Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φιλοξενείτε τον/την πρώην σας;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Όπως έχω γράψει και σε άλλο θέμα, είμαι χωρισμένος με δύο αγόρια σε εφηβική ηλικία που ζούνε μαζί μου. Η πρώην μου είναι ελληνοαμερικανίδα κι όταν χωρίσαμε γύρισε στην Αμερική. Οι σχέσεις μας είναι πολιτισμένες αλλά τυπικές, αν δεν ήταν τα παιδιά δε θα είχαμε καμία επικοινωνία.

Και τώρα στο ψητό. Μου λέει εχθές ότι θέλει να της στείλω χρήματα να έρθει να περάσει το καλοκαίρι στην Ελλάδα για να δει τα παιδιά. Ως εδώ ωραία και καλά. Το θέμα είναι ότι δεν έχει που να μείνει και θέλει να την φιλοξενήσω. Εμένα όμως κι η σκέψη ακόμα να την έχω στο σπίτι μου για 3 μήνες μου ανακατεύει το στομάχι. Θα μας βγάλει από τη σειρά μας, σίγουρα θα δημιουργηθεί ένταση και θα μας χαλάσει και τις διακοπές που προγραμματίζουμε με τα παιδιά. Άσε που μπορεί να πάρουν και ιδέες τα παιδιά ότι υπάρχει πιθανότητα να ξανασμίξουμε κι όταν φύγει να τ' αφήσει ψυχολογικά χάλια. Θέλω τα παιδιά να έχουν επαφή με τη μάνα τους αλλά πώς στο καλό να την ανεχτώ για τόσο καιρό; Της πρότεινα να της πληρώσω δυο εβδομάδες διακοπές γι' αυτή και τα παιδιά αλλά θέλει να μείνει μαζί τους όλο το καλοκαίρι.

Τώρα τι κάνω; Πατάω πόδι και λέω όχι ή κάνω τον κινέζο και την τρώω στη μάπα 3 μήνες για χάρη των παιδιών;

Ευτυχώς τουλάχιστον δε μου ζήτησε να φιλοξενήσω και τον γκόμενο, χαχαχα......

Διαφημίσεις

Γιατι πρεπει να πληρωσεις εσυ τα εξοδα για να ερθει να δει τα παιδια που ειναι και δικα της???

Εκεινη ειναι απορη???Δεν εχει εισοδημα??

Κι ωραια...αντε κανεις την υποχωρηση για χατιρι των παιδιων...γιατι πρεπει να ειναι τοσο το διαστημα και μαλιστα να την φιλοξενεις κιολας???

Εγω χωρις να εχω τετοια εμπειρια βεβαια,δεν υπηρχε περιπτωση να την διευκολυνω σε τετοιο βαθμο και εννοειται δεν θα την φιλοξενουσα στο σπιτι μου!!

Μπορει να ακουγομαι απολυτη,αλλα μια χαρα μου ακουγεται και η προταση που της εκανες για διαμονη σε αλλο χωρο και μαλιστα με εξοδα σου!!!

Γιατι πρεπει να πληρωσεις εσυ τα εξοδα για να ερθει να δει τα παιδια που ειναι και δικα της???

Εκεινη ειναι απορη???Δεν εχει εισοδημα??

Κι ωραια...αντε κανεις την υποχωρηση για χατιρι των παιδιων...γιατι πρεπει να ειναι τοσο το διαστημα και μαλιστα να την φιλοξενεις κιολας???

Εγω χωρις να εχω τετοια εμπειρια βεβαια,δεν υπηρχε περιπτωση να την διευκολυνω σε τετοιο βαθμο και εννοειται δεν θα την φιλοξενουσα στο σπιτι μου!!

Μπορει να ακουγομαι απολυτη,αλλα μια χαρα μου ακουγεται και η προταση που της εκανες για διαμονη σε αλλο χωρο και μαλιστα με εξοδα σου!!!

Όταν πήγε στην Αμερική δε βρήκε τα πράγματα όπως τα περίμενε. Οι δικοί της δε της πρόσφεραν βοήθεια, δουλειά δεν έβρισκε και κατέληξε να δουλεύει σερβιτόρα. Τώρα παρακολουθεί κάτι μαθήματα για να γίνει μεσίτρια. Τη βοηθάω κι εγώ γιατί αυτά που κερδίζει δεν της επαρκούν. Κι υποτίθεται θα μου έστελνε αυτή χρήματα για τα έξοδα των παιδιών. Τεσπα, ας είναι καλά, εγώ πληρώνω γιατί μπορώ, γιατί έζησα ένα μεγάλο έρωτα μαζί της άσχετα με την κατάληξη και γιατί έφερε στον κόσμο τα δυο μου αγγελούδια. Και δε θέλω μια μέρα να μου πούνε: γιατί ρε πατέρα δε βοήθησες τη μάνα μας όταν είχε ανάγκη;

Εγω να σου πω την αληθεια θα της ελεγα απλά οτι αυτο δεν μπορω να σου το παρεχω, για τον Α η Β λόγο.Αυτο μπορω!(στην περιπτωση σου δυο εβδομαδες διακοπες).θες;Απλά και σταρατα.Και εγω ειμαι κατα του να μεινετε τρεις μηνες μαζι, συμφωνω στο οτι θα μπερδεψει τα παιδια.

αλλα ειναι και δική μου απορια στο γιατι θελει να της πληρωσεις εσυ το ταξιδι.δεν εχει δικα της εισοδηματα;Αν ηθελα να δω τα παιδια μου δεν θα περιμενα απο καποιον αλλο να μου κανει τα εξοδα.

edit:τωρα ειδα οτι απάντησες στην τελευταια ερωτηση!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Καλημέρα,

Αν και δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία, ούτε διαζυγίου αλλά ούτε παιδιών στην εφηβία, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις τα παιδιά σου τι θέλουν.

Εγώ σαν παιδί ήμουν αρκετά προοδευτική, και αν είχα βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, εφόσον οι γονείς μου ήταν ειλικρινής και ξεκάθαροι δεν νομίζω οτι θα είχα πρόβλημα. Σημαντικό όμως για εμένα θα ήταν να ξέρω από την αρχή για ποιό λόγο γίνονται όλα αυτά - δηλαδή, οτι η μαμά θέλει να περάσει χρόνο με τα παιδιά και ο μπαμπάς προσφέρεται να την φιλοξενήσει χωρίς αυτό να σημαίνει οτι οι δυο τους θέλουν να τα ξαναβρούν. Απλά φαίρονται πολιτισμένα, αγαπούν τα παιδιά τους και γι' αυτούς το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να βλέπουν και τους δυο γονείς.

Όσο αφορά στο οικονομικό σκέλος, δεν έχω να προτείνω κάτι γιατί δεν γνωρίζω τα οικονομικά της γυναίκας σου και γενικά την συμφωνία που έχετε κάνει σχετικά με αυτά τα θέματα.

Πάνω απ' όλα θα πρότεινα να μιλήσεις στα παιδιά σου.

jsHSp3.png gJDDp3.png

Διαφημίσεις

Μια μεση λυση? Να την φιλοξενησεις πχ για 1 μηνα? Ή για οσο νομιζεις οτι θα αντεξεις τελοσπαντων..

Δεν εχει κανεναν αλλον να την φιλοξενησει εδω? Συγγενεις ή φιλους?

Τραβηγμενο μου ακουγεται να μεινετε ολοι μαζι 3 μηνες, σιγουρα θα αναστατωθουν τα παιδια και θα τους μπουν ιδεες.

γιατί έζησα ένα μεγάλο έρωτα μαζί της άσχετα με την κατάληξη και γιατί έφερε στον κόσμο τα δυο μου αγγελούδια. Και δε θέλω μια μέρα να μου πούνε: γιατί ρε πατέρα δε βοήθησες τη μάνα μας όταν είχε ανάγκη;

Είναι πολύ ρομαντική η προσέγγιση σου , αλλά κάποια πράγματα έχουν τα όρια τους. Σκέψου ότι αν τη φιλοξενήσεις , πραγματικά θα διαταράξεις τις ισορροπίες στο σπιτικό σας . Παλεύεις μόνος να φροντίσεις και να μεγαλώσεις τα παιδιά σου , δεν είναι εύκολο και φαντάζομαι ότι παίρνει πολύ χρόνο να "βάλεις τα πράγματα στη θέση τους" , όταν από το σπίτι απουσιάζει η μαμά.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν φιλοξενήσεις την πρώην σου για 3 μήνες , θα σε πάει "πίσω" , θα μπερδέψει τα παιδιά και το χειρότερο : θα ανοίξει πόρτες και για την επόμενη φορά. Δεν είμαι άκαρδη, πιστεύω ότι θα κάνει καλό στα παιδιά να δούν και να περάσουν κάποιες μέρες με τη μαμά τους , αλλά έξω από το σπίτι σας!!!

Για το οικονομικό θέμα , θα είμαι κάθετη : Άλλο να βοηθήσεις έναν άνθρωπο με τον οποίο σας "δένουν" δύο αγγελούδια , όταν του τύχει μία στραβή και δεν έχει τα προς το ζειν και άλλο να αισθάνεσαι υποχρεωμένος να χορηγήσεις 3μηνη διαμονή μέσα στο σπίτι σου , για σκέψου και την αντίθετη περίπτωση :

Εσύ , θα "τολμούσες" να ζητήσεις κάτι αντίστοιχο??? Ή θα το θεωρούσες πολύ "χοντρό" ,έστω και να το αναφέρεις?

Οι άνθρωποι παίρνουν τόσο "αέρα" όσο τους επιτρέπουμε...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Μέσα στο σπίτι σου? Καταστροφική ιδέα.

Αν έχεις την οικονομική άνεση, πλήρωσέ της ένα ξενοδοχείο για όσες μέρες εσύ μπορείς.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

εισαι ωραιο τυπακι, και μ αρεσει ο τροπος σου..

αλλα δε νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να μεινει μαζι σας... αν μπορεις, πληρωσε της ενα ξενοδοχειο για λιγο.. (καλα, οχι για τριμηνο, μη τρελαθουμε κι ολας..)

εχεις ξαναπαντρευτει, υπαρχει νυν συζυγος?? αν ναι, εεεεεεε.. τοτε ειναι που αποκλειεται, ετσι δεν ειναι????

κ εγω με τη σειρα μου διαφωνω καθετα στο να φιλοξενησεις την πρωην συζυγο μεσα στο σπιτι σου,οχι για τρεις μηνες που το βρισκω εξωφρενικο αλλα ουτε για μια εβδομαδα.αυτα τα αγγελουδια οσο ειλικρινα κ να τους μιλησεις καλως η κακως εχουν την ελειψη της μητερας σαν προσωπο/εικονα μεσα στο σπιτι κ με το να την αφησεις να εισβαλλει στο σπιτικο που εχεις χτισει με τοσο κοπο ,οταν θα ερθει η ωρα να φυγει κ χασουν τις οποιεσδηποτε παραπανω φροντιδες που θα εχουν απο αυτην (την μανα τους)θα καταστενοχωρηθουν θα μπερδευτουν θα απογοητευτουν κλπ...επισης θεωρω θρασος που στο ζητησε κιολας να ερθει για να την φιλοξενησεις κ σε βαραινει κ με το γεγονος οτι δεν ειναι καλα τα οικονομικα της (σε χτυπαει στο φιλοτιμο).η μανα θεωρω οτι θα κανει το παν για να βρει τροπους να βλεπει τα παιδια της χωρις να ζηταει τη βοηθεια κανενος ...καλη αποφαση σου ευχομαι και να σκεφτεσαι παντα το καλο των παιδιων σου.

Διαφημίσεις

Τα ίδια μου είπε κι η αδελφή μου, διανθισμένα με κάποια διακοσμητικά λόγω οικειότητας :D

Τελικά η πρόταση θα είναι: εισιτήρια, δύο εβδομάδες φιλοξενούμενη στο σπίτι της αδελφής μου (τα πάνε καλά οι δυο τους) και δύο εβδομάδες πληρωμένες διακοπές με τα παιδιά. Από κει πέρα, δικό της θέμα που θα μείνει και πως θα τα βολέψει.

Ουφ, ηρέμησα.... :cool::-D ευχαριστώ για τις γνώμες σας.

Τα ίδια μου είπε κι η αδελφή μου, διανθισμένα με κάποια διακοσμητικά λόγω οικειότητας :D

Τελικά η πρόταση θα είναι: εισιτήρια, δύο εβδομάδες φιλοξενούμενη στο σπίτι της αδελφής μου (τα πάνε καλά οι δυο τους) και δύο εβδομάδες πληρωμένες διακοπές με τα παιδιά. Από κει πέρα, δικό της θέμα που θα μείνει και πως θα τα βολέψει.

Ουφ, ηρέμησα.... :cool::-D ευχαριστώ για τις γνώμες σας.

Αν φιλοξενηθει στο σπιτι της αδερφης σου θα παρει και τα παιδια μαζι????;););)

Ευκαιρια να ξεκουραστεις και εσυ!!! (βεβαια λυπαμε την αδερφη σου)

Το σπίτι της αδελφής μου είναι 10 μέτρα από το δικό μου, στο ίδιο οικόπεδο χτίσαμε. Τα παιδιά θα μείνουν στο σπιτι μας, αλλά θα μπορούν να είναι κοντά στη μάνα τους για τις δύο εβδομάσες που θα φιλοξενηθεί αν συμφωνήσει.

Διαφημίσεις