Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προς κ. Αγλαϊα - Βοήθεια!

Recommended Posts

Καλησπέρα! Γράφω πρώτη φορά στο forum(το οποίο αν είχα ανακαλύψειι νωρίτερα θα με είχε γλιτώσει από πολλά προβλήματα) και παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Σας παραθέτω τα ακόλουθα στοιχεία:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος – 40ή

Β. Το φύλο του βρέφους - Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) - ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.- χωρίς αναισθησία

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. - όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. - όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23/11/2010 (γέννησης): 3.330 γρ

25/11/2010: 3.070 γρ (από το μαιευτήριο την παρακολουθούσαν πρωί απόγευμα γιατί μας είπαν ότι έχανε παραπάνω από το αναμενόμενο)

26/11/2010: 3.050 γρ

27/11/2010 (εξόδου): 3.150 γρ ( η παιδίατρος εξέφρασε επιφυλάξεις για την εγκυρότητα της μέτρησης. Της φάνηκε περίεργο νεογέννητο να πήρε σε μία ημέρα 100 γρ)

30/11/2010: 3.080 γρ – Η παιδίατρος συνέστησε να συνεχίσω κανονικά με τον αποκλειστικό θηλασμό και να παρακολουθούμε το βάρος.

02/12/2010: 3.100 γρ

06/12/2010: 3.180 γρ

08/12/2010: 3.200 γρ

15/12/2010: Μου λείπει η μέτρηση

22/12/2010: 3.630 γρ

27/12/2010: 3.800 γρ

29/12/2010: 3.870 γρ

03/01/2010: 3.990 γρ

10/01/2011: 4.250 γρ

14/01/2010: 4.380 γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5 – 7 max 8, συνήθως 5 ή 6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα. Πλέον παίρνει συνήθως σε δύο γεύματα την ημέρα ( όχι πάντα). Η ποσότητα κυμαίνεται από 60 έως 150 mlτη φορά

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Από 60 έως και 200 μλ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

symphony medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 3-4

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι Η μία είναι σίγουρα μεταξύ 1 – 4 π.μ.

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Τουλάχιστον 7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο Από όταν φύγαμε από το μαιευτήριο και μετά έκανε κακά μία φορά κάθε μέρα ή κάθε δύο ημέρες, τα οποία ήταν κίτρινα και εντελώς υδαρή. Πλέον ενεργείται κάθε 4 με 5 ημέρες αφού συνήθως της βάλουμε υπόθετο γλυκερίνης. Τα κακά είναι μουσταρδί, παχύρευστα με σποράκια – προς το τέλος είναι σαν αφρός.

10. Ο θηλασμός ήταν και παραμένει και για τις δυο μας μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Έως τις 16/12/2010 ο θηλασμός ήταν αποκλειστικός. Την ημέρα εκείνη η μπέμπα έκανε δύο φορές εμετό μετά το πρωινό γεύμα (10 π.μ.) και έκτοτε και μέχρι τις 8 το βράδυ ουσιαστικά αρνιόταν να φάει – έτρωγε ελάχιστα, πιπιλούσε και αποκοιμιόταν στο στήθος. Τελικά, καθ’ υπόδειξη της παιδιάτρου, γιατί δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο της δώσαμε 90 Mlξένο γάλα, το οποίο και ήπιε. Έκτοτε δεν έδινα συμπλήρωμα σε καθημερινή βάση – υπήρχαν αρκετές μέρες που δεν χρειάστηκε καθόλου. Όποτε δόθηκε η ποσότητα κυμαινόταν από 40 έως 90 ml. Τις πιο πολλές από τις φορές αυτές (πάντα μεταμεσονύκτια ώρα) η μπέμπα έμενε για λίγα δευτερόλεπτα στο στήθος, έβαζε τα κλάματα και έφευγε εκνευρισμένη από το στήθος σαν να μην έβρισκε γάλα. Την έβαζα στο άλλο στήθος, γινόταν ξανά το ίδιο, επιστρέφαμε στο πρώτο, μέχρι που μετά από 1 ώρα και παραπάνω αποφάσιζα να της δώσω ξένο γάλα και τελικά ηρεμούσε. Πλέον η κατάσταση αυτή γίνεται 1 ή και 2 φορές την ημέρα – έχει επεκταθεί κάποιες φορές και στο απογευματινό γεύμα. Μόνο που τώρα, λόγω των αντλήσεων, μέρος της ποσότητας του συμπληρώματος είναι από δικό μου γάλα. Όλα τα υπόλοιπα γεύματα είναι ικανοποιητικά σε διάρκεια, υπάρχει καλή ποσότητα γάλακτος (ειδικά από το ένα στήθος η μπέμπα πολλές φορές πνίγεται από τη ροή του γάλακτος) και μετά το μωρό είναι ήσυχο και ευχαριστημένο. Ξεκίνησα τις αντλήσεις πριν από 10 ημέρες, οπότε και κάλεσα σύμβουλο θηλασμού. Η ποσότητα που αντλούσα κυμαινόταν από 20 έως και 40 mlανά άντληση. Εδώ και 3 ημέρες έχω ξεκινήσει fenugreek. Στις δύο τελευταίες αντλήσεις η ποσότητα ήταν 60 Mlανά άντληση.

Επιπλέον σας αναφέρω:

- Από την αρχή γινόταν αγώνας για να μπει η μπέμπα στο στήθος και πάντα χρειαζόταν κάποιος να της κρατάει τα χέρια για να μπορέσω να την καθοδηγήσω, λόγω της αντίδρασης που εμφάνιζε.

- Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τραυματισμούς θηλών.

- Κάθε γεύμα, μέχρι πριν από λίγο καιρό, διαρκούσε το λιγότερο 1 ώρα έως και 2,5 ώρες, εξ ου και ο μικρός αριθμός των γευμάτων, γιατί ακολουθούσα την υπόδειξη των μαιών από τα μαθήματα θηλασμού στο Έλενα ότι δίνεις μόνο το ένα στήθος σε κάθε γεύμα. Το μωρό έτρωγε λίγο, αποκοιμιόταν, το ξύπναγα, ξανά τα ίδια μέχρι που στο τέλος εξαντλούταν και δεν μπορούσα να το ξυπνήσω (εγώ νόμιζα ότι χόρταινε). Πλέον η διάρκεια έχει περιορισθεί κατά πολύ (έως μία ώρα) αλλά και πάλι η μπέμπα ορισμένες φορές ακόμα και όταν υπάρχει πολύ καλή ροή στο γάλα φεύγει με ένταση από το στήθος για να το ξαναπιάσει με μανία αμέσως μετά και αυτό συμβαίνει συνεχόμενα πολλές φορές. Επίσης κάποιες φορές σταματάει να δείχνει ενδιαφέρον για το αριστερό στήθος και όταν τη βγάζω για να τη βάλω στο άλλο διαπιστώνω, πιέζοντας με το χέρι μου, ότι υπάρχει μια χαρά ροή στο γάλα.

- Και οι δύο έχουμε καντιντίαση, η οποία παρά το ντακταρίν και τη μελάνη που πήρα, επιμένει.

- Η μπέμπα έχει διαγνωσμένη ήπιας μορφής ΓΟΠ. Εδώ και μία εβδομάδα έχω κόψει σοκολάτα, χυμό πορτοκάλι και αγελαδινά γαλακτοκομικά μετά από υπόδειξη της συμβούλου. Βέβαια το ξένο γάλα που δίνω είναι αγελαδινό οπότε τζάμπα ο κόπος. Δοκίμασα υποαλλεργικό, αλλά δεν το θέλει. Οι αναγωγές είναι πολύ λίγες, μπορεί και καμία σε κάθε γεύμα.

Μετά από τα παραπάνω θα ήθελα να εκτιμήσετε την κατάσταση και να ρωτήσω:

Έχω μειωμένη παραγωγή? Έχω εδραιώσει ανεπαρκή γαλουχία? Υπάρχει πιθανότητα η μπέμπα να μην θηλάζει αποτελεσματικά? Γιατί τελευταία παρατήρησα ότι δεν ανοίγει πολύ το στόμα της είτε το κλείνει σταδιακά κατά τη διάρκεια του θηλασμού με αποτέλεσμα στο τέλος να θηλάζει εν μέρει τη γλώσσα της. Όσες φορές προσπάθησα να της διορθώσω τη θέση έφευγε κλαίγοντας από το στήθος. Έχω ελπίδες για αποκλειστικό θηλασμό ή τζάμπα το έχω ρίξει στη βρώμη, τον τραχανά και τα μαυρομάτικα? Τελικά τι άλλο μπορώ να κάνω? Επειδή, μετά από όλη την ταλαιπωρία που έχω τραβήξει είμαι ένα βήμα πριν να τα παρατήσω και γιατί δεν θέλω όλος ο κόπος μου να πάει στράφι, παρακαλώ για τη βοήθειά σας το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Γράφω πρώτη φορά στο forum(το οποίο αν είχα ανακαλύψειι νωρίτερα θα με είχε γλιτώσει από πολλά προβλήματα) και παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Σας παραθέτω τα ακόλουθα στοιχεία:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος – 40ή

Β. Το φύλο του βρέφους - Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) - ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.- χωρίς αναισθησία

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. - όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. - όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23/11/2010 (γέννησης): 3.330 γρ

25/11/2010: 3.070 γρ (από το μαιευτήριο την παρακολουθούσαν πρωί απόγευμα γιατί μας είπαν ότι έχανε παραπάνω από το αναμενόμενο)

26/11/2010: 3.050 γρ

27/11/2010 (εξόδου): 3.150 γρ ( η παιδίατρος εξέφρασε επιφυλάξεις για την εγκυρότητα της μέτρησης. Της φάνηκε περίεργο νεογέννητο να πήρε σε μία ημέρα 100 γρ)

30/11/2010: 3.080 γρ – Η παιδίατρος συνέστησε να συνεχίσω κανονικά με τον αποκλειστικό θηλασμό και να παρακολουθούμε το βάρος.

02/12/2010: 3.100 γρ

06/12/2010: 3.180 γρ

08/12/2010: 3.200 γρ

15/12/2010: Μου λείπει η μέτρηση

22/12/2010: 3.630 γρ

27/12/2010: 3.800 γρ

29/12/2010: 3.870 γρ

03/01/2010: 3.990 γρ

10/01/2011: 4.250 γρ

14/01/2010: 4.380 γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5 – 7 max 8, συνήθως 5 ή 6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα. Πλέον παίρνει συνήθως σε δύο γεύματα την ημέρα ( όχι πάντα). Η ποσότητα κυμαίνεται από 60 έως 150 mlτη φορά

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Από 60 έως και 200 μλ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

symphony medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 3-4

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι Η μία είναι σίγουρα μεταξύ 1 – 4 π.μ.

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Τουλάχιστον 7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο Από όταν φύγαμε από το μαιευτήριο και μετά έκανε κακά μία φορά κάθε μέρα ή κάθε δύο ημέρες, τα οποία ήταν κίτρινα και εντελώς υδαρή. Πλέον ενεργείται κάθε 4 με 5 ημέρες αφού συνήθως της βάλουμε υπόθετο γλυκερίνης. Τα κακά είναι μουσταρδί, παχύρευστα με σποράκια – προς το τέλος είναι σαν αφρός.

10. Ο θηλασμός ήταν και παραμένει και για τις δυο μας μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Έως τις 16/12/2010 ο θηλασμός ήταν αποκλειστικός. Την ημέρα εκείνη η μπέμπα έκανε δύο φορές εμετό μετά το πρωινό γεύμα (10 π.μ.) και έκτοτε και μέχρι τις 8 το βράδυ ουσιαστικά αρνιόταν να φάει – έτρωγε ελάχιστα, πιπιλούσε και αποκοιμιόταν στο στήθος. Τελικά, καθʼ υπόδειξη της παιδιάτρου, γιατί δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο της δώσαμε 90 Mlξένο γάλα, το οποίο και ήπιε. Έκτοτε δεν έδινα συμπλήρωμα σε καθημερινή βάση – υπήρχαν αρκετές μέρες που δεν χρειάστηκε καθόλου. Όποτε δόθηκε η ποσότητα κυμαινόταν από 40 έως 90 ml. Τις πιο πολλές από τις φορές αυτές (πάντα μεταμεσονύκτια ώρα) η μπέμπα έμενε για λίγα δευτερόλεπτα στο στήθος, έβαζε τα κλάματα και έφευγε εκνευρισμένη από το στήθος σαν να μην έβρισκε γάλα. Την έβαζα στο άλλο στήθος, γινόταν ξανά το ίδιο, επιστρέφαμε στο πρώτο, μέχρι που μετά από 1 ώρα και παραπάνω αποφάσιζα να της δώσω ξένο γάλα και τελικά ηρεμούσε. Πλέον η κατάσταση αυτή γίνεται 1 ή και 2 φορές την ημέρα – έχει επεκταθεί κάποιες φορές και στο απογευματινό γεύμα. Μόνο που τώρα, λόγω των αντλήσεων, μέρος της ποσότητας του συμπληρώματος είναι από δικό μου γάλα. Όλα τα υπόλοιπα γεύματα είναι ικανοποιητικά σε διάρκεια, υπάρχει καλή ποσότητα γάλακτος (ειδικά από το ένα στήθος η μπέμπα πολλές φορές πνίγεται από τη ροή του γάλακτος) και μετά το μωρό είναι ήσυχο και ευχαριστημένο. Ξεκίνησα τις αντλήσεις πριν από 10 ημέρες, οπότε και κάλεσα σύμβουλο θηλασμού. Η ποσότητα που αντλούσα κυμαινόταν από 20 έως και 40 mlανά άντληση. Εδώ και 3 ημέρες έχω ξεκινήσει fenugreek. Στις δύο τελευταίες αντλήσεις η ποσότητα ήταν 60 Mlανά άντληση.

Επιπλέον σας αναφέρω:

- Από την αρχή γινόταν αγώνας για να μπει η μπέμπα στο στήθος και πάντα χρειαζόταν κάποιος να της κρατάει τα χέρια για να μπορέσω να την καθοδηγήσω, λόγω της αντίδρασης που εμφάνιζε.

- Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τραυματισμούς θηλών.

- Κάθε γεύμα, μέχρι πριν από λίγο καιρό, διαρκούσε το λιγότερο 1 ώρα έως και 2,5 ώρες, εξ ου και ο μικρός αριθμός των γευμάτων, γιατί ακολουθούσα την υπόδειξη των μαιών από τα μαθήματα θηλασμού στο Έλενα ότι δίνεις μόνο το ένα στήθος σε κάθε γεύμα. Το μωρό έτρωγε λίγο, αποκοιμιόταν, το ξύπναγα, ξανά τα ίδια μέχρι που στο τέλος εξαντλούταν και δεν μπορούσα να το ξυπνήσω (εγώ νόμιζα ότι χόρταινε). Πλέον η διάρκεια έχει περιορισθεί κατά πολύ (έως μία ώρα) αλλά και πάλι η μπέμπα ορισμένες φορές ακόμα και όταν υπάρχει πολύ καλή ροή στο γάλα φεύγει με ένταση από το στήθος για να το ξαναπιάσει με μανία αμέσως μετά και αυτό συμβαίνει συνεχόμενα πολλές φορές. Επίσης κάποιες φορές σταματάει να δείχνει ενδιαφέρον για το αριστερό στήθος και όταν τη βγάζω για να τη βάλω στο άλλο διαπιστώνω, πιέζοντας με το χέρι μου, ότι υπάρχει μια χαρά ροή στο γάλα.

- Και οι δύο έχουμε καντιντίαση, η οποία παρά το ντακταρίν και τη μελάνη που πήρα, επιμένει.

- Η μπέμπα έχει διαγνωσμένη ήπιας μορφής ΓΟΠ. Εδώ και μία εβδομάδα έχω κόψει σοκολάτα, χυμό πορτοκάλι και αγελαδινά γαλακτοκομικά μετά από υπόδειξη της συμβούλου. Βέβαια το ξένο γάλα που δίνω είναι αγελαδινό οπότε τζάμπα ο κόπος. Δοκίμασα υποαλλεργικό, αλλά δεν το θέλει. Οι αναγωγές είναι πολύ λίγες, μπορεί και καμία σε κάθε γεύμα.

Μετά από τα παραπάνω θα ήθελα να εκτιμήσετε την κατάσταση και να ρωτήσω:

Έχω μειωμένη παραγωγή? Έχω εδραιώσει ανεπαρκή γαλουχία? Υπάρχει πιθανότητα η μπέμπα να μην θηλάζει αποτελεσματικά? Γιατί τελευταία παρατήρησα ότι δεν ανοίγει πολύ το στόμα της είτε το κλείνει σταδιακά κατά τη διάρκεια του θηλασμού με αποτέλεσμα στο τέλος να θηλάζει εν μέρει τη γλώσσα της. Όσες φορές προσπάθησα να της διορθώσω τη θέση έφευγε κλαίγοντας από το στήθος. Έχω ελπίδες για αποκλειστικό θηλασμό ή τζάμπα το έχω ρίξει στη βρώμη, τον τραχανά και τα μαυρομάτικα? Τελικά τι άλλο μπορώ να κάνω? Επειδή, μετά από όλη την ταλαιπωρία που έχω τραβήξει είμαι ένα βήμα πριν να τα παρατήσω και γιατί δεν θέλω όλος ο κόπος μου να πάει στράφι, παρακαλώ για τη βοήθειά σας το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

η σύμβουλος τι σου είπε? (δεν ρωτώ για να ρωτήσω αλλά μου φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές απορίες που θα έπρεπε να είχε καλύψει)

είναι επαγγελματίας σύμβουλος θηλασμού?

το fenugreek στο σύστησε εκείνη???

καταρχήν το βάρος του μωρού είναι πάρα πολύ καλό!!!

Παίρνει 32γρ την ημέρα κατά μέσο όρο (απο 8/12/10-14/1/11) και αυτό οφείλεται κυρίως στο γάλα σου γιατί τα 60 ή 150 μλ είναι πολύ λίγα. Τα φυσιολογικά όρια είναι από 22-34 την ημέρα άρα είσαι πολύ κοντά στο ανώτατο φυσιολογικό.

Οι κενώσεις ενδέχεται να επηρεάζονται πολύ απο το ξένο γάλα....θα σου έλεγα να το κόψεις στο ελάχιστο ή 0 και στοχεύσεις σε περισσότερους θηλασμούς και εναλλαγές θα σου γράψω παράκατω

Και γιατί να κάνεις τόσες αντλήσεις?

Από που προέκυψε ότι η αντίδραση του μωρού οφείλεται στο λίγο γάλα?

Αν υπάρχουν γεύματα που το μωρό πνίγεται από τη μεγάλη ροή αυξάνοντας την παραγωγή θα έχεις χειρότερες αντιδράσεις

στη θέση σου θα έκανα ως εξής δεδομένου ότι τα μωρά που θηλάζουν κάνουν 8-12 γεύματα το 24ώρο

το μωρό στο στήθος ανά 21/2 με 3 ώρες μαξ την ημέρα ανά 4ώρες τη νύχτα...ο χρόνος μετράει από την έναρξη του γεύματος

να θηλάζεις το μωρό με τα πρώτα σημάδια πείνας (κουνάει το κεφάλι δεξιά αριστερά σαν να ψάχνει κάτι, βάζει χεράκια στο στόμα)

η στάση που θα κρατάς το μωρό να μην είναι η ξαπλωτή τελείως να έχεις δηλ το μωρό πιο όρθιο (όχι το μωρό κάτω από το στήθος σου)

μπορεί να σε βολέψει αυτή εδώ

http://0.tqn.com/d/pregnancy/1/0/n/C/bfbfootball.jpg

και η πλάτη προς τα πίσω έτσι θα ελέγχεις καλύτερα το μωρό αλλά και το μωρό θα ελέγχει καλύτερα τη ροή (όταν η ροή είναι πολυ έντονη το μωρό γρήγορα φουσκώνει με το πρώτο γάλα που προορίζεται να το ξεδιψάσει άρα πεινάει γρηγορότερα και του δημιουργεί ενοχλήσεις ειδικά ένα μωρό με ΓΟΠ πρέπει να κάνει ήρεμα γεύματα συχνά και μικρά)

θα αφήνεις το μωρό στο πρώτο στήθος για όση ώρα κάνει κινήσεις κατάποσης (βλέπεις δηλ. το πηγούνι του να πηγαίνει παρατεταμένα προς τα κάτω) όταν αρχίζει να πιπιλάει για παραπάνω από 2-3 λεπτά χωρίς να βλέπεις να κατεβάζει γάλα ή δυσανασχετεί στο στήθος θα το βάζεις να ρευτεί θα επιστρέφεις στο πρώτο στήθος, θα πιέζεις λίγο το στήθος να βγάλει γάλα αν πιάσει ξανά οκ αν οχι προσφέρεις το άλλο.

δεν παίζει ρόλο η ώρα με την έννοια της ώρας που το μωρό παραμένει στο στήθος αλλά η ποιότητα της ώρας αυτής ότι δηλ. πραγματικά πίνει γάλα

σου βάζω ένα βίντεο με το μωρό να πίνει πολύ καλά

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=123:really-good-drinking&catid=6:video-clips&Itemid=13

και αντίστοιχα ένα μωρό που πιο πολύ απλά πιπιλάει

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=125:nibbling&catid=6:video-clips&Itemid=13

αν απλά πιπιλάει κάνεις breast compression για να το ενθαρύνεις να πάρει περισσότερο γάλα..

Αν το μωρό σε κάποια γεύματα (κυρίως απόγευμα που η ροή είναι πιο πεσμένη φυσιολογικά)δείχνει να μην χορταίνει μπορείς να κάνεις εναλλαγές στο στήθος, όση ώρα θηλάζεις από το ένα στήθος στο άλλο παράγεται γάλα.

Κάνε για 4-5 μέρες προσπάθεια με συχνά γεύματα και όπως σου το περιγράφω χωρίς συμπλήρωμα και αντλήσεις να δεις πως τα πάτε

αν το μωρό έχει κάντιντα επηρεάζεται ο τρόπος που θηλάζει μπορεί να το ενοχλεί οπότε είναι πολυ σημαντικό να το θεραπεύσετε

είναι πολύ επίμονος μύκητας μίλα ξανά με τον την παιδίατρο για την θεραπεία η οποία δεν πρέπει να είναι λιγότερη απο 8 μέρες

(εγώ έβαζα dactarin 3φορές την ημέρα στις θηλές και το oral gel στη μικρή αντίστοιχα για 10 μέρες)

παράλληλα κόψε τη ζάχαρη εντελώς περιόρισε όσο πιο πολύ μπορείς το άσπρο αλεύρι και να τρως γιαούρτι πρόβειο ζωντανό (μιας και τα αγελαδινά τα έχεις αποκλείσει) αν και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ενδείξεις για αλλεργία.

Ελπίζω να δει το μήνυμα η Αγλαία και να διορθώσει τυχόν λάθη απλά προσωπικά δεν βλέπω κανέναν ιδιαίτερο λόγο να μπλέκεις με αντλήσεις και συμπληρώματα αύξησης γαλουχίας και αν σου το συνέστησε η σύμβουλος θα ήθελα πολυ να μας πεις γιατί το συνέστησε γιατί δηλ θεωρεί ότι το γάλα σου είναι λιγότερο από αυτό που πρέπει....

Κριστίνα καταρχήν σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και τις συμβουλές σου. Η αλήθεια είναι ότι ήδη από όταν πρωτομπήκα στο forum είχα δει σε κάποιο άλλο μήνυμά σου όσα σημεία αναφέρεις, παρακολούθησα τα βιντεάκια και έτσι μπόρεσα να καταλάβω τι έκανα λάθος και τα γεύματα διαρκούσαν τόσο πολύ. Έκτοτε ακολουθώ όσα μου λες και πραγματικά έχω δει φοβερή βελτίωση. Μπορείς εξάλλου να καταλάβεις την ταλαιπωρία που είχα τραβήξει μέχρι τότε, με τα δύο γεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας να διαρκούν κατά μέσο όρο 4 με 5 ώρες.

Ως προς αυτά που με ρωτάς:

Η σύμβουλος είναι επαγγελματίας και πιστοποιημένη. Μου είπε ότι καταρχήν πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα της ΓΟΠ γιατί ενδεχομένως η συμπεριφορά του μωρού να οφείλεται σε αυτήν καθώς και το πρόβλημα με την κάντιντα. (Βέβαια εγώ έχω την απορία: αν η συμπεριφορά του μωρού οφείλεται στην ΓΟΠ δεν θα έπρεπε παρόμοιες αντιδράσεις να έχει και όταν τρώει απ’ το μπουκάλι, γιατί απ’ το μπουκάλι τρώει μια χαρά) Δευτερευόντως μου σύστησε τις αντλήσεις, ώστε να μειώσω και σταδιακά να κόψω το ξένο γάλα που δίνω. Και εκείνη μου είπε ότι θα πρέπει να κάνω τουλάχιστον 8 ενεργητικούς θηλασμούς την ημέρα. Όπως θα σου εξηγήσω στη συνέχεια, ο αριθμός αυτός υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει ουτοπικός γι αυτό και προσπαθώ να αναπληρώσω ότι μπορώ με τις αντλήσεις, ώστε να μη μου μειωθεί η παραγωγή.

Τη στάση θηλασμού που μου αναφέρεις τη χρησιμοποιώ ήδη στο δεξί στήθος γιατί είχα πρόβλημα στο να καθοδηγήσω το μωρό με το αριστερό χέρι. Τελευταία διαπίστωσα ότι η μπέμπα κατά τη διάρκεια του θηλασμού σταδιακά κλείνει το στόμα της (η σύμβουλος είπε ότι επειδή στο στήθος μου αυτό η ροή είναι μεγαλύτερη προσπαθεί να την ελέγξει με αυτόν τον τρόπο) και στο τέλος καταλήγει το χείλος της κατά το ήμισυ να θηλάζει τη γλώσσα της. Το άσχημο είναι ότι την τακτική αυτή την ακολουθεί και όταν η ροή του γάλακτος είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα να τσαντίζεται που δεν κατεβαίνει γάλα και να αρνείται να συνεργασθεί και να κάτσει στο φάει. Όσες φορές προσπάθησα να της διορθώσω τη στάση αφήνει κλαίγοντας το στήθος.

Ως προς το θέμα της μειωμένης παραγωγής η σύμβουλος ίσως να επηρεάστηκε από τη δική μου εκτίμηση. Σε όσα γεύματα η ροή του γάλακτος είναι καλή και όλα εξελίσσονται ομαλά, οποιαδήποτε στιγμή και αν πιέσω το στήθος μου με το χέρι πάντα βγαίνει γάλα με πολύ καλή ροή. Στα γεύματα που αντιμετωπίζω το πρόβλημα μόλις η μπέμπα αφήσει κλαίγοντας το στήθος μου πάντα πιέζω και είτε δεν βγαίνει καθόλου γάλα είτε βγαίνει σταγόνα σταγόνα. Τη λύση των συχνών εναλλαγών την εφαρμόζω ήδη, αλλά βλέπω ότι δεν λειτουργεί γιατί κατεβαίνουν μόνο μερικές σταγόνες γάλα και έπειτα η ροή σταματάει για αρκετά λεπτά, μετά πάλι μερικές σταγόνες κ.ο.κ. – εν τω μεταξύ η μπέμπα τα παρατάει και δεν κάνει καμία προσπάθεια να θηλάσει. (μπορεί κάτι να έχω καταλάβει λάθος και να έχω λάθος εντύπωση)

Τώρα αναφορικά με τον αριθμό των θηλασμών σου αναφέρω ενδεικτικά όσα διαδραματίσθηκαν απόψε το βράδυ: Η μπέμπα ξύπνησε στις 3, έφαγε μέχρι τις 4 από το στήθος μου (είχα μεγάλη ποσότητα γάλακτος) και κοιμήθηκε. Ξύπνησε ξανά στις 5 τελείως πεινασμένη, την άλλαξα (η πάνα της ήταν γεμάτη τσίσα – στο αναφέρω για να καταλάβεις ότι είχε φάει πολύ καλά) και βάζοντάς την στο στήθος να φάει δεν έκανε καθόλου υπομονή να κατέβει το γάλα, έκανε δύο θηλαστικές κινήσεις, έβαζε τα κλάματα και έφευγε από το στήθος, την έβαζα στο άλλο γινόταν το ίδιο, ώσπου στις 6 αρνιόταν να κάτσει και με το που την έβαζα έβγαινε κατευθείαν. Τότε έδωσα συμπλήρωμα και ήπιε 100 ml. Μέχρι τις 8 δεν κοιμόταν ήταν πολύ ανήσυχη, στις 8 την ξαναβάζω στο στήθος και κατευθείαν έβγαινε κλαίγοντας, παρόλο που υπήρχε γάλα. Η κατάσταση αυτή συνεχίσθηκε για πολλή ώρα και αναγκαστικά της έδωσα 30 ml και κοιμήθηκε. Στις 9 και αφού κοιμήθηκε ένα τέταρτο ξαναξύπνησε κλαίγοντας, την έβαλα στο στήθος, έφαγε λίγο και μετά έφευγε και ξανάρχισαν τα κλάματα. Πριν από λίγο δεν καθόταν με τίποτα στο στήθος μου και αναγκαστικά της έδωσα 60 ml συμπλήρωμα μπας και ηρεμήσει – τώρα που σου γράφω κοιμάται. Τα τελευταία βράδια αυτή η κατάσταση είναι πολύ συχνή (όπως καταλαβαίνεις δεν έχω κοιμηθεί καθόλου όλη τη νύχτα) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηρηθεί κανένα πρόγραμμα θηλασμού, χώρια που δεν έχω το κουράγιο ορισμένες φορές να το τηρήσω, γιατί προσπαθώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο να κοιμηθώ και να ξεκουρασθώ.

Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σου. Εσένα ποια είναι η εκτίμησή σου? Τελικά έχω ή δεν έχω πρόβλημα με την ποσότητα του γάλακτος? Δυσκολεύομαι κι εγώ η ίδια να καταλάβω. Μήπως η μπέμπα δεν θηλάζει αποτελεσματικά και όταν η ροή είναι καλή τα πάει μια χαρά, αλλά όταν μειώνεται ζορίζεται και τα παρατάει? Τη συμβουλή σου για συνεχείς εναλλαγές χωρίς συμπλήρωμα την έχω ακολουθήσει ήδη και κατέληξα να έχω 2 ώρες την μπέμπα στο στήθος χωρίς τελικά να έχει χορτάσει.

Κριστίνα καταρχήν σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και τις συμβουλές σου. Η αλήθεια είναι ότι ήδη από όταν πρωτομπήκα στο forum είχα δει σε κάποιο άλλο μήνυμά σου όσα σημεία αναφέρεις, παρακολούθησα τα βιντεάκια και έτσι μπόρεσα να καταλάβω τι έκανα λάθος και τα γεύματα διαρκούσαν τόσο πολύ. Έκτοτε ακολουθώ όσα μου λες και πραγματικά έχω δει φοβερή βελτίωση. Μπορείς εξάλλου να καταλάβεις την ταλαιπωρία που είχα τραβήξει μέχρι τότε, με τα δύο γεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας να διαρκούν κατά μέσο όρο 4 με 5 ώρες.

Η σύμβουλος είναι επαγγελματίας και πιστοποιημένη. Μου είπε ότι καταρχήν πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα της ΓΟΠ γιατί ενδεχομένως η συμπεριφορά του μωρού να οφείλεται σε αυτήν καθώς και το πρόβλημα με την κάντιντα. (Βέβαια εγώ έχω την απορία: αν η συμπεριφορά του μωρού οφείλεται στην ΓΟΠ δεν θα έπρεπε παρόμοιες αντιδράσεις να έχει και όταν τρώει απ’ το μπουκάλι, γιατί απ’ το μπουκάλι τρώει μια χαρά) Δευτερευόντως μου σύστησε τις αντλήσεις, ώστε να μειώσω και σταδιακά να κόψω το ξένο γάλα που δίνω. Και εκείνη μου είπε ότι θα πρέπει να κάνω τουλάχιστον 8 ενεργητικούς θηλασμούς την ημέρα. Όπως θα σου εξηγήσω στη συνέχεια, ο αριθμός αυτός υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει ουτοπικός γι αυτό και προσπαθώ να αναπληρώσω ότι μπορώ με τις αντλήσεις, ώστε να μη μου μειωθεί η παραγωγή.

Τη στάση θηλασμού που μου αναφέρεις τη χρησιμοποιώ ήδη στο δεξί στήθος γιατί είχα πρόβλημα στο να καθοδηγήσω το μωρό με το αριστερό χέρι. Τελευταία διαπίστωσα ότι η μπέμπα κατά τη διάρκεια του θηλασμού σταδιακά κλείνει το στόμα της (η σύμβουλος είπε ότι επειδή στο στήθος μου αυτό η ροή είναι μεγαλύτερη προσπαθεί να την ελέγξει με αυτόν τον τρόπο) και στο τέλος καταλήγει το χείλος της κατά το ήμισυ να θηλάζει τη γλώσσα της. Το άσχημο είναι ότι την τακτική αυτή την ακολουθεί και όταν η ροή του γάλακτος είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα να τσαντίζεται που δεν κατεβαίνει γάλα και να αρνείται να συνεργασθεί και να κάτσει στο φάει. Όσες φορές προσπάθησα να της διορθώσω τη στάση αφήνει κλαίγοντας το στήθος.

Ως προς το θέμα της μειωμένης παραγωγής η σύμβουλος ίσως να επηρεάστηκε από τη δική μου εκτίμηση. Σε όσα γεύματα η ροή του γάλακτος είναι καλή και όλα εξελίσσονται ομαλά, οποιαδήποτε στιγμή και αν πιέσω το στήθος μου με το χέρι πάντα βγαίνει γάλα με πολύ καλή ροή. Στα γεύματα που αντιμετωπίζω το πρόβλημα μόλις η μπέμπα αφήσει κλαίγοντας το στήθος μου πάντα πιέζω και είτε δεν βγαίνει καθόλου γάλα είτε βγαίνει σταγόνα σταγόνα. Τη λύση των συχνών εναλλαγών την εφαρμόζω ήδη, αλλά βλέπω ότι δεν λειτουργεί γιατί κατεβαίνουν μόνο μερικές σταγόνες γάλα και έπειτα η ροή σταματάει για αρκετά λεπτά, μετά πάλι μερικές σταγόνες κ.ο.κ. – εν τω μεταξύ η μπέμπα τα παρατάει και δεν κάνει καμία προσπάθεια να θηλάσει. (μπορεί κάτι να έχω καταλάβει λάθος και να έχω λάθος εντύπωση)

Τώρα αναφορικά με τον αριθμό των θηλασμών σου αναφέρω ενδεικτικά όσα διαδραματίσθηκαν απόψε το βράδυ: Η μπέμπα ξύπνησε στις 3, έφαγε μέχρι τις 4 από το στήθος μου (είχα μεγάλη ποσότητα γάλακτος) και κοιμήθηκε. Ξύπνησε ξανά στις 5 τελείως πεινασμένη, την άλλαξα (η πάνα της ήταν γεμάτη τσίσα – στο αναφέρω για να καταλάβεις ότι είχε φάει πολύ καλά) και βάζοντάς την στο στήθος να φάει δεν έκανε καθόλου υπομονή να κατέβει το γάλα, έκανε δύο θηλαστικές κινήσεις, έβαζε τα κλάματα και έφευγε από το στήθος, την έβαζα στο άλλο γινόταν το ίδιο, ώσπου στις 6 αρνιόταν να κάτσει και με το που την έβαζα έβγαινε κατευθείαν. Τότε έδωσα συμπλήρωμα και ήπιε 100 ml. Μέχρι τις 8 δεν κοιμόταν ήταν πολύ ανήσυχη, στις 8 την ξαναβάζω στο στήθος και κατευθείαν έβγαινε κλαίγοντας, παρόλο που υπήρχε γάλα. Η κατάσταση αυτή συνεχίσθηκε για πολλή ώρα και αναγκαστικά της έδωσα 30 mlκαι κοιμήθηκε. Στις 9 και αφού κοιμήθηκε ένα τέταρτο ξαναξύπνησε κλαίγοντας, την έβαλα στο στήθος, έφαγε λίγο και μετά έφευγε και ξανάρχισαν τα κλάματα. Πριν από λίγο δεν καθόταν με τίποτα στο στήθος μου και αναγκαστικά της έδωσα 60 mlσυμπλήρωμα μπας και ηρεμήσει – τώρα που σου γράφω κοιμάται. Τα τελευταία βράδια αυτή η κατάσταση είναι πολύ συχνή (όπως καταλαβαίνεις δεν έχω κοιμηθεί καθόλου όλη τη νύχτα) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηρηθεί κανένα πρόγραμμα θηλασμού, χώρια που δεν έχω το κουράγιο ορισμένες φορές να το τηρήσω, γιατί προσπαθώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο να κοιμηθώ και να ξεκουρασθώ.

Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σου. Εσένα ποια είναι η εκτίμησή σου? Τελικά έχω ή δεν έχω πρόβλημα με την ποσότητα του γάλακτος? Δυσκολεύομαι κι εγώ η ίδια να καταλάβω. Μήπως η μπέμπα δεν θηλάζει αποτελεσματικά και όταν η ροή είναι καλή τα πάει μια χαρά, αλλά όταν μειώνεται ζορίζεται και τα παρατάει? Τη συμβουλή σου για συνεχείς εναλλαγές χωρίς συμπλήρωμα την έχω ακολουθήσει ήδη και κατέληξα να έχω 2 ώρες την μπέμπα στο στήθος χωρίς τελικά να έχει χορτάσει.

Τώρα αναφορικά με τον αριθμό των θηλασμών σου αναφέρω ενδεικτικά όσα διαδραματίσθηκαν απόψε το βράδυ: Η μπέμπα ξύπνησε στις 3, έφαγε μέχρι τις 4 από το στήθος μου (είχα μεγάλη ποσότητα γάλακτος) και κοιμήθηκε. Ξύπνησε ξανά στις 5 τελείως πεινασμένη, την άλλαξα (η πάνα της ήταν γεμάτη τσίσα – στο αναφέρω για να καταλάβεις ότι είχε φάει πολύ καλά) και βάζοντάς την στο στήθος να φάει δεν έκανε καθόλου υπομονή να κατέβει το γάλα, έκανε δύο θηλαστικές κινήσεις, έβαζε τα κλάματα και έφευγε από το στήθος, την έβαζα στο άλλο γινόταν το ίδιο, ώσπου στις 6 αρνιόταν να κάτσει και με το που την έβαζα έβγαινε κατευθείαν. Τότε έδωσα συμπλήρωμα και ήπιε 100 ml. Μέχρι τις 8 δεν κοιμόταν ήταν πολύ ανήσυχη, στις 8 την ξαναβάζω στο στήθος και κατευθείαν έβγαινε κλαίγοντας, παρόλο που υπήρχε γάλα. Η κατάσταση αυτή συνεχίσθηκε για πολλή ώρα και αναγκαστικά της έδωσα 30 mlκαι κοιμήθηκε. Στις 9 και αφού κοιμήθηκε ένα τέταρτο ξαναξύπνησε κλαίγοντας, την έβαλα στο στήθος, έφαγε λίγο και μετά έφευγε και ξανάρχισαν τα κλάματα. Πριν από λίγο δεν καθόταν με τίποτα στο στήθος μου και αναγκαστικά της έδωσα 60 mlσυμπλήρωμα μπας και ηρεμήσει – τώρα που σου γράφω κοιμάται. Τα τελευταία βράδια αυτή η κατάσταση είναι πολύ συχνή (όπως καταλαβαίνεις δεν έχω κοιμηθεί καθόλου όλη τη νύχτα) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηρηθεί κανένα πρόγραμμα θηλασμού, χώρια που δεν έχω το κουράγιο ορισμένες φορές να το τηρήσω, γιατί προσπαθώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο να κοιμηθώ και να ξεκουρασθώ.

μου φαίνεται πολύ πιο πιθανό σενάριο να πονάει λόγο της ΓΟΠ παρά να δυσανασχετεί λόγω μειωμένης παραγωγής μιας και η ίδια λες ότι δεν δεχόταν να θηλάσει σε γεύματα που η ροή ήταν οκ ή έντονη.

+ την candida (γιατί μου κάνει εντύπωση που αλλάζει τη θέση του στόματος)

σου βάζω και ένα σχετικό λινκ.

http://breastfeeding.hypermart.net/thrush.html

προσπάθησε να την πιάνεις στον ύπνο για καλύτερη συνεργασία πριν ξυπνήσει να την βάζεις στο στήθος.

επίσης αν θεωρείς ότι πρέπει να δώσεις κάποιο συμπλήρωμα θα σου έλεγα να μιλήσεις με τη σύμβουλο για sns και όχι αντλήσεις και μπουκάλι

με το μπουκάλι ο τρόπος σύτησης είναι πολύ πιο εύκολος το μωρό δεν καταβάλει κάποια προσπάθεια οπότε αν πονάει λόγω ΓΟΠ είναι πολύ λογικό να προτιμάει το μπουκάλι.

να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερο μπουκάλι....

δες το θέμα της ΓΟΠ μήπως έχει κρυφή (δηλ. δεν βλέπεις αναγωγές)οπότε μήπως έχει ερεθιστεί ο οισοφάγος και πονάει.....

Διαφημίσεις

επειδή η βρεγμένες πάνες είναι πολύ καλές καμιά φορά είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσεις αν το μωρό δυσανασχετεί στο στήθος λόγω μειωμένης ή αυξήμενης ροής γιατί οι αντιδράσεις είνα παρόμοιες (έχε το στο πίσω μέρος του μυαλού σου και εσύ.....)

σας είδε να θηλάζεται?

είχε κάτι να πει για το μωρό?

Καλησπέρα! Μόλις προσπάθησα να ακολουθήσω τη συμβουλή σου για τάισμα στον ύπνο (το είχα προσπαθήσει και παλιότερα χωρίς επιτυχία). Το αποτέλεσμα: Τζίφος! Η μπέμπα μισοξύπνησε όταν την πήρα αγκαλιά, άνοιξε το στόμα της και έπιασε το στήθος, σχεδόν αμέσως όμως ξανακοιμήθηκε. Ίσα που πρόλαβε να κάνει 4-5 θηλαστικές κινήσεις. Προσπάθησα να την ξαναβάλω ή να την ξυπνήσω αλλά ήταν αδύνατο - δεν άνοιγε το στόμα με τίποτα. Την άλλαξα στήθος μπας και γίνει κάτι - τίποτα κι εκεί. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, αλλά και τις δυο φορές έβαλε τα κλάμματα η κυρία που της χαλούσα τον ύπνο. Την κράτησα αγκαλιά κανά τέταρτο μήπως και ξυπνήσει από μόνη της, αλλά κανένα αποτέλεσμα. Τελικά τα παράτησα και την έβαλα στην καλαθούνα της. Τι να πω? Ίσως δεν διάλεξα κατάλληλη στιγμή, γιατί μετά από το χθεσινό ξενύχτι είναι και αυτή ταλαιπωρημένη, ίσως είναι παιδάκι των 6 γευμάτων ημερησίως και όχι των 8. Η σύμβουλος πάντως μου είπε ότι πλέον έχει μεγαλώσει αρκετά και είναι λογικό να θέλει να αραιώνει τα γεύματά της. Δεν ξέρω ίσως να έχει μάθει στην ευκολία του μπιμπερό και όταν τα πράγματα στο στήθος δεν είναι τόσο εύκολα μπορεί και να αρνείται να συνεργασθεί.

Εν πάσει περιπτώσει, πήρα την απόφαση να το παλέψω με το θηλασμό όσο και στο βαθμό που συνεργάζεται η μπέμπα και να προσπαθήσω να είμαι ήρεμη και να μην αγχώνομαι για το καλό το δικό μου και προπάντων του παιδιού μου, γιατί όλον αυτόν τον καιρό έχω περάσει στιγμές απίστευτης έντασης (μέσα σε όλα αυτά έχω αγαπήσει ακόμα περισσότερο τον άντρα μου που υπομένει όλα μου τα ξεσπάσματα και βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί). Να φανταστείς ότι έχω φτάσει στο σημείο να μην θέλω να την ταίσω με μπιμπερό και κάθε φορά που χρειάζεται να το κάνω εγώ και όχι κάποιος άλλος βάζω τα κλάμματα. Τουλάχιστον μένω με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έχω κάνει ότι καλύτερο μπορούσα.

Σ΄ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον και τις συμβουλές σου!

Ξέχασα να σου πω ότι η σύμβουλος μας είδε να θηλάζουμε και δεν παρατήρησε κάτι ιδιαίτερο. Αυτό με το στόμα της που το κλείνει ίσως και να μην το πρόσεξε γιατί παρόλο που έχω μικρό στήθος η άλως μου είναι τεράστια και το κάτω χείλος της δεν είναι ευδιάκριτο- να φανταστείς ότι και εγώ δυσκολεύτηκα να το ανακαλύψω.

Επίσης, δεν σου είπα ότι έχουμε κάνει υπέρηχο για την ΓΟΠ. Σε 10 λεπτά είχε τρία επεισόδια χωρίς αναγωγές. Πήγαμε στη Ρώμα και μας είπε ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο - το 75% των παιδιών έχουν τέτοια επεισόδια - και πέραν της ανάκλισης στο στρώμα και στο τάισμα να μην κάνουμε τίποτε άλλο. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι για αρκετό καιρό τα πράγματα είχαν βελτιωθεί, αλλά τις τελευταίες ημέρες, και παρά τον αποκλεισμό των τροφών που έχω αναφέρει, οι αναγωγές έχουν αυξηθεί - σημειωτέον ότι έχει εξίσου ίδιες αναγωγές και με το μητρικό και με το ξένο γάλα - και κάποιες φορές έκανε και αρκετό εμετό. Η σύμβουλος είπε ότι στην ηλικία που είναι, η παλινδρόμηση εμφανίζει έξαρση. Ίσως πρέπει να επαναλάβουμε τον υπέρηχο για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οισοφαγίτιδας.

Επίσης, δεν σου είπα ότι έχουμε κάνει υπέρηχο για την ΓΟΠ. Σε 10 λεπτά είχε τρία επεισόδια χωρίς αναγωγές. Πήγαμε στη Ρώμα και μας είπε ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο - το 75% των παιδιών έχουν τέτοια επεισόδια - και πέραν της ανάκλισης στο στρώμα και στο τάισμα να μην κάνουμε τίποτε άλλο. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι για αρκετό καιρό τα πράγματα είχαν βελτιωθεί, αλλά τις τελευταίες ημέρες, και παρά τον αποκλεισμό των τροφών που έχω αναφέρει, οι αναγωγές έχουν αυξηθεί - σημειωτέον ότι έχει εξίσου ίδιες αναγωγές και με το μητρικό και με το ξένο γάλα - και κάποιες φορές έκανε και αρκετό εμετό. Η σύμβουλος είπε ότι στην ηλικία που είναι, η παλινδρόμηση εμφανίζει έξαρση. Ίσως πρέπει να επαναλάβουμε τον υπέρηχο για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οισοφαγίτιδας.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο του πόνου (και την κάντιντα) να είσαι σίγουρη για να μπορείς να ασχοληθείς με το θέμα σύγχυσης θηλών (προτιμάει το μπουκάλι)

σου βάζω και ένα σχετικό λινκ.

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html

το να είσαι ήρεμη είναι απαραίτητο εκτός των άλλων γιατί στην τελική μόνο εσύ θα μπορείς να αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά της και όταν εσύ είσαι σε ένταση αυτό είναι πολύ δύσκολο.

πρόσεχε πολυ τη στάση θηλασμού το μωρό να είναι πάνω σου (να είσαι με την πλάτη προς τα πίσω)τουλάχιστον στην αρχή του γεύματος όταν η ροη είναι έντονη. μόλις αρχίζει να χαλαρώνει βγάζε την από το στήθος για ρέψιμο (όχι να την τραβάς απο τη θηλή αλλά βάζεις το δαχτυλάκι σου στην ένωση των χειλιών για να ανοίξει το στόμα)

μετά το γεύμα να την κρατάς σε όρθια θέση για κανένα 20λεπτο ακόμα και αν κοιμάται και φυσικά το στρώμα σε κλίση(όπως το ξέρεις)

Διαφημίσεις