψυχολογικα γιατι προσπαθώ σχεδόν 1 ώρα και το παιδακι μου δεν χορταινει και η μπουμπου από την άλλη κλαίει συνέχεια γιατί είναι πεινασμένη.Λίγες ήταν οι φορές που κατάφερα να την χορτάσω.Νιώθω ενοχές αλλα δεν ξέρω αν θέλω να συνεχισώ την προσπάθεια.Κουράστηκα!!!!!!!!!!!

1. Δεν πρέπει να νιώθεις ενοχές για τίποτα. Είναι φυσιολογικότατη η αντίδραση σου και τα ανάμεικτα συναισθήματα σου. Η περίοδος της λοχείας είναι μια ευαίσθητη περίοδος και κάθε γυναίκα χρειάζεται υποστήριξη. Να σκέφτεσαι θετικά για το μωράκι σου. Ο θηλασμός έχει επιτυχία αν και οι 2 πλευρές είναι καλά. Αν νομίζεις ότι κουράστηκες μπορείς να σταματήσεις ή να θηλάζεις και να δινεις και συμπλήρωμα, ότι θέλεις εσύ. θυμήσου ΕΣΥ αποφασίζεις και το μωρό θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα :)

2. Αν η μαία σου είχε δείξει σωστά να θηλάζεις δεν θα έπρεπε να πονάς. Το ότι πονάς σημαίνει ότι το παιδί δεν πιάνει σωστά τη θηλή. Πρέπει να βάζει στο στόμα του όχι μόνο τη θηλή αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της θηλαίας άλω.

3. Μία ώρα θηλασμού δεν είναι πολύ πίστεψε με! Εγώ σε εκείνη την ηλικία είχα το μωρό στο στήθος και 22 ώρες το 24ωρο και είναι φυσιολογικότατο. Το μωρό πιθανόν δεν θηλάζει καλά (γιατί πονάς) και λόγω της κακιάς του θέσης παίρνει και λιγότερο γάλα και κάνει και περισσότερο χρόνο.

4. Αν θέλεις περισσότερη βοήθεια πρέπει να μας γράψεις τα βάρη του (γέννας, εξόδου από το μαιευτήριο και εβδομαδιαίο τουλάχιστον) καθώς και πόσο συμπλήρωμα παίρνει το 24ωρο.

WLn5p2.png

Aν θέλεις βοήθεια για το θηλασμό δες εδώ πώς να τη ζητήσεις:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Όπως είπε και η felinidoc, για να πονάς σημαίνει ότι το μωρό δεν είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος. Όταν συμβαίνει αυτό το μωρό παίρνει λιγότερο γάλα από όσο χρειάζεται.

Ο θηλασμός δεν πρέπει να πονάει! Ο πόνος είναι ένα σημάδι που ειδοποιεί τη μητέρα ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το διορθώσει για να μπορέσει το μωρό να φάει καλύτερα. :wink:

Λυπάμαι πολύ που η μαία σου δεν μπόρεσε να σου δείξει τη σωστή τοποθέτηση και μπέρδεψε περισσότερο το μωρό με πιπίλες... Οι περισσότερες μαίες δυστυχώς δεν γνωρίζουν ούτε τα πολύ βασικά για το θηλασμό... Δεν αρκεί να έχουν θετική διάθεση στο θηλασμό, χρειάζονται και γνώσεις και εμπειρία... :?

Αν επιθυμείς να αποθηλάσει μπορώ επίσης να σε βοηθήσω.

Καλή συνέχεια ό,τι και αν αποφασίσεις :)

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Διαφημίσεις

Aν θέλεις βοήθεια για το θηλασμό δες εδώ πώς να τη ζητήσεις:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Όπως είπε και η felinidoc, για να πονάς σημαίνει ότι το μωρό δεν είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος. Όταν συμβαίνει αυτό το μωρό παίρνει λιγότερο γάλα από όσο χρειάζεται.

Θυμάμαι, η μαία μου, αφού μου έμαθε πως να τοποθετώ σωστά τη μικρή μου στο στήθος(αν και αυτή απο την πρώτη στιγμή ''έπιασε'' σωστά), μου είχε πει, ανάμεσα σε όλα τ'άλλα, να προσπαθώ να μην έχω τη μπέμπα για πάνω από 1 ώρα στο στήθος μου, γιατί οι θηλές μου θα τραυματίζονταν. Μου έδωσε, δε, και μια κρεμούλα της propoline να βάζω τον πρώτο καιρό, για να διατηρούνται μαλακές.

Πράγματι,όσες φορές το μωρό μου ξεπερνούσε τη 1 ώρα θηλασμού,έφταναν οι θηλές μου να τραυματίζονταν και να πονάω, αλλά με τη σωστή αντιμετώπιση, δεν έβγαλα αίμα, ούτε μια φορά, και κατάφερνα μετά απο διάλλειμμα μίας ώρα να ξαναθηλάζω, αφού το ζητούσε.

Νομίζω, λοιπόν, πως σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι μόνο η λανθασμένη τοποθέτηση του μωρού στο στήθος, αλλα και η υπερβολική διάρκεια, χωρίς διαλλειμμα. Να σημειώσω οτι πονούσα όταν έπιανε το στήθος τα πρώτα δευτερόλεπτα και όχι κατα τη διάρκεια του θηλασμού.

.png

Γιαννα αν το μωρο πιανει σωστα οση ωρα και να κατσει στο στηθος δεν σε ποναει..........απλα οταν ειναι τοσο μικρα δεν ξερουν το σωστο τροπο, παιζουν με την θηλη και την τραυματιζουν........εγω οταν με πονουσε (ειδικα στο ενα στηθος που ηταν μικρη και την τσακιζε) την επιανα και την εβαζα στο στομα του ετσι ωστε να μαθει να την πιανει σωστα.....

Επισης εχει σημασια αν τις πλενουμε συνεχεια.....τοτε τραυματιζονται πιο ευκολα.......μια μαια γνωστη μου, (που ενω εκανε και μαθηματα θηλασμου για χρονια, μονο στο τριτο της παιδι καταφερε να θηλασει σωστα και για ενα χρονο) μου πε να μην πλενομαι συνεχεια και ειδικα μετα τον θηλασμο.......να βαζω το γαλα μου πανω και να αφηνω τα σαλια του μωρου που εχουν ενα ενζυμο που βοηθα στην ρποστασια της θηλης.......ετσι την εβγαλα μια χαρα.....ουτε κρεμες ουτε τιποτα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κι εγώ κυρίως στο πρώτο μου παιδί πόναγα πολύ και μου είχαν ματώσει και οι δυο θηλές απο το μαιευτήριο. Πόναγα κυρίως στις πρώτες ρουφιξιές (προφανώς γιατί δεν ήξερα πως να βάλω τη μπάμπα να θηλάσει και έπιανε μόνο τη ρόγα). Στο 2ο μου όμως τα πήγα πολύ καλά και δεν πόναγα καθόλου παρά μόνο καμια φορά αν δεν έπιανε καλά :wink: και κατάφερα να τη θηλάσω 9+μήνες. Γι'αυτό μην απελπίζεσαι και ζήτα βοήθεια απο τα πλέον εξιδηκευμένα άτομα τους ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΘΗΛΑΣΜΟΎ και όχι απο μαιες (μακάρι να το ήξερα κι εγώ στο 1ο μου παιδί και να μην έκανα τα λάθη που έκανα!!).

Και μη φοβάσαι ότι το μωράκι σου δε χορταίνει! Απλώς στην αρχή και μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία θέλουν συνέχεια το στήθος ανα 1-2 ώρες!

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!

.png .png