Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η μπέμπα μου ειναι 2 μηνων και εδω και μια εβδομαδα κανει εναν ήχο σαν να καθαρίζει το λαιμό της.Δοκίμασα να την μιμηθώ και θα το έκανα αν μου είχε κολλήσει κατι στο λαιμό...ή κάπως έτσι. Επίσης κάποιες φορές που την έχω αγκαλία και προσπαθω να την βαλω σε καλυτερη θεση κανει έναν ήχο σαν... φρεναρισμα και βλεπω οτι εκεινη τη στιγμη δεν αναπνεει. Εχει συμβεί σε κάποια αλλη μανουλα? Να ανησυχησω τοσο ώστε να παρω τον παδιατρο τηλεφωνο?

Διαφημίσεις

Αυτο με το φλεματακι το εχω ξανακουσει (ορους βαζεις?) αλλα αυτο με το να μην αναπνεει θα με αγχωνε και εννοειτε θα επαιρνα τον παιδιατρο . Ειναι δεν ειναι κατι καλο θα ηταν να ειναι ενημερος και εσυ πιο ησυχη με εμπειρη γνωμη. :-D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Αυτο με τα φλεμματα το εχουμε κι εμεις απο τις πρωτες κιολας μερες.στην αρχη τρελλαθηκα γιατι νομιζα οτι αρρωστησε.Τελικα μιλησα με τον παιδιατρο και μου ειπε δεν ειναι τπτ.Τωρα χαζοβηχει κιολας.Ο παιδιατρος που ηρθε σπιτι προχθες μου ειπε οτι ειναι απο τα αιρ-κοντισιον...ξηραινουν την ατμοσφαιρα.Βαζουμε και υγραντηρα αλλα λεει δεν κανει κατι.Να ανοιγω πορτες μου ειπε να αεριζεται το σπιτι και να φευγει η ξηροτητα.Και ορο καθε μερα.

Το φρεναρισμα που λες ψαχτο.Μηπως σφιγγεται να κανει κακα τη?Το λεω γιατι ο δικος μου οταν θελει να κανει κακα του μπορει και για μιση ωρα να καθεται να σφιγγεται...κοκκινιζει ολοκληρος μεχρι να τα καταφερει.Κοιμομαστε τη νυχτα με μουσικη υποκρουση απο το μπεμπη που σφιγγεται

Μιας και το αναφέρατε....Μπορεί κάποια να μου εξηγήσει πώς χρησιμοποιώ τον φυσιολογικό ορό στην μυτούλα του μπέμπη???

Νέα μανούλα βλέπετε και δεν έχω ιδέα....Μου κάνει κάτι σαν βράσιμο η μυτούλα του....Σαν να βράζω νεράκι χιχι

Μιας και το αναφέρατε....Μπορεί κάποια να μου εξηγήσει πώς χρησιμοποιώ τον φυσιολογικό ορό στην μυτούλα του μπέμπη???

Νέα μανούλα βλέπετε και δεν έχω ιδέα....Μου κάνει κάτι σαν βράσιμο η μυτούλα του....Σαν να βράζω νεράκι χιχι

Κοιτσακι να σου ζησει ο μπεμπης σας...παντα γερος και καλοτυχος να ειναι!!!

Λοιπον την ιδια απορια ειχα κι εγω πριν ενα μηνα...μην αγχωνεσαι δεν ειναι τπτ.Εχει και οδηγιες μεσα το κουτι.Παιρνεις αυτο το κουτι που εχει μεσα μικρες αμπουλες με ορο.Ξαπλωνεις τ μωρο.Εγω το ξαπλωνω στα ποδια μου με το κεγαλακι του στα γονατα και τα ποδρακια στην κοιλια μου.Κραταω με το χερι μου το κεφαλακι του το γερνω λιγο πισω και ριχνω λιγη ποσοτητα μεσα σε καθε ρουθουνακι.Μετα τον σηκωνεις λιγο και του σκουπιζεις οση ποσοτητα βγει απο τη μυτουλα.Μη φοβασαι ουτε ποναει ουτε πνιγεται...ισα ισα επειδη στην ουσια ειναι αλατισμενο νερο θα τον δεις πως θα γλεφεται.

Να αφηνεις πορτες ανοιχτες.Οταν τον εχεις στο σαλονι ανοιξε πορτες στο υπνοδωματιο να αεριζεται.

Διαφημίσεις

το να βάλεις μερικές σταγόνες είναι δώρον άδωρο. Θα ξαπλώσεις το μωρό και θα γυρίσεις το κεφαλάκι του στο πλάι κρατώντας το απαλά ώστε να μην πάει στον λαιμό του , θα πατήσεις την αμπούλα κάπως απότομα ώστε να αδιάσει η μισή και ακριβώς το ίδιο στο άλλο ρουθουνάκι γυρνώντας το κεφάλι απο την άλλη και αδειάζεις την άλλη μισή. ξέρω ακούγεται βάρβαρο αλλά έτσι το αναγκάζεις να φυσήξει και βγαίνουν και οι μυξούλες.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται η διαδικασία όταν είναι μπουκωμένο το μωρό. Μια φίλη μου που έβαζε απλώς σταγονίτσες οι μυξούλες έμεναν μέσα με αποτέλεσμα το μωρό να νοσηλευτεί για 3 μέρες στο νοσοκομείο χωρίς υπερβολή.

Αυτό τον τρόπο μου υπέδειξε ο γιατρός στην πρώτη επίσκεψη.