Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λιγο περιεργο!!!

eleftheriak

Recommended Posts

Καλησπέρα .εχθές ακουσα κάτι που πρωτη φορα το ακουω,μια συναδελφος στην δουλεια που θα βαπτισει την κόρη της τον επομενο μήνα μου είπε οτι θα ακουστουν 2 ονοματα στην βαπτιση αλλά στα χαρτια θα δηλωσουν μονο το ενα ,γινεται κάτι τέτοιο γιατι εγώ πρωτη φορα το ακουσα κι εμεινα κάπως ετσι :shock: !!!Δηλαδη ο πατερ θα πει 2 ονοματα την ωρα του μυστηριου και μετα θα γραψουν μονο το ένα στα χατια???Δεν ειναι λιγο περίεργο???

Διαφημίσεις

Καλησπέρα .εχθές ακουσα κάτι που πρωτη φορα το ακουω,μια συναδελφος στην δουλεια που θα βαπτισει την κόρη της τον επομενο μήνα μου είπε οτι θα ακουστουν 2 ονοματα στην βαπτιση αλλά στα χαρτια θα δηλωσουν μονο το ενα ,γινεται κάτι τέτοιο γιατι εγώ πρωτη φορα το ακουσα κι εμεινα κάπως ετσι :shock: !!!Δηλαδη ο πατερ θα πει 2 ονοματα την ωρα του μυστηριου και μετα θα γραψουν μονο το ένα στα χατια???Δεν ειναι λιγο περίεργο???

ναι δυστυχώς γινεται!! ή τουλαχιστον γινοτανε,εγω ειμαι 32 και οταν με βάφτισε η μητερα μου με εβγαλε ελενη μαρια γιατι ήμουν ταμενη ομως στα χαρτιά ο παπας αρνήθηκε να βάλει και τα δυο ονόματα....και της ειπε να διαλεξει ποιο ονομα θελει και ετσι αποφάσισαν ελενη. εαν εχει πεσει σε κανεναν τετοιο παπα μπορει και να το κανει....

συμφωνω, δεν γινεται. Μηπως εννοουσε πως θα ακουστουν δυο ονοματα αλλα θα την φωναζουν με το ενα?

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

ναι δυστυχώς γινεται!! ή τουλαχιστον γινοτανε,εγω ειμαι 32 και οταν με βάφτισε η μητερα μου με εβγαλε ελενη μαρια γιατι ήμουν ταμενη ομως στα χαρτιά ο παπας αρνήθηκε να βάλει και τα δυο ονόματα....και της ειπε να διαλεξει ποιο ονομα θελει και ετσι αποφάσισαν ελενη. εαν εχει πεσει σε κανεναν τετοιο παπα μπορει και να το κανει....

ε τοτε αν γινετε αυτο ....για ποιο λογο να πουν δυο ονοματα?

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Διαφημίσεις

Βεβαιως και γινεται.Το λες στο παππα οτι θελει να γραφονται και τα δυο η οχι και αυτος συμπληρωνει αναλογως το χαρτι για το ληξιαρχειο.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

συμφωνω, δεν γινεται. Μηπως εννοουσε πως θα ακουστουν δυο ονοματα αλλα θα την φωναζουν με το ενα?

οχι γιατι κι εγω στην αρχη αυτο νομιζα αλλα μου ειπε οτι θα ακουστουν 2 στην εκκλησια αλλα θα γραφτει μονο το ενα στα χαρτια!!ειναι νομικα ή ηθικα σωστο???

Γιατι οχι? Όλα σε συννενοηση με τον εκαστοτε παπα ειναι. Δεχονται το ενα και αρνουνται το αλλο αναλογως των υποκειμενικοτατων αποψεων τους. Πάντως θυμαμαι όταν πήρα το χαρτι της βαφτισης το οποιο ήταν και χειρογραφο, για να το καταθεσω στο ληξιαρχειο, μπηκα σε μεγαλο πειρασμο να γραψω και το 2ο όνομα που ηθελα και κανεις δε συμφωνουσε:lol:. Δεν το εκανα το σκεφτηκα πολυ ομως!:oops:

Η μικρή μου καραμέλα μεγαλώνει κάθε μέρα!!

και εγω αυτο αναρωτιεμαι !!αλλά απάντηση δεν πηρα ποτε. παντως μεχρι καποια ηλικια με φωνάζανε και με τα δυο ονοματα (μαριαλενα)

όταν είπαμε στον παπά τα δυο ονοματα του γιού μου μας ρώτησε αν θα τα γράψει και τα δυο ή απλά αν θέλουμε το δευτερο να ακουστεί.

Δυστυχώς είπαμε να γραφούν και τα δυο!

Λέω δυστυχως γιατί είναι μεγάλο μπέρδεμα να ΠΡΕΠΕΙ παντού να γράφει και τα δύο του ονόματα . Γίνονται πολλά μπερδέματα (στις υπηρεσίες εννοώ)!!

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Διαφημίσεις

Οπως λεει κ η Ματθιλδη πιο πανω ο λογος που θελαμε να δηλωθει μονο το ενα ονομα ειναι για να μην εχει αργοτερα προβληματα με τα χαρτια.Εμεις γραψαμε το ονομα που ειχαμε "διαλεξει" κ το αλλο ακουστηκε......Ο λογος που θελαμε να ακουστουν ειναι κ οι δυο πολυ σημαντικοι για μας τουλαχιστον,οποτε δεν νιωσαμε κ δεν νιωθουμε ασχημα που το καναμε.....Το πρωτο ονομα(αυτο που δηλωθηκε) ειναι του ταματος κ το δευτερο ονομα ειναι το ονομα του αδελφικου φιλου του συζυγου μου που σκοτωθηκε λιγο καιρο πριν μεινω εγκυος.Οταν εμαθε ο αντρας μου οτι ειναι αγορι μου το ζητησε σαν "χαρη" να πει κ ονομα του φιλου του που χαθηκε.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

κι εγω δεν μπορω να το καταλαβω...

εγινε και σε μενα σε καποιους συγγενεις...'ειπε η μια νονα ενα δικο της ονομα και μετα ο πατερας του παιδιου ειπε στον παπα να μην το γραψει στο χαρτι επειδη δεν τους αρεσε και το εκανε...

αντε βγαλε ακρη

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

και σε εμας έτυχε, όταν βαφτίσαμε ένα παιδάκι. οι γονείς ήθελαν απλά να ακουστούν τα 2 ονόματα-το 2 ήταν τάμα- κ ο πάτερ είπε για να μην έχει πρβ το παιδί με τα 2 ονόματα και να πρεπει να δηλώνει παντού κ τα 2 να γραψουμε μόνο το 1.. έτσι και έγινε

Και στην βαφτιστήρα μου συνέβη (πολλά χρόνια πριν)... Στην εκκλησία ακούστηκαν και τα δύο ονόματα αλλα στα χαρτιά γράφτηκε μόνο αυτό που θα χρησιμοποιούσε. Και δεν ήταν λόγω άρνησης του παπά αλλά επιλογής της μητέρας παρόλο που δική της επιθυμία ήταν να ακουστούν και τα δύο ονόματα.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Συνήθως βάζουν το ένα για να μην δημιουργούνται προβλήματα στο μέλλον, όπως είπατε... Αλλά από όσο γνωρίζω και θυμάμαι, από τη βάπτιση της ανιψιάς μας, ο πάτερ μας είχε πει ότι δε μπορεί να δώσει 2ονόματα στο παιδί και ότι μόνο η καθολική εκκλησία το εγκρίνει αυτό. Κι έτσι τη βάπτισαν Μαρία και στα χαρτιά την έγραψαν Μαρία-Ελισσάβετ.

Κάθε εκκλησία πλέον θέτει τους δικούς της κανόνες, αυτό έχω καταλάβει...

Και εμένα με έχουν βαφτίσει με δύο ονόματα. Πρώτο αυτό που ήθελαν οι γονείς μου και δεύτερο αυτό που είχε τάμα η νονά. Σκεφτείτε ότι για να πει, μόνο να πει ο παπάς και το δεύτερο όνομα έγιναν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων. Και έτσι δέχτηκε μόνο να το πει. Με καμία περίπτωση όμως να το γράψει στα χαρτιά. Ετσι είμαι γραμμένη μόνο με το ένα όνομα από τα δύο.

439056rvbdehj1y0.gif

Τα παιδάκια μου είναι όλη μου η ζωή!!!

Και εμένα με έχουν βαφτίσει με δύο ονόματα. Πρώτο αυτό που ήθελαν οι γονείς μου και δεύτερο αυτό που είχε τάμα η νονά. Σκεφτείτε ότι για να πει, μόνο να πει ο παπάς και το δεύτερο όνομα έγιναν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων. Και έτσι δέχτηκε μόνο να το πει. Με καμία περίπτωση όμως να το γράψει στα χαρτιά. Ετσι είμαι γραμμένη μόνο με το ένα όνομα από τα δύο.

:confused::confused::confused::confused:

Κι εδώ ισχύει πάλι αυτό που έλεγα νωρίτερα... Καθένας κάνει ότι θέλει...

Φωνάζουν το ένα όνομα γράφουν και τα 2, φωνάζουν τα 2ονόματα γράφουν το 1...

το Σεπτεμβρη που μας περασε το εκανε και η κουμπαρα μου....και μαλιστα χωρις να το επιλεξει

ηθελε να ακουστει το ονομα του πεθαμενου πατερα της στην εκκλησια και να βαλει και του πεθερου της αλλα ο παπας ειπε

θα πουμε οτι θελετε αλλα στα χαρτια θα γραφτει μονο ενα

κι ετσι στα χαρτια βαλανε του πεθερου

εγω που ειμαι και η ιδια με δυο ονοματα και ο μικρος μου τα βαλαμε ακριβως οπως τα ειπε ο παπας και τα δυο δηλαδη

οτι θελουν κανουνε- δεν υποτιθεται οτι πρεπει να γραφτει στα χαρτια ακριβως αυτο που θα ακουστει στην εκκλησια......αιντε ολο καινοτομιες ειναι οι παπαδες!

επισης μπορει να γινει στηνπεριπτωση που υπαρχει θεμα με το ονομα.. οποτε βαζουνκαι τα 2 να τα ακουσει η πεθερα πχ και μετα τιποτα...χαχαχα λεω εγω τωρα.

1-2-3MPOMPIRES!!!

κι εγώ τον μεγάλο μου έτσι τον βάφτισα....

το ένα όνομα απλά ήθελα να ακουστεί στην εκκλησία, για δικούς μου λόγους..... στα χαρτά δεν με ενδιέφερε να γραφτεί και δε γράφτγκε.... μόνο το ένα γράφτηγκε κι έτσι τον φωνάζουμε.....

Δεν χρειάζεται να βάλετε και τον παπά στο κόλπο. Απλά μπορείτε λίγο πριν τη βάφτιση να πάτε στο ληξιαρχείο και οι δύο γονείς και να δηλώσετε το όνομα του παιδιού σας (ονοματοδοσία λέγεται). Όσα ονόματα και να πει ο παπάς, ακόμα και εντελώς διαφορετικά, θα ισχύει αυτό που δηλώσατε. Ούτε εσείς δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Με το βάφτιση δίνεται θρησκεία, όχι όνομα.

Δεν χρειάζεται να βάλετε και τον παπά στο κόλπο. Απλά μπορείτε λίγο πριν τη βάφτιση να πάτε στο ληξιαρχείο και οι δύο γονείς και να δηλώσετε το όνομα του παιδιού σας (ονοματοδοσία λέγεται). Όσα ονόματα και να πει ο παπάς, ακόμα και εντελώς διαφορετικά, θα ισχύει αυτό που δηλώσατε. Ούτε εσείς δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Με το βάφτιση δίνεται θρησκεία, όχι όνομα.

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες, το πρόβλημα είναι οι παπάδες, εξαρτάται ποιον βρίσκεις. Εγώ έχω γράψει και αλλού για την ιστορία μου με τα ονόματα...Τελοσπάντων βρήκα παπά που δέχτηκε να μου βάλει μόνο το όνομα που έχει δοθεί με ονοματοδοσία και να γραφτεί αυτό στα χαρτιά!!! Ότι θέλουν κάνουν πια

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες, το πρόβλημα είναι οι παπάδες, εξαρτάται ποιον βρίσκεις. Εγώ έχω γράψει και αλλού για την ιστορία μου με τα ονόματα...Τελοσπάντων βρήκα παπά που δέχτηκε να μου βάλει μόνο το όνομα που έχει δοθεί με ονοματοδοσία και να γραφτεί αυτό στα χαρτιά!!! Ότι θέλουν κάνουν πια

Έγώ δεν είπα ότι το πρόβλημα είναι οι παπάδες. Αντίθετα, οι παπάδες κάνουν τη δουλειά τους κατά το πιστεύω τους. Εμένα ο παπάς μου είχε προτείνει να γράψουμε μόνο το ένα όνομα, γιατί γενικά ήταν κατά των δύο. Απλά δεν ήθελα να δώσω δικαίωμα στον ξένο άνθρωπο. Άσκησα ένα δικαίωμα που μου δίνει η πολιτεία, διακριτικά, χωρίς να δώσω λογαριασμό σε κάνεναν, αφού το παιδί θα το φωνάζουμε με το όνομα που είναι γραμμένο. Απλά στον άντρα μου δεν άρεσε να έχει δύο ονόματα. Αν άρχιζα συζήτηση για το τί και πώς, ακόμα θα το συζητάγαμε.

Εννοούσα για την ονοματοδοσία ότι έχεις δίκιο. Συμπλήρωσα όμως από δική μου εμπειρία ότι οι παπάδες κάνουν αυτό που θέλουν. Εαν εμένα ο ένας μου είπε ότι δεν γίνεται να μπει το όνομα που έχει το παιδί μου και ο αλλος μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα τότε πιστεύω πως όλα είναι πιθανά και όλα απίθανα. Συγνώμη αν δεν το έθεσα σωστά