Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κρίση

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Όχι, όσο έχουμε αυτή την κυβέρνηση θα κάνουμε αυτό που συμφέρει τους δανειστές μας. Σιγά- σιγά το αρχικό χρέος θα μεγαλώνει και στο τέλος θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε, αφού θα τους έχουμε δώσει γη και ύδωρ (στην κυριολεξία). Εκτός κι αν τους κάνουμε την έκπληξη και πτωχεύσουμε από μόνοι μας οπότε το χρέος θα διαγραφεί (μαγκιά). Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Πώς βιώνουε τη κρίση; Μεμονωμένα ή συλλογικά;

Συλλογικά με κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας-->μείωση εργατικού δυναμικού-->μείωση εισφορών στο κράτος μέσω φορολογίας-->αδυναμία κράτους να συλλέξει χρήματα-->αύξηση φορολογικού συντελεστή για τους υπόλοιπους-->αδυναμία καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων-->πτώχευση....

Τυχαίο; Δε νομίζω....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Και ατομικά τι κάνετε ρε παιδιά? Κοντεύω να πέσω σε κατάθλιψη...

χαχα εγω την ξεπερασα την καταθλιψη γτ ως γνωστο αν εισαι αρρωστος θελεις λεφτα και πλεον δεν εχουμε.....

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

χαχα εγω την ξεπερασα την καταθλιψη γτ ως γνωστο αν εισαι αρρωστος θελεις λεφτα και πλεον δεν εχουμε.....

Συμφωνώ,αλλά το μέλλον δε σας φοβίζει.Τα παιδιά σκέφτομαι. Αν δεν είχα παιδιά,ίσως να μην είχα τόσους φόβους.

Διαφημίσεις

To αντιμετωπίζω:

α)κλείνοντας την τηλεόραση....δεν αντέχω άλλη τρομοκρατία

β) με εργοθεραπεία.....δουλεύω σε νηπιαγωγείο και λαμβάνω πολλή αγάπη και ανεμελιά

γ) καλλιεργώντας τον κήπο μου...για να έχω μια αυτάρκεια τουλάχιστον σε κάποια προϊοντα

δ) φιλοσοφώντας την κατάσταση και αντιμετωπίζοντας την ως μια ευκαιρία αλλαγή αντίληψης για την ζωή γενικότερα

ε) συμμετέχοντας σε δράσεις πολιτών ....γιατί έφτασε πια η ώρα να ενδιαφερθούμε και να αναλάβουμε δράση!!!

εμεις θελαμε και δευτερο παιδακι αλλα οπως μας ηρθε η σκεψη ετσι και μας εφυγε αφου σκεφτηκαμε οτι ουτε το ενα δε μπορουμε καλα καλα να ταισουμε.ο αντρας μου περνει το βασικο,εγω δεν εχω σταθερα χρηματα καθως δε δουλευω καθε μερα απλα μονο με τα ραντεβου και τα εξοδα μας για δανεια,νερα,ρευματα,βενζινες και τα λοιπα ειναι 830 ευρω.χωρις να φαμε.να λοιπον πως βιωνουμε τη κριση.το παλευουμε παντως οπως ολοι.στο τελος θα μας πουλησουν και θα ηρεμισουμε!!!

qcKmp2.png

Εγώ έχω υιοθετήσει τη φιλοσοφία να μη θεωρώ δεδομένα αυτά που έχω και να ειμαι ευχαριστημένη με τα λιγα και τα απλά.

(εγώ απλήρωτη και ο συζ. ανεργος λογω κρισης, με δυο παιδια)

ΥΓΕΙΑ:P

Και πώς επιβιώνετε? Συγγνώμη που ρωτάω,αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω από το μέλλον.Νομίζω ότι εγώ έχω κάνει λάθη και τώρα τα πληρώνω και απλά η κρίση επιτείνει το πρόβλημά μου

Διαφημίσεις

Το καταλαβαίνω,αλλά δεν βγαίνει,το βλέπω και δεν έχει κανείς να σου δώσει.Στεναχωριέμαι να μην μπορώ να ντύσω τα παιδιά μου με ωραία ρούχα και φροντίζω να μην τους λείψει το γάλα και τα πάμπερς.Αν όμως δεν υπάρχει δουλειά τι μπορούμε να κάνουμε?

Φτιάχνω ένα σπιτάκι στο χωριό, θα κάνω και ένα μπαξεδάκι, θα πάρω και μερικά ζωάκια (κατσικάκια, κουνελάκια, κοτούλες, αγελαδίτσα) και έτσι θα ζήσω τη κορούλα μου σε περίπτωση που σταματήσουν να με πληρώνουν στη δουλειά! Δενκακό ε!!!!!!!!!!!:rolleyes:

gth0p3.png

Νομίζω ότι με ειρωνεύεστε λίγο.Πραγματικά αγωνιώ.Είμαι τόσο λάθος?Βλέπω ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πέσει έξω και πρέπει να πληρώνουμε όλους τους γιατρούς. Δουλειές δεν υπάρχουν.Το χρήμα δεν κινείται.Τι θα γίνει? Θα επιβιώσουν οι πολλοί πλούσιοι και όλοι οι άλλοι θα χαθούν?

Κοίτα επιπολαιότητα,

το να πέσεις σε μαύρη κατάθλιψη δεν οδηγεί πουθενά. Η άσχημη κατάσταση θα κρατήσει χρόνια.Για να εισαι τοσο απελπισμένη μάλλον βρίσκεσαι σε τραγική κατάσταση.Τουλάχιστον να εχεις το γάλα και τα πάμπερς για τα παιδιά σου ειναι σημαντικό.Γιατί φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό μπορεί και αυτά να μην είναι τόσο αυτονόητα. Το να σε ανησυχουν τα καλά ρούχα το βρίσκω το λιγότερο επιπόλαιο- για να μην πω ανόητο-..Τι κάνουμε; περιοριζουμε τις ανάγκες μας, αποφεύγουμε τις επιπολαιότητες και κυρίως αντιδρούμε.Αν θέλουμε να εξασφαίσουμε κάτι καλύτερο για τα παιδιά μας.