Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΑΜΗΛΟ ΣΙΔΗΡΟ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙ.ΤΟ ΓΑΛΑ ΒΟΗΘΑΕΙ?

Recommended Posts

Καλησπέρα

πριν μερικές μέρες έκανα εξετάσεις αίματος στη μικρή μου και διαπιστώσαμε ότι έχει πολύ χαμηλό σίδηρο.Η παιδίατρος μου έδωσε σίδηρο να πάρει αλλά με δυσκολέυει η μικρή πολύ στο να το πιεί.

Παρόλ'αυτά προσπαθώ καθημερινά.

Παράλληλα προσπαθώ να τη δίνω να τρώει όσο το δυνατον περισσότερο τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο.

Λέτε να φταίει το γεγονός ότι πίνει φρέσκο γάλα Γεωργικής Σχολής από 16 μηνών?

Είχα ξεκινήσει με noulac kai παράλληλα της έδινα και advance ώσπου μια μέρα ήπια εγώ και είδα πόσο γλυκό ήταν.

Ετσι αποφάσισα να τη δίνω μόνο φρέσκο.Υπάρχουν δηλαδή γάλατα που να έχουν περισσότερο σίδηρο?Ποια είναι αυτά?

Μήπως το έχει ψάξει κανείς σας?

Διαφημίσεις

Ξερω οτι η ληψη ασβεστιου-σιδηρου ερχονται σε κοντρα. Οτι το ασβεστιο δεν επιτρεπει στο σιδηρο να απορροφηθει. Ειναι ενας απο τους λογους που δεν επιτρεπεται το αγελαδινο γαλα στα πολυ μικρα παιδια (εχει πολυ ασβεστιο)...

Ο/Η παιδίατρος δεν σας είπε να τρώτε κρεατάκι (κυρίως μοσχαρίσιο) και πράσινα λαχανικά;

Για το γάλα ισχύει αυτό που είπε και η Ράννια παραπάνω. Ότι το πολύ γάλα μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου.

Κατά την προσωπική μου άποψη το μόνο που αξίζει σ' αυτά που προσφέρουν αυτά τα εμπλουτισμένα γάλατα που ανέφερες είναι η βιταμίνη D3 κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Όλα τα υπόλοιπα μπορείς κάλλιστα να τα προσφέρεις στο παιδί σου με τις κατάλληλες τροφές.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

για δοκίμασε να της αλλάξεις το αγελαδινο γάλα και να της δώσεις γάλα κατσικίσιο .

έτσι θα μπορέσει να βελτιωθεί κατά πολύ το σίδηρο της .

εχει ο Ολυμπος αλλα και άλλες εταιρίες .

Άρα ρε κορίτσια να συνεχίχω λέτε να τη δίνω το γάλα που πίνει?

Το ξέρω πως ο σίδηρος που παίρνει πρέπει να δίνετε με τρεις ώρες διαφορά από το γάλα και αυτό κάνουμε.Γέλε πίνει μόνο πρωί πριν το σχολείο και το βράδυ πριν κοιμηθεί.

Στη διάρκεια της ημέρας επειδή τρώει στο σχολείο δεν μπορώ να επέμβω και πολύ.Ετσι μόλις την παίρνω το απόγευμα τη δίνω σίδηρο και τρώμε όσο είναι δυνατόν τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

Ελεγα μήπως και αν της έδινα και το γάλα της εμπλουτισμένο να βοηθούσε για πιο γρήγορη θεραπεία?

Διαφημίσεις

για δοκίμασε να της αλλάξεις το αγελαδινο γάλα και να της δώσεις γάλα κατσικίσιο .

έτσι θα μπορέσει να βελτιωθεί κατά πολύ το σίδηρο της .

εχει ο Ολυμπος αλλα και άλλες εταιρίες .

γιατι το κατσικίσιο έχει περισσότερο σίδηρο??

παντως μια φιλη μου, που ξεκινησε τον γιο της απο το χρονο με φρεσκο αγελαδινο και του εκανε εξετασεις και ειχε χαμηλο αιματοκριτη, της ειπε η παιδιατρος να τον ξαναβαλει στη σκονη

ειναι 16 μηνων τωρα

παντως μια φιλη μου, που ξεκινησε τον γιο της απο το χρονο με φρεσκο αγελαδινο και του εκανε εξετασεις και ειχε χαμηλο αιματοκριτη, της ειπε η παιδιατρος να τον ξαναβαλει στη σκονη

ειναι 16 μηνων τωρα

εμείς μετα τον χρόνο πήγαμε στο noulac και μετά 4-5 μήνες πήγαμε στο φρέσκο

Σήμερα κλείσαμε αισίως τα δυο μας!!Για σκόνη δεν γίνεται θέμα.

Διαφημίσεις

Ξερω οτι η ληψη ασβεστιου-σιδηρου ερχονται σε κοντρα. Οτι το ασβεστιο δεν επιτρεπει στο σιδηρο να απορροφηθει. Ειναι ενας απο τους λογους που δεν επιτρεπεται το αγελαδινο γαλα στα πολυ μικρα παιδια (εχει πολυ ασβεστιο)...

Αυτό που λέει η Ράννια ισχύει και μου το επιβεβαίωσε ο παιδίατρος, όταν είχαμε και εμείς χαμηλό σίδηρο, φεριτίνη και όλα τα σχετικά του...

Ισχύει όμως στις περιπτώσεις που γίνεται υπερ-κατανάλωση γάλατος ( ο δικός μου έπινε έως και 2λιτρα τη μέρα ). Όταν το παιδί δεν έχει θέματα σιδήρου δεν πειράζει...

Εγώ πάντως δεν το έκοψα το φρέσκο γάλα, του έδινα βιολογικό.

Είναι τόσο χαμηλός ο σίδηρος που δεν μπορούσε να ανέβει με συμπλήρωμα σιδήρου το οποίο είναι πιο εύγεστο ?

Προσπάθησε να της το δίνεις με χυμό πορτοκάλι ( η βιταμίνη D βοηθάει πάρα πολύ στην απορρόφηση του σιδήρου ).

Ο δικός μου παιδίατρος πάντως με την 3η εξέταση μας έδοσε συμπλήρωμα και όχι σίδηρο γιατί μου είπε ότι είναι προτιμότερο να ανέβει με φυσικό τρόπο.

Το παιδί τρώει κανονικά απ'ολα?

Βοηθάνε πολύ και μια ομάδα ξηρών καρπών....

rQGhp3.png

εμάς η παιδίατρος μας έβαλε κατευθείαν στο κατσικίσιο απο 11 μηνών, και ήταν απόλυτη ότι το κατσικίσιο γάλα προστατεύει το παιδί από την σιδηροπενική αναιμία σε αντίθεση με το αγελαδινό γάλα.

εμάς η παιδίατρος μας έβαλε κατευθείαν στο κατσικίσιο απο 11 μηνών, και ήταν απόλυτη ότι το κατσικίσιο γάλα προστατεύει το παιδί από την σιδηροπενική αναιμία σε αντίθεση με το αγελαδινό γάλα.

δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά δεν είναι για όλα τα παιδάκι τόσο εύκολο να πιουν έτσι ξαφνικά κατσικίσιο

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα σαςς!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!Εχθές πήγα και της πήρα το NOUNOU KID το υψηλής παστερίωσης.Απ'ότι είδα είναι εμπλουτισμένο σε σίδηρο.Δυστυχώς δεν πρόλαβα το κατσικίσιο.Πάντως θα το δοκιμάσω και αυτό και αν της αρέσει θα το καθιερώσω!!

ο δικός μας παιδίατρος πάλι μας ειπε ότι η αποκλειστική κατανάλωση κατσικισιου γάλακτος μπορεί να προκαλέσει μεγαλοβλαστική αναιμία, λόγω έλλειψης φυλλικού οξεως.

πάντως μια προσεγμένη διατροφή που θα περιλαμβανει όλες τις τροφές ειναι η καλύτερη λύση

πραγματικά δεν ξερω τι νοημα εχει η προσθηκη σιδήρου στο γάλα, απ' τη στιγμή που το ασβέστιο ανταγωνίζεται τον σίδηρο και συνεπώς δεν είναι πλήρως απορροφήσιμος

σε γενικές γραμμές απορροφήσιμος ειναι ο σίδηρος που περιλαμβάνεται στις τροφές ζωικής προέλευσης (κοκκινο κρέας/συκωτι κλπ). Παρ΄όλα αυτά καλό ειναι να καταναλωνουμε και φακές, σπανάκι (βρασμένο κατα προτίμηση, ειναι πιο ολοκληρωμενη η αποδέσμευση σιδηρου στο βρασμενο σπανακι), μπροκολο. Επισης τα συμπληρώματα σιδήρου να καταναλώνονται σε συνδιασμό με βιταμινη C (πχ πορτοκαλάδα).

μην ελεγχεις όμως μονο τις τιμές σιδήρου, να ελέγχεις και τη φερριτίνη για να εχεις πλήρη εικονα της -όποιας- αναιμίας...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

σαφώς είναι και στο παιδί , εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για την μικρή μου όπου το πίνει το κατσικίσιο ευχάριστα. έπειτα συμφωνώ με την σωστή διατροφή και το γάλα δεν είναι υποκατάστατο όλων των άλλων τροφών είναι συμπλήρωμα στο σύνολο .

zouzounel αυτό δεν μας το είπε η παιδίατρος αλλά θα το κοιτάξω :wink:.

και εμείς είχαμε χαμηλό σίδηρο και ανέβηκε με ένα σιροπάκι που του πήρα από το φαρμακείο, το minadex (είναι με βιταμίνες και εμπλουτισμένο με σίδηρο). Εχει γεύση πορτοκάλι και μου το έπινε ο μικρός. Δεν πήρα τον καθαρό σίδηρο που ήθελε η γιατρός.

Εαν έχει πολύ χαμηλό υπάρχει νομίζω και το feroglobin της ίδιας κατηγορίας οπότε δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Με εμπλουτισμένο γάλα μην περιμένεις να ανέβει...άσε τι λένε οι διαφημίσεις της ΝΟΥΝΟΥ....

και εμείς είχαμε χαμηλό σίδηρο και ανέβηκε με ένα σιροπάκι που του πήρα από το φαρμακείο, το minadex (είναι με βιταμίνες και εμπλουτισμένο με σίδηρο). Εχει γεύση πορτοκάλι και μου το έπινε ο μικρός. .

Kαι μεις το πέρναμε...Εγώ του το έβαζα στο χυμό πορτοκάλι...

Ο παιδίατρος μου είχε πει ότι ο σίδηρος είναι η αίσχατη λύση.

Και εγώ συμφωνώ με τη yogini ότι με το νουνου δεν πρόκειται να ανέβει ο σίδηρος

rQGhp3.png

zouzounel αυτό δεν μας το είπε η παιδίατρος αλλά θα το κοιτάξω :wink:.

κοιτα, στην ηλικία που είναι η μικρή σου δε νομίζω να εχετε θεμα

απ' ό,τι καταλαβαινω εγω, το θεμα της αναιμίας αναφερεται στην αποκλειστική διατροφή με κατσικίσιο γάλα (πχ μωράκια μικρότερα των 6 μηνών που πινουν μόνο γάλα)

κατα τ άλλα η οποιαδήποτε έλλειψη καλύπτεται από τις στερεές τροφές και την ισορροπημένη διατροφή

Πάντως κι εγώ στον γιο μου όταν του δινω φρέσκο γάλα (σκόνη του δινω ακομα τις περισσότερες φορες) κατσικισιο του δινω.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 6 months later...

μη σε ανησυχεί αυτό.Η φεριττίνη δεν ανεβαινει εύκολα.Καθορίζει τις αποθήκες του οργανισμού σε σίδηρο.Στα μικρά παιδιά είναι συχνό αυτό.Το ίδιο είχα και στην κόρη μου.Με αγωγή με σίδηρο καταφέραμε να την ανεβάσουμε λίγο..ρώτησε και στο μικροβιολόγο που θα σας πάρει αίμα για να ηρεμήσεις.

κοριτσια βοηθεια ο γιος μου εχει καλο σιδηρο και αιματοκριτη αλλα φεριτινη χαμηλα στο 4,,,,γιατι ρε παιδια θα τρελλαθω