Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τρωει οτι βρει!

Recommended Posts

Εχει καμια βδομαδα που οτι περασει κοντα απο το στομα του πρπει οπωσδηποτε να μπει και μεσα!Απο τα ρουχα μας,τα σεντονια του και προπαντος...τα χερια του!Του δινω την πιπιλα συχνα και αλλες φορες τη θελει αλλες παλι οχι.Προσπαθω τουλαχιστον να μαθει την πιπιλα για να εχει και οχι τα χερια του.

Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να τον κοιταω 24 ωρες και οποτε βρισκει ευκαιρια και βαζει τα χερια στο στομα!Τι θα τον κανω??Απο χθες του λεμε : Μη! και του βγαζουμε το χερι απο το στομα,αλλα δυο φορες μολις το εκανα με ξκοιτουσε απεγνωσμενα και εβαλε τα κλαματα!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Μηπως το τρωνε τα ουλακια του το κακομοιρουλικο????Αν και ειναι ακομα πολυ μικρουλικο αλλα καμια φορα αρχιζει απο πολυ νωρις η προετοιμασια για τα δοντια!!!Γιατι δεν ρωτας τον παιδιατρο του μηπως και του δωσει καμια αλειφουλα για τα ουλα του στην περιπτωση που ειναι κατι τετοιο?

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Ρένα και εμένα το ίδιο κάνει το τελευταίο διάστημα, βάζει συνέχεια τα χέρια του στο στόμα και ό,τι άλλο πέσει στα χέρια του. Νομίζω ότι είναι τα ούλα του γιατί μου φαίνεται ότι τα τρίβει. Βέβαια όταν το είπα στον παιδίατρο μας μου είπε ότι το στόμα είναι μια πηγή εξερεύνησης και τώρα είναι τα χέρια αργότερα θα είναι ό,τι μπορεί να πιάσει.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Σε αυτή την φάση είναι εντελώς φυσιολογικό να βάζει τα χέρια του στο στόμα, εξάλλου έτσι τα ανακαλύπτει, τα γνωρίζει και καταλαβαίνει την χρήση τους.

Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τον σταματάτε……

Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, κάτσε να μεγαλώσει να μπουσουλίσει ή να περπατήσει να δεις εκεί τι έχει να γίνει.

Εγώ είχα μεγάλο πρόβλημα με τον γιο μου ο οποίος έβαζε οτιδήποτε στο στόμα του, το τελευταίο διάστημα έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση αλλά όχι ξεπεραστεί

δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=155

ναι Ελένη ακριβώς έτσι όπως τα προείπαν και οι υπόλοιπεες αλλά και ακριβώς όπως είπε και ο παιδίατρος.

αυτή η φάση θα διαρκέσει για πολλούς μήνες,.. οπότε, ξέχνα το το να λές μή συνέχεια.. :) παντελώς άσκοπο και δεν κάνει καλό.

(επειδή πραγματικά έτσι ανακαλύπτει το κόσμο - κρίμα θα είναι ο "κόσμος" της να αποτελείται κατά πολύ απο "μη" :) )

όταν είναι κάτι επικίνδυνο, απαλά απλώς θα βγάζεις το χεράκι της ή το πράγμα απο το στόμα, δεν χρειάζεται και να λές τίποτα...

να λές κάτι όταν της δίνεις σχετικά άμεσα αντάλλαγμα για αυτό -

πχ αυτά τα μαλακά λαστιχένια που είναι για να τα δαγκώνουν τα παιδιά.

(για τα δοντάκια, τα βάζεις στο ψυγείο για να είναι δροσερά και να ανακουφίζουν)

πχ "κοίτα εδώ τι σου έφερα!" με ήρεμο/χαρούμενο τόνο

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Ευχαριστω!Θα ρωτησω και την παιδιατρο αν και μου ειχε πει οτι ειναι μικρουλης για δοντακια.Μαλλον εξερευνει,αυτο που ειπατε!

Μαρια ευχαριστω!Θα σταματησω τα μη και μη ολη την ωρα!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Έτσί είναι!!!Εμένα ακόμη και τώρα ότι βρει το βάζει στο στόμα και έχω πάψει πια να απολυμαίνω το σύμπαν!!!Καπου είχα διαβάσει ότι μέχρι το 1ο χρόνο το στόμα είναι για τα μωρά ουσιαστικά τα χερια τους, γιατί μεσα από το στόμα ανακαλύπτει το κόσμο γύρω του, οπότε μη του κόβεις την ευχαρίστηση!!!

Από όσα έχω διαβάσει και βλέποντας και τη μπέμπα όπως επίσης και το γιο μιας φίλης που είναι 11 μηνών, τα χεράκια τους είναι οι αισθητήρες τους. Όλα στο στόμα τα βάζει και η μικρή, παιχνίδια, πιπίλα (άντε αυτό είναι οκ), ακόμη και το χέρι μου τραβάει. Αγώνας γίνεται, καθώς δε θέλω να προσπαθεί να βάλει στο στοματάκι της ότι κρατάω (κινητό πχ). Προσπαθώ να μη λέω μη- συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν πριν σχετικά- και την ξεγελάω παίρνοντας αυτό που δε θέλω και της δίνω κάτι ειδικό για δοντάκια ή την πιπίλα. :wink::lol: (βέβαια δεν πιάνει πάντα...αλλά η προσπάθεια προσπάθεια :roll: )

Ναι, να μην ανησυχείς. Όλα τα μωράκια αυτό κάνουν...

Εγώ απλά είχα απομακρύνει κάποια επικίνδυνα πράγματα, όμως οτυ είχα μεγάλη ποικιλία για να διαλέγει (καθαρά αλλά όχι αποστειρωμένα)

Είχα και παιχνίδια οδοντοφυίας, όμως δεν τρελλάθηκε κιόλας. Προτιμούσε να τρώει τα πόδια του για να πως την αλήθεια...

Επίσης λόγω ηλικίας είναι σχεδόν σίγουρο ότι τον ενοχλούν τα ούλα του...

Το να τρωει τα χερια του ειναι μια καλή περιπτωση... εμενα πλέον εχει αρχισει να τρωει και αντικειμενα.. τα δε παιχνιδια τα εχει κανει οπως κανουν τα σκυλακια τα ειδικα κοκκαλακια για τα δοντια τους... επισης θελει να τρωει τα δικα μας τα βρωμοχερα που οσο και να τα πλύνει κατι θα πιασει, εχει τρελα με τα μπουκαλακια με το νερο, οταν τελειωσει το γαλα του θελει να παιξει με το μπιμπερο και βαζει τα κλάμματα.. εννοειτε φυσικα πως τρωει ρουχα, σεντονια μαξιλαρια πετσετες.. τωρα τελευταια εχει αρχισει να τρωει το ρηλαξ, το γυμναστηριο και οτιδηποτε βρεθει μπροστα του.. προχτες τον βρηκα σφηνομενο κοντα στο καγκελο της κουνια να προσπαθει να φαει το ξυλο..

Μην ανησυχεις.. ειναι ο τροπος του να εξερευνει τον κόσμο.. εμεις και αλοιφουλα που βαζουμε για τα δοντια παλι τρωει τα παντα..

Απλα φροντιζε οπως ειπε η BIZZELI να τρωει καθαρα πράγματα .. οχι αποστηρωμενα.. το παιδι χρειαζεται και αντισωματα

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• 3 years later...

μια συμβουλή η βοήθεια να μπορέσουμε να κόψουμε να τρώει οτιδήποτε βρει από κάτω.

είμαστε 11 μηνών και δεν την προλαβενουμε στο να μην βάζει οτιδήποτε στο στόμα.

από σκουπίδι μέχρι μεχρι μέχρι ....όλα γενικώς.

μια βοήθεια!!