Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμπέδωση βρέφους και χτυπήματα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Είμαι στα μισά του 8ου μήνα εγκυμοσύνης και ηθελα να θέσω ενα ερώτημα στις μαμάδες που έχουν εμπειρία, αφού είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Την τελευταία εβομάδα , νιώθω χτυπήματα του μικρού μόνο στη δεξιά μου πλευρά και κάποια πονάκια χαμηλά στην κοιλιακή χώρα. Αυτά τα συμπτώματα, ενδέχεται να σημαίνουν οτι ο μικρός παίρνει θέση, δηλαδή εμπεδώνεται? Γιατί συγχρόνως έχει περισσότερη συχνοουρία.

Διαφημίσεις

Οχι απαραίτητα. Κι εγώ είχα τα ίδια συμπτώματα αλλά ο μικρός αν και με το κεφάλι προς τα κάτω δεν εμπεδώθηκε παρα μόνο τη μέρα που γέννησα. Οσο για τα χτυπήματα δεξιά κι εγώ απορούσα...μόνο δεξια τα ένιωθα! Μάλλον εκεί βολεύονται και δε χωράνε πια να αλλάξουν και πολλες στασεις!

Και εγώ αυτά τα συμπτώματα τα είχα από τα τέλη του 7ου. Δεν σήμαιναν εμπέδωση( το είδαμε με υπέρηχο). έχει μάλλον να κάνει με το που ''βολεύονται'' τα μικρά όπως λέει και η σωτηρία :wink:

DoUwp3.png

Καλησπέρα σας. Είμαι στα μισά του 8ου μήνα εγκυμοσύνης και ηθελα να θέσω ενα ερώτημα στις μαμάδες που έχουν εμπειρία, αφού είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Την τελευταία εβομάδα , νιώθω χτυπήματα του μικρού μόνο στη δεξιά μου πλευρά και κάποια πονάκια χαμηλά στην κοιλιακή χώρα. Αυτά τα συμπτώματα, ενδέχεται να σημαίνουν οτι ο μικρός παίρνει θέση, δηλαδή εμπεδώνεται? Γιατί συγχρόνως έχει περισσότερη συχνοουρία.

Anika, το παιδάκι σου μπορεί να έχει πάρει θέση (το κεφάλι προς τα κάτω) χωρίς να έχει απαραίτητα εμπεδωθεί. Το να εμπεδωθεί σημαίνει να έχει κατέβει τόσο χαμηλά ώστε το κεφαλάκι του να βρίσκεται ανάμεσα στα οστά της λεκάνης σου. Κι εμένα ο μπέμπης ήταν με το κεφάλι προς τα κάτω αλλά δεν εμπεδώθηκε ποτέ. Τα χτυπήματα σε ένα σημείο ψηλά τα είχα κι εγώ. Φαντάζομαι ότι εκεί πρέπει να βρίσκονται τα ποδαράκια του παιδιού σου, οπότε εκεί μπορεί να το νιώθεις περισσότερο. Με το καλό :D

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...