Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πόση τηλεόραση...;

Recommended Posts

Με τον γιό μου καθημερινά τσακωνόμαστε για το θέμα της τηλεόρασης. Εγώ δεν την ανοίγω ποτέ στο σπίτι αλλά την έμαθε απο τη γιαγιά του (με την οποία μένουμε πάνω-κάτω και η οποία δεν την κλείνει ποτέ!). Προσπαθώντας να βάλω όρια αλλά και να ελέγχω τι βλέπει, του βάζω ένα dvd την ημέρα (μετά από πολλές φασαρίες και διαπραγματεύσεις) και αυτό γιατί την ζητάει συνέχεια. Μια περίοδο το είχε αποδεχτεί. Όμως κάποια στιγμή που είδε σε φιλικό σπίτι σχέδια στην tv άρχισε πάλι την γκρίνια.

Αν ήταν αποκλειστικά στα χέρι μου δεν θα ήθελα να βλέπει καθόλου. Ωστόσο βλέπω πως αναπόφευχτα έρχεται σε επαφή (φιλικά σπίτια, γιαγιάδες κλπ).

Από τη μία σκέφτομαι πως αντιδρώ υπερβολικά και από την άλλη όταν πάω λίγο να χαλαρώσω, τη ζητάει συνέχεια. Δηλαδή μπορεί να θελήσει να δει δυο- τρεις φορές την ημέρα και να πρέπει να τσακωθώ μαζί του για να καταφέρω να την κλείσω.

Εσείς πώς το χειρίζεστε το θέμα αυτό;

Φοβάμαι κιόλας μήπως το "κόλλημα" που έχει δημιουργείται από την δική μου απαγόρευση και μήπως τελικά έχω στο τέλος τα αντίθετα αποτελέσματα

το λιονταράκι μας 28/09/2006, η μαϊμουδίτσα μας 07/05/2009

as1cJLB0g410020MDA5NTM5Ynw1MGJkfGkgYW0gcHJlZ25hbnQ.gif

Διαφημίσεις

Κοίτα επειδή κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι ο γιος μου έβλεπε αρκετή τηλεόραση κάθε μέρα (2 ώρες) και ήταν σε πλήρη αποχαύνωση, την έκοψα μαχαίρι για τις καθημερινές και επιτρέπεται μόνο ΣΚ για μόνο 1 ώρα την ημέρα, την οποία ώρα επιλέγει ο ίδιος, αλλά επειδή ούτως ή άλλως υπάρχουν κανόνες στο σπίτι για όλη την οικογένεια δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και το αποδέχτηκε.

Στην αρχή είναι δύσκολο αλλά όσο περνάει ο καιρός και εσύ είσαι σταθερή θα συμβιβαστεί. Καλή επιτυχία εύχομαι.

• 3 weeks later...

και εμάς μας ζητάει ο μεγάλος να δει 1 επεισόδιο ρόκετ ή μικυ ή ντόρα. Εχουμε φτάσει να βλέπουμε 1-2 / ημερα = 50 λεπτά την ημέρα. Το σβ βλέπει λίγο τα πρωινά μεχρι τον kid songs μετά προσπαθουμε να το κλεινουμε και να πηγαίνουμε καμιά βόλτα. Στο σχολείο μας ειπαν αμα εχετε προβλήματα τότε ξηλώστε την. Πραγμα που ειχαμε κάνει παλιά. Τα όρια νομίζω ειναι η καλύτερη μέθοδος αν και αρκετά ψυχοφθόρα. :cry:

αν του προτεινεις να κανετε κατι άλλο μαζι? προτιμαει την τηλεοραση ή το κατι άλλο?

αν του αποσπας την προσοχή, ίσως να μη μεγαλοποιηθεί το θεμα