Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμος και βαπτιση

Recommended Posts

Κοριτσια θα σας φανει τελειως χαζο το θεμα αλλα εχω μπλοκαρει :?

Μεχρι σημερα θηλαζω αποκλειστικα την μικρουλα μου και μονο μια φορα ηπιε με μπιμπερο το γαλα μου απο την γιαγια της.

Σε 1,5 μηνα την βαφτιζουμε και δεν ξερω τι να κανω.

Σκεφτομαι οτι εκεινη την ημερα θα ειμαστε συνεχεια με πολυ κοσμο και ετσι ντυμενη, βαμενη, χτενισμενη κτλ που θα ειμαι δεν ξερω αν θα ειναι ευκολο να μπω στο αυτοκινητο μας και να την θηλασω.

Να κανω απο τωρα προβες με το μπιμπερο???

Εσεις τι ειχατε κανει οταν βαφτισατε τα αγγελουδια σας ???

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια θα σας φανει τελειως χαζο το θεμα αλλα εχω μπλοκαρει

Δεν θα μας φανεί χαζό, κι εμείς την ίδια ηλικία, την ίδια περίοδο βαφτίσια, κι εγώ ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι! Αφού λέω να βάλω πουκάμισο για να ανοίγει μπροστά!

Καμιά ιδέα; :?::?:

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Κι εγω το σκεφτομαι ηδη.........εμενα παιρνει το μπιμπερο, αλλα που θα το χω τοσες ωρες το γαλα? Ασε που οταν ερχεται στην αγκαλια μου θελει να θηλασει εστω και λιγο για χουχουλιασμα..........η μονη λυση για μας ειναι να τον κρατανε περισοοτερο οι δικοι μου........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

koritsia i koumpara mou otan baftisa to moraki ths to thilase mesa sthn ekklhsia. Peige ekatse se mia karekla ekei pou vtuname to moraki ... kaneis den katalabe tipota kai authn den anxothike! Eksalou o mpempis eklaige polu kai mono etsi hremhse

Στη διάρκεια της βάφτισης φορούσα φόρεμα και δεν θήλασα με αποτέλεσμα να πριστώ αρκετά και από 75Β να γίνω Pamela Anderson και ο παπάς μου είπε 2-3 φορές "σκεπάσου σκεπάσου". Εγώ κόντευα να εκραγώ και αύτος ασχολούνταν με την ευπέρεπεια. Το θέμα ήταν οτι το φορεμα δεν ειχε βαθύ ντεκολτε, απλά εγώ είχα πριστει πολύ άσχημα.Ο μόνος που γλυκοκοίταζε τα μεμέ μου στην εκκλησία ηταν ο γιος μου :) .

Στο γλέντι είχα μπουκάλι με γαλά δικό μου, το μωρό όμως έπαιρνε που και που μπουκαλι οπότε δεν ειχα πρόβλημα.

Διαφημίσεις

εγω ψαχνω ρουχα που να ειναι ευκολα στο να θηλασει η μπεμπα!

δεν εχω σκεφτει τι και πως, αλλα το σεντονακι θα το εχω παραμασχαλα!

αλλωστε το να τη θηλασω ειναι υποθεση 5'!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Εγώ λέω να τον θηλάσω μόλις τελειώσει η βάφτιση. Μόλις τελειώσουμε τις χαιρετούρες, που θα έχει απομακρυνθεί ο κόσμος, θα τον πάω σε μια γωνία και θα θηλάσει, αν θέλει. Γι' αυτό το λόγο, το φόρεμά μου θα έχει αποσπώμενες τιράντες, για ευκολία! :wink:

fUvDp2.png

Εμάς η βάφτιση είναι στις 12,θα την θηλάσω κατα της 11 πριν φύγουμε απ΄το σπίτι και μετά όταν τελειώσει η βάφτιση θα ξαναπεράσουμε απ΄το σπίτι για να τη θηλάσω πρίν πάμε για φαγητό.

Ευτυχώς είναι όλα πολύ κοντά

.png.png.png

κι εμείς είμαστε για 12,οπότε μέχρι τις 11 θα έχει φάει,θα γίνει η βάφτιση και γυρίζοντας σπίτι (που είναι πολύ κοντά)την θηλάζω πριν πάω εγώ για φαγητό :wink:

Και εγω το ιδιο σκεφτομουν, δηλαδη να την ταισω πριν την εκκλησια και πριν το φαγητο.

Το προβλημα ειναι ομως αν θα θελει να φαει την ωρα που θελω εγω να την ταισω. Αν εκνευριστει στην εκκλησια και της ερθει η ορεξη μετα οταν θα ειμαστε στο κεντρο ??

Μεγαλο προβλημα φυσικα ειναι και τα ρουχα.

Ilonka την φανταζομαι την σκηνη: εσυ να εχεις το ζορι σου, ο παπας το βιολι του και το μωρακι να σε κοιταει και να ξερογλυφεται :P

Και ηθελα να βαλω ενα ωραιο στραπλες φορεμα ... ... ...

Διαφημίσεις

Ξεχασα να ρωτησω και κατι αλλο.

Αν παρω το δικο μου γαλα μαζι μου, μηπως και το πιει απο την πεινα, ποσο να παρω ??

Δυο μπουκαλια απο 200ml θα μας φτασουν??

Για να το διατηρησω σκεφτομουν να βαλω τα μπουκαλια σε ισοθερμικη τσαντουλα με παγοκυστες μεσα. Επισης σκεφτηκα στην ταβερνα να τα δωσω να τα βαλουν στο ψυγειο τους.

Και ηθελα να βαλω ενα ωραιο στραπλες φορεμα ... ... ...

Να έχει ένα ζακετάκι ή μια εσάρπα μαζί σου, έτσι άνετα κατεβάζεις το στράπλες για να θηλάσεις. :wink:

Αν έχεις ένα σλινγκ είναι επίσης πολύ καλός τρόπος για να τρώει το μωρό και να μην φαίνεται τίποτα.

Ο θηλασμός δεν είναι ντροπή, όπως θα τρώνε όλοι έτσι θα τρώει και το μωρό... Αν ντρέπεται η μαμά είναι εύκολο να σκεπαστεί ακόμη και με ένα απλό παρεό.

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Αν παρω το δικο μου γαλα μαζι μου, μηπως και το πιει απο την πεινα, ποσο να παρω ??

Δεν είναι μόνο η πείνα, είναι το σοκ από τη βάφτιση, αν θέλει να παρηγορηθεί δεν θα παρηγορήσεις το μωρό που κλαίει;

Αν δεν έχει πάρει μπουκάλια δεν θα τα πάρει ειδικά αν είσαι παρούσα. Είναι πιο απλό κι εύκολο να πας σε μια γωνιά, να ρίξεις κάτι στους ώμους σου και να το θηλάσεις.

Δυο μπουκαλια απο 200ml θα μας φτασουν??

Για να το διατηρησω σκεφτομουν να βαλω τα μπουκαλια σε ισοθερμικη τσαντουλα με παγοκυστες μεσα. Επισης σκεφτηκα στην ταβερνα να τα δωσω να τα βαλουν στο ψυγειο τους.

Αν τα έχεις σε ισοθερμικό τσαντάκι με δύο παγοκύστες δεν χρειάζεται να τα δώσεις στο ψυγείο τους που έχουν τα πόσα τρόφιμα και δεν ξέρεις ποιος θα τα πιάσει και με τι χέρια...

IBCLC

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

βρε bizoudaki αφου ειναι 10' υποθεση τι το σκεφτεσαι και καθολου?

εκτος κι αν το μωρο θα θελει να θηλασει την ωρα που ειναι να βουτηξει και θα σε κοιταει ο παπας και σταματησει το μυστηριο λογω πεινας.... :P

9a7bp2.pngIm47p2.png

Εγώ θα την θηλάσω στο αυτοκίνητο ακριβώς μόλις φτάσουμε στην εκκλησία (με το φόρεμα δεν ξέρω θα κάνω καμμια πρόβα....αλλά μέσα στο αυτοκίνητο μπορώ και να το ανοίξω λίγο :cool: ).....και μόλις τελειώσουμε πάλι στο αυτοκίνητο πρίν πάμε στο κέντρο.Εμένα πιό πολύ με προβληματίζει το μακιγιάζ γιατί η μικρή όταν θηλάζει με πιάνει στα μάγουλα χειλη ....γενικώς ζουλάει το πρόσωπο και δεν θέλω να της διώχνω το χεράκι......ψάχνω για κανένα κόλπο :roll::roll:

.png

Διαφημίσεις

Ο Μανώλης μας έφαγε λίγο πιο νωρίς ,την ημέρα της βάπτισής του την φρουτόκρεμά του.Περίπου 45΄,πριν την τελετή, τον θήλασα κι όλα πήγαν καλά.Δεν πείνασε ,αμέσως μετά πήγαμε για φαγητό κι εκείνος κοιμήθηκε...Όταν ξύπνησε είχαμε ήδη επιστρέψει στο σπίτι μας...

Για να ενθαρύνω ακόμη περισσότερο τις μαμάδες :ποτέ δεν είχε και τις καλλίτερες σχέσεις με τον ύπνο και θεωρώ ότι ήταν (τώρα τα πάει πολύ καλά) δύσκολο παιδί.

Θυμάμαι το άγχος που είχα κι εγώ για αυτή την ημέρα.Εύχομαι όλα να σας πάνε τέλεια και να τα χαρείτε!!

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Πριν το μυστήριο δεν είναι λιγο επίφοβο να τα θηλάσουμε?? Μήπως συμβεί κανένα "ατύχημα" οταν θα είναι γυμνούλια??? Εννοώ κακακια δηλαδή...

Επειδή και εμενα με απασχολεί μιας και θα τον βαφτίσουμε το καλοκαίρι, τί ρούχο σας βόλεψε αυτή τη μέρα?

Κι εγώ σκέφτομαι να μπώ στο αυτοκίνητο και να τον θηλάσω πριν το μυστήριο για να είναι χορτάτος και ήρεμος.

Κοίτα ο δικός σου μπορεί να φαει και την φρουτόκρεμα του 1 ώρα πριν και δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αν τονθηλάσεις κίολας πριν το μυστήριο θα είσαι ήρεμη μέχρι και μετά το τραπέζι (αν κάνετε)..

Εγώ θα ακολουθούσα όσο μπορώ το πρόγραμμα μας μέχρι να φύγουμε από το σπίτι έτσι ώστε να είναι 'ηρεμο το παιδί. Αν είσαι εσύ χαλαρή θα έίναι ήρεμο και εκείνο :)

WLn5p2.png

Πριν το μυστήριο δεν είναι λιγο επίφοβο να τα θηλάσουμε?? Μήπως συμβεί κανένα "ατύχημα" οταν θα είναι γυμνούλια??? Εννοώ κακακια δηλαδή...

Έχω δει βάπτιση όπου το γυμνό αγοράκι κατούρησε τον παπά κανονικότατα :lol:

Ήταν πολύ γλυκό και αστείο θέαμα, ένα συντριβανάκι πάνω από το μωρό και τον παπά να κοιτάζει σαν χαμένος....

Όλοι είχαμε πέσει κάτω από τα γέλια :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Να ειστε καλα βρε κοριτσια για την συμπαρασταση :)

Positive thinking και ολα θα πανε καλα !!!!

Οπως λεει η αγλαια, το θεμα δεν ειναι τοσο το φαγητο, οσο το σοκ της βαφτισης που θα κανει το μικρο μας να μην ηρεμησει αν δεν θηλασει.........τουλαχιστον ο δικος μου ετσι κανει οταν στενοχωριεται και οταν θελει να κοιμηθει......εκει θα χρειαστει να βρεθει μια γωνιτσα να τακτοποιησουμε το θεμα!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

bf_while_300_250_A.gif

θηλάζοντας με στράπλες. :wink:

IBCLC

aglaia το στραπλες ειναι πολυ καλη λυση!

παντως εγω πηγα χθες για φουστανι και απογοητευτηκα!

μαλλον ειμαι εκτος μοδας :?

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!