Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πυρετός επί 6,5 24ωρα???

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες. Έχουμε ένα προβληματάκι και θα ήθελα γνώμες/ανάλογες εμπειρίες. Έχω δύο αγοράκια 19 μηνών τα οποία εδώ και 6-7 24 ωρα έχουν πυρετό. Όχι συνέχεια, τα τελευταία 3 24ωρα μόνο το βράδυ. Πέφτει με αντιπυρετικά, κεφάτα είναι τα παιδιά, έχουν πολύ έντονη καταρροή και ο μικρός έχει και βήχα έντονο και σχετικά ξηρό από σήμερα το απόγευμα. Τα έχει δει και η παιδίατρός μας, η οποία μας παρέπεμψε σε ωρλ. Πήγαμε χθες το βράδυ στο Παίδων Πεντέλης, μας είδε ωρλ - δεν έχουμε ωτίτιδα - κάναμε εξετάσεις αίματος - όλα φυσιολογικά, απλά έχουμε ίωση μας είπαν, αλλά αν συνεχίσει 2-3 24ωρα ακόμα πρέπει να μας ξαναδούν. Καμία ανάλογη εμπειρία? Εμείς γενικά έχουμε αρρωστήσει ελάχιστα, 3-4 φορές συνολικά για 2-3 μέρες κάθε φορά, μία φορά πριν κανένα μήνα ωτίτιδα (και η πρώτη μας αντιβίωση), αυτά. Ετυχε σε καμία το παιδάκι της να έχει πυρετό τόσες μέρες και να είναι μία απλή ίωση???

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σε όλες. Έχουμε ένα προβληματάκι και θα ήθελα γνώμες/ανάλογες εμπειρίες. Έχω δύο αγοράκια 19 μηνών τα οποία εδώ και 6-7 24 ωρα έχουν πυρετό. Όχι συνέχεια, τα τελευταία 3 24ωρα μόνο το βράδυ. Πέφτει με αντιπυρετικά, κεφάτα είναι τα παιδιά, έχουν πολύ έντονη καταρροή και ο μικρός έχει και βήχα έντονο και σχετικά ξηρό από σήμερα το απόγευμα. Τα έχει δει και η παιδίατρός μας, η οποία μας παρέπεμψε σε ωρλ. Πήγαμε χθες το βράδυ στο Παίδων Πεντέλης, μας είδε ωρλ - δεν έχουμε ωτίτιδα - κάναμε εξετάσεις αίματος - όλα φυσιολογικά, απλά έχουμε ίωση μας είπαν, αλλά αν συνεχίσει 2-3 24ωρα ακόμα πρέπει να μας ξαναδούν. Καμία ανάλογη εμπειρία? Εμείς γενικά έχουμε αρρωστήσει ελάχιστα, 3-4 φορές συνολικά για 2-3 μέρες κάθε φορά, μία φορά πριν κανένα μήνα ωτίτιδα (και η πρώτη μας αντιβίωση), αυτά. Ετυχε σε καμία το παιδάκι της να έχει πυρετό τόσες μέρες και να είναι μία απλή ίωση???

Μαζί και εμείς. Εμένα είναι 2,5 ετών πρώτη φορά φέτος παιδικό και πρώτη φορά φέτος μια φορά κάθε μήνα άρρωστη. Αντιβίωση πήρε 1 φορά και πρώτη φορά τα χριστούγεννα μασκάκι. Από τη δευτέρα έχει συνέχεια πυρετό με ένα ελάχιστο μπούκωμα και κανένα άλλο σύμπτωμα. Ο πυρετός πέφτει με αντιπυρετικά, ενώ τρωει κανονικά και είναι πολύ κεφάτη όταν δεν έχει πυρετό. Χθές πήγαμε στη γιατρό και διέγνωσε ίωση. Βέβαια μου είπε ότι αν συνέχιζε και σήμερα θα πηγαίναμε για εξετάσεις αν και η παποίθηση της είναι ότι πρόκειται για ίωση. Σήμερα έκανε μόνο δέκατα που έπεφταν εύκολα με αντιπυρετικό οπότε αποφάσισα να μην ενοχλήσω την παιδίατρο. Πάντως μου είπε ότι πρόκειται για πολύ ισχυρή ίωση που δεν περνάει εύκολα.Θα κάνω υπομονή και αν έχει και αύριο πυρετό θα ξαναπάρω το γιατρό.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Α, μάλιστα, δλδ κυκλοφορεί ίωση ισχυρή που δεν περνάει εύκολα, δεν μας μούντζωσε κάποιος, όπως πιστεύω όλο και περισσότερο τελευταία.... Πάντως ο μικρός μου βήχει ακόμα, κι ενώ άλλες μέρες τέτοια ώρα είναι στο τέταρτο όνειρο, σήμερα δεν μας βλέπω να κοιμόμαστε...... και πώς να περάσει ο βήχας???

Και όντως, πρώτο βράδυ εδώ και 16 μήνες που δεν κοιμηθήκαμε....χάλια ήταν το μανάρι μου, ήθελε να κοιμηθεί αλλά έβηχε.... άντε να δούμε πού θα μας βγάλει όλο αυτό...

Και όντως, πρώτο βράδυ εδώ και 16 μήνες που δεν κοιμηθήκαμε....χάλια ήταν το μανάρι μου, ήθελε να κοιμηθεί αλλά έβηχε.... άντε να δούμε πού θα μας βγάλει όλο αυτό...

καλησπερα και απο μας τα ιδια ακριβως συμπτωματα απο την δευτερα πυρετος 40,5 , μυξα και βηχα πολυ ,σημερα πηγαμε νοσοκομειο ανυσηχησε η γιατρος μου καναμε εξετασεις ..ουρων καθαρες αιματος κλπ εδειξαν ιωση

μας ειπε εκει η γιατρος οτι κυκλοφορει μια ιωση που ξεθυμανει καμια μερα η δυο και μετα ξαναχτυπα με πυρετο ετσι και μεις ηρεμισαμε με δεκατα την 3ημερα και μετα και ξανα προς τη δοξα τραβα...

λιγο το αυτακι του ειδε κοκκινο αν συνεχισει και αυριο μας συστησε ωριλα

ααααααααααχ!οσο για το βηχα εμεισ περνουμε σιροπακι και καπως βοηθαει..αλλα το βραδυ και εμας δινει ρεσηταλ!ξυπναει καθε 1 με 2 ωρες στη καλυτερη..εχω να κοιμηθω απ τη κυριακη!

να γινουνε καλα τα πουλακια μας..περαστικα σε ολους

Διαφημίσεις

Μμμ εμενα ο μεγαλος που ειχε πυρετο / δεκτα για αρκετο καιρο τελικα ειχε μονοπυρηνωση. Ο μικρος φετος εκανε σχεδον μια βδομαδα πυρετο που τις τελευταιες 2-3 μερες ηταν μονο το βραδυ. Ειχε και ωτιτιδα ομως. Ευτυχως του επεσε ο πυρετος μια μερα πριν το οριο για την αντιβιωση..

Κι εμάς έτσι ήταν, ξεθύμανε 2-3 μέρες και φτου κι απ΄την αρχή. Σήμερα κλείνουμε εβδομάδα για τον ένα και 8 μέρες για τον άλλο και πυρετό δεν έχουμε μέχρι στιγμής. Μόνο καταρροή και βήχα.....Έχουμε κουραστεί πάρα πολύ και τα παιδιά το ίδιο, γιατί σε κάθε άλλαγμα, άντε βάλε ορό, μέτρα θερμοκρασία, βάλε κολλύριο (πάθαμε και επιπεφυκίτιδα από την ίωση) δώσε ντεπόν αν υπάρχει πυρετός...... ολοκληρη ιστορία....

Μπορει να εχουν κατι διαφορετικο και να κολαει το ενα απο το αλλο? Σε εμας συνεβει και αυτο αλλα βεβαια κινουνται σε διαφορετικους κυκλους - ο μεγαλος παει σχολειο και ο μικρος δεν εβγαιανε απο το σπιτι..

Μπα, το ίδιο πράγμα ακριβώς έχουν..... είναι πολύ εμφανές... άντε να δούμε τι θα γίνει... Υποτίθεται ότι αν ανεβάσουν και σήμερα ξανά πυρετό πρέπει να ξανακάνουμε εξετάσεις...

Διαφημίσεις

εμεις ειχαμε τα ιδια , οχι βεβαια τοσες πολες μερες πυρετο , αλλα απο το βηχα ξηρο ξεκινησε και ειχαμε λΑΡΥΓΓΥΤΙΔΑ.Εγω εχω 2 αγορακια 12 μηνων.Ο ενας μαλιστα πηρε και αντιβιωση 7 μερες ,Σπιροπεντ για το βηχα 7 μερες,Αλγκοφρεν για τον πυρετο, και ο αλλος παιρνει τωρα Ζιρτεκ για 10 μερες.Απο πυρετο,βηχα και καταροη σταματησαν ευτυχως ολα.ΟΠοτε Μιλα με την/τον Παιδιατρο σου ξανα, μην τα αφηνεις να ταλαιπωρουνται.

Οι μέρες είναι πολλές. Εμένα η κόρη μου το ίδιο είχε. Απο τις πολλές μέρες που έδεινα αντιπυρετικά δεν μπορούσε να δει η γιατρός τιποτα, γιατί με τα αντιπυρετικά οι φλεγμονές υποχωρούν πήρε το παιδί αντιβίωση και άνοιξε τα ματάκια του!!! Ρώτα και κάποιον άλλο γιατρό!!! Η φετινή ίωση είναι ακριβώς έτσι όμως την περιγράφεις, επειδή όμως μπορεί να σου γυρίζει σε ωτιτιδες και τα συναφή και οι μέρες περνούν και ο πυρετός υπάρχει,ρώτα έναν παιδιατρο... το έζησα και είδα στο παιδί μου τη διαφορά γιαυτό στο λέω!

καλησπερα σε ολους εγω εχω τεσσερα παιδια και το περασανε ολοι διαφορετικα ο καθενας η μικρη επτα μηνων μονο πυρετο δυο μερες ο δευτερος τεσσερα χρονων δυο μερες πολυ πυρετο καθαρισε δυο ημερες και αλλες δυο μερες πυρετο ο τριτος επτα χρονων μια ημερα πυρετο αλλα πολυ βηχα κανουμε μασκες και ο δευτερος απο τα δυδυμα επτα μηνων δυο ημερες πολυ πυρετο και δυο ημερες μια φορα τη ημερα κανει πυρετο μου ειπαν βεβαια οτι μπορει να κρατησει και επτα ημερες με λιγα δεκατα ή λιγο πυρετο καλο κουραγιο σε ολους χειμωνας ειναι θα περασει.

Καλησπέρα και περαστικά σας!!!

Η δικιά μας άρχισε να έχχει καταροή, βήχα και πυρετό ένα ωραίο πρωινό και μετά απο 4 με΄ρες πυρετού άρχισε να ηρεμεί! Και πάνω που είπα οτι έγινε καλά ξαναάρχισε ο πύρετος, η καταροή και ο βήχας για άλλες 4 μέρες και μάλιστα ο πυρετός έπεφτε με αντιπυρετικά αλλά πάρα πολύ αργά (δηλαδή μετά απο τρεις ώρες απο τη λήψη του φαρμακου)! Τώρα έχει να κάνει πυρετό απο την προηγούμενη Κυριακή αλλά έχει ακόμη λίγο βήχα και μυξούλες!!!!Εγώ ανησύχησα πολύ γιατί πρώτη φορά μα πήγε τόσο καιρό αλλά η παιδίατρος ήταν καθησυχαστική και δεν μας έδωσε τίποτα αλλο πέρα απο ντιπυρετικό και ένα σιροπάκι για το βήχα που το πήρε η μικρή για μια εβδομάδα. Μετά μου είπε πως θα κάνει τον ΄κυκλο της η ίωση και θα περάσει.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις σας! Κάναμε και σήμερα πυρετούλι και οι δύο (χαμηλό) κι έτσι η γιατρός μας μας έστειλε στο Μητέρα για ακτινογραφία θώρακος.... Μας είδε η παιδίατρος εκεί, μας είπε να επαναλάβουμε τις εξετάσεις αίματος και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα (γυρίσαμε σπίτι και θα μας πάρει τηλέφωνο). Εάν συντρέχει λόγος (με βάση τα αποτελέσματα) μας είπε ότι θα κάνουμε ακτινογραφία θώρακος, αλλά την είδα πολύ αισιόδοξη ότι είναι απλά μία ίωση.... Θα σας ενημερώσω...

Και όντως δεν κάναμε καθόλου πυρετό χθες, ούτε το βράδυ. Ελπίζω να τελείωσε.... Πάντως ο μικρός τα τελευταία δύο βράδυα ξυπνάει μούσκεμα, το μπλουζάκι του στο σβέρκο είναι εντελώς βρεγμένο και το ίδιο και το σεντόνι του. Και για προχθές το καταλαβαίνω, γιατί είχε πυρετό, του δώσαμε ντεπόν οπότε οκ, έπεσε ο πυρετός και ίδρωσε. Χθες όμως δεν είχε ούτε δέκατα, τίποτα, και ξύπνησε πάλι μούσκεμα... καμιά ιδέα?

6 ημέρες 39 πυρετός σχεδόν ακατέβατος, με μυξα και βήχα. Η παιδίατρος μας έλεγε οτι ειναι 'ιωση αλλα την 5η ημέρα που το παιδί ηταν εξαντλημένο και νωθρό το πήγαμε για εξετάσεις. Ευτυχωε εδειξε ίωση και μας επιβεβαιωσαν οτι κυκλοφορει μια που κανει μεχρι και 7 μερες πυρετο και ειναι πολυ-πολυ δυσκολη.

Εαν επιμένει μπορει να εχει κανει επιπλοκη ωτιτιδας οποτε ειμαστε stand by.

• 2 weeks later...
6 ημέρες 39 πυρετός σχεδόν ακατέβατος, με μυξα και βήχα. Η παιδίατρος μας έλεγε οτι ειναι 'ιωση αλλα την 5η ημέρα που το παιδί ηταν εξαντλημένο και νωθρό το πήγαμε για εξετάσεις. Ευτυχωε εδειξε ίωση και μας επιβεβαιωσαν οτι κυκλοφορει μια που κανει μεχρι και 7 μερες πυρετο και ειναι πολυ-πολυ δυσκολη.

Εαν επιμένει μπορει να εχει κανει επιπλοκη ωτιτιδας οποτε ειμαστε stand by.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η 7Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ ΜΕΤΑΞΥ 38 - 39 ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ , ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΠΟΛΥ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ( 3 ΕΤΩΝ) ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΩ ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΒΟΓΓΑΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΠΟΥ...ΕΠΙΣΗΣ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!!! ΦΩΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕ ΣΑΣ ΕΜΠΙΡΙΕΣ ΠΕΡΝΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΜΙΑ ΙΩΣΗ....

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΣ???:cry:

και εμείς χαμός ΟΛΟΙ στα κρεββάτια......

πάντως πυρετός πάνω από 3 ημέρες εξαντλεί τον οργανισμό ειδικά τα παιδιά .....και θεωρείται ύποπτος... γιαυτό και αν επιμείνει παίρνουμε τηλ. παιδιάτρο κ.λ.π.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η 7Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ ΜΕΤΑΞΥ 38 - 39 ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ , ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΠΟΛΥ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ( 3 ΕΤΩΝ) ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΩ ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΒΟΓΓΑΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΠΟΥ...ΕΠΙΣΗΣ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!!! ΦΩΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕ ΣΑΣ ΕΜΠΙΡΙΕΣ ΠΕΡΝΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΜΙΑ ΙΩΣΗ....

Και εμεις ετσι το περασαμε, δεν ετρωγε, μεσα στην ταλαιπορια, αλλα καλο ειναι να παρεις την παιδιατρο σου γιατι οσο να'ναι 1 εβδομαδα με 29 πυρετο ειναι εξαντλητικο. Να σου επιβεβαιωσει την ιωση. Εμεις καναμε τις αιματολογικες καλου-κακου γιατι με ειχε φαει η αγωνια.

Εμένα ο μεγάλος μου ο γιόκας είναι 9 ετών και έχει την συγκεκριμένη ίωση με τα ανάλογα συμπτώματα, απλά να προσθέσω σε αυτά οτι εμείς κάναμε ένας εμετό και 2-3 διάρροιες και το άσχημο είναι οτι κάναμε και επιπλοκήκαι έχουμε τώρα λοίμωξη αναπνευστικού παίρνουμε αντιβίση και βλέπουμε γι' αυτό προσοχή.

και εμεις τα ιδια παιδια!!!! Ο μεγαλος κολλησε αποτ ο σχολειο και την περασε μονο με μια δυο μερες δεκατα, πολυ βηχα και πολυ μιξα....Ο μικρος σημερα ειναι η τεταρτη ημερα που εχει πυρετο.....

Πηγαμε εχθες γιατρο..ιωση μου ειπε όπως λενε ολοι...αλλα μου ειπε πως αυτη η ιωση που κυκλοφορει ειναι η Η1Ν1....απλα λλει δεν υπαρχει λογος να το αναφερουν γιατι δεν αντιμετωπιζεται καπως διαφορετικα.....

περαστικα στα μωρακια μας....