Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

3 μηνων το ξηπναμε?

ilianoula

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια ο μικρος μου ειναι 3 μηνων. θηλαζω και το απογευμα τρωει στις 6.30 μετα στις 9 και κοιμαται τον ξηπναω και στις 12 να φαει μετα ξηπναρει 3 και μετα 5. μια δυο φορες που δεν τον ξυπνησα στις 12 ξυπνησε μονος του στις 1.30 και ξανα στις 3 και στις 5 . το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε χωρο και κοιμομαστε ολοι μαζι και με τον 3.5 χρονων γιο μου στο ιδιο δωματιο.και ετσι οταν ο μικρος ξυπναει τον θηλαζω για να μην κλαιει.και ετσι δεν μπορω να του κοψω τα βραδινα ουτε να δω μηπως δεν θελει πια και ξυπναει για αλλο λογο.κανω καλα που τον ξυπναω στις 12? ο μεγαλος δεν μπορει το κλαμα καθολου ασε που δεν το θελει το μωρο καθολου και εχουμε δραματα.

Διαφημίσεις

Καλημερα και να σου ζησει το μωρακι σου!!

Επειδη και εγω ειμαι σχετικα νεα μαμα σου απανταω συμφωνα με τη μικρη μου εμπειρια!! Νομιζω πως αν το μωρακι δεν εχει καποιο προβλημα βαρους(π.χ. προωρο) ή προβλημα υγειας, δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να το ξυπνάς. Επειδη θυλαζει θα ξυπνησει οποτε πεινασει δεν υπαρχει ακριβη ωρα, συμφωνα με το δικια μου εμπειρια, το μωρακι μου ξυπνουσε οποτε πεινουσε και μπορει 2-3 μερες να εχει καποια συνεπεια στις ωρες που ξυπναγε την τεταρτη μερα μπορει να αλλαζε το ωραριο......

Ακομα ειναι πολυ μικρο για να αρχισεις εκπαιδευση υπνου, συνηθως μετα τους 6 μηνες (σιγουρα οχι πριν τους 4) και αν εχει φτασει τα 7 κιλα νομιζω αρχιζεις να το προσπαθεις, αν και μπορει με τον καιρο να μη χρειαστει και να βρει μονο του το ρυθμό του.:D

Θα συμφωνησω....Εαν δεν εχει καποιο προβλημα και σας εχει πει ο γιατρος να το ξυπνατε,μην το ξυπνας.Ειναι αρκετα μεγαλο για να ξερει ποτε θελει να φαει.Θα ξυπναει μονο του μην φοβασαι.Για να καταλαβεις μετα τον 6ο τα περισσοτερα παιδια ειναι ετοιμα να κοιμηθουν ολη τη νυχτα συνεχομενα.Επειδη θηλαζεις,οταν ξυπναει μη του στερεις το γαλα ειναι συμαντικο για τη παραγωγη σου,απλα μη το ξυπνας απο μονη σου.Εκανα αυτο το λαθος και τωρα ξυπναει οτι ωρα να ναι 10 φορες απο την ωρα που τον βαζω για υπνο ενω πριν κοιμοταν 9.30 κ ξυπνουσε στις 3 τωρα....αστα να πανε!Κι επειδη πλεον δε θελει να θηλαζει του εμεινε η συνηθεια κ ξυπναει για να τον παρω αγκαλια...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Και εγω τη μικρή απο 2 μηνων δεν την ξυπναγα.Ειχα ρωτησει βεβαια τη γιατρο μας και μου ειπε οτι απο τη στιγμη που το παιδι περνει κανονικα βαρος δεν χρειαζεται να το ξυπνας αν πεινασει θα ξυπνησει μονο του.Εμενα ετρωγε στις 10 και ξαναξυπναγε στις 5.30-6

UeNTp3.png

Στον πρωτο που την ειχα ρωτησει οταν ηταν 2 μηνων μου ειπε οτι οταν τα μωρα φτασουν τα 5 κιλα δεν χρειαζεται να τα ξυπναμε. Μεχρι τοτε τον ταιζα καθε 4 ωρες και οταν εγινε 4 μηνων αρχισε διαιτα (εκοψε ενα γευμα αναγκαστικα)

Τον μικρο απο οταν γεννηθηκε τον ταιζα μονο αν ξυπναγε.

Ομως επειδη θηλαζεις ρωτησε και στην αντιστοιχη ενοτητα..

Διαφημίσεις

ilianoula μην το ξυπνασ το μωρακι σου κριμα ειναι αστο να κοιμηθει , εμενα ο μικροσ μου ειναι 2,5 μηνων τρωει καθε 3.30 ωρες το βραδυ τρωει το τελευταιο στις 10.30 και κοιμαται μεχρι τις 4 το πρωι . μετα τρωει και ξανα κοιμαται μεχρι 8.45. οσο κοιμαται τοσο το καλυτερο . μην το ξυπνασ αμα πεινασει θα ξυπνησει μην το συνηθιζεις ετσι κριμα ειναι για το μωρακι σου . αλλα εγω δεν το θυλαζω .του δινω 120μλ.μια φιλη μου που το θυλαζειςτο βραδυ του εδωσε σε μπιπερο και κοιμοταν σαν πουλακι .

σας ευχαριστω κοριτσια. αργησα να απαντησω γιατι ειχαμε κλαματα ολες αυτες τις μερες. και αυτον τον καιρο ειμαι και μονη μου με τα παιδια. λεω απο σημερα να μην τον ξυπναω να δω τι θα κανει.τα δυο τελευταια βραδια ξυπναει και βαζει τα χερια στο στομα και πνηγεται απο τα σαλια. ασε που απο μικρο στον υπνο του μουγκριζει σαν μεγαλος ανθρωπος εχει γενικα ανυσηχο υπνο.:?θα σαςπω πως παει

Εγώ πάντως δεν τον ξυπνούσα τη νύχτα.Αυτό μου είχε πει και ο γιατρός.

Αυτόν αν πεινάσει θα ξυπνήσει.Το μοναδικό ένστικτο που έχουν σε αυτή την ηλικία είναι αυτό της πείνας.

Θα συμφωνησω με τη προλαλησασα.....Μη το μαθεις σε ξυπνηματα αλλα και μη του το στερεις οποτε κ οταν ζηταει...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

τελικα παλι γυρω στις 12 ξυπναει μονος του. βεβαια αθτων τον καιρο ειναι λιγο χαλια τα πραγματα.χτες κοιμηθηκε 9 μετα απο ενα μαραθωνιο κλαματος 1 ωρας. μετα παλι ξυπνησε στις 10 οχι για να φαει ομως. μετα 12 για να φαει και μετα αρχισαμε 3, 4 , 4.45 5.30 6.30 οχι για φαει εκτος απο τις 3 βαζει τα χερια στο στομα προσπαθει να βγαλει την πιπιλα και το μυαλο του ειναι στο στομα και στα χερια και συνεχιζει ακομα και τωρα. μπαινει στον 4 μηπως ειναι δοντια τι να κανω χτες τα ειδαμε ολα συν τον μεγαλο που ηταν και αυτος ξυπνιος ολα το βραδυ με ολα αυτα.