Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μηπως το γαλα μου δεν καλυπτει το μωρο μου?

georgette
 Share

Recommended Posts

Το αγορακι μου γεννηθηκε με φυσιολογικο τοκετο 3 κιλα,

εκτος απο την κλινικη δεν ξαναεφαγε ξενο γαλα,

τον θηλασα αποκλειστικα μεχρι 4 μηνων και απο τοτε με συμβουλη της παιδιατρου βαλαμε στερεες τροφες και τον θηλαζω πρωι,μεσημερι,βραδυ (2 φορες) και αν ξυπνησει την νυχτα.

τωρα ειναι 6 μηνων και 2 ημερων

οι ζυγισεις του εχουν ως εξης

2 μηνων 4600 γρ

3 μηνων 5160 γρ

4 μηνων 5620 γρ

5 μηνων 5850 γρ

6 μηνων 6060 γρ

στην επισκεψη του 5ου μηνα μου προτεινε η γιατρος ξενο γαλα λογω χαμηλου ή αλλιως οριακου βαρος - αρνηθηκα ευγενικα και την ιδια στιγμη μου επιβεβαιωσε οτι ολα καλα με το βαρος του

στην επισκεψη του 6ου μηνα προχθες μου το ξαναειπε και παλι αρνηθηκα ευγενικα

ενας αλλος παιδιατρος φιλης τηλεφωνικα επιβεβαιωσε την δικη μου παιδιατρο

το μικροβιο μπηκε,μηπως οντως το βαρος του ειναι χαμηλο και πρεπει να παρει συμπληρωμα???

σας παραθετω τις ωρες που τρωει και ποσοτητες

8.30 θηλασμος

12-1 φρουτοκρεμα 200 γρ

3 θηλασμος

4-5 κρεατοχορτοσουπα 160γρ

7-8 κρεμα φαριν λακτε 180γρ

10 θηλασμος

11 θηλασμος

4-5 πμ αν ξυπνησει(τωρα τελευταια ξυπναει πανω απο 2 φορες την νυχτα και κλαιει να θηλασει)

συμφωνα με τις καμπυλες ειναι στην τελευταια

ευχαριστω για την βοηθεια εκ των προτερων

συγνωμη για το μεγαλο post αλλα θελω πραγματικα την συμβουλη μιας ειδικου στον θηλασμο, καλυπτει το γαλα μου το μωρο μου ή οχι?

lb0op2.png

Διαφημίσεις

Δεν ειμαι ειδικος...ειμαι μαμα που θηλαζει.Καταρχην πιστευω οτι σας εβαλε πολυ νωρις στερεες και θα επρεπε το παιδι να θηλαζει πιο πολλες φορες.Γενικα οταν θελεις να θηλασεις κ μακροπροθεσμα πρεπει να κανεις πολλους θηλασμους κ οχι μονο 3.Ετσι το γαλα σου ελατωνεται σταδιακα.Η στερεες δε πρεπει να αντικαθιστουν γευμα θηλασμου.Εγω πρωτα τον θηλαζω κ υστερα του δινω λιγη κρεμα κεχρι με γαλα που εχω αντλησει,τωρα του το ξεκινησα.Ετσι τρωει το γαλα του κ μετα τρωει πιο λιγη κρεμα απο οτι αν ηταν νηστικος.Βλεπω οτι το λιγοτερο βαρος το βαζει μετα το 4ο οπου ξεκινησατε στερεες.Να ξερεις οτι αφοτου ξεκινουν στερεες συνηθως,βαζουν λιγοτερο βαρος απο οτι με αποκλειστικο θηλασμο.Εαν υπηρχε θεμα με το βαρος θα επρεπε να σου πει να το θηλασεις πιο πολυ κ οχι να βαλετε στερεες.Μαλλον θελει να σε οδηγησει σε αποθηλασμο κ να σου πασαρει ξενο(αυτο πιστευω)

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Και να ξερεις οτι το μωρακια εχουν ενστικτο...το ενστικτο επιβιωσης.ο θηλασμος γι αυτα ειναι το πιο σημαντικο κ φοβουνται να μη το χασουν.Οποτε τη νυχτα ξυπναει να θηλασει για σου αυξησει τη παραγωγη η για να σε αναγκασει να μη χασεις το θηλασμο γιατι αυτο δε το θελει...θελει το γαλατακι σου...

μου εβαλε νωρις τις στερεες υποτιθεται γιατι δεν εβαζε καλο βαρος και ειδικα γιατι οπως ειπε δεν διπλασιασε το βαρος του οταν εγινε 4 μηνων

(Οποτε τη νυχτα ξυπναει να θηλασει για σου αυξησει τη παραγωγη η για να σε αναγκασει να μη χασεις το θηλασμο γιατι αυτο δε το θελει...θελει το γαλατακι σου... )

και γω αυτο πιστευω οτι προσπαθει να κανει το ζουζουνι μου την τελευταια εβδομαδα!

παντως θηλαζει σιγουρα 4 φορες την μερα

ο χρονος δεν γυριζει πισω...τωρα δεν ξερω τι να κανω

lb0op2.png

καταρχην τα μωρα διπλασιαζουν στον 6 κ οχι στο τεταρτο το βαρος τους(ειναι ασχετη η γυναικα να της πεις)Αλλα κ να μη το διπλασιασει καποιο παιδι κ ειναι λιγο πιο κατω ειναι οκ για τα παιδια που θηλαζουν.Ολα ειναι στο περιπου κ αφορουν το κατα μασο ορο κ δεν ειναι κανονας.

Και βεβαια γυρναει πισω ο χρονος...αν θελεις να επανελθει ο θηλασμος να θηλαζεις πιο συχνα το παιδι κ να κοιτας πριν απο καθε γευμα πχ 15,20 λεπτα ππριν το γευμα να το θηλαζεις παντα κ να του φτιαχνεις λιγο λιγοτερο στερεες για να πειναει κ να ξαναθηλαζει.Σταδιακα ομως...μη του το κανεις αποτομα...Θηλαζε συνεχεια κ να δεις....τιποτα δε τελειωσε απλα κανε αλλαγη σχεδιων...Θα εχεις στο νου οτι "το ΚΥΡΙΟ γευμα Ειναι ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ" οι στερεες ειναι απλα για να γνωρισει καινουριες γευσεις .Πιστευω οτι αυτο θα σε βοηθησει πολυ...να θηλαζεις οποτε το ζηταει η γκρινιζει.Η ζητηση φερνει παραγωγη...

Διαφημίσεις

γαλα εχω, δεν ειναι αυτο το προβλημα μου

οταν λεω ο χρονος δεν γυριζει εννοω οτι δεν ξερω τι θα εκανε το μωρο μου αν αργουσα να του δωσω στερεες τροφες

αυτο που με απασχολει ειναι το βαρος του ,ειναι οντως χαμηλο και θελει συμπληρωμα? μηπως το γαλα μου ειναι χαμηλο σε λιπαρα?

lb0op2.png

Δε χρειαζεται συμπληρωμα....αυτο που χρειαζεται ειναι περισσοτερους θηλασμους.Δδεν ισχυει κατι τετοιο οσον αφορα τη ποιοτητα του γαλακτος και αυτο ειναι αδιαμφισβητητο!Αυτα ειναι λεγομενα γιατρων που θελουν να πασαρουν ξενο γαλα επειδη τα παιρνουν απο τις εταιρειες,εξου κ το γεγονος οτι καθε γιατρος συστηνει-ως το καλυτερο-αλλο γαλα.Το γαλα της-καθε-μανας ειναι οτι καλυτερο για το παιδι.Εχει οτι ακριβως χρειαζεται το παιδι κ στη ποσοτητα που πρεπει δεν εχει περισεμβατα οπως το ξενο.Γι αυτο να μην αμφιβαλεις...κι επεισης το οτι το παιδι δε πηρε βαρος να ξερεις οτι εαν κ εφοσον δε συντρεχει ιατρικος λογος(π.χ. να ειχε παθει ουρολημοξη)εξαιτιας των στερεων τροφων

ετσι ειναι georgette η ΛΕΝΑ 148 στα λεει πολυ σωστα πραγμετικα η γιατρος σου(σαν και τη δικια μου βεβαιως)θελει να σε οδηγησει σε αποθηλασμο ..οντως το βαρος που περνουν τα παιδια με μητρικο θηλασμο δεν μπορουν να το παρουν απο τισ στερεες..το μητρικο γαλα ειναι πολυ πλουσιο σε λιπαρα

αν ειχα ακουσει και εγω την παιδιατρο μου θα ειχα αποθηλασει στον 3 μηνα ..απλα ακολουθα το ενστικτο σου δινε το πολυτιμο γαλατακι σου στο παιδακι σου και μην ακους κανενα

αυξησε τους θηλασμου σου γιατι ειναι πραγματικα λιγοι για την ηλικα σας τουλαχιστον 8με 10 φορες την ημερα στηθος εδινα εγω

κατα τον πρωτο χρονο ζωης του παιδιου μας οι τροφεες ειναι συμπληρωματικες του θηλασμου

δεν εσκαγα ποτε για την ποσοτητα φαγητου αρκει να επινε γαλατακι της μαμας;)

οσο για το τριτο γευμα (κρεμα)εδωσα μετα το χρονο , ειχαμε θηλασμο για απογευμα δεν υπαρχει λογος να δινεις κρεμες με ζαχαρη η υποκαταστατα που εχουν μεσα. ειναι πολυ νωρις εξαλου...γαλατακι της μαμας η αλλιως φτιξε μονη σου βρασε κουακερ και σταφιδες και λιγη κανελα αν θες..

φυσικα εμεισ σου λεμε την γνωμη μας και εσυ κρατας αυτα που θες και νομιζεις οτι ειναι σωστα για το παιδι σου:)

θα προσπαθησω αν σου στειλω τις καμπυλες αναπτυξησ για τα θηλαζον αγορακια ειναι διαφορετικες απο αυτα που περνουν φορμουλα

και ο δικός μου σε αυτή την κατάσταση είναι και το ψάχνουμε με αλλεργίες και με τη ΓΟΠ που είχε. αν τον παιδίατρό σου τον απασχολεί το βάρος του μωρού ζήτησέ της οδηγίες για το πως θα βρείτε την αιτία του "χαμηλού βάρους" όχι πως θα αλλάξετετη διατροφή του μωρού, άσε που το ξένο γάλα μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα... γενικά ολο τον πρώτο χρόνο οι στερεές τροφές είναι συμπληρωματικές του θηλασμού και όχι το ανάποδο...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

Το γάλα σου μια χαρά καλύπτει το μωρό σου, οι στερεές δεν το καλύπτουν. Όσα σου είπαν τα κορίτσια παραπάνω είναι απόλυτα σωστά.

Τα μωρά διπλασιάζουν το βάρος στους 6 μήνες και είστε μια χαρά σε αυτό. Απλά η παιδίατρος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!! Σας έβαλε πολύ νωρίς στις στερεές και σαμποτάρισε το θηλάσμό, όπως ήθελε να κάνει...

Κόψε τη φαρίν λακτε και δίνε στήθος πριν από κάθε γεύμα.

Και αν δεν αλλάξεις παιδίατρο, κρατα τη γνώμη της μόνο για τα βασικά και μην της δίνεις λογαριασμό για τη διατροφή του παιδιού. Παρακολούθα το βαρος στις καμπύλες του βιβλιαρίου για να βεβαιώνεσαι ότι πάτε καλά, πες της ότι το παιδί δεν θέλει με τίποτα να πιεί το ξένο...και άλλα τέτοια. Τι θα κάνει??? Θα έρθει στο σπίτι να του "χώσει" το μπουκάλι????

Αμάν πια με τους παιδιατρους-πλασιέ των γαλακτοβιομηχανιών!!!!!!!!!!!!

iCNap3.png

ευχαριστω για την υποστηριξη :D

ετσι κι αλλιως λιγα ειναι τα ψωμια της υποχρεωτηκα θα πρεπει να πηγαινω σ αυτην του Τεβε για να μου γραφει και τα εμβολια

απ οτι ειδα ομως και στις καμπυλες για μωρα που θηλαζουν στην τελευταια ειμαστε!!!!:-(

την φαριν λακτε επιτηδες την εδωσα μηπως και παρει κανενα γραμμαριο απ την ζαχαρη που εχει

δυστυχως επειδη δουλευω δεν μπορω να δινω στηθος πριν απο καθε γευμα αλλα τις ωρες που ειμαστε μαζι σιγουρα θα κοψω την φαριν λακτε και θα προσπαθησω για περισσοτερους θηλασμους

δεν ειναι και το πιο φαγανο μωρακι αν τον βαλω στο στηθος χωρις να πειναει νευριαζει και χτυπιεται!!!!!

lb0op2.png

ετσι κι αλλιως λιγα ειναι τα ψωμια της υποχρεωτηκα θα πρεπει να πηγαινω σ αυτην του Τεβε για να μου γραφει και τα εμβολια

απ οτι ειδα ομως και στις καμπυλες για μωρα που θηλαζουν στην τελευταια ειμαστε!!!!:-(

την φαριν λακτε επιτηδες την εδωσα μηπως και παρει κανενα γραμμαριο απ την ζαχαρη που εχει

δυστυχως επειδη δουλευω δεν μπορω να δινω στηθος πριν απο καθε γευμα αλλα τις ωρες που ειμαστε μαζι σιγουρα θα κοψω την φαριν λακτε και θα προσπαθησω για περισσοτερους θηλασμους

δεν ειναι και το πιο φαγανο μωρακι αν τον βαλω στο στηθος χωρις να πειναει νευριαζει και χτυπιεται!!!!!

δεν ειστε στην τελευταια ειστε στην πρωτελευταια:D

εκει ειμαστε και εμεισ(για την ηλικια μας) αλλα εγω νοιωθω πολυ καλα γιατι δεν μου αρεσουν τα χοντα μωρα με τις πολλες διπλες που βλεπεις να γινονται απο τη φορμουλα και τις ζαχαροκρεμες και μετα προσπαθουν να τα συμαζεψουν οι μαμαδες(φυσικα δεν ισχυει για ολα)

μια φιλη μου παιδιατρος (που μενει δυστηχως αμερικη)μου λεει οτι το φυσιολογικο για να μην εχουν προβλημα αργοτερα με τα κιλα τους ειναι να ειναι λιγο κατω απο τη μεση στις καμπυλες

και οτι εδω στην ελλαδα εχουμε ''κολημα''να ειναι ψηλα στις καμπυλες

γι αυτο ειμαστε τριτη χωρα σε παχυσαρκια...

georgette, προσυπογράφω ότι σου έχουν πεί μέχρι τώρα!

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι να αμφιβάλλεις αν έχει γάλα και πόσο καλό είναι το γάλα σου!

Το γάλα σου είναι μιά χαρά και αρκετό για το μωράκι σου.

Εμένα ο παιδίατρός μου στον μεγαλύτερο γιό μου, που είχε πάνω κάτω τα ίδια με το δικό σου μου έλεγε ότι "αφού δεν χάνει βάρος το παιδί είναι μιά χαρά!"

Εγώ η χαζή επέμενα να του δώσω συμπλήρωμα γιατί τον 2ο προς 3ο μήνα πήρε 600gr, τον 3ο προς 4ο πήρε 250gr και τον 4ο προς 5ο πήρε 280γρ, (τα νούμερα στα γράφω για να δείς ότι είναι πάνω κάτω όσο και τα δικά σου).

Ο γιατρός μου δεν με άφησε, και συνέχισα αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τον 6ο μήνα. Μετά άρχισε το παιδί να βάζει γύρω στα 400γρ το μήνα.

Τώρα είναι πεντέμιση χρονών, υγιέστατος, ψηλός και ....

λεπτός σαν στέκα γιατί .... έτσι είναι το παιδί :-P γιατί να το χοντρύνουμε με το ζόρι:wink:

εχω αρχισει να συνερχομαι και παλι ευχαριστω!!!

καλα ουτε και μενα δεν μου αρεσουν τα πολυ παχουλα μωρα,ειδικα του αντρα μου καθολου

εκεινος ειναι που με καθησυχαζει και χαιρεται με τον ψιλολιγνο υιο του!

αλλη μια μαχη με το κατεστημενο...νικησαμε!

μα τι μανια αυτη με το ξενο γαλα!!!!!!

lb0op2.png

Διαφημίσεις

Ετσι μπραβο!Να εχεις αυτοπεπηθηση κ να μη γινομαστε ερμεα του καθε συμφεροντολογου.....Αλλα βρε κοριτσια εμεις δεν εχουμε διπλες...εχουμε τριπλες κ ειμαστε 5,5 μηνων.Λετε να γινει μπογος?Στις καμπυλες που αναφερετε πειτε μου κ εμενα που βρισκομαστε...Ειμαστε 70 εκατοστα, 8,200 βαρος.Θηλαζουμε κι εδω κ 5 μερες τρωμε λιγο ρυζαλευρο η κεχρι της holle 50ml μονο,με δικο μου γαλα,θηλαζουμε πρωτα κ μετα δοκιμαζουμε κ λιγο απο αυτο κ ξαναθηλαζουμε μετα.

Ετσι μπραβο!Να εχεις αυτοπεπηθηση κ να μη γινομαστε ερμεα του καθε συμφεροντολογου.....Αλλα βρε κοριτσια εμεις δεν εχουμε διπλες...εχουμε τριπλες κ ειμαστε 5,5 μηνων.Λετε να γινει μπογος?Στις καμπυλες που αναφερετε πειτε μου κ εμενα που βρισκομαστε...Ειμαστε 70 εκατοστα, 8,200 βαρος.Θηλαζουμε κι εδω κ 5 μερες τρωμε λιγο ρυζαλευρο η κεχρι της holle 50ml μονο,με δικο μου γαλα,θηλαζουμε πρωτα κ μετα δοκιμαζουμε κ λιγο απο αυτο κ ξαναθηλαζουμε μετα.

Θηριάκι το μικρό σου :P....... Γεννήθηκε μεγάλο, ε? Από την στιγμή που τα κιλά τα παίρνει μόνο με το γάλα σου δεν έχεις πρόβλημα παχυσαρκίας..... Αργότερα μπορεί να τον κυνηγάς γιατί θα είναι σα σουβλί!!!

Εγώ έχω καταλάβει ότι έχουμε πέσει θύματα..... Πως βλέπουμε τις στέκες στην πασαρέλα και μας έχουν πείσει ότι αυτό είναι το φυσιολογικό και ότι έτσι πρέπει να είμαστε όλες; Ε κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και με τα μωράκια μας. Βλέπουμε συνέχεια στις διαφημίσεις τα στρουμπουλά μωρά από τις φόρμουλες και τις κρέμες με την ζάχαρη, βλέπουμε και γύρω γύρω τα αντίστοιχα μωρά γιατί τα περισσότερα δεν θηλάζουν και νομίζουμε ότι τα δικά μας έχουν πρόβλημα.....

Το παιδί που θηλάζει θα αναπτυχθεί ακριβώς έτσι όπως πρέπει. αν το "σκαρί" του είναι να γίνει στρουμπουλό θα γίνει αν όχι θα γίνει ντελικάτο. Το ίδιο θέμα είχα και εγώ... Άγχος με αυτό το βάρος στην αρχή, αχ τι τράβαγα. Αφού δεν μου κόπηκε το γάλα από την στεναχώρια τυχερή ήμουν. Δεν παραδόθηκα όμως στο ξένο.... το πάλεψα. Και τώρα μου έχει πετάξει κάτι μαγούλες που κοκκινίζουν κιόλας και είναι σαν το μωρό του Άη Βασίλη....:P

ΛΕΝΑ148 απ οσο μπορω να καταλαβω ειστε στην 75η,αντρακλας ο δικος σου ε? να σου ζησει να τον χαιρεσαι γερος να ναι!

παντως τα μωρακια μας ξερουν νομιζω καλυτερα απο μας τι πρεπει να κανουν ,εχει 5 μερες τωρα ξυπναει ανα 2-3 ωρες το βραδυ και θηλαζει καμια ωρα και επιπλεον εχει μικραινει τα διαστηματα των γευματων και εχουν προστεθει επιπλεον θηλασμοι την ημερα

μαλλον περναει αλμα αναπτυξης ή βγαζει δοντακια ή καταλαβε οτι αγχωθηκα και λεει ''να μαμα τρωω''

lb0op2.png

οπως ειπε και μια φιλη πιο πανω τα μωρα διπλασιαζουν το βαρος τους στους πρωτους 6 μηνες οι ζυγισεις ειναι πολυ καλες αν δεν θελεις εσυ για δικους σου λογους να δωσεις για αν κοψεις τον θηλασμο δεν χρειαζετε συμπληρωμα με ξενο γαλα

πηγα να γραψω και μην αγχωνεσαι σε λιγο καιρο θα μπει η φρουτοκρεμα και μετα η χορτοσουπα αλλα μετα ειδα οτι εχετε ηδη ξεκινησει και μαλιστα αρκετα καλα!!!!200 γραμμαρια φαγητο δεν τα ετρωγε η δικια μου ουτε για αστειο 7-8 κουταλιτσες μεχρι τον 9ο μηνα και ελεγα και ευχαριστω!!!!!

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

georgette, αν ακουσες χθές την εκπομπή του Κούλογλου στην ΝΕΤ, μπορεί να καταλάβαινες γιατί δύο παιδίατροι ισχυρίζονται ότι το μωράκι σου θα πρέπει να παίρνει συμπλήρωμα.

Για εμένα το ρεπορτάζ ήταν αποκαλυπτικό κυρίως γιατί άκουσα με μεγαλύτερες λεπτομέρειες πράγματα που είχα ακούσει ως φήμες από εδώ και από εκεί..

georgette, αν ακουσες χθές την εκπομπή του Κούλογλου στην ΝΕΤ, μπορεί να καταλάβαινες γιατί δύο παιδίατροι ισχυρίζονται ότι το μωράκι σου θα πρέπει να παίρνει συμπλήρωμα.

Για εμένα το ρεπορτάζ ήταν αποκαλυπτικό κυρίως γιατί άκουσα με μεγαλύτερες λεπτομέρειες πράγματα που είχα ακούσει ως φήμες από εδώ και από εκεί..

την είδα κι εγώ την εκπομπή...είπαν πολλές αλήθειες πιστεύω...

pevwp2.png

δυστυχως οχι...δεν παρακολουθω και πολυ τηλεοραση τελευταια

εν τω μεταξυ πηγα σε αλλη παιδιατρο η οποια ειπε οτι ειναι στην τελευταια καμπυλη και αν συνεχισει η αναπτυξη του πανω σ αυτην να μην ανησυχω,

την ρωτησα για συμπληρωμα και ειπε πως δεν χρειαζεται( ωραια λεω απο μεσα εδω ειμαστε,με ικανοποιησε η απαντηση της) και μετα μου πεταει το αλλο :σε ποσα γεύματα θηλαζει? εγω :σε 4-5 α λεει να του δινεις μονο πρωι,βραδυ για να τρωει περισσοτερο φαγητο!

αυτην παλι τι της απαντας?

lb0op2.png

Λοιπόν άκου για να μην αγχώνεσαι με αυτές τις καμπύλες!!!!

Στην εκπομπή μιλούσε κάποιος παιδίατρος, καθηγητής και έτσι, και είπε ότι οι καμπύλες στα βιβλιάρια των παιδιών άλλαξαν το 2003 και ουσιαστικά έχουν ανεβεί προς τα πάνω (αυξημένο βάρος). Αυτός ισχυρίζεται ότι αυτό ισχύει γιατί το δείγμα των παιδιών που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη αυτών των καμπυλών δεν ήταν αντιπροσωπεύτικό αλλά αποτελούνταν από παιδιά που επισκέπτονταν μια κλινική η οποία και παρακολουθεί την παιδική παχυσαρκία:!:

Φυσικά υπήρχε και αντίλογος, με κάποιον άλλον παιδίατρο που έλεγε ότι οι καμπύλες είναι σωστές.

Ολα αυτά τα λέω για να καταλάβουμε όλες ότι στην εποχή μας όλα είναι αμφισβητίσιμα, και δυστυχώς καλούμαστε να αποφασίσουμε εμείς τι είναι καλό για τα παιδιά μας και τί όχι:confused:

Το μητρικός θηλασμός εκτός από το άρθρο του Καφάτου έχει και το βίντεο της συγκεκριμένης εκπομπής

http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/02/blog-post_04.html

Πριν από εμάς για εμάς...:D