Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να δώσω με μπιμπερό;

Recommended Posts

Γεια σας,

Καλές απόκριες σε όλες τις μανούλες!

Μου πρότεινε μια μαμά και η παιδίατρος τον προηγούμενο μήνα όμως, να δώσω με μπιμπερλοτρομάξει ότι τα παιδιά αυτά δεν μπορούν το μπιμπερό και τη πιπίλα...καιό κάποιες φορές την ημέρα το γάλα, για να συνηθίσει και να μη με δυσκολέψει αργότερα. Η μητέρα που με συμβούλεψε έκανε 5 με 6 μήνες μετά το χρόνο να καταφέρει το παιδάκι της να πιει γάλα με το μπιμπερό...Η δε παιδίατρος με είχε ψιλοτρομάξει ότι θα δυσκολευτεί να φάει κιόλας......Τι να κάνω; Τον άλλο μήνα λέει ότι θα πρέπει να αρχίσει να τρώει...Καμία ιδέα;

Διαφημίσεις

Γεια σας,

Μου πρότεινε μια μαμά και η παιδίατρος τον προηγούμενο μήνα όμως, να δώσω με μπιμπερλοτρομάξει ότι τα παιδιά αυτά δεν μπορούν το μπιμπερό και τη πιπίλα...καιό κάποιες φορές την ημέρα το γάλα, για να συνηθίσει και να μη με δυσκολέψει αργότερα. Η μητέρα που με συμβούλεψε έκανε 5 με 6 μήνες μετά το χρόνο να καταφέρει το παιδάκι της να πιει γάλα με το μπιμπερό...Η δε παιδίατρος με είχε ψιλοτρομάξει ότι θα δυσκολευτεί να φάει κιόλας......Τι να κάνω; Τον άλλο μήνα λέει ότι θα πρέπει να αρχίσει να τρώει...Καμία ιδέα;

αρχικη ιδεα να αλλαξει παιδιατρο η μητερα που σε συμβουλεψε!!!

θες να μου πεις οτι το παιδι της πηγε 1 1/2 χρονων και τοτε ηπιε με μπιμπερο??? κακως..επρεπε ηδη να επινε με το ποτηρι σε εκεινη την ηλικια..

οσο για τον δικο σου παιδιατρο,δεν θα σχολιασω... δηλαδη θελουν να πουν οτι πριν εκατομμυρια χρονια που δεν υπηρχαν μπιμπερο, τα παιδακια πως ετρωγαν??

απο τον 6ο μηνα και μετα που θα αρχισεις τις στερες μπορεις να ξεκινησεις και το μπιμπερο με νερακι..δεν εχει καμια σχεση η χρηση του μπιμπερο με το αν το παιδι θα φαει ή οχι..ποσο ασχετος μπορει να ειναι καποιος που συγχεει αυτα τα δυο????????

χωρια οτι μπορεις να ξεκινησεις και το εκπαιδευτικο ποτηρακι σταδιακα..

83hKp3.png

Ρώτα τους αυτούς που σε συμβούλεψαν, πίνουν με μπιμπερό τα ροφήματα τους? Αν σου πουν όχι (θα με εκπλήξει αν σου απαντήσουν τα αντίθετο) πες τους ότι ποιος είναι ο λόγος που πρέπει τότε το παιδί σου να πιει με μπιμπερό?! Γιατί μέχρι τώρα σου ανέφεραν ότι πρέπει να μάθει το μπιμπερό αλλά όχι τον λόγο... Σε παρακαλώ ενημέρωσέ μας με το τι θα σου πουν. Έχω μεγάλη περιέργεια!

Είχα ακούσει κι εγώ τέτοιες ιστορίες φρίκης για παιδιά που λόγω του θηλασμού λιμοκτονούν γιατί δεν μπορούν να φάνε αλλιώς. Εμένα η αρχή μου είναι ότι τα προβλήματα πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όταν και εφόσον έρθουν. Και τις περισσότερες φορές δεν έρχονται, πίστεψέ με. Απόλαυσε το θηλασμό, και άλλαξε την παιδίατρο :wink: γιατί μου φαίνεται πολύ επιφανιακή.

Διαφημίσεις

Είχα ακούσει κι εγώ τέτοιες ιστορίες φρίκης για παιδιά που λόγω του θηλασμού λιμοκτονούν γιατί δεν μπορούν να φάνε αλλιώς. Εμένα η αρχή μου είναι ότι τα προβλήματα πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όταν και εφόσον έρθουν. Και τις περισσότερες φορές δεν έρχονται, πίστεψέ με. Απόλαυσε το θηλασμό, και άλλαξε την παιδίατρο :wink: γιατί μου φαίνεται πολύ επιφανιακή.

Ακριβως!

ο δικος μου 10 μηνων δεν κρατησε ποτε πιπιλα,,,,απο το μπιμπερον πινει μονον νερο,,,γαλα σκονη δεν πινει γιατι απλα δεν του αρεσει! προτιμαει να θηλαζει,,,απο τις αλλες τροφες τρωει χωρις προβληματα σχεδον τα παντα και δεν ειχε ποτε προβλημα με το κουταλι

δεν ιπιε ποτε απο μπιμπερο η μικρη μονο απο εκπαιδευτικο ποτηρακι μεχρι 7-8 μηνων και μετα με καλαμακι και τωρα πινει και με ποτηρια ενηλικων

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Αυτά που σου είπε είναι πραγματικά ανακρίβειες. Ο γιος μου είναι 8 μηνών και θηλαζω ακομα. Ό, τι επιτρέπεται από τροφές τις τρώει κανονικά με το κουτάλι, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, από την πρώτη μέρα έφαγε κανονικά. Μπιμπερό δεν ήξερε τί θα πει κι όμως νεράκι του δίνω και πίνει μια χαρά. Γάλα σε σκόνη δεν πίνει επείδη δε του αρέσει και προτιμά να θηλάζει. Επίσης πιάνει και πιπίλα μια χαρούλα, κυρίως στον ύπνο. Τί να πω;;;;

Θήλασε όσο εσύ επιθυμείς κ όλα αντιμετωπίζονται αν δεν πει από το μπιμπερό δε χάθηκε κι ο κόσμος!! Κάποια στιγμή θα πιει, άσε που είναι καλύτερα να μάθει να πίνει από το ποτηράκι από νωρίς...δε συμφωνείς;;;

Σωτήρης, Δημήτρης κ Αθηνά!!:wink:

Πριν γεννήσω θεωρούσα αυτονόητο ότι όλα τα παιδιά έχουν πιπίλα. Ως καλή μάνα είχα προμηθευτεί 10 πιπίλες (καουτσούκ και σιλικόνης από διάφορες εταιρείες). Τελικά το μωρό δεν ήξερε πώς να τις χρησιμοποιήσει και τις έφτυνε. Το θεωρούσε παιχνίδι ότι εγώ του τη βάζω στο στόμα και αυτό τη φτύνει.

Επειδή επέστεψα στη δουλεία 15 μέρες μετά τη γέννα, έπινε μητρικό γάλα από μπιμπερό μόνο όταν δεν ήμουν στο σπίτι. Όταν επέστρεφα σπίτι δεν ήθελε να το δει στα μάτια του. Από 6 μηνών έπινε νερό από εκπαιδευτικό ποτηράκι, εννοείται ότι πλέον δεν χρησιμοποιούσα θήλαστρο, και μόλις έγινε ενός έτους αν δεν προλάβαινα να τον θηλάσω πριν τη δουλεία του έδιναν να πιει αγελαδινό γάλα με το κουτάλι.

Γεια σας,

Να μην δώσεις μπιμπερό!!!!!!

Να σταματήσεις να ακούς όσους συμβουλεύουν τέτοιες αηδίες.

Η κόρη μου δεν ήπιε ποτέ με μπιμπερό μέχρι τώρα στους 26 μήνες και μπορεί να φάει και εμένα. Νερό πίνει με ποτηράκι ή καλαμάκι.....

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Με το γάλα σου το μωρό εξοικειώνεται με τις γεύσεις των τροφών που εσύ καταναλώνεις.

Έτσι, όταν έρθει η ωρα να δώσεις στερεές τροφές το μωρό σου θα είναι πολύ πιο δεχτικό από ότι ένα μωρό που τρέφεται με βρεφικό γάλα (=βιομηχανικό).

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Ευχαριστώ πολύ όλα τα κορίτσια!!!! Να είστε καλά! Και εγώ αυτές τις απόψεις έχω όπως και εσείς. Αλλά ακούγομαι γραφική (!) και συνεχώς θα πρέπει να αντικρούω τα επιχειρήματα των άλλων για ό,τι κάνω;;;;;;;;;;

Σήμερα άκουσα ότι βγήκε παιδίατρος στην τηλεόραση και συνιστούσε με έμφαση να βάλουμε όπωσδήποοοοοοοοοοοοτε πιπίλα γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο στόμα-δόντια των παιδιών........με το πιπίλισμα του δαχτύλου;;;;;;;;;;;

Επίσης, άκουσα ότι το μητρικό προσφέρει μόνο τους πρώτους 3-4 το πολύ μήνες;;;;;;;;;

Σήμερα παράγγειλα τα βιβλία του Παπαβέντση, καθώς ούτε ρυζάλευρο θέλω να δώσω, ούτε όλες εκείνες τις αηδίες κρέμες που διαφημίζονται σωρηδόν στην τηλεόραση. Πες τε με περίεργη........

Αισθάνομαι πολύ περήφανη που θηλάζω αποκλειστικά 5 μήνες χωρίς καμία μα καμία βοήθεια στήριξη, παρά μόνο του συζύγου μου και της δικής σας.....(χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες ατόμων και ονομάτων)

Σας ευχαριστώ πολύ όλες σας...........άμεσα και έμμεσα.........