Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

AΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕς

demi

Recommended Posts

Λοιπον που ν απω τον πονο μου τον αναστεναγμο μου..

αφου ακυρωσα μια αφορα την βαφτιση του γιου μου λογο βαρειας ασθενειας του πατερα μου προσπαθησα να κλεισω τον μαρτιο εκκλησια για βαφτιση..

Εχοντας πληρωσει τα παντα την πρωτη φορα στολισμο κλπ κλπ πηγα στον παπα και μου λεει αυστηρα..

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ!ουτε μια κορδελα δεν θα βαλεις και μην αγορασεις λαμπαδα..θα σου δωσω ενα κερακι εγω εδω απο την εκκλησια!!!!!!!!!!!!!ΑΚΥΡΩΣΑ λοιπον παλι την εκκλησια και ψαχνω τα περιξ...

υπαρχει αποφαση του ΒΑΡΝΑΒΑ τον Δεσποτη σταυρουπολεως νεαπολεως και ολες οι εκκλησιες που ειναι στην δικαιοδοσια του δεν κανουν στολισμους..

βεβαια υπαρχεςι ανοχη απο καποιους και ενα λιτο στεφανακι οπως τελικα ειχα αποφασισει εγω αφηνουν γυρω απο την κολυμπηθρα...ΑΥΤΟς ΤΙΠΟΤΑ..

Η ΠΡΩΤΗ βαφτιση του γιου μου ηταν υπερπαραγωγη ομολογω αλλα δεν μπορω στο 2 να μην κανω τιποτα..

θα βλεπουν τις φωτογραφιες και θα λεει μανουλα ΑΔΙΚΙΑ.

ΘΑ τρελλαθω τι να κανω επιτελους?

Διαφημίσεις

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ΟΚ... νομίζω πως είχε παραγίνει πλέον το "κακό" με τους στολισμούς στις βαφτίσεις αλλά βρε παιδί μου ούτε λαμπάδα ?????? Αυτό -ομολογώ- δεν το έχω ξανακούσει... Άλλωστε, η λαμπάδα παίζει και συμβολικό ρόλο στο μυστήριο και γι' αυτό όταν με το καλό το παιδί κοινωνήσει 3 φορές μετά την βάπτιση την αφήνουμε και στην εκκλησία για να καεί το κερί....

Εμείς που βαφτίσαμε τον περασμένο Οκτώβρη δεν μας επέτρεψε τίποτε να μπει πάνω στην κολυμπήθρα και έξω μόνο λουλούδια όχι μπαλόνια και τέτοιες ιστορίες...

Έγιναν όμως όλα πολύ όμορφα επειδή επέλεξα πολύ πολύ διακριτικό στολισμό με την κοπέλα του ανθοπωλείου και δεν έδειχνε να λείπει κάτι ! Αυτά σε συνδυασμό με το τραπέζι ευχών, τις μπομπονιέρες και τα γλυκά δεν έδιναν τελικά φτωχό αποτέλεσμα !

Μην αγχώνεσαι ! Σημασία έχει να βαφτιστεί με το καλό το μωράκι !

Ξαναρώτα τον για την λαμπάδα όμως... μου κάνει μεγάλη εντύπωση...:!:

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

OXI αυτος δεν αφηνει τιποτα..λουλουδι δεν θα μπει στην εκκλησια λεει...

δηλ τα λουλουδια δεν εχουν ενα συμβολισμο στην ορθοδοξια?στο θανατο?στον επιταφιο?

δηλ τον νεκρο δεν τον σκεπαζουμε με λουλουδια η και αυτο θα το απαγορευσει?

ελεος ..ειπαμε πια..ενα λιτο στεφανακι γυρω απο την κολυμπηθρα ηθελα...τα 150 ευρω ομως στην βαφτιση του πρωτου μου γιου ηξερε να τα αρπαξει.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ!ουτε μια κορδελα δεν θα βαλεις και μην αγορασεις λαμπαδα..θα σου δωσω ενα κερακι εγω εδω απο την εκκλησια!!!!!!!!!!!!!ΑΚΥΡΩΣΑ λοιπον παλι την εκκλησια και ψαχνω τα περιξ...

υπαρχει αποφαση του ΒΑΡΝΑΒΑ τον Δεσποτη σταυρουπολεως νεαπολεως και ολες οι εκκλησιες που ειναι στην δικαιοδοσια του δεν κανουν στολισμους..

Έλα μου???????????????????

Μήπως να στείλεις κα'μα μαιλ στην Αρχιεπισκοπή και στα κανάλια?

Και μετά γιατί τους λέω τράγους.................σιχτίρια............συγχίστηκα...........μου ανέβηκε η πίεση 200 λέμε.

Άλλαξε εκκλησία και πες του ότι με αυτή την οικονομική κρίση, ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΛΕΜΕ.

Ο κάθε μητροπολίτης κάνει ότι γουστάρει?

Όταν η πρωήν βασιλική οικογένεια βάφτισε τα εγγόνια της εδώ στην Ελλάδα, οι εκκλησίες ήταν τίγκα στο λουλούδι.............και δεν το λέω για τους ανθρώπους........για τους τράγους το λέω.

Ψάξε φωτο από αυτές τι βαφτίσεις και βγάλτους στα κανάλια λέμε.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Demi ποιά εκκλησία είναι αυτή??

Θα σε ενδιέφερε να πας αλλού,για να κάνεις και όλα αυτά που θέλεις??

Λοιπόν,αυτά περί στολισμού,μου τα είπε ένας ανθοπώλης τον Δεκέμβριο και τα θεώρησα φήμες και υπερβολές,να όμως που γίνονται.Επίσης νόμισα ότι ίσχυαν μόνο για τους γάμους.Όχι και να μην έχετε λαμπάδα στην βάφτιση...σε λίγο θα απαγορεύσουν και τους καλεσμένους!!:evil:

ολα εξαρτουνται απο τον παπα που θα πεσεις!!εμας επιτρεπεται κανονικα ο στολισμος, ενω σε αλλες Εκκλησιες της περιοχης οχι.εδω η Μητροπολη της περιοχης μας που απαγορευει και καλα τους στολισμους ηταν γεματη μπαλονια μια μερα που περνουσα. βεβαια εκει δε δεχτηκαν να μας κανουν γαμο και βαφτιση μαζι, μας ειπαν να τα κανουμε διαφορετικες μερες τα Μυστηρια, να τα παρουν κοινως δυο φορες!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Απαγορεύουν τους στολισμούς στις εκκλησίες (μέχρι ενός σημείου ίσως καλά κάνουν) αλλά δεν κοιτάνε κάποιους ιεράρχες ντυμένους μεσα στο χρυσάφι που κάνουν λειτουργια...:evil::evil::evil:

βεβαια εκει δε δεχτηκαν να μας κανουν γαμο και βαφτιση μαζι, μας ειπαν να τα κανουμε διαφορετικες μερες τα Μυστηρια, να τα παρουν κοινως δυο φορες!!!

Μια φίλη μου που έγινε κουμπάρα σε γαμοβάφτιση που έγινε την ίδια μέρα, τα πλήρωσε ξεχωριστά,σαν δύο μυστήρια.Συγκεκριμένα,της ζήτησαν 500 ευρώ και έτρεχε και δεν έφτανε,γιατί δεν είχε τόσα λεφτά μαζί της.

Διαφημίσεις

Απαγορεύουν τους στολισμούς στις εκκλησίες (μέχρι ενός σημείου ίσως καλά κάνουν) αλλά δεν κοιτάνε κάποιους ιεράρχες ντυμένους μεσα στο χρυσάφι που κάνουν λειτουργια...:evil::evil::evil:

Πες τα χρυσόστομη...

Μια φίλη μου που έγινε κουμπάρα σε γαμοβάφτιση που έγινε την ίδια μέρα, τα πλήρωσε ξεχωριστά,σαν δύο μυστήρια.Συγκεκριμένα,της ζήτησαν 500 ευρώ και έτρεχε και δεν έφτανε,γιατί δεν είχε τόσα λεφτά μαζί της.

επρεπε να αρνηθει!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Demi ποιά εκκλησία είναι αυτή??

Θα σε ενδιέφερε να πας αλλού,για να κάνεις και όλα αυτά που θέλεις??

Λοιπόν,αυτά περί στολισμού,μου τα είπε ένας ανθοπώλης τον Δεκέμβριο και τα θεώρησα φήμες και υπερβολές,να όμως που γίνονται.Επίσης νόμισα ότι ίσχυαν μόνο για τους γάμους.Όχι και να μην έχετε λαμπάδα στην βάφτιση...σε λίγο θα απαγορεύσουν και τους καλεσμένους!!:evil:

η εκκλησια ειναι στον χορτιατη..και σαφως θα παω αλλου αλλα πολυ ταλαιπωρια..και συγχιση..

Λοιπον που ν απω τον πονο μου τον αναστεναγμο μου..

αφου ακυρωσα μια αφορα την βαφτιση του γιου μου λογο βαρειας ασθενειας του πατερα μου προσπαθησα να κλεισω τον μαρτιο εκκλησια για βαφτιση..

Εχοντας πληρωσει τα παντα την πρωτη φορα στολισμο κλπ κλπ πηγα στον παπα και μου λεει αυστηρα..

βεβαια υπαρχεςι ανοχη απο καποιους και ενα λιτο στεφανακι οπως τελικα ειχα αποφασισει εγω αφηνουν γυρω απο την κολυμπηθρα...ΑΥΤΟς ΤΙΠΟΤΑ..

Η ΠΡΩΤΗ βαφτιση του γιου μου ηταν υπερπαραγωγη ομολογω αλλα δεν μπορω στο 2 να μην κανω τιποτα..

θα βλεπουν τις φωτογραφιες και θα λεει μανουλα ΑΔΙΚΙΑ.

ΘΑ τρελλαθω τι να κανω επιτελους?

να ξερετε οτι εδω στην πιερια απαγορευονται εδω κ καιρο κ στους γαμους κ στις βαπτισεις.οταν εγινα νοανα μας ξηλωσαν το τουλι απο τι λαμπαδα κ μην φανταστειτε κ καμια υπερπαραγωγη γτ το ξεραμε ααααα κ τα φιογκακια απο τα 3 κερακια. για λουλουδια ουτε λογος κ φυσικα απαγορευετε το ρυζι στους γαμους κ εντος κ εκτος του ναου. τωρα μονο αν βρεις κανενα γνωστο παπα κ στο περασει ετσι. κ στον γαμο μας περυσι που δεν μου αρεσει κ ο πολυς στολισμοσ στους γαμους κ ειχα μονο εξι κασπω στα σκαλια δεν αφησαν το ανθοπωλη να βαλει τις γυαλεες κ φυσικα κ τα κερια

η εκκλησια ειναι στον χορτιατη..και σαφως θα παω αλλου αλλα πολυ ταλαιπωρια..και συγχιση..

Έλα στην Καλαμαριά!!Εδώ κάνεις ό,τι θέλεις και κανένας δεν λέει τίποτα.

Αλλά να σε ρωτήσω κάτι,ο Χορτιάτης τί σχέση έχει με τον Μητροπολίτη της Σταυρούπολης??Αφού αυτός απαγορεύει μόνο στις δικές του εκκλησίες...

Διαφημίσεις

Έλα μου???????????????????

Μήπως να στείλεις κα'μα μαιλ στην Αρχιεπισκοπή και στα κανάλια?

Και μετά γιατί τους λέω τράγους.................σιχτίρια............συγχίστηκα...........μου ανέβηκε η πίεση 200 λέμε.

Άλλαξε εκκλησία και πες του ότι με αυτή την οικονομική κρίση, ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΛΕΜΕ.

Ο κάθε μητροπολίτης κάνει ότι γουστάρει?

Όταν η πρωήν βασιλική οικογένεια βάφτισε τα εγγόνια της εδώ στην Ελλάδα, οι εκκλησίες ήταν τίγκα στο λουλούδι.............και δεν το λέω για τους ανθρώπους........για τους τράγους το λέω.

Ψάξε φωτο από αυτές τι βαφτίσεις και βγάλτους στα κανάλια λέμε.

σορρυ αλλα γτ φρικαρετε??????μυστηριο ειναι δεν ειναι παρτυ !!!!!!!!! στολιστε το χωρο της δεξιωσεις.αυτο με τους στολισμους ειχε παραγινει κ αρχιζει να κοβετε σε ολες τις εκκλησιες.ο ανθπωλης που μου ειχε κανει τον στολισμο στο γαμο μου ειπε οτι πελατης ειχε παει μεχρι παπαγαλο μεσα στην εκκλησια κ ο στολισμος ηταν σαν την ζουγκλα:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

ο στολισμος κ ολα τα υπολοιπα εχουν καταληξη στην τελικη διαγωνισμος για το ποιος θα κανει τα καλυτερα

σορρυ αλλα γτ φρικαρετε??????μυστηριο ειναι δεν ειναι παρτυ !!!!!!!!! στολιστε το χωρο της δεξιωσεις.αυτο με τους στολισμους ειχε παραγινει κ αρχιζει να κοβετε σε ολες τις εκκλησιες.ο ανθπωλης που μου ειχε κανει τον στολισμο στο γαμο μου ειπε οτι πελατης ειχε παει μεχρι παπαγαλο μεσα στην εκκλησια κ ο στολισμος ηταν σαν την ζουγκλα:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

ο στολισμος κ ολα τα υπολοιπα εχουν καταληξη στην τελικη διαγωνισμος για το ποιος θα κανει τα καλυτερα

Καλά,αυτά που γράφεις είναι όντως υπερβολικά.Αλλά ο καθένας δεν θέλει λίγα λουλουδάκια στον γάμο του??Ή μια λαμπάδα στην βάφτιση του παιδιού του??

Αν είδες φρικάρισα πιο πολύ γιατί απαγόρευσε την λαμπάδα.

και αν θέλουν να τα απαγορεύουν, να τα απαγορεύουν ΟΛΕΣ οι εκκλησίες και σε ΟΛΟΥΣ, όχι ότι γουστάρει ο κάθε παπάς να κάνει, λες και είναι τσιφλίκι του.

Κατά τ'αλλα σε ΔΩΡΕΑΝ μυστήρια, με το χέρι απλωμένο είναι το 99% από δαύτους...........ε! οχι και να απαγορεύουν κιόλας..... πολύ πάει.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

ΜΗΝ το φτανεις στα ακρα διοτι την βαφτιση του παιδιου μου και το μυστηριο ειμαι η πρωτη σαν μανα που θα το σεβαστω.ΑΛΛΑ η κολυμπηθρα θ αμπορουσε να εχει ενα λιτο στεφανακι μιας και ειναι χαρμοσυνο γεγονος και οχι τα 40 του παππου μου.

τα κολυβα ειναι πιο στολισμενα απο το δικο μας τραπεζι με τις μπομπονιερες..

Έλα στην Καλαμαριά!!Εδώ κάνεις ό,τι θέλεις και κανένας δεν λέει τίποτα.

Αλλά να σε ρωτήσω κάτι,ο Χορτιάτης τί σχέση έχει με τον Μητροπολίτη της Σταυρούπολης??Αφού αυτός απαγορεύει μόνο στις δικές του εκκλησίες...

ναι το απογευμα θα παω καλαμαρια ..δεν του δινω τα 150 νταβατζηλικι μια και ειναι μυστηριο και οι παπαδες δημοσιοι υπαλληλοι και δεν θα επρεπε να παιρνουν χρηματα..

ναι το απογευμα θα παω καλαμαρια ..δεν του δινω τα 150 νταβατζηλικι μια και ειναι μυστηριο και οι παπαδες δημοσιοι υπαλληλοι και δεν θα επρεπε να παιρνουν χρηματα..

Α είσαι από Θεσσαλονίκη???? Ξαναλέω δεν κοιτάζουν που είναι μέσα στα χρυσάφια οι ιεράρχες????? :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Α είσαι από Θεσσαλονίκη???? Ξαναλέω δεν κοιτάζουν που είναι μέσα στα χρυσάφια οι ιεράρχες????? :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

υπαρχει πολυ υποκρισια επι του θεματος οποτε αστο μην αρχισουμε τετοια κουβεντα γιατι θα παμε αμεσα αρχειο..

εβλεπα στο ντοΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΚΑΙ τους δυναστες της ελλαδος επι τουρκοκρατιας..οποιος το ειδε καταλαβαινει τι εννοω.

υπαρχει πολυ υποκρισια επι του θεματος οποτε αστο μην αρχισουμε τετοια κουβεντα γιατι θα παμε αμεσα αρχειο..

εβλεπα στο ντοΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΚΑΙ τους δυναστες της ελλαδος επι τουρκοκρατιας..οποιος το ειδε καταλαβαινει τι εννοω.

Εγώ το βλέπω κάθε Κυριακή πρωί στην ΕΤ3 και μου σηκώνεται η τρίχα...Δεν λέω τίποτα παραπάνω είμαι σίγουρη ότι έγινα κατανοητή