Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μήλο-Αχλάδι-Μπανάνα και μετά τι?

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Αφού κλείσαμε την πρώτη εβδομάδα φρουτόκρεμας με το κλασσικό τρίπτυχο μήλο-αχλάδι-μπανάνα, αναρωτιέμαι με τι μπορούμε τώρα να συνεχίσουμε?

Ποιά φρούτα είναι κατάλληλα από 6 μηνών και ποιά θα πρέπει να αποφεύγονται έως κάποια συγκεκριμένη ηλικία?

jsHSp3.png gJDDp3.png

Διαφημίσεις

Εγω ολα του τα εχω δωσει....

Ακτινιδιο, σταφυλι, πορτοκαλι, μανταρινι, ροδι, λωτο, χμ....τι αλλο? ο,τι ειναι εποχης απο αυτα που εχουμε εμεις ή απο τα βιολογικα που βρισκω στοο μαρκετ.

Τι να σου πω....ο καθε γιατρος εχει την τακτικη του. Εμενα δε μου απαγορευσε τιποτα παντως. Ουτε το πορτοκαλι και μαλιστα τον ρωτησα να του δινω μονο το χυμο ή ολο το σωμα του πορτοκαλιου? Ο,τι θες μου ειπε....Δε ξερω αν μου εδωσε αυτες τις εντολες λογω θηλασμου, πιθανως αν δε θηλαζα να μου ελεγε αλλα πραγματα....

Καλησπέρα σας,

Αφού κλείσαμε την πρώτη εβδομάδα φρουτόκρεμας με το κλασσικό τρίπτυχο μήλο-αχλάδι-μπανάνα, αναρωτιέμαι με τι μπορούμε τώρα να συνεχίσουμε?

Ποιά φρούτα είναι κατάλληλα από 6 μηνών και ποιά θα πρέπει να αποφεύγονται έως κάποια συγκεκριμένη ηλικία?

Αβοκάντο!! Τέλειο φρούτο για ξεκίνημα. Έχει πολύ καλά λιπαρά και λιώνει μόνο με το πιρούνι όπως η μπανάνα, οπότε είναι εύκολο και για όταν είστε έξω. Μπανάνα, αβοκάντο, ένα πιρουνάκι και έτοιμοι!!!

Η δικιά μου το λατρεύει. Άσε που μπαίνει και με τα λαχανικά γιατί έχει ουδέτερη γεύση (σχετικά).

Και το ρόδι το χρησιμοποίησα από νωρίς. Μόνο το ζουμάκι του.

Το πορτοκάλι και το μαναταρίνι μπαίνουν στον 8ο, μου είχε πει η δικιά μου παιδίατρος. Για ακτινίδιο δεν την έχω ρωτήση αλλά δεν έχω δώσει ακόμα.

iCNap3.png

Διαφημίσεις

Κι εμάς δεν μας έχει απαγορεύσει κανένα φρούτο. Έδινα κι εγώ μέχρι πριν λίγες μέρες μήλο-αχλάδι-μπανάνα και για να λιώσει πιο εύκολα στο μπλέντερ έβαζα και το χυμό μισού πορτοκαλιού. Μόλις κλείσαμε τον έβδομο άρχισα να παραλείπω κάτι και να προσθέτω είτε 2 φράουλες ή 1 ακτινίδιο. Προς το παρόν δεν έχω δώσει κάτι άλλο αλλά ό,τι εποχιακό βρω θα της το δώσω.

Κι εμάς δεν μας έχει απαγορεύσει κανένα φρούτο. Έδινα κι εγώ μέχρι πριν λίγες μέρες μήλο-αχλάδι-μπανάνα και για να λιώσει πιο εύκολα στο μπλέντερ έβαζα και το χυμό μισού πορτοκαλιού. Μόλις κλείσαμε τον έβδομο άρχισα να παραλείπω κάτι και να προσθέτω είτε 2 φράουλες ή 1 ακτινίδιο. Προς το παρόν δεν έχω δώσει κάτι άλλο αλλά ό,τι εποχιακό βρω θα της το δώσω.

Μη δίνετε από τις φράουλες που υπάρχουν αυτή την εποχή στα μωρά, είναι ΦΟΥΛ στις ορμόνες!!!

Μη δίνετε από τις φράουλες που υπάρχουν αυτή την εποχή στα μωρά, είναι ΦΟΥΛ στις ορμόνες!!!

Εχεις απόλυτο δίκιο, αλλά οι συγκεκριμένες είναι από παρτέρι στη βεράντα μου;)!

Εχεις απόλυτο δίκιο, αλλά οι συγκεκριμένες είναι από παρτέρι στη βεράντα μου;)!

Τι ωραία ιδέα το παρτέρι στην βεράντα!!! Θα το εφαρμόσω και εγώ!!!

jsHSp3.png gJDDp3.png

Διαφημίσεις

Είτε το στίβεις, όπως το πορτοκάλι είτε το πατάς εκεί που λιώνουμε το σκόρδο ή ακόμη και σε σουρωτήρι πατώντας το με κουτάλι.

Σχετικό άσχετο, αλλά το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το καλαμπόκι και τον αρακά ή τις φακές για να απομακρύνεις τα φλούδια.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εμεις ξεκινήσαμε με πορτοκάλι(!) , μετα μήλο, αχλάδι, μπανάνα, αβοκάντο ,ρόδι, ακτινίδιο(σωτήριο όταν βάλαμε κρεατάκι και αρχίσαμε να στουμπώνουμε!!), μανταρινάκι.

QqmLp3.png

κι εγω εδωσα οοοολα τα παραπανω συν ανανα εκτος απο φραουλες(δεν εχω παρτερι,αλλα θα αποκτησω..χαχα...)κι ακομη δεν εδωσα ακτινιδιο γιατι δεν ετυχε βασικα...οχι γιατι δεν μας το επετρεψε η γιατρος.

Παντως προτιμω να ειναι εποχης εννοειται!!!

Διαφημίσεις

Κι εμένα ο παιδίατρος μου, μου σύστησε να δώσω από όλα τα φρούτα από την αρχή!!! Ίσως λόγω θηλασμού. Εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν, εγώ έδωσα και δαμάσκηνο που βοηθάει και στα κακάκια;);)

Qep5p3.pngrWtbp3.png

μπορεις να τα δοκιμασεις ολα τα φρουτα εποχης,ενα ενα φυσικα στο μωρακι σου!

δεν νομιζω να υπαρχει καποιος περιορισμος αν και μερικοι παιδιατροι το πορτοκαλι το αφηνουν για μετα τον χρονο!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΚΑΜΠΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ!J.S BACH

Βρε κορίτσια μπορείτε να μου δώσετε καμια ιδέα πώς να φάει τη φρουτόκρεμα που δεν της αρέσει καθόλου;;;; Δεν της αρέσουν γενικά τα φρούτα και προσπαθώ να της τη δίνω μαζί με την κρέμα της αλλά τίποτα. Σφραγίζει το στόμα και ουρλιάζει. Το φαγητό της αρέσει πολύ αλλά η φρουτόκρεμα με τίποτα!!!!

Βρε κορίτσια μπορείτε να μου δώσετε καμια ιδέα πώς να φάει τη φρουτόκρεμα που δεν της αρέσει καθόλου;;;; Δεν της αρέσουν γενικά τα φρούτα και προσπαθώ να της τη δίνω μαζί με την κρέμα της αλλά τίποτα. Σφραγίζει το στόμα και ουρλιάζει. Το φαγητό της αρέσει πολύ αλλά η φρουτόκρεμα με τίποτα!!!!

Έχεις δοκιμάσει να της δίνεις ένα-ένα φρούτο; Δλδ μόνο μπανάνα, μόνο αχλάδι και όχι π.χ. μήλο και αχλάδι μαζί. Η δικιά μου είδα ότι δεν της αρέσει η μίξη των φρούτων (αντίθετα με τα λαχανικά που ότι και να βάλω το τσακίζει) και έτσι της δίνω τη μια μέρα μπανάνα, την άλλη αχλάδι κ.ο.κ.

Εγώ της δίνω αβοκάντο, μήλο, αχλάδι, μπανάνα, βανίλιες (αυτά τα στρόγγυλα σαν δαμάσκηνα) (βοηθούν στη δυσκοιλιότητα) σε διάφορους συνδυασμούς αλλά και μόνα τους. Το αβοκάντο συνήθως μόνο του ή με μπανάνα. Νομίζω ότι βαριέται συνέχεια τα ίδια. Π.χ. χθες έφαγε σκέτη βανίλια, σήμερα αχλάδι-βανίλια. Προχθές αβοκάντο σκέτο, παραπροχθές αχλάδι μπανάνα κοκ. Το καλοκαίρι φαντάζομαι θα έχει πιο πολλές επιλογές. Αχλάδι-βανίλια απ' τους πολύ αγαπημένους συνδυασμούς. Πορτοκάλι στον ασφαλή τροφοδότη το ξεζουμίζει!

Επίσης, φτιάχνω το βράδυ κρέμα Holle musli με την οποία έχει ξετρελλαθεί (ενώ άλλη κρέμα της Holle με τα 3 δημητριακά δεν την έχει φάει ούτε μία φορά), την κάνω χωρίς γάλα, μόνο με νερό + περίπου μισή μπανάνα ή μισό αχλάδι (κι ας έχει φάει φρούτο το πρωί πάλι). Την τσακίζει!

mariakou δοκίμασε ασφαλή τροφοδότη ή το παραπάνω με την κρέμα της Holle, και δες αν τα φρούτα είναι ώριμα που δίνεις. Μήπως είναι ψιλοάγουρα και δεν αρέσουν (π.χ. η μπανάνα γινωμένη κίτρινη, καθόλου πράσινο και να έχει κάποιες καφέ βουλίτσες η φλούδα, το αχλάδι να έχει "ζαχαρώσει" να μην είναι κατάσκληρο κοκ). Τότε είναι και πιο ζουμερά.

koritsia εχει 3 μερες που προσθεσα μπανανα κ εγινε δυσκοιλιος.........:(

να την βγαλω;;;;να παρω βανιλιες;;;;;.....

πριν απο λιγο εκλαιγε κ ετρεμε το μωρακι μου κ σφιγγοταν(του κρατουσα τα ποδαρακια,εβαλα λαδακι...)

επισης να ρωτησω κ για το ρυζαλευρο της χολε ,ποτε το δινεται;;;;πρωι η απογευμα;;;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

καλυτερα βγαλτη, και τη ξαναδοκιμαζεις αργοτερα. (ειναι καλη η μπανανα γιατι εχει καλιο που κανει καλο στη καρδια)

και ο ανηψιος μου το ιδιο επαθε και ειδανε και παθανε για να κανει κακα το παιδακι. (πηραν απο το φαρμακειο κατι υποθετακια για μωρα. που βασικα ειναι λιπαντικο, δεν εχει φαρμακο μεσα). Τωρα ομως, ενα μηνα μετα, μια χαρα τη τρωει....κανενα προβλημα!

koritsia εχει 3 μερες που προσθεσα μπανανα κ εγινε δυσκοιλιος.........:(

να την βγαλω;;;;να παρω βανιλιες;;;;;.....

πριν απο λιγο εκλαιγε κ ετρεμε το μωρακι μου κ σφιγγοταν(του κρατουσα τα ποδαρακια,εβαλα λαδακι...)

επισης να ρωτησω κ για το ρυζαλευρο της χολε ,ποτε το δινεται;;;;πρωι η απογευμα;;;

Κοψε για λίγο την μπανάνα και τσεκαρε το ακτινίδιο.Θα το έχεις μετα εναλλακτική για τετοιες "καταστάσεις",Είναι σωτήριο!!!! ;)

QqmLp3.png

ευχαριστω κοριτσια:)

το ακτινιδιο δεν ειναι επικινδυνο για αλλεργια;;;οπως οι φραουλες;;;;αυτην την εντυπωση εχω.....

Θα ρωτησω κ την ντοκ μας απο Δευτερα και για βανιλιες που λεγατε....

ααα...κ το ρυζαλευρο κανει δυσκοιλιοτητα εε;;;...ωχ....

Εγω τα φρουτα του τα δινω απογευμα(με βολευει περισσοτερο)....εσεις;;;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10