Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αγχος από γκρίνια και κατανάλωση φαγητού

Recommended Posts

Θα ήθελα να μάθω αν κάποια μαμά αντιμετωπίζει το δικό μου πρόβλημα. Από τότε που γεννήθηκε η κορούλα μου κάθε φορά που κλαίει (από τους κολικούς μέχρι και σήμερα που κάνει γκρίνια για δίαφορα) ρίχνομαι στο ψυγείο. Έχω πάρει 15 κιλά. Νοιώθω ότι τρώω ψυχαναγκαστικά για να ηρεμήσω. Ευχαριστώ για ότι συμβουλές μπορεί να έχετε.

Διαφημίσεις

καλησπερα!αφου βρηκεσ τι σε οδηγει στο φαγητο προσπαθησε να κανεις κατι αλλο!π.χ. βαφε τα νυχια σου..αλλαζε χρωμα ολη μερα!!πινε νερο..βγεσ στο μπαλκονι..

καλησπερα!αφου βρηκεσ τι σε οδηγει στο φαγητο προσπαθησε να κανεις κατι αλλο!π.χ. βαφε τα νυχια σου..αλλαζε χρωμα ολη μερα!!πινε νερο..βγεσ στο μπαλκονι..

δεν είναι τόσο απλό, όταν τρώμε παράγεται ενδορφίνη στον εγκέφαλο και λειτουργεί σαν ηρεμηστικό, μπορεί να σου φαίνεται αστείο αλλά έτσι είναι. Εκεί που ουρλιάζει το μωρό αρπάζεις ένα σοκολατάκι, ένα μπισκότο.....ότι βρεις.....Περιέργος το προσπάθησα με το νερό αλλά μετά ήθελα προς νερού μου όλη μέρα. Δεν ξέρω είπα να το γράψω και να δω μήπως κάποιος άλλος μπορεί να προτείνει κάτι ή αν το έχει περάσει.

Δεν το πιστεύω ότι δεν το περνάει καμία άλλη, αλλά τέλος πάντων...

Για μένα το φαγητό είναι ηρεμιστικό, όχι μόνο μετά τη μικρή, αλλά και πριν...Όταν στενοχωριέμαι ή νευριάζω, τρώω...Και τρώω πολύ...Αντί να μιλήσω, να βγάλω από μέσα μου ότι με στενοχωρεί ή νευριάζει, τρώω...Και πριν το παιδί επειδή γυμναζόμουν, όλα καλά..Πλέον, τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν ξέρω τι να κάνω...Είμαι και έγκυος...Τέλος πάντων, δυστυχώς δεν έχω κάτι να προτείνω, αν βρεις κάποια λύση, πες μου κι εμένα..Απλά είπα να σου πω τον πόνο μου, να μη νιώθεις μοναξιά...Μαζί σου κι εγώ...

δεν είναι τόσο απλό, όταν τρώμε παράγεται ενδορφίνη στον εγκέφαλο και λειτουργεί σαν ηρεμηστικό, μπορεί να σου φαίνεται αστείο αλλά έτσι είναι. Εκεί που ουρλιάζει το μωρό αρπάζεις ένα σοκολατάκι, ένα μπισκότο.....ότι βρεις.....Περιέργος το προσπάθησα με το νερό αλλά μετά ήθελα προς νερού μου όλη μέρα. Δεν ξέρω είπα να το γράψω και να δω μήπως κάποιος άλλος μπορεί να προτείνει κάτι ή αν το έχει περάσει.

κοιτα να δεις που δεν ηξερα για ποιο λογο τα βραδια που κοβω δρομολογια μεταξυ παιδικου-κρεβατοκαμαρας κανω σταση στην κουζινα!!!!!!:roll::lol::lol::lol:

t7XLp3.png

Διαφημίσεις

σε πιστευω εγω απλα δεν το κανω απο το αγχος μου για την μικρη, το κανω για αλλα πραγματα που με στεναχωρουν..και εχω παρει 35 κιλα(αληθεια)..αλλα απο την στιγμη που καταλαβα τι με οδηγει στο ψυγειο(εκει βρισκονται ολα τα καλουδια)προσπαθω να χαλαρωσω με αλλους τροπους..σε καταλαβαινω απολυτα!!!

Πάρε ένα ποδήλατο γυμναστικής και κάθε φορά που κανονικά θα έτρωγες, κάνε ποδήλαταο!! Έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα μιας και η γυμναστική προκαλεί τη παραγωγή ενδορφινών!!! Και θα νιώ΄θεις ότι γυμνάζεσαι κι όλας!!!

gth0p3.png

Εχω παθει ακριβως το ιδιο με το γιο μου. Επειδη εχουμε περασει και πολλα με αυτο το παιδι, καθε φορα που τον ακουω να κλαιει(και κλαιει δυστυχως πολυ συχνα), με πιανει τρελο αγχος και ξεσπαω στο φαγητο για να μη σκεφτομαι. Ενω ειχα χασει ολα σχεδον τα κιλα της εγκυμοσυνης στο διμηνο περιπου, εχω αρχισει να ξαναπαιρνω. Δεν εχω λυση δυστυχως. Αλλα σε νιωθω απολυτα.

Πάρε ένα ποδήλατο γυμναστικής και κάθε φορά που κανονικά θα έτρωγες, κάνε ποδήλαταο!! Έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα μιας και η γυμναστική προκαλεί τη παραγωγή ενδορφινών!!! Και θα νιώ΄θεις ότι γυμνάζεσαι κι όλας!!!

αχ, καλα τα λες, αλλα με φανταζεσαι στις 2, στις 3 στις 4 κ γενικα ολο το βραδυ που μπορει να σηκωθω κ 10 κ 15 φορες , καθε φορα να κανω ποδηλατο?????:lol::lol::lol::lol::lol:

t7XLp3.png

Αυτή είναι μια καλή πρόταση, ειλικρινά...Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά!!!

Διαφημίσεις

Ααααααααααα εάν εχω νεύρα και υπερένταση αρχίζω τη γκρίνια στον άντρα μου.... Και είμαι οκ μετά!

Εγγυημένα;)

Ο άντρας μου λείπει 7.30 π.μ. με 6.30-7μ.μ. Αν όταν έρχεται σπίτι του γκρινιάζω, του φωνάζω και γενικά είμαι εκνευρισμένη και ξεσπάω πάνω του, καήκαμε!Οπότε τα ...καταπίνω (κυριολεκτικά και μεταφορικά!) όλα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ο άντρας μου λείπει 7.30 π.μ. με 6.30-7μ.μ. Αν όταν έρχεται σπίτι του γκρινιάζω, του φωνάζω και γενικά είμαι εκνευρισμένη και ξεσπάω πάνω του, καήκαμε!Οπότε τα ...καταπίνω (κυριολεκτικά και μεταφορικά!) όλα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Μη φανταστείς γίνεται της Βοσνίας, αλλα αρχίζω ''Και έκλεγε ο μικρός'', ''Και έχω τα νεύρα μου'', ''Και πάρε με αγκαλίτσα'' ,''Άσε πια το pc όλη μέρα στη δουλειά με αυτό είσαι, κλείστο πιά'' και τέτοια....

Από το να το ρίξω στο φαγητό.....:D

iyuNp3.png4hNCp3.png

Ωραία δεν είμαι μόνη......!!!

Με το ποδήλατο δεν λέει, είμαι σε 24 επιφυλακή να μην χτυπήσει ή να μην πειράζει πράγματα που δεν πρέπει κλπ. Επίσης η μπουμπού εάν δεν ασχολήσε μαζί της γκρινιάζει.

Σύζυγο δεν έχω αλλά ναι όντως ξεσπάω στον πατέρα της μικρής...τον παίρνω τηλέφωνο και τον βρίζω, μετά τον βρίζω όταν ερχεται να την δει....ούτε όμως αυτό είναι καλή λύση....γιατί τέλος πάντων δεν είναι σωστό και έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να το σταματήσω. Άσε που το παιδί μεγαλώνει και καταλαβαίνει.

Τι να πω ...... πάντα έτρωγα αλλά για άλλους λόγους και ήμουν και σε λογικά κιλά. Τώρα όμως έχω κλεισούρα και γκρίνια.....τα θέλει όλα, και τα σπίρτα και τον αναπτήρα και το κινητό....και τα πλυμμένα ρούχα στο πάτωμα.....και να βάλει πάλι το χεράκι στο καλοριφέρ ένω καίει.....(για 20 φορά). Μια φάση είναι θα περάσει αναρωτιέμαι όμως με πόσα κιλά παραπάνω...

Μη φανταστείς γίνεται της Βοσνίας, αλλα αρχίζω ''Και έκλεγε ο μικρός'', ''Και έχω τα νεύρα μου'', ''Και πάρε με αγκαλίτσα'' ,''Άσε πια το pc όλη μέρα στη δουλειά με αυτό είσαι, κλείστο πιά'' και τέτοια....

Από το να το ρίξω στο φαγητό.....:D

Αχ...από το να του γκρινιάζω μετά από 11-12 ώρες δουλειάς, ακόμα και για τα απλά, τρώω..Κακώς, δε λέω, γιατί κάνω κακό στον εαυτό μου, αλλά τον σκέφτομαι πόσο κουρασμένος είναι και δεν μπορώ να του γκρινιάξω στο ελάχιστο...Με βρίσκει με το χαμόγελο και όταν είμαστε πιο ήρεμοι, του λέω τις δυσκολίες, όχι όμως εν βρασμώ, γιατί μου βγαίνει με γκρίνια τότε...Αλλά όταν είμαστε ήρεμοι, του λέω τι συμβαίνει (γενικά, όχι όσον αφορά στο παιδί) και καταλαβαίνει. Μόνο όταν είμαι πολύ χάλια, απλά δε μιλάω και του λέω "δεν ήταν καλή μέρα, άσε με λίγο και ανέλαβε το παιδί", οότε πιάνει το μήνυμα, δε λέει τίποτα και όλα καλά.

Διαφημίσεις

Ωραία δεν είμαι μόνη......!!!

Με το ποδήλατο δεν λέει, είμαι σε 24 επιφυλακή να μην χτυπήσει ή να μην πειράζει πράγματα που δεν πρέπει κλπ. Επίσης η μπουμπού εάν δεν ασχολήσε μαζί της γκρινιάζει.

Σύζυγο δεν έχω αλλά ναι όντως ξεσπάω στον πατέρα της μικρής...τον παίρνω τηλέφωνο και τον βρίζω, μετά τον βρίζω όταν ερχεται να την δει....ούτε όμως αυτό είναι καλή λύση....γιατί τέλος πάντων δεν είναι σωστό και έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να το σταματήσω. Άσε που το παιδί μεγαλώνει και καταλαβαίνει.

Τι να πω ...... πάντα έτρωγα αλλά για άλλους λόγους και ήμουν και σε λογικά κιλά. Τώρα όμως έχω κλεισούρα και γκρίνια.....τα θέλει όλα, και τα σπίρτα και τον αναπτήρα και το κινητό....και τα πλυμμένα ρούχα στο πάτωμα.....και να βάλει πάλι το χεράκι στο καλοριφέρ ένω καίει.....(για 20 φορά). Μια φάση είναι θα περάσει αναρωτιέμαι όμως με πόσα κιλά παραπάνω...

Δύσκολα, πολύ δύσκολα κορίτσι μου (στη φάση που είναι το μωρό ηλικιακά)...Κι εγώ είμαι πολλές ώρες μόνη μου με το μωρό (και σύντομα με τα μωρά), ο σύζυγος δουλεύει μέχρι αργά, αλλά και μόνο που ξέρω ότι θα γυρίσει και θα μιλήσουμε, θα μου πει μια καλή κουβέντα και θα με βοηθήσει, είναι αλλιώς τα πράγματα...

Θα ήθελα να μάθω αν κάποια μαμά αντιμετωπίζει το δικό μου πρόβλημα. Από τότε που γεννήθηκε η κορούλα μου κάθε φορά που κλαίει (από τους κολικούς μέχρι και σήμερα που κάνει γκρίνια για δίαφορα) ρίχνομαι στο ψυγείο. Έχω πάρει 15 κιλά. Νοιώθω ότι τρώω ψυχαναγκαστικά για να ηρεμήσω. Ευχαριστώ για ότι συμβουλές μπορεί να έχετε.

Επιτελους. Ενας ανθρωπος σαν κι εμενα. Ακουω να λενε μου εκλεισε το στομαχι και εχασα κιλα απο το αγχος και ... ζηλευω :lol:.

Εγω στις αντιστοιχες περιπτωσεις παιρνω αγκαλια το ψυγειο :mrgreen:

Συμβουλες: το οτι θα καταναλωσεις ειναι γεγονος. Κατευθηνσου σε αυτα με χαμηλες θερμιδες και υγιεινα. (καροτακια, φρουτακια κλπ)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Και εγώ αυτό θα έλεγα.Λίγο καροτάκι τη μία,λίγο φρουτάκι την άλλη,λίγο μαρουλάκι την τρίτη αλλα ρε παιδιά κακά τα ψέμματα σοκολάτα δεν είναι και άμα δεν σε ευχαριστεί έχεις παραπάνω νεύρα.:mrgreen::mrgreen:

Δήμητρα

Μασαμπούκες=άγχος. Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Ειδικά όσες μένουμε σπίτι και δεν εργαζόμαστε κάπου έξω, και επίσης είναι δύσκολο το γυμναστήριο γιατί λόγω μωρού δεννννν, είμαστε σε χειρότερη κατάσταση. Βάλε και την κλεισούρα και τις μοναξιές και που πολλές δεν μιλάμε για 10 ώρες (μέχρι να έρθουν οι άντρες μας) με άλλους εκτός από τα μωρά... ε πολύ θέλει ο άνθρωπος? Προσωπικά δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν εργάζομαι, δεν πολυβγαίνω έξω (εκτός από σούπερ μάρκετ και τα ΣΚ με τον άντρα μου), δεν γυμνάζομαι (γιατί δεν έχω πού να αφήσω το παιδί). 2 απολαύσεις μένουν, η μια είναι το φαγητό.

Αν βρείτε λύση σφυράτε μου!

(και όχι, δεν είναι λύση να αντικαταστήσω το σοκολατάκι με το καρότο! Δεν μου ταιριάζει σαν άτομο, σαν προσωπικότητα και σαν ιδεολογία:rolleyes:)

Ψυγείο μου αγαπημένο!!!!Έχει τύχει να μου λέει ημητέρα μου ε! φτάνει και αύριο μέρα κλεισε το ψυγείο για να έχετε να φάτε και αύριο!!!!Ευτυχώς τώρα δουλεύω και γλυτώνω κάποιες ώρες συν τα δυο παιδιά τουλάχιστον δεν έχω πάρει άλλα κιλά....Αυτό που δεν μπορώ να κόψω με τίποτα είναι το βραδυνό και γιουρτια φρούτα λαχανικά δεν πιάνουν θέλω φαγητό με θερμίδες..... δεν βαριέσαι όλες αδύνατες θα είμαστε;εγώ συμβιβάστικα και αφού δεν έχει και ιδιαίτερο πρόβλαμα ο άντρας μου είμαι οκ!:P

αφηστε τα και εγω τα ιδια:

εχω αγχος-τρωω

ειμαι κουρασμενη αλλα που χρονος για ξεκουραση-τρωω

λυση δεν εχω βρει παντα ετρωγα αλλα γυμναζομουν ημουν και μικροτερη κανενα προβλημα τωρα αστα να πανε...

εχασα τα κιλα της γεννας τους πρωτους μηνες γιατι υποψιαζομουν αλλεργιες του μικρου και δεν ετρωγα σχεδον τιποτα αλλα μολις το ξεπερασε και αρθηκαν οι απαγορευσεις..... αστα

15 κιλα +

ψυχολογια---

ενας φαυλος κυκλος,

ολοι μου λενε να προσεχεις να χασεις τα κιλα (σωπα δεν το βλεπω αποφασισα να γινω φαλαινα λες βρε?)

ή κοψε τον θηλασμο να σου κοπει η ορεξη αλλα αφου ο μικρος δεν πινει αλλο γαλα (μαλλον λογω αλλεργιων) τι να κανω?

τα ρουχα δεν μου κανουν τα σκεφτομαι ολα και τσουπ μια επισκεψη στο ψυγειο!!!

κοντευω να φτασω τα κιλα που ημουν 6 μηνων εγγυος ασε που ολοι με κοιτανε μηπως ειμαι παλι εγγυος

ουφ τα ειπα σε καποιον που καταλαβαινει

μακαρι να βρουμε καποια λυση

οσο για γυμναστικη ο χρονος που μου μενει με δυο παιδια και δουλεια ειναι ισα ισα για ενα μπανιο την ημερα και νομιζω οτι η επισκεψη στο ψυγειο και ενα γλυκο εχει γινει ενα στυλ επιβραβευσης οπως στα σκυλακια

l86Tp3.png d6AUp3.png

πού γραφόμαστε στο κλαμπ κορίτσια; Άλλη μια καμμένη εδώ, κλεισμένη μέχρι τώρα στο σπίτι με το μωρό, στη μούγκα (εκτός από κάτι αγκού, τα τα τα κλπ κλπ που κάνουμε με τη μικρή) και με μόνη παρέα το ψυγείο :roll: ο καλός μου φεύγει κατά τις 9 το πρωί, έρχεται για καμιά ώρα το μεσημέρι και γυρνάει 12-1 τη νύχτα...

πάντως αφού πέρασα τη λούμπα για ένα διάστημα, αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει να ξεσκουριάσω. Οπότε πιέζω τον εαυτό μου και την ώρα που έρχεται ο σύζυξ το μεσημέρι του αφήνω τη μικρή να κάνουν bonding και πάω για τρέξιμο... το σιχαίνομαι, το βαριέμαι σαν τις αμαρτίες μου, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση, σε λίγο θα με βλέπει το θωρηκτό Ποτέμκιν και θα γελάει με τα χάλια μου! Σε μένα δυστυχώς το κόλπο "τρώω καρότα και ξεχνιέμαι" δεν έπιασε ποτέ... οπότε χρειάζεται κάτι πιο δραστικό!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Το καρότο δεν μου φάνηκε και κακή ιδέα....μπορεί να βγάλω την νευρικότητα μου σε αυτό. Θα πάω από υπερβιταμίνωση......ΑΑΑΑ!!!

Προτιμησε τα βραστα γιατι τα ωμα βασανιζουν λιγο τα ευαισθητα στομαχια :mrgreen:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!