Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λίγες ώρες ύπνου.

erma79

Recommended Posts

Ο μπέμπης μου 7 1/5 μηνών κοιμάται το βράδυ μόνο 7 με 8 ώρες. Ξύπναει μια με δύο φόρες την νύχτα αλλά όχι για γάλα.Δεν έχω πρόβλημα με αυτό.

Πώς θα αυξήσω τις ώρες ύπνου το βράδυ?

Την ημέρα κοιμάται 10 με 11 το πρωί, 2 με 4 το μεσημέρι και καμιά ώρα στις 7 το βράδυ.

Κοιμάται και στα χέρια μου . Πώς θα το κόψω αυτό? Έχει πάρει βάρος και δεν μπορώ άλλο.

:-P

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας μανούλες και μπαμπάδες!!

Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο forum και μου φαίνεται πραγματικά πολύ ενδιαφέρον.

Έχω ένα αγοράκι 14 μηνών.

Erma79, νομίζω ότι 7-8 ώρες ύπνου το βράδυ για αυτή την ηλικία είναι αρκετές. Ο γιος μου κοιμάται τώρα γύρω στις 9 αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν τον αφήνω να κοιμηθεί περισσότερες από 2 ώρες το μεσημέρι. Μήπως να δοκίμαζες να αποφύγεις τον απογευματινό ύπνο?

Εμένα πάλι, εκεί που κοιμόταν ωραία και καλά όλη τη νύχτα, ξαφνικά εδώ και 2 μήνες ξυπνάει μια-δυο φορές μέσα στη νύχτα κλαίγοντας. Καμία μανούλα με ανάλογη εμπειρία να συμβουλέυσει τρόπους αντιμετώπισης?

eNortjKzUjI0MjI3MleyBlwwFXUC0g,,10.png

eNortjKzUjK0NDM2NVGyBlwwFa0C2Q,,79.png

Ίσως αν δοκίμαζες να του κόψεις τον απογευματινό ύπνο να βοηθούσε.Αν και ειλικρινά πιστεύω ότι το κάθε παιδί κοιμάται όσο του χρειάζεται, και είναι δύσκολο να παρέμβεις σε αυτό.Όταν αρχίζουν και περπατάνε κουράζονται και περισσότερο και κοιμούνται και περισσότερο.

Γεια σας μανούλες και μπαμπάδες!!

Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο forum και μου φαίνεται πραγματικά πολύ ενδιαφέρον.

Έχω ένα αγοράκι 14 μηνών.

Erma79, νομίζω ότι 7-8 ώρες ύπνου το βράδυ για αυτή την ηλικία είναι αρκετές. Ο γιος μου κοιμάται τώρα γύρω στις 9 αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν τον αφήνω να κοιμηθεί περισσότερες από 2 ώρες το μεσημέρι. Μήπως να δοκίμαζες να αποφύγεις τον απογευματινό ύπνο?

Εμένα πάλι, εκεί που κοιμόταν ωραία και καλά όλη τη νύχτα, ξαφνικά εδώ και 2 μήνες ξυπνάει μια-δυο φορές μέσα στη νύχτα κλαίγοντας. Καμία μανούλα με ανάλογη εμπειρία να συμβουλέυσει τρόπους αντιμετώπισης?

κι εμένα το έκανε αυτό πολύ συχνά η κόρη μου όταν ήταν 14 μηνών. Και κατάλαβα ότι έφταιγε ότι κοιμόταν καλά μεσα στην ημέρα, χόρταινε ύπνο και ξυπνούσε κατα τις 4 το πρωί και τραγουδούσε η κυρία. Βεβαιώσου ότι δεν είναι κάποιο δοντάκι ή κάτι άλλο ιατρικής φύσεως. Μπορεί να είναι ο λεγόμενος νυχτερινός τρόμος. Εγώ που το είχα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή, μόλις την άκουγα να κλαίει, περίμενα λίγο (γύρω στο λεπτό) και αν δεν σταματούσε πήγαινα, χωρίς να της μιλήσω, την ξάπλωνα στο κρεβατι της, τη σκέπαζα και της χάιδευα την πλατούλα για πολύ λίγο όμως. Το έκανα για άλλη μία με δύο φορές και τέλος. Εκείνη τη στιγμή χρειάζεται να δεί το παιδί ότι παρόλο που δεν είσαι στο δωμάτιό του, είσαι στο άλλο δωμάτιο και δεν πρέπει να φοβάται. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Διαφημίσεις

Να κόψεις τον απογευματινό και να πάς λίγο πιο μετά τον μεσημεριανό ;) αντί για 2-4 κάντον 3-5 ;) Έτσι κι αλλιώς σε λίγους μήνες θα κόψει και τον πρωινό.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Κοιμάται γύρω στις 10¨30 με 11 το βράδυ.

Να πάω το μεσημεριανό στις 3 που λέτε άλλα ξυπνάει στις 11 και δεν αντέχει μεχρι τις δύο.Ασε που έχω και το άλλο πρόβλημα.Αναγκαζομαι και τον βάζω στις 2 για να ξυπνήσει στις 4 να φάει το μεσημεριανό του. Κουρασμένος δεν μπορεί να φάει έχει πολύ γκρίνια.Τρώει άλλα λίγο. όταν είναι ξύπνιος κουράζεται πάρα πόλυ .

Δεν το ήξερα οτι όταν μεγαλώσει δεν θα κοιμάται το πρωί. :-P

tnDpp3.png

77l3p3.png

erma και εγω νομιζω οτι πρεπει να του ελλατωσεις τις ωρες υπνου κατα την διαρκεια της ημερας γιατι χορταινει προφανως και μετα ειναι γεματος ενεργεια..και εμεις το ειχαμε αυτο μεχρι που καταλαβα οτι φταιει το οτι κοιμαται αρκετα την ημερα..τις πρωτες μερες που κοψαμε τον ενδιαμεσο υπνο ηταν λιγο ζορικα μεχρι να συνηθισει αλλα ηξερα τι ωρα την πιανειι και προσπαθουσα εκεινη την ωρα να την απασχολησω για να μην κοιμηθει..

μηπως να του εκοβες τον απογευματινο υπνο?δοκιμασε το και αυτο αφου δεν σε βολευει το πρωι..

Τι ώρα ξυπνάει το πρωί;

(Λορέτα Ποντικίνα)

Εγώ παλι νομίζω ότι οι ώρες ύπνου την ημέρα είναι ΟΚ για μωράκι 7,5 μηνών. Με το μόνο που διαφωνώ είναι το 7 το απόγευμα. Αν κοιμηθεί 7 και ξυπνήσει 8, λογικό είναι να μη νυστάξει πριν τις 10:30. Και αυτό για ένα μωρό στην ηλικία αυτή είναι αργά. Θεωρώ ότι μέχρι 9:30 το αργότερο πρέπει να έχει κοιμηθεί ο μικρούλης σου για να ξεκουράζεται καλύτερα και πιθανότατα να κοιμάται έτσι περισσότερο τη νύχτα. Μην ξεχνάμε ότι ο ύπνος φέρνει ύπνο και όσο περισσότερη υπερένταση έχουν τα παιδιά τόσο δυσκολότερα και λιγότερο κοιμούνται (διαπιστωμένο και από προσωπική εμπειρία). Δοκίμασε σιγά σιγά να κόψεις τον αργά απογευματινό ύπνο και να τον κοιμίζεις μια και καλή για βράδυ νωρίτερα. Θα με θυμηθείς. Επίσης, ούτε να το σκέφτεσαι ότι η μία ωρίτσα το πρωί και οι δύο το μεσημέρι φταίνε που κοιμάται λίγο το βράδυ. Μωρό είναι, δε μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα ερεθίσματα της ημέρας με μόνο ένα 2ωρο ενδιάμεσα. Θα είναι όλο γκρίνια και θα σε κουράσει. Αργότερα θα ελαττώσει από μόνος του τις ώρες ύπνου, μην τον βάλεις σε αυτή τη διαδικασία από τώρα. Μόνο το 7 είναι - κατ' εμέ -λάθος.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Διαφημίσεις

Σε αυτή την ηλικία ο δικός μου γιος έκοψε τον πολύ βραδυνό ύπνο. Θα σου πω το πρόγραμμα του δικού μου όταν ήταν σε αυτή την ηλικία: ύπνος 9:30 το βράδυ-8.00 το πρωί, μετά 12:00-2:00 το μεσημέρι που τον ξυπνούσα για φαγητό, μετά 5-6 το απόγευμα. Αυτό κράτησε μέχρι τους 15 μήνες. Μετά άλλαξε πάλι. Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Αν δεν κάνω λάθος, είναι στη μεταβατική φάση που οι τρεις ημερήσιοι ύπνοι γίνονται δύο και γι'αυτό χρειάζεται η απαραίτητη προσαρμογή.

Περίπου σαν της Άντα1 κι εμάς ;) Η δική μου βέβαια είχε κόψει ταρίφα 1,5 ώρα σε κάθε ύπνο εκτός απο τον βραδινό που τον κάναμε σερί.

(Λορέτα Ποντικίνα)

εγω πάλι κορίτσια θεωρώ ότι είναι θέμα παιδιού και το κομμάτι του ύπνου! Λίγα πραγματα μπορεις να κάνεις για να αλλάξεις το βιολογικό τους ρολόΐ.

Και πως μπορείς να κρατήσεις ξύπνιο ένα δραστηριο παιδί που έχει κουραστεί και έχει νυστάξει;rolleyes:

Ο μεγάλος μου εμένα ακόμα ξυπνάει μια με δυο φορες τη νύχτα , το μεσημέρι κοιμάτε ενα δυωράκι οχι παραπάνω....

Το μωρό μόλις έκλεισε τους τρεις μήνες , κοιμάτε στις 11:30 το βράδυ και ξυπνάει στις 9:30 το πρωί!!!:P

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Ξυπνάει γύρω στις 7 με 7 1/2 το πρωί.Το απόγευμα τον θέλει τον ύπνο του.Σήμερα ξύπνησε στις 3 1/2 το μεσημέρι και έφαγε το φαγάκι του.Μέχρι τις 9 1/2 δεν θα άντέξει θα κουραστεί και θα είναι όλο γκρίνια.

Σκέφτομαι τα εξής

α) τον κράταω πιο πολυ ξύπνιο το πρωί και κοιμάται στι 11 με 11 1/2 καμια ώρα και μετά το μεσημέρι λίγο πιο μετά 3 με 5 και τέρμα ο απογευματινός ύπνος. Εδώ θα εχω το ρίσκο να μην μου φάει την φρουτόκρεμα γιατι θα είναι κουρασμένος

ή

β) κοιμάται το πρωι ώς έχει(10 με 11) και τον κράταω ξύπνιο το μεσημέρι μεχρι της 3 η ώρα. Εδώ έχω το ρίσκο να μην μου φάει το μεσημεριανό γιατί θα είναι κουρασμένος

Ποιο είναι καλύτερο?

Επίσης τι θα κάνω με την αγκαλιά.Συνέχεια στα χέρια?:-P

tnDpp3.png

77l3p3.png

Εμενα ειναι 1 ετους( αχ πρεπει να βαλω τικερακι βαρεθηκα καθε φορα να λεω την ηλικια της!!!) και θα κοιμηθει το βραδυ κατα τις 20.30-21.00 κ θα ξυπνησει κατα τις 07.15 ή 06.00 που τοτε θα πιει γαλα κ θα ξανακοιμηθει μεχρι τις 09. 00. Την ημερα βεβαια θα κοιμηθει για 2 ωρες μονο γυρω στις 11.30-13.30 κ μεχρι τις 20.30-21.00 μαμουνιζει τα παντα!

υπαρχουν βραδυα που ξυπναει ειτε για πιπιλα ειτε για μια αγκαλιτσα:-D λιγα ευτυχως( 3 στις 7 φορες)

Ajnwp2.png

Διαφημίσεις

Θα έλεγα αν αντέχει να κάνεις το πρώτο. Και αν χρειαστεί τις πρώτες μέρες αντί για 9.30 να τον βάλεις πιο νωρίς για ύπνο για βράδυ... Δεν θα σου πετυχαίνει όλες τις μέρες γιατί όπως δεν είναι οι δικές σου μέρες όλες ίδιες έτσι δεν είναι και οι δικές του ;)

Εφόσον σήμερα σου ξύπνησε 3.5 θα έλεγα να τον βάλεις για ύπνο 8.30 αν καταφέρετε να μην κοιμάστε τώρα :D

(Λορέτα Ποντικίνα)

Θα έλεγα αν αντέχει να κάνεις το πρώτο. Και αν χρειαστεί τις πρώτες μέρες αντί για 9.30 να τον βάλεις πιο νωρίς για ύπνο για βράδυ... Δεν θα σου πετυχαίνει όλες τις μέρες γιατί όπως δεν είναι οι δικές σου μέρες όλες ίδιες έτσι δεν είναι και οι δικές του ;)

Εφόσον σήμερα σου ξύπνησε 3.5 θα έλεγα να τον βάλεις για ύπνο 8.30 αν καταφέρετε να μην κοιμάστε τώρα :D

Γιατί να τον βάλω πιο νωρίς? Τελίκα τον έβαλα τώρα γιατί γκρίνιαζε πάρα πολύ.

Δεν μπορώ να τον βάλω πολύ νωρίς γιατί πρέπει να του δώσω το γάλα του (γύρω στις 10).:-P

tnDpp3.png

77l3p3.png

Ε αφού θα κάνεις αλλαγές στα ωράρια ύπνου θα κάνεις και στου φαγητού ;) Θα του δώσεις γάλα και θα κοιμηθεί :)

Για να δούμε σήμερα που κοιμήθηκε 8.00 τι ώρα θα ξυπνήσει;

(Λορέτα Ποντικίνα)

να σου πω και εγώ τον κοίμιζα παλιά τέτοια ώρα και το παιδι το ζόριζα . Ασε που τελικά δεν ισχύει το ότι όσο αργά το βάλεις τόσο αργά θα σηκωθεί. Να σου πω το πρόγραμμα μας μήπως και σε βοηθήσει. Αυτό που σίγουρα κάνεις λάθος είναι τον επτά. Σου λέω τα παιδιά μας μοιάζουν πολύ , μα πάρα πολύ στην συμπεριφορά.

και εμένα δεν τρώει εάν δεν έχει κοιμηθεί΄.

7 γάλα ξυπνάει όμως έξι και μιση

9 θέλει ξανά ύπνο για 40 λεπτά (ακριβώς ούτε λεπτό παραπάνω)χι χι

11 φρούτα

11.30 η 12.00 ύπνο για καμμία ώρα συνήθως

3 φαγητό

4 με 4 30 ύπνο μέχρι τις 5.30 η 6

6 απογευματινό

8 30 μπάνιο γάλα και ύπνο.

βέβαια τώρα μου κάνει κάτι αλλαγές λόγω δοντιών ίσως. αλλα στην ηλικία σας ήταν αυτό το πρόγραμμα μας.

οσον αφορά τα χέρια δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι γιατί και εμένα στην αγκαλιά κοιμάται. Απλά τον βάζω στον ώμο γιατί τα χέρια μου δεν άντεχαν άλλο. Προσπάθησε και εσύ στον ώμο είναι πιο εύκολο.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Κικη στο ώμο τον έχω άλλα δεν μπορώ άλλο.Πρέπει να το κόψουμε.

Aeriko τελικά ξύπνησε μετά απο μια ώρα. Σε λίγο θα τον βάλω για ύπνο.Αύριο θα δοκιμάσω να τον κρατήσω μεχρι πιο αργά το πρωί και να πάει ο μεσημεριανός του ύπνος στις 3. Για να δούμε.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Στο ριλάξ με τα χέρια σου από πάνω του και κουνιστά δεν κοιμάται;

Η άλλη λύση είναι το sling.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Σαν μάρσιπος...

(Λορέτα Ποντικίνα)

οκ, ώρες φαγητού: 8:00 γάλα, 10:00, φρουτόκρεμα, 14:00 μεσημεριανό, 18:00 απογευματινό, 21:00 μπάνιο,γάλα, ύπνος. Μέχρι 8 μηνών τον κοίμιζα στο καρότσι και μετά τον μετέφερα στην κούνια. Επειδή όμως μου ξυπνούσε πολλές φορές τη νύχτα (κάθε μία ώρα περίπου) και ήθελε καρότσι να ξανακοιμηθεί, κι εγώ δεν άντεχα άλλο, στον 8ο μήνα εφάρμοσα τη μέθοδο "κοιμησου παιδί μου" κ έμαθε να κοιμάται στην κούνια του, χωρίς κουνήματα. όχι ότι εξαλείφθηκε τελείως το πρόβλημα, μέχρι σήμερα που είναι 21 μηνών, ξυπνάει ακόμα 1-2 φορές τη νύχτα, αλλά ξανακοιμάται αν πάω και του πω "ςςς. Είναι αμφιλεγόμενη μέθοδος, το ξέρω, αλλά ειλικρινά, τα είχα παίξει από το ξενύχτι. Θα δεις ότι μεγαλώνοντας ο ύπνος του θα γίνεται πιο βολικός, με πισωγυρίσματα βέβαια, αλλά σε γενικές γραμμές θα στρώνει. Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τα 3 θα τα καταφέρει να κοιμηθεί μια νύχτα συνεχόμενη, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ξύπνημα!