Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ...

Recommended Posts

Καλημέρα! εχω ένα κοριτσάκι 19 μηνών και είμαι έγκυος 4 μηνών στο δεύτερο μωρό.Συνεπώς όταν η μικρή μου θα είναι ακριβώς 2 ετών θα έχουμε αυξηθεί κατά ένα άτομο οικογενειακώς..!

τώρα η απορια μου-αγωνία μου είναι η εξής....

έχω διαβάσει ότι - από όσο λένε οι ειδικοί - καλό είναι το πρωτότοκο παιδί να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό ΠΡΙΝ γεννηθεί το δεύτερο γιατί αν πάει μετά νιώθει την απόρριψη , μιάς και οι 2 αλλάγες μαζί το κάνουν να νιώθει ότι το απομακρύνουμε από την οικογένεια (και παιδικός σταθμός και η απαραίτητη προσοχή της μάνας προς το νεογνό).Είναι γεγονός ότι τα παιδιά είναι πολύ κτητικά και δεν θέλουν να μοιράζονται τίποτε , πόσο μάλλον την αγάπη της μάνας. Δεν δουλευω και δεν είχα σκεφτεί (ούτε ακόμα το σκέφτομαι ζεστά) να την στείλω στον παιδικό σταθμό πριν τα 3.

Είμαι σίγουρη ότι θα της έκανε καλό,να κοινωνικόποιηθεί και να συνανστραφεί με άλλα παιδάκια. Είναι και οι ιώσεις στην μέση με ένα μωρό στο σπίτι.....εδώ όταν αρρωσταίνει εκείνη,πας πιάνει μετά όλους με την σειρά η ίωση.πόσο μάλλον ένα μωρό σε σχέση με τις παιδικές αρρώστιες....

ποιά η γνώμη σας για την αρνητική επιρροή που θα έχει στο κοριτσάκι μου ο ερχομός του μωρού και πόσο "κακό" μπορεί να της κάνει το να μείνει στο σπίτι...δεν θα είναι σίγουρα ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο παιδάκι που αποκτά αδελφάκι,όμως όλα τα σκέφτομαι....πείτε μου εσείς τι κάνατε? ή τι θα κάνατε στην θέση μου?? οι πιό ενημερωμένες στο θέμα ας βοηθήσουν!! ευχαριστώ!:oops:

Διαφημίσεις

Καλημερα..και με το καλο το δευτερο μωρακι σου....

Λοιπων για να μην ανχωνεσαι και ιδιαιτερα...τα διδυμα μου με το τριτο μου παιδι εχουν ακριβως 2 χρονια διαφορα και 4 μερες...οποτε ειμαι πολυ κοντα στην δικια σου περιπτωση....σε πληροφορω...πως στην ηλικια των 2 ετων....ειναι μια ηλικια που γενικα τα παιδια ξεχνιουνται πολυ ευκολα....

Απο την προσωπικη μου εμπειρια...τα μεγαλα μου δεν ζηλεψαν σχεδων καθολου...ενταξει ειχαμε και μερικες κρισεις δεν θα πω ψεματα αλλά ηταν στιγμιαιες γιατι οπως σου ειπα ειναι σε ηλικια που ξεχνιουνται πολυ ευκολα...περαν των πρακτικων προβληματων...θηλασμος κτλ...το μωρο ηταν μονιμως σε μια καλαθουνα πανω στο τραπεζι του σαλονιου και τα μικρα περιφεροντουσαν ανετα....βεβαια ειχα και βοηθεια....και μετα τον χρονο τα εβγαζα και τα τρια βολτιτσα με το μωρο στο καροτσι και τα διδυμα στο πλαι...να κρατανε το καροτσι...(καραβανι..ειμασταν...και πιαναμε ολο το πεζοδρομιο..)

Το καλο ειναι πως μεγαλωσαν ολα σχεδων μαζι και τα μεγαλα μου δεν εχουν μνημες απο το μωρο και θυμουνται παντα τον ευατο τους τριαδα...!!!!ασε που ειναι πακετακι τα τρια τους..παντου...στο παιχνιδι στις βολτες....κτλ....

Τωρα για τον παιδικο ...ειναι πως το βλεπει ο καθενας....αλλοι ειναι υπερ αλλοι κατα...σε αυτες τις ηλικιες....εγω προσωπικα ειμαι υπερ...αλλα τα μεγαλα μου τα εστειλα στα 3.5... το τριτο μου στα 2.5.....ενω τον 4ο παιδι στον χρονο πανω....αλλα να μην φοβηθεις την συνηπαρξη των δυο παιδιων σου....

Αυτα απο μενα......

Καλημερα..και με το καλο το δευτερο μωρακι σου....

Λοιπων για να μην ανχωνεσαι και ιδιαιτερα...τα διδυμα μου με το τριτο μου παιδι εχουν ακριβως 2 χρονια διαφορα και 4 μερες...οποτε ειμαι πολυ κοντα στην δικια σου περιπτωση....σε πληροφορω...πως στην ηλικια των 2 ετων....ειναι μια ηλικια που γενικα τα παιδια ξεχνιουνται πολυ ευκολα....

Απο την προσωπικη μου εμπειρια...τα μεγαλα μου δεν ζηλεψαν σχεδων καθολου...ενταξει ειχαμε και μερικες κρισεις δεν θα πω ψεματα αλλά ηταν στιγμιαιες γιατι οπως σου ειπα ειναι σε ηλικια που ξεχνιουνται πολυ ευκολα...περαν των πρακτικων προβληματων...θηλασμος κτλ...το μωρο ηταν μονιμως σε μια καλαθουνα πανω στο τραπεζι του σαλονιου και τα μικρα περιφεροντουσαν ανετα....βεβαια ειχα και βοηθεια....και μετα τον χρονο τα εβγαζα και τα τρια βολτιτσα με το μωρο στο καροτσι και τα διδυμα στο πλαι...να κρατανε το καροτσι...(καραβανι..ειμασταν...και πιαναμε ολο το πεζοδρομιο..)

Το καλο ειναι πως μεγαλωσαν ολα σχεδων μαζι και τα μεγαλα μου δεν εχουν μνημες απο το μωρο και θυμουνται παντα τον ευατο τους τριαδα...!!!!ασε που ειναι πακετακι τα τρια τους..παντου...στο παιχνιδι στις βολτες....κτλ....

Τωρα για τον παιδικο ...ειναι πως το βλεπει ο καθενας....αλλοι ειναι υπερ αλλοι κατα...σε αυτες τις ηλικιες....εγω προσωπικα ειμαι υπερ...αλλα τα μεγαλα μου τα εστειλα στα 3.5... το τριτο μου στα 2.5.....ενω τον 4ο παιδι στον χρονο πανω....αλλα να μην φοβηθεις την συνηπαρξη των δυο παιδιων σου....

Αυτα απο μενα......

αυτό σκέφτηκα και εγώ όταν έμαθα ότι έμεινα εγκυος...οη διαφορά ηλικίας είναι καλή είπα,2 χρόνια είναι ότι πρέπει για την μικρή για να μην ζηλεύει τόσο και να μην έχουμε ιδιαίτερες κρίσεις.

το θέμα είναι ότι εσενα τα παιδάκια σου από την αρχή ήταν δύο και είχαν μάθει να μοιράζονται και όταν ήρθε το τρίτο,είχαν το ένα το άλλο να ασχοληθούν , ναι μεν είχες κρίσεις ζήλειας δεν λέω αλλά άλλο να έχεις ένα και άλλο να είναι δύο μαζί παρεούλα. Το ένα έχει μάθει να τα παίρνει όλα άμεσα και μοναδικά.Τα δύο αναγκαστικά έχουν μάθει να περιμένουν το ένα το άλλο από πολύ μωρά. Δεν ξέρω αν παίζει τόσο ρόλο αυτό που λέω....

Καπου ειχα διαβάσει , δεν θυμαμαι που αλλα ψάξτο αν θες, οτι καλο ειναι αν ερχεται δευτερο μωρακι , το πρωτο να πηγαινει παιδικο 6 μήνες πριν τη γέννηση ή 6 μήνες μετά τη γέννηση του δευτερου μωρου για να μη νιωσει οτι το διώχνεις.

αυτό σκέφτηκα και εγώ όταν έμαθα ότι έμεινα εγκυος...οη διαφορά ηλικίας είναι καλή είπα,2 χρόνια είναι ότι πρέπει για την μικρή για να μην ζηλεύει τόσο και να μην έχουμε ιδιαίτερες κρίσεις.

το θέμα είναι ότι εσενα τα παιδάκια σου από την αρχή ήταν δύο και είχαν μάθει να μοιράζονται και όταν ήρθε το τρίτο,είχαν το ένα το άλλο να ασχοληθούν , ναι μεν είχες κρίσεις ζήλειας δεν λέω αλλά άλλο να έχεις ένα και άλλο να είναι δύο μαζί παρεούλα. Το ένα έχει μάθει να τα παίρνει όλα άμεσα και μοναδικά.Τα δύο αναγκαστικά έχουν μάθει να περιμένουν το ένα το άλλο από πολύ μωρά. Δεν ξέρω αν παίζει τόσο ρόλο αυτό που λέω....

Σε αυτο μπορει να εχεις και δικιο...αλλά και παλι μπορει να ειχαν μαθει το ενα να περιμενει το αλλό αλλα το θεωρουσαν φυσιολογικο την υπαρξη ο ενας του αλλου αλλα και παλι ο κόσμος τους γκρεμιστηκε...αφου υπηρξε ενας..εισβολεας στην οικογενεια που τους ξενισε.....

Διαφημίσεις

Kάθε παιδάκι έχει το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του και πέρα από γενικά σχόλια δε μπορεί να μπει σε καλούπι....εμένα έχουν διαφορά 2 χρόνια και 15 μέρες !!! Περίμενε τον αδερφο του μες την καλη χαρα, μου ειχαν πει να μην κραταω εγω το βρεφος μπαινοντας στο σπιτι απ το μαιευτηριο, ο μεγαλος σημασια δεν εδωσε, επεσε με τα μουτρα στο μωρο, μου ειχαν πει να κανονισω να του φερει ο "εισβολεας" ενα δωρο, επισης δεν εδωσε σημασια, επαιζε με το μωρό.....δεν τον εστειλα παιδικο εκεινη τη χρονια, αγαπαει τον αδερφο του, τον προσεχει, παιζουν μαζι, και τωρα που παει πλεον παιδικο περναει πολυ καλα τις μερες που για καποιο λογο καθεται μαζι μας στο σπιτι...τωρα ειναι ο ενας τρεισιμιση και ο αλλος εναμιση και ειλικρινα, οι μαμαδες που τα παιδια τους εχουν 5,6,7 χρονια διαφορα αντιμετωπιζουν πολυ μεγαλυτερο προβλημα ζηλειας απο μενα.....τουλαχιστον οι δικες μου γνωστες...

ευχομαι το ιδιο να γινει και σε εσας!!!!!!!!!!

γεια σου ντιντι μου!!εγω οταν γεννησα το 2ο παιδακι μου,το πρωτο μου ηταν 18 μηνων και οταν γεννησα το 3ο,το δευτερο ηταν 15 μηνων κ το πρωτο ηταν περιπου 2,5 χρονων!με επρηζαν οι γυρω μου να στειλω τουλαχιστον το μεγαλο παιδικο για να κοινωνικοποιηθει,να ξεκουραζομαι λιγο κ γω,αλλα οποτε το ακουγα εβαζα τα κλαματα κ τους εξηγιουσα οτι ΔΕΝ ΘΕΛΩΩΩΩ! μ'επιανε παραπονο!!επειση σκεφτομουν διαφορα!οτι δεν θελω να νιωσει οτι το διωχνω,οτι θελω να ειναι κ τα 3 τους μαζι στο σπιτακι μας τωρα που η οικογενεια μεγαλωνει κ μπορουν να παιζουν ολα μαζι και βασικα...θα μου ελειπε!!ναι ενταξει δεν λεω κοινωνικοποιουνται,αλλα αφου εγω δεν δουλευα κ ημουν ολη μερα μαζι τους,γιατι να τον παω???!δεν ηθελα!!τον ηθελα κοντα μου!!κ ειλικρινα δεν μετανιωσα καθολου μ'αυτη μου την αποφαση..ισα ισα νιωθω κ περηφανη που κατεληξα στο να μην τον παω!!!

ευτυχως κανενα απ'τα παιδακια μου δεν ζηλεψε το ενα το αλλο,επαιζαν συνεχεια μαζι,αμα εκλαιγε το μικρουλι,πηγαιναν κ το χαιδευαν κ του εδιναν παιχνιδακια να ξεχαστει,μου εδιναν τα ρουχαλακια να το ντυσω!!πολλα τετοια!!!ενιωθαν πολυ στοργη!οπως κ ο μεγαλος μου ενιωθε στοργη κ ενστικτο προστασιας για την κορη μου(δευτερο)!!!

βεβαια βασικο θεμα ειναι κ οι ιωσεις που λες!το σκεφτομουν κ αυτο!μπορει να κολλουσε κατι ο μεγαλος κ μετα να ταλαιπωριοταν κ το μικρουλι που δεν εχει κ τοσα αντισωματα αφου ειναι βρεφακι!!

δεν εξρω τι αλλο να σου πω..αυτη ηταν η δικη μου εμπειρια!!

τα ηθελα ολα μαζι οταν ηρθε κ το νεο μελος στην οικογενεια μας,ηθελα να μοιραζομαστε τα παντα κ οχι το πιο μεγαλο να πηγαινει στον σταθμο κ να αποχωριζεται αυτο το ομορφο οικογενειακο κλιμα!!δεν ξερω..τα ηθελα ολα μαζι να τα χαιρομαι!!!

δεν ξερω αν αυτο ειναι το σωστο,αλλα για μενα αυτο ηταν,ετσι ενιωθα κ χαιρομαι!!!

ευχομαι να παρεις την καλυτερη αποφαση!!το καθε παιδακι ειναι διαφορετικο!!!να το χαιρεσαι το παιδακι σου κ με το καλο το μωρουλινι!!!:D

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!