SOULA33 Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Καλημέρα. Χθές πήγα στο καθιερωμένο ραντεβού . Τα αποτελέσματα? Η μπέμπα μου είναι 1436 kgr και φαίνεται μια χαρά . Είμαι στην 30η εβδομάδα και τα κιλά που πήρα συνολικά 6. Μου βρήκε όμως αυξημένη πρωτείνη στα ούρα και μου είπε να κόψω το αλάτι και να πάω σε μια βδομάα να με ξαναμετρήσει. Επίσης μου είπε ότι δεν πρέπει να βάζουμε πολλά κιλά και δεν κατάλαβα αν εννοούσε ότι εβαλα πολλά εγώ. Με έχει πιάσει φοβερό άγχος γιατί δεν ξέρω πλεόν τι να φάω αφού ότι και να φάς έχει αλάτι από το ψωμί ,τα κουλουράκια μέχρι και το νερό. Ετσι μπου ερχεται να μην ξαναφάω τίποτα μέχρι να γεννήσω. Ετσι δεν θα βάλω και αλλα κιλά και σίγουρα δεν θα πέρνω και αλάτι. Δεν μπορώ να χαρώ με την μπέμπα και είμαι μέσα στην μαυρίλα. Αν πάθω προεκλαμψία ????? Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peny21gr Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Γλυκιά μου νομίζω ότι τζάμπα αγχώνεσαι....... Επίσης οτι ο γιατρός σου είναι λίγο υπερβολικός...... 6 κιλά είναι ότι πρέπει στην εβδομάδα που είσαι.........έλεος!!!!!!!!! Απλά να προσέχεις λίγο το αλάτι που καταναλώνεις.......Όχι να μην τρως.........όλα τα φαγητά έχουν αλάτι δεν γίνεται να μείνεις νηστική απλά με μέτρο αυτά που έχουν περισσότερο αλάτι.......... Εγώ είμαι στην 24 εβδομάδα και έχω πάρει 6-7 κιλά και πάλι ο γιατρός μου μου λέει ότι είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια!!!!!!! Εντάξει δεν θέλω άγχος!!!!!! Μια χαρά είναι η μπεμπούλα σου............ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
embryoyla Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Προτείνω να μιλήσεις με έναν ειδικό διαιτολόγο-διατροφολόγο.Να σου δώσει ένα διαιτολόγιο βασισμένο στις ανάγκες σου με βάση αυτά που σου ειπε κ ο γυναικολόγος.Δεν χάνεις τπτ να επισκεφτείς κάποιον και να συζητήσετε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naina Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Όταν σου λέει να κόψεις το αλάτι, εννοεί να τρως το φαγητό σου ανάλατο, δηλαδή να μην ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ αλάτι. Μην ανησυχείς κατά τα άλλα, αυτό είναι οδηγία για πολύ κόσμο, είναι σύνηθες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sardelaki Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 SOULA33 να μην αγχώνεσαι καθόλου...κι εμένα κάτι μου είχε πεί να κόψω το αλάτι δηλ. με μέτρο. Και φαντάσου ότι μαγειρεύω με λίγο αλάτι κτλ. αλλά και πάλι δεν αγχώθηκα... Και δεν θέλω να ακούω "έτσι μου ΄ρχεται να μην ξαναφάω τίποτε μέχρι που να γεννήσω" αυτά είναι χαζά ψηλά το κεφάλι και να ξέρεις πως όλα θα πάνε καλά ΟΚ; Ααααααααααααα και να προσθέσω ότι το αλάτι εως έναν βαθμό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας Quote «Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.» Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki-76 Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 σύνελθε καλή μου, 6 κιλά είναι μια χαρά!!! τρώγε με προσοχή μόνο γιατί το άτιμο το αλάτι μπορεί να προκαλέσει διάφορα ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aphrodite_k Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Σουλίτσα δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι τόσο. τα πράγματα είναι πολύ απλά. όλες μα όλες οι τροφές, ακόμα και τα φρούτα ή τα λαχανικά όπως τα παίρνουμε απο τη φύση. (πόσο μάλλον έτοιμα προϊόντα) περιέχουν κάποια ποσότητα σε αλάτι ικανή και αρκετή να ρυθμίσει την γέυση τους και τη συσταση τους . Εδώ δυστυχώς δεν μπορεί κανείς μας να παρέμβει. .και να σου πώ και την αλήθεια μου δεν είναι απαραίτητο κιόλας. από εκεί και πέρα σε ότι φτιαχνεις εσύ στο σπίτι σου ελάττωσε λίγο την ποσότητα του αλατιού που βάζεις. δεν είναι τίποτα. και εγώ το έκανα, όπως επίσης και να μην αγοράζεις πολλά σφολιατοειδή (τυρόπιτες και συναφή) από εξω, γιατί αυτά κι αν έχουν αλάτι.... τώρα αν πάς έξω για φαγητό, απλά ζήτα στην περίδα σου να είναι ανάλατη και μετά να προσθέσεις εσύ την ποσότητα που θα σου κάνει καλύτερη τη γευση μετά... αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να αγχώνεσαι, μια επίσκψη σε διατροφολόγο θα σε ανακουφίσει... πολλά φιλιά Quote Aphrodite_k Link to comment Share on other sites More sharing options...
evangelia Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 ΚΑΛΗΜΕΡΑ.. ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΗΡΕΜΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ, ΜΑ ΠΑΝΤΑ!!!!! ΤΑ 6 ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ. ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΤΥΧΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ!!!!ΧΙ,ΧΙ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΖΩΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Quote είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maryp Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Καλημέρα.Χθές πήγα στο καθιερωμένο ραντεβού . Τα αποτελέσματα? Η μπέμπα μου είναι 1436 kgr και φαίνεται μια χαρά . Είμαι στην 30η εβδομάδα και τα κιλά που πήρα συνολικά 6. Μου βρήκε όμως αυξημένη πρωτείνη στα ούρα και μου είπε να κόψω το αλάτι και να πάω σε μια βδομάα να με ξαναμετρήσει. Επίσης μου είπε ότι δεν πρέπει να βάζουμε πολλά κιλά και δεν κατάλαβα αν εννοούσε ότι εβαλα πολλά εγώ. Με έχει πιάσει φοβερό άγχος γιατί δεν ξέρω πλεόν τι να φάω αφού ότι και να φάς έχει αλάτι από το ψωμί ,τα κουλουράκια μέχρι και το νερό. Ετσι μπου ερχεται να μην ξαναφάω τίποτα μέχρι να γεννήσω. Ετσι δεν θα βάλω και αλλα κιλά και σίγουρα δεν θα πέρνω και αλάτι. Δεν μπορώ να χαρώ με την μπέμπα και είμαι μέσα στην μαυρίλα. Αν πάθω προεκλαμψία ????? Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Το αλάτι που προσθέτεις θα κόψεις και τα αλατισμένα έτοιμα (πατατάκια κλπ). Επίσης μην τρως φαγητά απ' έξω (πίτσες κλπ), αλμυρά τυριά, ξηρούς καρπούς. Η προεκλαμψία είναι μία κατάσταση που σε προειδοποιεί. Δεν γίνεται απο τη μία στιγμή στην άλλη. Η γυναίκα πρήζεται, γίνεται τεράστια, ανεβάζει πίεση και έχει πολύ αυξημένο λεύκωμα (τα ξέρω γιατί τα 'χει περάσει η νύφη μου...). Κατάργησε το αλάτι, άκου τον γιατρό σου και μη φοβάσαι τίποτα! Προληπτικά θα στα είπε ο άνθρωπος!! Quote Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λαμπρινή Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Καλημέρα.Χθές πήγα στο καθιερωμένο ραντεβού . Τα αποτελέσματα? Η μπέμπα μου είναι 1436 kgr και φαίνεται μια χαρά . Είμαι στην 30η εβδομάδα και τα κιλά που πήρα συνολικά 6. Μου βρήκε όμως αυξημένη πρωτείνη στα ούρα και μου είπε να κόψω το αλάτι και να πάω σε μια βδομάα να με ξαναμετρήσει. Επίσης μου είπε ότι δεν πρέπει να βάζουμε πολλά κιλά και δεν κατάλαβα αν εννοούσε ότι εβαλα πολλά εγώ. Με έχει πιάσει φοβερό άγχος γιατί δεν ξέρω πλεόν τι να φάω αφού ότι και να φάς έχει αλάτι από το ψωμί ,τα κουλουράκια μέχρι και το νερό. Ετσι μπου ερχεται να μην ξαναφάω τίποτα μέχρι να γεννήσω. Ετσι δεν θα βάλω και αλλα κιλά και σίγουρα δεν θα πέρνω και αλάτι. Δεν μπορώ να χαρώ με την μπέμπα και είμαι μέσα στην μαυρίλα. Αν πάθω προεκλαμψία ????? Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Μην αγχωνεσαι καλη μου ! Τι να πει κανεις σε αυτον τον γιατρό τώρα? Κινδυνολόγος ειναι αυτος όχι γυναικολόγος !!!!! Τα συμπτώματα της προεκλαμψίας ειναι α) υψηλή πιεση β) πρωτείνη στα ούρα και γ) πρησμένα ακρα λόγω κατακράτησης . Ενα απο μονο του δεν μας κάνει προεκλαμψια ! Ειχα και γω την προηγουμενη εβδομαδα πρωτεινη στα ουρα αλλα έτυχε εκεινη την μερα να ειμαι εξω απο το πρωι και να μην προλαβω να πιω πολυ νερό . Πρεπει να πινουμε πολυ νερό τουλάχιστον 2-3 λίτρα την ημέρα . Μήπως έτυχε και συ να μην πιεις πολυ νεράκι ? Μην στεναχωριεσαι δεν έχεις τιποτα ! Το επιπλέον αλάτι ούτως ή αλλως δεν μας κάνει καλο ασε που τωρα που καλοκαιριάζει θα σου δημιουργει κατακράτηση . Προσπάθησε να το περιορίσεις οσο μπορεις αλλα σε καμια περίπτωση να μην το κόψεις . Δεν έχεις τιποτα που να σε οδηγησει σε αυτη τη λύση ! Δεν ειμαι γιατρός αλλα επειδή τα πέρασα και εμφανισα συμπτώματα προεκλαμψίας σε συμβουλευω απο ενδιαφέρον και μονο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOULA33 Posted May 9, 2008 Author Share Posted May 9, 2008 Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ. Ξέρετε ότι στην κατάστασή μας μας αγχώνουν όλα και δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος και να παθει κάτι το μωρουλίνι μου. Ελπίζω να πανε όλα καλά για όλες μας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SODIA Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Να μην αγχώνεσαι καθόλου. Τα κιλά σου είναι πάρα πολύ καλά! Κι εμένα στην πρώτη εγκυμοσύνη μου είχε βρει πρωτείνη στα ούρα και μου είπε να κόψω το αλάτι. Δεν αλάτιζα τα φαγητά, δεν έτρωγα αρμυρά (όπως πατατάκια, τουρσιά κλπ) και επειδή είμαι φανατική των τυριών έτρωγα ανθότυρο και που και που έμμενταλ που είναι λιγότερο αρμυρό. Που και που, όταν έτρωγα έξω, έκανα και κάποια παρασπονδία! Όλα πήγαν καλά. Κανένα πρόβλημα. Εξάλλου το λίγο αλάτι που περιέχεται στα τρόφιμα όχι μόνο δεν χρειάζεται να το αφαιρέσεις αλλά είναι και άκρως απαραίτητο για τη σωστή διατροφή σου. Οι γιατροί καμιά φορά μπορεί να γίνονται λίγο υπερβολικοί απλώς και μόνο για να είναι σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Εγώ για παράδειγμα όταν έκανα μετρήσεις σακχάρου μου έβγαινε κάτω από τα κατώτερα φυσιολογικά. Όταν του έλεγα: "Γιατρέ τώρα μπορώ να φάω γλυκάκια!" μου έλεγε: " να τα ξεχάσεις αυτά". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snoopy Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Μην αγχωνεσαι κοπελα μου....περιορισε στο ελαχιστο το αλατι στα φαγητα σου και θα δεις που ολα θα πανε καλα για εσενα και τη μπεμπα σου....Και σε εμας ο γιατρος εχει περιορισει το αλατι στο ελαχιστο απο τον 4ο μηνα.....δεν ειναι τιποτα και ολα θα πανε πολυ καλα.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts