Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ


NASIA

Recommended Posts

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΑΜΟΥ,ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΟΝΗ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΑΣ.

ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΝΟΥ????????????

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


μπορώ να σου πω ότι το επιδόρπιο επιβάλλεται αν είναι σουφλέ σοκολάτας!

 

από κει και πέρα πες μας λίγο τα διατροφικά σας γούστα για να προσανατολιστούμε τι να προτείνουμε...

 

μην προτείνω δλδ μυδοπίλαφο και μου πεις μπλιαξ τα μύδια :lol:

Link to comment
Share on other sites

Πες μας τι σας αρέσει ; Κρέας , (κοτόπουλο , μοσχάρι , χοιρινό ) ; Ζυμαρικά ; απο Σαλάτες ; απο γλυκά ; (σοκολάτα , καραμέλα , σαντιγί) ;;;;;;;; :roll::D

 

 

ένα σωρό Αφροδισιακά φαγάκια υπάρχουν ! :lol::lol::lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ΚΡΕΑΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΟΝΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙΑ.ΤΩΡΑ ΓΛΥΚΑ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΧ.ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ Ή ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

Link to comment
Share on other sites

άρα άκυρο και το σουφλέ σοκολάτας που είπα :lol:

λοιπόν με χταποδάκι και γαρίδες μόνο, τραπέζι δεν γίνεται, άρα περνάμε σε κρέατα

 

 

θα πρότεινα λοιπόν...

για σαλάτα ρόκα - σπανάκι - λιαστή τοματα - και σως μπαλσάμικο με από πάνω τυρί σκληρό τριμμένο

 

για ορεκτικό μανιτάρια πλευρώτους και μια πιατέλα τυριά

 

για κυρίως πιάτο φιλέτο κοτόπουλο με καρότα μανιτάρια μπρόκολο ίσως κρεμα γάλακτος αν σας αρέσει και πατατούλες On the side ή ταλιατέλες

 

για επιδόρπιο τάρτα φράουλα

 

και φυσικά.... σαμπάνια ή καλό λευκό κρασί

νομίζω όμως ότι η σαμπάνια είναι καλύτερη για την περίσταση :wink:

 

 

μεταξωτά εσώρουχα και το μωρό (αν έχετε στην μαμά για το βράδυ) :D

καλή διασκέδασηηηηηηηηη :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μαμά του Ωρίωνα,

ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.Αλήθεια το φιλέτο κοτόπουλο πώς το κάνεις??????????

Ναι έχω δύο πιτσιρίκια και σκέφτομαι από τώρα να τα στείλω έστω για ένα βράδυ στην μαμά μου για να μπορέσουμε να βρεθούμε μόνοι μας έστω για ένα βράδυ.Το χρειαζόμαστε και οι δύο.

Link to comment
Share on other sites

Μπρουσκέτες με παρμεζάνα

 

Υλικά

 

1 μπαγκέτα

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί

2 κουταλιές πηχτή κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά μουστάρδα

1 αυγό

βούτυρο

 

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε την μπαγκέτα στην μέση και σε μεγάλες φέτες και τις βουτυρώνουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα, το κρασί, την μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το αυγό και απλώνουμε από μία κουταλιά του μείγματος σε κάθε φέτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

 

 

Μικρά spring rolls

 

Υλικά

12 έτοιμα φύλλα για spring rolls (στα καταστήματα που πουλούν ασιατικά είδη ή μπορειτε να τα φτιάξετε με κοινό φύλλο κρούστας)

1 στήθος κοτόπουλου, σε μικρά κομμάτια

2 καρότα μέτρια, σε πολύ μικρά, λεπτά μπαστουνάκια

1/2 πακέτο φύτρο, μουλιασμένο σε νερό και στραγγισμένο

1/3 κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο

2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες

30 γρ. ξερά κινέζικα μανιτάρια, μουλιασμένα επί 20 λεπτά σε νερό, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

4 γρ. πιπέρι

4 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

100 ml σάλτσα σόγιας

5 ml fish sauce

50 ml ζωμό κότας

10 γρ. ζάχαρη

20 ml αραβοσιτέλαιο

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνι

 

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο σε γουόκ να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, ώσπου να ροδίσει καλά το κρέας.

Προσθέτουμε τη σόγια, το ζωμό, τη fish sauce, τις τσίλι, τη ζάχαρη και το πιπέρι (δεν βάζουμε αλάτι), αφήνουμε τα υλικά μας βράζουμε για λίγα λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο τρυπητό, να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Παίρνουμε τα φύλλα των spring rolls και ένα-ένα αλείφουμε τις άκρες τους με το αβγό. Βάζουμε στη μέση του από 1 κουταλιά γέμιση και κλείνουμε το φύλλο σαν ταχυδρομικό φάκελο, γυρίζοντας τις τέσσερις γωνίες προς το κέντρο και κλείνοντας μέσα τη γέμιση.

Τηγανίζουμε τα spring rolls σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές και τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με σάλτσα της αρεσκείας μας - σόγια, γλυκόξινη, τσίλι κ.α.

 

 

 

Σαλάτα με λάχανο και καρύδια

 

Υλικά

300 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο

180 γρ. καρότα τριμμένα

1 μήλο ψιλοκομμένο

50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

100 γρ. σταφίδες

100 γρ. ψιλοκομμένο σαλάμι

Για την σάλτσα:

1 1/2 κουταλιά ζάχαρη

2 κουταλιές ζεστό νερό

2 κουταλιές ξύδι από άσπρο κρασί

3 κουταλιές ηλιέλαιο

Αλάτι

Πιπέρι

Ανηθο ψιλοκομμένο και λίγα κλαδάκια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

 

Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε ένα βαζάκι με καπάκι και το κουνάμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το ξύδι, το ηλιέλαιο, τον ψιλοκομμένοπ άνηθο το αλάτι και το πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι του βάζου και το κουνάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μας καλά.

Βάζουμε σε μία σαλατιέρα το λάχανο, τα καρότα, το μήλο, τα καρύδια και τις σταφίδες, τα περιχύνουμε με την σάλτσα, γαρνίρουμε με τα κλαράκια άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Γλυκόξυνο κοτόπουλο με λαχανικά

 

Υλικά

3/4 του κιλού κοτόπουλο

3 καρότα

1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 κουταλιές σουσάμι

3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο

1 κουταλιά μέλι

2 κούπες χυμό ντομάτας

5 κουταλιές σόγια σος

Αλάτι

Πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το μαρινάρουμε για περίπου 2 ώρες στην σος τιριγιάκι με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμασία

Ψιλοκόβουμε σε στικς τα καρότα και τις πιπεριές και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το χοντροκομμένο φρέσκο και ξερό κρεμμύδι σε 4-5 κουταλιές σπορέλαιο για 5 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε το μέλι τον ανανά, το χυμό ντομάτας και την σόγια σος. Η φωτιά παραμένει στο δυνατό και μόλις αρχίσουν να βράζουν, την σβήνουμε.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα σκεύος και στο ίδιο τηγάνι όπου μαγειρέψαμε τα λαχανικά ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σπορέλαιο και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μαζί με το σουσάμι, για περίπου 5 λεπτά.

Αδειάσουμε το μείγμα με τα λαχανικά στο κοτόπουλου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Σερβίρεται με ρύζι Basmati.

 

Χοιρινό με σάλτσα καρυδιού

 

Υλικά

2 κιλά χοιρινό μπούτι 25 γρ. βούτυρο

1 κούπα λάδι

1 κούπα ντοματοχυμό

1 κουταλιά ντοματοπελτέ

1 κούπα άσπρο κρασί

Αλάτι

Ενα ξυλαράκι κανέλα

Πιπέρι

Για την σάλτσα:

1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

7 σκελίδες σκόρδο καλά λιωμένες

5 κουταλιές ξύδι

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια, το βάζουμε στην κατσαρόλα να αχνιστεί λίγο, προσθέτουμε το λάδι και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και αφού βράσει για μερικά λεπτά προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει. (Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό φροντίζοντας όταν το κρέας μας είναι έτοιμο να έχει μείνει με την σάλτσα του).

Για την σάλτσα:

Βάζουμε σε ένα μπολ τα κοπανισμένα καρύδια, προσθέτουμε τα λιωμένα σκόρδα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ξύδι δουλεύοντας συνέχεια με ένα πιρούνι μέχρι το μίγμα μας να ασπρίσει.

Με μία κουτάλα παίρνουμε λίγη-λίγη από την σάλτσα του κρέατος και την ρίχνουμε στο μίγμα καρυδιών ανακατεύοντας καλά. Οταν τελειώσει το ζουμί από το κρέας, ρίχνουμε την σάλτσα μας στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Το φαγητό σερβίρεται με μακαρόνια

 

Σαβαρέν με ρούμι

 

Υλικά

Για το γλυκό:

2-3 αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μαγιά

1/2 κούπα γάλα χλιαρό

2 κουταλιές ζάχαρη

2 κούπες αλεύρι

6 κουταλιές μαργαρίνη σόγιας

Λίγο αλάτι

Για το σιρόπι:

1 2/2 κούπα ζάχαρη

1 1/2 κούπα νερό

4 κουταλιές ρούμι

Για το γκλάσο:

1/2 κούπα μαρμελάδα

2 κουταλιές νερό

Προαιρετικά για γαρνίρισμα:

Φρούτα

Κρέμα σαντιγύ

 

Εκτέλεση :

 

Γλυκό:

Βάζουμε σε ένα σκεύος το γάλα (χλιαρό), διαλύουμε την μαγιά και προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, το μισό αλεύρι και δουλεύουμε όλα τα υλικά καλά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και την μαργαρίνη (λιωμένη και χλιαρή), δουλεύουμε ακόμη λίγο το μίγμα και το ρίχνουμε σε μία φόρμα (με τρύπα στην μέση) που την έχουμε αλείψει με μαργαρίνη.

Σκεπάζουμε το γλυκό μας και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί περίπου ο όγκος του.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου και μόλις ψηθεί ο γλυκό το βγάζουμε από την φόρμα πάνω σε μία σχάρα, το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και το ξαναβάζουμε στην φόρμα.

Σιρόπι:Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Τραβάμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι, τρυπάμε το γλυκό μας σε μερικά σημεία και το περιβρέχουμε με το σιρόπι.

Για το γλάσο:

Διαλύουμε την μαρμελάδα (κατά προτίμηση βερίκοκο) στο χλιαρό νερό, την περνάμε από μια λεπτή σίτα.

 

Οταν το γλυκό μας κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα σε μια πιατέλα, το γλασάρουμε και βάζουμε αν θέλουμε στο κέντρο του γλυκού κομματάκια φρούτων και κρέμα σαντιγύ.

 

Φρουτοσαλάτα Ευτυχίας

 

Υλικά

1 κιλό φράουλες

4-5 ακτινίδια (όχι πολύ ώριμα)

200 γρ. ωμά αμύγδαλα

Χυμό ενός λεμονιού

Χυμό ενός πορτοκαλιού

2-3 κανελογαρύφαλλα

3 κουταλιές σούπας κονιάκ

 

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε κάθετα στα δύο, τις βάζουμε σε ένα γυάλινο μπωλ, προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ και τα κανελογαρύφαλλα, σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου στο ψυγείο.

Λίγη ώρα πριν σερβίρουμε προσθέτουμε στο μπωλ με τις φράουλες τα ακτινίδια κομμένα σε φέτες και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Σερβίρουμε σε διάφανα ποτήρια παγωτού για να αναδειχθούν τα χρώματα.

Προαιρετικά γαρνίρουμε με σαντιγύ.

 

 

Πικάντικο πώντς ανανά

(δοκιμάστε το άκρως Αφροδοσιακό ......) :lol:

Υλικά

 

450 ml νερό

1 λίτρο χυμός ανανά

5 ράβδάκια κανέλλας μήκους 5 εκ το καθένα, σπασμένα

12 ολόκληρα γαρύφαλλα

12 πράσινα κάρδαμα σπασμένα

15 g φρέσκα φύλλα μέντας κομμένα

175 ml μπράντι

 

 

Εκτέλεση

 

1. Βάζουμε το νερό, το μισό χυμό ανανά, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και τη μέντα σε μια κατσαρόλα. Την αφήνουμε να βράσει, τη σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

2. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρούμε το σκέπασμα.

3. Φιλτράρουμε το ποτό και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό ανανά και το μπράντι. Ανακατεύουμε καλά.

 

Μερικές προτάσεις απο εμένα ..... εύχομαι η λίμπιντο σας να χτπήσει το ζενίθ της ερωτικής σας διάθεσης ! :D

 

Καλά να περάσετε (οτι και να φάτε :lol: κι'αν δεν φάτε...) και να είστε πάντα ευτιχισμένοι ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

 

 

θα πρότεινα λοιπόν...

για σαλάτα ρόκα - σπανάκι - λιαστή τοματα - και σως μπαλσάμικο με από πάνω τυρί σκληρό τριμμένο

 

για ορεκτικό μανιτάρια πλευρώτους και μια πιατέλα τυριά

 

για κυρίως πιάτο φιλέτο κοτόπουλο με καρότα μανιτάρια μπρόκολο ίσως κρεμα γάλακτος αν σας αρέσει και πατατούλες On the side ή ταλιατέλες

 

για επιδόρπιο τάρτα φράουλα

 

και φυσικά.... σαμπάνια ή καλό λευκό κρασί

 

 

Πολυ μου αρεσεις...Καπως ετσι θα το οργανωνα κι εγω...

 

Α! Κοπελια...περνα και καμια βολτα απο κανενα εσωρουχαδικο να ανανεωσεις την γκαρνταρομπα σου...(κατι σε κοκκινο ή σε μπορντο ειναι ο,τι πρεπει)...

Link to comment
Share on other sites

Βρε Αφροδίτη μου δεν σε πιστεύω :wink::lol::lol:

 

γιατί εγώ με πιστεύω .... :lol::lol::lol: μα το σκεφτόμουν εχτές ολο το απόγευμα το θεματάκι.... :lol::lol::lol: ευχαριστώ Μαράκι ! :wink:

(και πλησιάζει και η δική μου επέτιος .... ) :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΝΟΥ????????????

 

Λοιπόν άκου τί θα κάνεις. :lol:

Για μένα δεν έχει τόσο σημασία το τί θα μαγειρέψεις αλλά το πώς θα το φάτε.

Ο,τι και να ναι, θα πρέπει να τρώγεται με τα χέρια, χωρίς μαχαιροπήρουνο, να γλύφεται, να δαγκώνεται σε περιβάλλον κεριών, ευωδιών και μουσικής.

Ως εκ τούτου συνιστώνται στρείδια, γυαλιστερές, οτιδήποτε σε finger food, φράουλες κλπ

 

Μα καλά θα φάτε κι όλας; :roll:8):lol:

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι θα πρότεινα μια και θα σου κρατήσει η μαμά σου το παιδί να κλείσεις σε ένα ωραίο εστιατόριο να πάτε να φάτε εκεί και να γυρίσετε μετά σπίτι σας ξεκούραστοι για να συνεχίσετε το βράδυ σας!την ώρα που θα χάσεις στις ετοιμασίες εκμεταλλεύσου την για να περιποιηθείς τον εαυτό σου εκτός αν προτιμάς να τα φτιάξεις όλα εσύ :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Για να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι, πάρε για τον άντρα σου σουβλάκια και πατάτες, και για εσένα ότι θέλεις. Εννοείται ότι θα τα φάτε μετά το ... (γιατί άμα τα φάει όλα δεν θα κάνετε :wink: )

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

Το ρομαντικό δείπνο για να έχει ρομαντική συνέχεια (...) θα πρέπει να είναι ελαφρύ, οι συνταγές να μην περιέχουν σκόρδο (για ευνόητους λόγους) και να συνοδεύεται από πολύ καλό κρασί.

Grow up and get a life!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...