Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε να αντλίσω γάλα

Ελαφίνα

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Είμαι καινούργια στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάποιες απορείες μου.

Εχω ένα αγοράκι που μόλις σαράντησε και μέχρι στιγμής το θηλάζω αποκλειστικά.

Το θέμα είναι ότι θα ήθελα να αρχίσω να αποθηκεύω γάλα αλλά είμαι τελείως άσχετη με αυτό το θέμα. Εχω πάρει το θήλαστο Swing της Medela και όλα τα σχετικά αλλά δεν ξέρω:

1) Πότε θα πρέπει να αντλίσω το γάλα; Πρίν το γεύμα του μωρού, μετά το γεύμα ή ανάμεσα στα γεύματα;

2)Πόσο γάλα θα πρέπει να αποθηκεύσω για ένα γεύμα του;

3) Σε περίπτωση που δεν μαζέψω ικανή ποσότητα με μία άντλιση μπορώ να αντλίσω δύο ή τρείς φορές κατά τη διάρκεια της μέρας και να τα βάλω στο ίδιο δοχείο στο ψυγείο;

4) Πώς αποψύχεται το γάλα για να το δώσω στο μωρό;

Ελπίζω να υπάρχει κάποια που μπορεί να με βοηθήσει.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους!

Το θέμα είναι ότι θα ήθελα να αρχίσω να αποθηκεύω γάλα αλλά είμαι τελείως άσχετη με αυτό το θέμα. Εχω πάρει το θήλαστο Swing της Medela και όλα τα σχετικά αλλά δεν ξέρω:

1) Πότε θα πρέπει να αντλίσω το γάλα; Πρίν το γεύμα του μωρού, μετά το γεύμα ή ανάμεσα στα γεύματα;

2)Πόσο γάλα θα πρέπει να αποθηκεύσω για ένα γεύμα του;

-Δεν επιτρέπεται να αποψύχουμε γάλα ζεσταίνοντάς το! Το γάλα πρέπει να αποψύχεται μέσα στο ψυγείο (το βγαζουμε απο την καταψυξη την προηγουμενη μερα και το βαζουμε στο ψυγειο) ή κάτω από τρεχούμενο νερό (και γι αυτό το λόγο πρέπει να είναι κλειστό το δοχείο). Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν μικρόβια...

3) Σε περίπτωση που δεν μαζέψω ικανή ποσότητα με μία άντλιση μπορώ να αντλίσω δύο ή τρείς φορές κατά τη διάρκεια της μέρας και να τα βάλω στο ίδιο δοχείο στο ψυγείο;

-ναι,αλλα δεν τα ανακατευεις αν δεν εχουν την ιδια θερμοκρασια. δηλαδη, αντλεις-αποθηκευεις στο ψυγειο-ξανααντλεις και αποθηκευεις χωριστα στο ψυγειο.οταν αποκτησουν την ιδια θερμοκρασια τοτε τα ανακατευεισ!!! επισης δεν ανακατευουμε ποτε σαν φραπε (πανω-κατω) αλλα κυκλικα..

απο οτι θα σου πουν και οι κοπελες παντως καλο ειναι να μην αποθηκευεις μεγαλες ποσοτητες (αναλογα και την ηλικια του μωρου) αλλα γυρω στα 50 με 100 μλ.

δεν αποθηκευεις σε παγοκυστες ή ουροσυλλεκτες κπ, παρα μονο σε δοχεια που ειναι για αποθηκευση μητρικου γαλακτος.!!ειναι πολυτιμο το γαλατακι μας!

Τελος, SOS , θα το χρειαστεις πολλες φορες και θα σε εξετασουμε:wink::wink:

ο πινακας για την διατηρηση του μητρικου γαλακτος που θα βρεις εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

στα υπολοιπα οι πιο εμπειρες μαμαδες!:mrgreen:

83hKp3.png

Καλημέρα σε όλους!

Το θέμα είναι ότι θα ήθελα να αρχίσω να αποθηκεύω γάλα αλλά είμαι τελείως άσχετη με αυτό το θέμα. Σκέψου μόνο μήπως είναι πολύ νωρίς για να αρχίσεις αποθηκευση(εκτος αν υπάρχει άμεσως λόγος).Είναι πολύ μικρο το μωρό σου και απαιτεί πολύ συχνούς και -ισως- μεγάλης διάρκειας θηλασμούς.

Εχω πάρει το θήλαστο Swing της Medela και όλα τα σχετικά αλλά δεν ξέρω:

1) Πότε θα πρέπει να αντλίσω το γάλα; Πρίν το γεύμα του μωρού, μετά το γεύμα ή ανάμεσα στα γεύματα; Εγώ αντλούσα πάντα λίγο μετά.Το στήθος έχει δεχτεί το πιο δυνατο ερέθισμα να παράγει γάλα.Το μωράκι σου.Τωρα που είναι 7 μηνων και οι θηλασμοί του είναι πιο αραιοι και σύνομοι αντλώ στο ενδιάμεσο.Ωστόσο μην περιμένεις οτι θα μπορεις να ανλήσεις μεγάλη ποσότητα.

2)Πόσο γάλα θα πρέπει να αποθηκεύσω για ένα γεύμα του; Στην ηλικία που είναι τώρα πίνει μικρες ποσότητες και συχνά.Σκέψου αυτό το πλασματάκι πόσο μικρό στομαχάκι έχει.Ακομα όμως και στο μέλλον είναι πιο πρακτικό να αποθηκεύεις μικρές ποσότητες γάλακος έτσι ωστε να ξεπαγώνεις όσο σου χρειάζεται και να μην πετάς.

Με μια αναζήτηση θα βρεις θέμα τόσο για την σωστή αποθηκευση του γάλακτος ,όσο και για την απόψυξη του.

Να σου ζήσει ο μωράκι σου!

QqmLp3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες αλλά και για το link με τα στοιχεία διατήρησης.

Παρόλα αυτά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πώς ζεσταίνουμε το γάλα.

ΟΚ, το αποψύχουμε κάτω από τρεχούμενο νερό αλλά όταν έρθει σε θερμοκρασία νερού (δηλαδή περίπου 15οC) δεν το ζεσταίνουμε με ζεστό νερό για να το δώσουμε στο παιδί;

4) -ναι,αλλα δεν τα ανακατευεις αν δεν εχουν την ιδια θερμοκρασια. δηλαδη, αντλεις-αποθηκευεις στο ψυγειο-ξανααντλεις και αποθηκευεις χωριστα στο ψυγειο.οταν αποκτησουν την ιδια θερμοκρασια τοτε τα ανακατευεισ!!! επισης δεν ανακατευουμε ποτε σαν φραπε (πανω-κατω) αλλα κυκλικα..

απο οτι θα σου πουν και οι κοπελες παντως καλο ειναι να μην αποθηκευεις μεγαλες ποσοτητες (αναλογα και την ηλικια του μωρου) αλλα γυρω στα 50 με 100 μλ.

δεν αποθηκευεις σε παγοκυστες ή ουροσυλλεκτες κπ, παρα μονο σε δοχεια που ειναι για αποθηκευση μητρικου γαλακτος.!!ειναι πολυτιμο το γαλατακι μας!

Τελος, SOS , θα το χρειαστεις πολλες φορες και θα σε εξετασουμε:wink::wink:

ο πινακας για την διατηρηση του μητρικου γαλακτος που θα βρεις εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

στα υπολοιπα οι πιο εμπειρες μαμαδες!:mrgreen:

Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες.

Χθές άντλησα για πρώτη φορά γάλα. Μάζεψα την πρώτη φορά 50ml και σήμερα μάζεψα άλλα 80ml.:!::?:

Από την μια νομίζω ότι αθροιστικά είναι καλά για κάποιο γεύμα του μπιμπίκου αν χρειαστεί εγώ να λείψω από την άλλη όμως άρχισα να ανησυχώ γιατί αν είναι αυτή όλη και όλη η ποσότητα που παίρνει από τον θηλασμό δεν νομίζω να είναι αρκετή για την σωστή του ανάπτυξη.

Διαφημίσεις

Χθές άντλησα για πρώτη φορά γάλα. Μάζεψα την πρώτη φορά 50ml και σήμερα μάζεψα άλλα 80ml.:!::?:

Από την μια νομίζω ότι αθροιστικά είναι καλά για κάποιο γεύμα του μπιμπίκου αν χρειαστεί εγώ να λείψω από την άλλη όμως άρχισα να ανησυχώ γιατί αν είναι αυτή όλη και όλη η ποσότητα που παίρνει από τον θηλασμό δεν νομίζω να είναι αρκετή για την σωστή του ανάπτυξη.

Για το θήλαστρο που χρησιμοποιείς και με δεδομένο ότι άντλησες για πρώτη φορά, οι ποσότητες είναι καλές (δεν λες καν πότε άντλησες μέσα στη μέρα και πότε ήταν σε σχέση με τους θηλασμούς της ημέρας - αυτά επίσης επηρεάζουν το αποτέλεσμα).

Δεν λες για ποιο λόγο αντλείς: θα επιστρέψεις στη δουλειά; θέλεις απλά να έχεις απόθεμα αν λείψεις κάποια στιγμή -αυτό καταλαβαίνω, αλλά είναι όντως έτσι; Για κάθε περίπτωση θα πρέπει να λειτουργήσεις κάπως διαφορετικά, οπότε πες μας αν θες το λόγο της άντλησης.

Να μην ανησυχείς καθόλου πάντως καθώς η απόδοση της άντλησης δείχνει μόνο πώς ανταποκρίνεται το σώμα σου στην άντληση και όχι πόσο γάλα παράγει όταν έχεις το μωρό σου στο στήθος. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτά.

Για το θήλαστρο που χρησιμοποιείς και με δεδομένο ότι άντλησες για πρώτη φορά, οι ποσότητες είναι καλές (δεν λες καν πότε άντλησες μέσα στη μέρα και πότε ήταν σε σχέση με τους θηλασμούς της ημέρας - αυτά επίσης επηρεάζουν το αποτέλεσμα).

Δεν λες για ποιο λόγο αντλείς: θα επιστρέψεις στη δουλειά; θέλεις απλά να έχεις απόθεμα αν λείψεις κάποια στιγμή -αυτό καταλαβαίνω, αλλά είναι όντως έτσι; Για κάθε περίπτωση θα πρέπει να λειτουργήσεις κάπως διαφορετικά, οπότε πες μας αν θες το λόγο της άντλησης.

Κατάλαβες πολύ καλά EvaMD! Αντλώ για να έχω άπόθεμα αν λείψω κάποια στιγμή. Μιά φορά που χρειάστηκε να λείψω για μιά ωρίτσα είχα τρομερό άγχος τί θα γίνει και αποφάσισα ότι δεν μπορώ να ζήσω έτσι όπως επίσης ότι δεν θέλω κάποια στιγμή να σταματήσω τον θηλασμό μόνο και μόνο για να μήν έχω άγχος όταν βγαίνω έξω:!:

Αυτό πως θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά; Τί θα πρέπει να κάνω δηλαδή;

Πάντως για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, και τις δύο φορές άντλισα μετά που θήλασα τον μπιμπίκο, ενώ τα 80ml ήταν το μεσημέρι ένω τα 50ml το απόγευμα (περίπου στις 5). Επηρεάζει και αυτό;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...