Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οι 10 οικολογικότερες εταιρείες καλλυντικών


Recommended Posts

Δημοσίευση: Σάββατο 14:29(http://www.pathfinder.gr)

 

Η ομορφιά έγινε πράσινη! Και δεν εννοούμε την τελευταία τάση της μόδας στα χρώματα του κραγιόν. Οι εταιρείες καλλυντικών στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς το περιβάλλον και δείχνουν σε όλους ότι η ομορφιά είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία όμορφη επιδερμίδα.

 

Οι εν λόγω εταιρείες, είτε μέσω της οικολογικότερης συσκευασίας των προϊόντων τους, είτε μέσω των φυτικών και οργανικών συστατικών, είτε μέσω άλλων οικολογικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν, δίνουν την ευκαιρία στις γυναίκες να φαίνονται και να αισθάνονται όμορφες.

 

Ψάξαμε και βρήκαμε, λοιπόν, τις 10 οικολογικότερες εταιρείες καλλυντικών και σας τις παρουσιάζουμε. Στην τελική, ποιανής γυναίκας δεν της αρέσει να κάνει ταυτόχρονα πολλά πράγματα μαζί; Γίνετε όμορφες και ταυτόχρονα βάλτε και εσείς το χεράκι σας για να υποστηρίξουμε όλοι μαζί το περιβάλλον και να του δώσουμε την ευκαιρία να ξαναζωντανέψει.

................................................................................................

 

1. Βοτανικά, βιοδιασπώμενα και ανανεώσιμα

Οι 12 νέες αποχρώσεις κραγιόν της εταιρείας Cargo δεν χαρίζουν μόνο ένα τέλειο ανοιξιάτικο χρώμα στα χείλη σας αλλά είναι και οικολογικά. Οι πλήρως βιοδιασπώμενες συσκευασίες τους είναι κατασκευασμένες από χαρτί λουλουδιών, ενώ είναι διακοσμημένες με αληθινούς σπόρους άγριων λουλουδιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να φυτέψετε τη συσκευασία, να την ποτίζετε και να περιμένετε να φυτρώσει ένα υπέροχο μπουκέτο από άγρια λουλούδια. Το σωληνάριο του κραγιόν είναι φτιαγμένο από πολυγαλακτικό οξύ, παραγόμενο εξ-ολοκλήρου από καλαμπόκι και όχι από μη ανανεώσιμο πλαστικό που έχει ως βάση του το πετρέλαιο. Η φόρμουλα του κραγιόν στηρίζεται στα βότανα και δεν εμπεριέχει ορυκτέλαια ή άλλες πετρελαϊκές ουσίες.

 

2. Φυτικά και βιοδιασπώμενα

Φτιαγμένα από 100 φυτικά συστατικά, τα προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας και σώματος της εταιρείας Pangea Organics προσφέρουν κάτι παραπάνω από απλό καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση. Οι συσκευασίες των προϊόντων είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμο χαρτί και οργανικούς σπόρους, όπως ο γλυκός βασιλικός. Μόλις, λοιπόν, ανοίξετε τη συσκευασία, αφαιρέστε την ετικέτα, μουλιάστε το κουτί στο νερό για ένα λεπτό και φυτέψτε το στο έδαφος.

 

3. Περιβαλλοντική εκπαίδευση

Ο Yves Rocher ίδρυσε την εταιρεία Yves Rocher το 1991 με σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενός οικολογικότερου κόσμου. Μεταξύ των πολλών οικολογικών πρωτοβουλιών της, η εταιρεία έχει επιδοθεί στην προστασία των απειλούμενων με αφανισμό φυτών της Χιλής, τη δημιουργία προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τη βράβευση με το βραβείο Terra de Femmes Award των γυναικών που εργάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

4. Χρηματοδότηση για περιβαλλοντικούς σκοπούς

Τα φυτικά προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά, την επιδερμίδα και το σώμα της Aveda έκαναν πάντα τις γυναίκες να αισθάνονται ένα με τη φύση και ταυτόχρονα να νιώθουν πως, αγοράζοντας τα προϊόντα της εταιρείας, συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη. Από το 1999, η Aveda έχει συγκεντρώσει πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια για περιβαλλοντικούς σκοπούς, χρησιμοποιεί οργανικά συστατικά και φυτικά εναλλακτικά αντί για συνθετικά χημικά στα προϊόντα της, ενώ οι κεντρικές της εγκαταστάσεις παραγωγής λειτουργούν με 100% αιολική ενέργεια, αντικαθιστώντας πλήρως την ηλεκτρική ενέργεια.

 

5. Χωρίς χημικά συστατικά

Από προϊόντα μακιγιάζ μέχρι σαπούνια και προϊόντα περιποίησης μαλλιών, η πράσινη συνείδηση της Aubrey Organics προσμετρά δεκαετίες. Με 100% φυσικά οργανικά συστατικά, τα προϊόντα της εταιρείας είναι ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον γιατί δεν διαχέουν στην ατμόσφαιρα, το έδαφος και το νερό πετροχημικά, ενώ είναι πλήρως βιοδιασπώμενα. Η Aubrey χρησιμοποιεί, επίσης, για τη συσκευασία των προϊόντων της ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια, ενώ τα διαφημιστικά της έντυπα είναι τυπωμένα από ανακυκλώσιμο χαρτί.

 

6. Αειφόρος γεωργία

Όχι μόνο λατρεύουμε το πώς τα φυσικά προϊόντα καθαρισμού, τόνωσης και ενυδάτωσης αυτής της οργανικής σειράς καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης μας κάνουν να λάμπουμε, αλλά αγαπάμε τη συγκεκριμένη εταιρεία γιατί καλλιεργεί τα δικά της φυτά προκειμένου να φτιάξει τα οργανικά προϊόντα της. Η εταιρεία Dr. Hauschka χρησιμοποιεί τη βιοδυναμική, μία ολιστική, αειφόρο μορφή γεωργίας, που χρονολογείται από το 1920. Η φυσική αυτή τεχνική καλλιέργειας είναι μια οικολογική γεωργία που λαμβάνει υπ' όψη της, πέραν των φυσικών παραγόντων, και αφανείς δυνάμεις στη φύση που παίζουν σημαντικό ρόλο στις λειτουργίες της ζωής, την υγεία και ευρωστία των φυτών και των γεωργικών ζώων. Λαμβάνει υπόψη της τη φυσική ροή μεταξύ του σύμπαντος, του εδάφους, των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων και δημιουργεί αειφόρες καλλιέργειες φυτών με οργανική λίπανση, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των προϊόντων της.

 

7. Πράσινη ενέργεια

Χρησιμοποιώντας οικολογικό μελάνι σόγιας για την εκτύπωση των ετικετών της και ανακυκλωμένα υλικά για τις συσκευασίες της, το όνομα της εταιρείας Kiehl's έχει συνδυαστεί με την υπέροχη επιδερμίδα και την οικολογική συνείδηση. Ως δείγμα της δέσμευσής της για την προστασία του περιβάλλοντος, η εταιρεία έχει ενταχθεί σε οικολογικά προγράμματα ενέργειας και χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις της για την παρασκευή των προϊόντων της ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική.

 

8. Κατά των συνθετικών

Μπορείτε να δείξετε πραγματικά το καλύτερό σας πρόσωπο με τα οικολογικά καλλυντικά της εταιρείας Organic Make-up Company. Η εταιρεία χρησιμοποιεί όσο περισσότερο μπορεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και λέει «όχι» στα συνθετικά και πετρελαϊκά συστατικά. Έχει απλοποιήσει τις συσκευασίες των προϊόντων της για να μειώσει τα απορρίμματα που καταλήγουν στις χωματερές, ενώ τα προϊόντα διατίθενται σε κιβώτια που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καταναλωτής για διάφορες δουλειές στο σπίτι του.

 

9. Τίποτα μη φυσικό

Ότι βλέπεις παίρνεις με την οικολογική σειρά προϊόντων ομορφιάς της εταιρείας Green Beaver Company, που περιλαμβάνει προϊόντα καθαρισμού, απολέπισης, ενυδάτωσης και προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών. Η Green Beaver Company δεν δοκιμάζει τα προϊόντα της σε ζώα, ενώ όλες οι συσκευασίες τους είναι ανακυκλώσιμες. Χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά και αποφεύγει τα τεχνητά αρώματα και χρώματα, τις παραβένες (χημικά συντηρητικά), τη βαζελίνη, τις φθαλάτες και τα συντηρητικά.

 

10. Περιβαλλοντική συνείδηση

Η εταιρεία The Body Shop, η αιώνια αγαπημένη πολλών γυναικών για τα καλλυντικά της και τα προϊόντα περιποίησης σώματος, είναι μία από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που έδειξαν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και αντιτάχθηκαν στην δοκιμή των προϊόντων στα ζώα. Οι περιβαλλοντικές δράσεις παραμένουν στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων της εταιρείας, με τις διαφημιστικές της καμπάνιες να έχουν ως θέμα την περιβαλλοντική συνείδηση, τις κλιματικές αλλαγές και το καθαρό πόσιμο νερό.

qbd8p2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δεν ξέρω... αν εχεις στοιχεια για κατι τετοιο πες τα και σε εμας ,γιαυτο τον λογο το ανοιξα μπας και και καταλαβουμε τι μας γινετε :D

qbd8p2.png
Link to comment
Share on other sites

παντως εγω προσφατα αγορασα προιοντα μποντι σοπ και ειναι φουλ στα παραμπεν...δεν ξερω τελικα κατα ποσο ειναι φυτικα :roll:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επειδή ασχολούμαι με το θέμα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν πρέπει να μπερδεύει κανείς τους ισχυρισμούς του μάρκετινγκ με το τι προϊόν πραγματικά παράγει μια εταιρία. Υπάρχουν πάντως εταιρίες (και μάλιστα πολλές ελληνικές) που έχουν πολύ προσεγμένα προϊόντα και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν και πιστοποιήσεις από ελεγκτικούς οργανισμούς. Με λίγο ψάξιμο μπορεί κανείς να βρει αυτό ακριβώς που ψάχνει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Επειδή ασχολούμαι με το θέμα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν πρέπει να μπερδεύει κανείς τους ισχυρισμούς του μάρκετινγκ με το τι προϊόν πραγματικά παράγει μια εταιρία. Υπάρχουν πάντως εταιρίες (και μάλιστα πολλές ελληνικές) που έχουν πολύ προσεγμένα προϊόντα και σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν και πιστοποιήσεις από ελεγκτικούς οργανισμούς. Με λίγο ψάξιμο μπορεί κανείς να βρει αυτό ακριβώς που ψάχνει.

 

werto θα ήθελες να μας διαφωτίσεις λίγο παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Δε θα σας πω ονόματα εταιριών φυσικά. Δυστυχώς, η όλη βιομηχανία των καλλυντικών όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποίησε τις φτηνές πετρελαϊκές πρώτες ύλες τόσο για το rnd (research and development) όσο και για την παραγωγή τους φυσικά και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε σήμερα πολλά προϊόντα στην αγορά (το μεγαλύτερο ποσοστό με διαφορά) που μπορούν να βλάψουν τον καταναλωτή και φυσικά το περιβάλλον. Όλα κρύβονται πίσω από την φράση "για εξωτερική χρήση μόνο" που επιβάλλεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για το τι είναι καλλυντικό. Δε θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Υποθέτω, φυσικά ότι ένας καταναλωτής δε έχει την δυνατότητα να ψάχνει ανάμεσα στα συστατικά κάθε προϊόν που αγοράζει. Κάπου εδώ, πριν από μερικά χρόνια, δημιουργήθηκαν για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος, οργανισμοί ελέγχου, που πιστοποιούν εταιρίες και καλλυντικά σύμφωνα με κάποιους κανόνες. Τέτοιος ελληνικός οργανισμός δεν υπάρχει αλλά υπάρχουνε ελληνικές εταιρίες που έχουν ζητήσει και πάρει πιστοποίηση από το εξωτερικό. Με λίγα λόγια, αρκεί κάποιος να ψάξει στη συσκευασία ένα λογότυπο ενός τέτοιου οργανισμού για να είναι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι, αν μη τι άλλο, ποιοτικότερο. Συνήθως τέτοια καλλυντικά αναφέρουν επίσης τη λέξη "certified" ή "cetrification".

Για την παραπάνω λίστα έχω πολλές ενστάσεις, αλλά όπως ειπώθηκε, είναι μια καλή ευκαιρία για συζήτηση.

Τέλος, επειδή μου έχουν αναφέρει πολλές φορές ότι ένα καλλυντικό μπορεί να φέρει φαγούρα σε κάποιους, και μου ρωτάνε αν αυτό δείχνει κατά πόσο "χημικό" είναι ένα προϊόν, θα ήθελα να πω, ότι συνήθως αυτό οφείλεται σε αλλεργιογόνες ουσίες του καλλυντικού. Αυτές είναι κυρίως το άρωμα και τα συντηρητικά και δεν έχει να κάνει πολύ με την ποιότητα του προϊόντος. Σε τέτοιες περιπτώσεις επιλέγουμε καλλυντικά χωρίς άρωμα.

Ελπίζω να ήμουν αρκετά σαφής, και για οποιαδήποτε ένσταση, είμαι εδώ για να το συζητήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

με τα καλλυντικα του ΚΟΡΡΕ , τι γινεται?

 

Καλη ερωτηση!

..εχω αποφασισει να αλλαξω σιγα-σιγα ολα τα καλλυντικα μου με αυτα του ΚΟΡΡΕ, αγορασα χτες αντηλιακο προσωπου...τα συστατικα του ειναι ενα κατεβατο απο ακαταλαβιστικα...ειναι καλα αυτα τωρα?

..χμ...parabens παντως δεν περιεχει... :?:roll:

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να μας πεις ονόματα από εταιρίες που προσέχουν τι υλικά χρησιμοποιούν.

Ή ποιες εταιρίες έχουν πάρει αυτή την πιστωποίηση.

Καλό είναι να ξέρουμε.

Διαφώτισέ μας.

______________

948521dz52i3dqyw.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν δεν μάθετε να διαβάζετε τα συστατικά πάντα θα σας κοροϊδεύουν οτι δήθεν είναι φυσικά επειδή περιέχει 0,1% χαμομήλι....

Τα καλλυντικά ή του μωρού σας δεν πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον τα ακόλουθα...

 

http://www.natural-skincare-authority.com/cosmetic-chemicals.html

 

ή κοιτάξτε πια μπορέιτε να εμπιστεύεστε, αλλά και πάλι διαβάζοντας τα συστατικά....

(προσωπικά εμπιστεύομαι την weleda http://usa.weleda.com/index.aspx )

 

http://www.safecosmetics.org/companies/signers.cfm

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...