Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ.ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΔΙΔΥΜΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ 37Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΡΟΣ 2690 ΚΑΙ 2570.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 14 ΗΜΕΡΩΝ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΡΩΝΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 70 ΓΡ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ.ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ.ΞΥΠΝΑΝΕ ΣΤΟ 5ΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ.ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ?ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΑΡΟΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

line_flow_rose_beg_xbliz34_time_1208577600_text_cfc920c4c9c4d5cccfd5cbc5d320ccc1d320c5c9cdc1c9.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Να σου ζησουν τα διδυμακια!!!! :D

 

Εγω θα λεγα οτι κοιμουνται πολλες ωρες για τοσο μικρα μωρα.......ρωτα καποιον γιατρο αλλα απο οτι ειχαν πει σε μενα που ειχα μωρο 4 κιλων (δλδ μεγαλο) μονο την νυχτα μπορουσα να τον αφηνω να κοιμαται 4ωρο χωρις να τον ξυπναω να φαει.......που δεν κοιμοταν δλδ...ξυπνουσε....που τετοια τυχη!

 

Εσεις που ειστε στις 14 μερες για να εδραιωσετε τον θηλασμο πρεπει να τρωνε καθε μιαμισι-δυο ωρες.......αντε 3 το πολυ......πρεπει να τα ξυπνας εσυ, τουλαχιστον κατα την διαρκεια της μερας....

 

Επισης δεν πρεπει να δινεις ξενο γαλα αν μενουν χορτατες με το δικο σου.....απο την στιγμη που δεν γκρινιαζουν και δεν κλαινε σημαινει οτι χορταινουν με το γαλα σου.....το μωρο ξερει καλυτερα απο σενα αν πειναει η οχι......αν τα θηλαζεις σωστα τωρα που ειναι πολυ σημαντικη περιοδος για να εδραιωθει ο θηλασμος το γαλα σου θα φθανει και για τα δυο μωρα και δεν θα χρειαζεται να δινεις ξενο ........απο σενα εξαρταται και το τι θελεις να κανεις...........οσο θα δινεις ξενο γαλα και θα θα κανεις τοσο αραιους θηλασμους , τοσο θα μειωνεται η παραγωγη σου.....

 

Δεν χρειαζεται τοσο αγχος με τα ml.......καθε μωρο εχει τις δικες του αναγκες.......το δικο μου ειναι τεραστιο αν και τρωει λιγο.......μη τα μπουκωνεις με το ζορι...καλυτερα να τρωνε πιο συχνα και απο λιγο παρα καθε 5 ωρες και πολυ και μαλιστα ξενο γαλα που τους πεφτει βαρυ στο στομαχακι.......θα τα ζυγιζεις καθε βδομαδα για να δεις αν παιρνουν το βαρος που πρεπει (γυρω στα 200γρ) και θα μετρας βρεγμενες πανες και κενωσεις......αν ολα πανε καλα δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι για τιποτα!!!

 

 

Αυτα απο μενα που μιλαω απο δικες μου εμπειριες...καποιος πιο ειδικος θα ξερει περισσοτερα......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Κι από εμένα να σου ζήσουν τα μωράκια σου!!! :D

Μόλις διάβασα το μήνυμά σου, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, είναι αυτό που μου είπε η μαία μου όταν την ρώτησα πως τα καταφέρνουν με το θηλασμό όσες έχουν δίδυμα...μου έίπε :γιατί νομίζεις ότι έχουμε δύο στήθη?...γιατί η φύση έχει προνοήσει...!!! :)

Ολες μας που θηλάζουμε έχουμε περάσει το στάδιο της ανασφάλειας για το αν χορταίνει το μωρό μας!!! Ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρη είναι να παρακολουθείς το βάρος τους κάθε εβδομάδα- όπως ήδη σου είπε η vera. Λες ότι το γάλα σου δεν φτάνει και για τις δύο. Είσαι σίγουρη γι αυτό? Πως κατέληξες σ΄αυτό το συμπέρασμα....είδες ότι κλαίγανε μόλις τις έβγαζες από το στήθος? (αν όχι σημαίνει ότι ήταν χορτάτες όπως σου έγραψε κι η vera) ...μήπως σου δημιούργησαν μεγαλύτερη ανασφάλεια οι γύρω σου...?

 

Εμένα για παράδειγμα στον μπέμπη μου αρχίσανε οι κολικοί πάρα πολύ νωρίς. Όσοι τύχαινε να είναι μπροστά όταν ο καημενούλης έκλαιγε ή τους έλεγα στο τηλέφωνο ότι το μωρό υποφέρει από κολικούς , σχεδόν όλοι είχαν τρελαθεί να προσπαθούν να με πείσουν ότι το μωρό δεν χορταίνει με το γάλα μου και πρέπει οπωσδήποτε να του δώσω συμπλήρωμα!!!

Όταν έλεγα ότι θηλάζω ανά δύωρο πάλι μου έλεγαν ότι δεν χορταίνει γι αυτό χρειάζεται συμπλήρωμα!!!

Το μόνο πράγμα που μου έλεγε αλήθεια και δεν άφηνε τις αμφιβολίες να με "τρώνε" ήταν η ζυγαριά!!!. Εβλεπα ότι το μωρό έπαιρνε βάρος με το παραπάνω μπορώ να πω και αυτό μου έδινε και κουράγιο να συνεχίσω ακάθεκτη! ( Φυσικά δεν άκουγα κανέναν είχα και τον άντρα μου ένθερμο υποστηρικτή της προσπάθειάς μου για αποκλειστικό θηλασμό , ο οποίος τους ψιλοέκραζε όταν άκουγε την λέξη συμπλήρωμα ή οποιοδήποτε σχόλιο που δεν ήταν θετικό για τον θηλασμό). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν άκουσα ότι άκουσα έχοντας ένα μωρό δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα άκουγα αν είχα δίδυμα!!! :lol:

 

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να νοικιάσεις μια ζυγαριά για ένα τρίμηνο.θα δεις πόσο πιο σίγουρη θα νιώθεις. :) Θα σου πρότεινα κι εγώ να σταματήσεις το ξένο γάλα και να τους δίνεις μόνο δικό σου (ίσως αν τους δίνεις μόνο μητρικό να μην κοιμούνται τόσο πολύ γιατί το μητρικό χωνεύεται πιο γρήγορα) και να παρακολουθείς το βάρος τους κάθε εβδομάδα. Αν δεις ότι δεν παίρνουν βάρος (λέμε τώρα...) πρέπει να συμβουλευτείς παιδίατρο.

.png.png
Link to comment
Share on other sites

γενικά συμφωνώ με τα κορίτσια-στήθος όσο συχνά θέλουν,όχι συμπλήρωμα αν όλα βαίνουν καλώς,η ζυγαριά και οι πάνες δείχνουν :)

 

δεν ξέρω όμως αν πρέπει να τα ξυπνάς όταν κοιμούνται,εγώ δεν το έκανα ποτέ :roll: Αγλαία? Felini??

Link to comment
Share on other sites

γενικά συμφωνώ με τα κορίτσια-στήθος όσο συχνά θέλουν,όχι συμπλήρωμα αν όλα βαίνουν καλώς,η ζυγαριά και οι πάνες δείχνουν :)

 

δεν ξέρω όμως αν πρέπει να τα ξυπνάς όταν κοιμούνται,εγώ δεν το έκανα ποτέ :roll: Αγλαία? Felini??

 

νομιζω πως πρεει να τα ξυπναμε εφοσον δεν εχει εδραιωθει ακομη η γαλουχια :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

και μενα η μικρη οσο ηταν τοσο μικρουλα κοιμοταν τοσο. μαλιστα στην κλινικη θελανε ντε κ καλα να την ξυπναω. ο παιδιατρος μου ειπε πως δεν ξυπναμε μωρακι που κοιμαται εκτος εαν ξεπερασει τις 6 ωρες.

οσο αφορα το θηλασμο σου ειδικη να απαντησει ειναι η Αγλαια κ σιγουρα θα το κανει.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ.ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΔΙΔΥΜΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ 37Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΡΟΣ 2690 ΚΑΙ 2570.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 14 ΗΜΕΡΩΝ.

 

Να σας ζήσουνε! :)

 

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ.

 

Για να φτάσει το γάλα θα πρέπει να θηλάζεις και τις δύο σε κάθε γεύμα. Αν δεν τις θηλάζεις σε κάθε γεύμα, το γάλα θα είναι πάντα λιγότερο.

 

 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΡΩΝΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 70 ΓΡ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ.

 

Τα μωρά πρέπει να βρέχουν 6-8 πάνες το καθένα το 24ωρο και να κάνουν 3-4 κενώσεις. Έτσι ξέρεις ότι τρέφονται ικανοποιητικά.

 

ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ.ΞΥΠΝΑΝΕ ΣΤΟ 5ΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ.

 

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ?

 

Δεν είναι φυσιολογικό. Κανονικά το κάθε μωρό θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον 8 γευματα το 24ωρο αν και το σύνηθες είναι να κάνουν περισσότερα.

 

Για καλύτερη βοήθεια δες εδώ:

 

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Να τις χαιρεσαι τις κουκλες σου. Εμενα τα αγόρια μου είναι τώρα 8 μηνών και τα θήλασα (όχι αποκλειστηκά 4-5 γευματα μέχρι τον 4ο μήνα και 2-3 μέχρι τον 6ο).

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα με τον θηλασμό ήταν οτι επειδήτα δίδυμα γεννιούνται με χαμηλό βάρος δεν αντέχουν να θηλάσουν από το στήθος και αποκοιμούνται. Οι δικοί μου το πάθαιναν συναίχεια αυτό ! Ο λίγο πιο δυνατός έτρωγε καλύτερα και ο άλλος κουραζόταν και κοιμόταν. Για μία μαμα που έχει ένα πωρό είναι εξαιρετικά δύσκολος ο θηλασμός στην αρχή γιατί μέ=χρι να εδραιωθεί θέλει κάθε 1-2 ώρες. Αν έχεις δύο μωρά και δεν είναι και συντονιστένο το πρόγραμμα άλλη δουλειά δεν θα κάνεις όλη μέρα και μην ξεχνάς οτι και εσύ χρειάζεσαι ξεκούραση και να αναρώσεις από μία επέμβαση...

 

Η λύση που έιχα βρεί εγώ ήταν μεν επίπονη αλλά σε βοηθάει να τηρήσεις ένα πρόγραμμα που πιστεψέ με θα σε σώσει!!! Επιπλέον δεν έχεις το άγχος πόσο έφαγαν. Εγώ έβγαζα γάλα με το θήλαστρο που έιχα νοικιάσει από το μαιευτήριο για να έιναι καλό και δυνατό και να γίνεται η άντληση όσο πιο έυκολα και γρήγορα γίνεται.

 

Αντλούσα στην αρχή για 15-20 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βγάζει γάλα και επαναλάμβανα τη διαδηκασια κάθε 2 ώρες και αργότερα μετά απο ένα δύο μήνες κάθε 3 ωρες. Το γάλα διατηρείται στο ψυγείο σε πλαστικά δοχεία.

 

Τη λύση και τον τρόπο για το θηλασμό τα βρήκα μόνη μου χωρίς βοήθεια από κάποιο ειδικό γιατι ήθελα πολύ να το κάνω. Ίσως αν απευθυνθείς σε μία σύμβουλο θηλασμού να σε βοηθήσει πολύ περισσότερο. Νομίζω οτι πολύ σημαντικό για να πετύχει ο θηλασμός είναι να βρεις μία λύση που σου επιτρέπει να έχεις και εσύ μία ποιότητα ξεκούρασης και ζωής.

 

Επίσής είναι σημαντικό να βγείς από την παγίδα οτι "μία καλή μάνα κάνει οποιαδήποτε θυσία για να κάνει το καλύτερο για το παιδί της που είναι σαφώς ο θηλασμός".

Τα ψυχικά αποθέματα αγάπης και φροντίδας είναι εξίσου σημαντικά για ένα παιδί και το να φροντίζεις τη μάνα που θα τα παρέχει είναι σαν να φροντίζεις το ίδιο το παιδί. Με ξένο γάλα μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά αλλά με μία μάνα κουρέλι από την κούραση είναι πολύ δύσκολα!!! Φρόντισε το εαυτό σου έιναι πράξη φροντίδας προς τα παιδιά σου και αυτό.

 

Αυτό που μου είχαν τονίσει μόνο ήταν οτι καλό είναι τα μωρά να μην επερνούν τις 4-5 ώες μάξιμουμ χωρίς γεύμα ιδιαίτερα στην αρχή που είναι ακόμα μικρουλάκια.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα καλό κουράγιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, στον γιο μου, λίγο η μαία με τη βαρεμάρα της, λίγο εγώ με την ασχετοσύνη μου δεν κατάφερα να θηλάσω απευθείας τον γιο μου, έβγαζα το γάλα με θήλαστρο και κράτησα το γάλα μόνο για 2 μήνες σχεδόν γιατί δεν άντεχα άλλο με το θήλαστρο. Τον είχα βάλει πάνω μου αλλά δεν κατάφερε να πιάσει θηλή, ούτε με ψευτοθηλές (υπερπαραγωγή - ποτέ δεν κατάλαβα πως στερεώνονται).

Τώρα που θέλω να θηλάσω τα μικρά μου όταν με το καλό έρθουν πως θα το καταφέρω; με θήλαστρο ή .... με τι; για πεστε μανούλες. Πως συνδυάζεις ένα 2,5 χρονο που όλη μέρα χοροπηδάει και δεν κοιμάται με αποκλειστικό θηλασμό διδύμων και χωρίς ΚΑΜΙΑ βοήθεια;

Link to comment
Share on other sites

Ζόρικη η κατάσταση, αλλά έχω να σου πω ότι πιστεύω ειλικρινά ότι θα τα καταφέρετε!

Υπάρχει καμιά περίπτωση ο μικρός να πάει παιδικό σταθμό; Τουλάχιστον έτσι θα έχεις κάποιες ελεύθερες ώρες με τα μωρά. Ή μήπως να σε βοηθάει κάποια κοπέλα τα πρωινά στο σπίτι;

Τώρα στο πρακτικό του θέματος: Από το μαιευτήριο ακόμα(εφόσον όλα πάνε καλά και τα μωρά δεν μπουν θερμοκοιτίδα που στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου) θα ξεκινήσετε τον ... αγώνα :D Εγώ τις έβαζα στο στήθος (αν και υποπτεύομαι ότι μου τις έφερναν φαγωμένες) και ίσα που ακουμπούσαν, μέχρι να συνηθίσουν να θηλάζουν σωστά. Θυμάμαι ότι ένιωσα σιγουριά όταν έβλεπα να αφήνουν το στήθος και η θηλή είχε περίεργο σχήμα (σαν της θηλής του μπιμπερό), εκεί ήξερα ότι κάτι κατάφεραν να φάνε.

Αν αντέξεις, μην πέσεις στην παγίδα του να δωσεις ξένο γάλα για ευκολία. Προσωπικά, και το τονίζω αυτό γιατί για κάποια άλλη κοπέλα μπορεί να είναι ευκολία και να τη βολεύει και δεν μπορώ αυτό να το παραβλέψω, νιώθω ότι η ζωή μου θα ήταν πιο δύσκολη αν είχα να αποστειρώσω μπιμπερό και να ζεσταίνω γάλατα την ώρα που κλαίνε και τα δύο. Ίσως να έβρισκα άλλους ρυθμούς, ίσως και να ήταν καλύτερα τα πράγματα, δεν ξέρω, εγώ νομίζω ότι με το θηλασμό μου είναι πιο εύκολο.

Αφού την πρώτη φορά με το θήλαστρο δεν τα κατάφερες, θα σου πρότεινα να μην το δοκιμάσεις τώρα, γιατί νομίζω ότι τώρα θα σου φανεί πιο δύσκολο, λόγω του γιου...

Δεν ξέρω αν σου έδωσα έστω και λιγο κουράγιο. Εύχομαι να πάνε όλα τέλεια και να τα καταφέρεις καλύτερα απ' όλες μας και να μας δίνεις εσύ συμβουλές!

Με το καλό να έρθουν τα μωράκια σας!

kr3fp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ καλή μου, έχω διαβάσει την ιστορία σου και σε θαυμάζω. Έχεις δίκιο για το θήλαστρο αλλά έλεγα μέχρι να "φτιάχνω" επαρκή ποσότητα γάλακτος να έδινα το γάλα δια 2 και συμπλήρωμα. Το κακό με το θήλαστρο ήταν ότι σηκωνόμουν το βράδυ ανά 2,5 ώρες, άλλαζα πάνα το μωρό μόλις ξυπνούσε, ζέσταινα το γάλα που είχα βάλει από το προηγούμενο γεύμα στο ψυγείο (μητρικό) τον ξανα-άλλαζα πάνα και πλενόμουν, έβγαζα γάλα για το έπόμενο γεύμα 30' με το θήλαστρο (ηλεκτρονικό) και μετά έπλενα το μπιμπερό, το θήλαστρο, τα αποστείρωνα και πλενόμουν και ύπνο για μία ώρα. Και φτου από την αρχή. Γι'αυτό δεν ξέρω τώρα πως θα τα καταφέρω. Ο μικρός κοιμάται ελάχιστα μέσα στην ημέρα, εγώ καθόλου, βλέπω να την πληρώνει πάλι ο άντρας μου.

Πως θηλάζεις δύο μωρά την ίδια ώρα; δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρω λόγω του βάρους μου (είμαι υπέρβαρη) και λόγω του μεγάλου στήθους μου.... τι λες μανούλα; θα τα καταφέρω;

Link to comment
Share on other sites

Απλά δεν τα θηλάζω την ίδια ώρα... Γιατί το μικρό μου στήθος δεν φτάνει να τεντωθεί ώστε να ακολουθεί τα κεφαλάκια τους που τα κουνάνε ασταμάτητα την ώρα που τρώνε... Ελάχιστες φορές έχω καταφέρει να τις ταίσω και τις δύο μαζί, μόνο σε στιγμές απελπισίας (έκλαιγαν και οι δύο με λυγμούς) και μόνο εφόσον είχα άνθρωπο να με βοηθήσει στην τοποθέτηση στο στήθος και να είναι stand by για όταν τους φύγει από το στόμα... Κάνω λίγο υπομονή και εγώ και αυτές και τρώνε η μια μετά την άλλη. Αρχικά προσπαθούσα να τις ταίζω με περίπου 1 ώρα διαφορά, δηλ. ξεκίναγα με τη μια στις 7 και με την άλλη στις 8 ώστε να έχω χρόνο για πάνες, ρεψίματα κλπ. Δεν πετύχαινε πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές ήταν ΟΚ. Όσο περίμενε η μια, την είχα στο ρηλαξάκι και έπαιζε με τα κουκλάκια της, ή (ευτυχώς) κοιμότανε. Και που να δεις τις δικές μου, που έχουν μάθει να θηλάζουν για να φάνε, να κοιμηθούν, να τους περάσει ο λόξιγγας, να τους περάσει το κλάμα του βραδυνού φόβου κλπ... όλη μέρα με το βυζί στο στόμα... Τι να κάνω, γελάω...

Τώρα πια τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα, νομίζω ότι συνήλθαμε περίπου στον 3-4 μήνα, τρώνε η μια πιο κοντά στην άλλη και όταν ηρεμούν μου μένει και ελεύθερος χρόνος. Να σκεφτείς και παιχνίδια που θα μπορείτε να παίζετε με τα μωρά και τον μεγάλο γιο μαζί, θα σε βοηθήσει πολύ στη φάση που θα θέλουν να παίζεις μαζί τους.

kr3fp2.png
Link to comment
Share on other sites

με το καλό τα δυδιμάκια σου!!! Σε κάποιο άλλο σημείο πάλι στα θέματα για τα δύδιμα έγραψα αναλυτικά τη δική εμπειρία με το θηλασμό. Σκέψου μόνο μήπως σε βολεύει να βάζεισ το ένα μωρό στο στήθος και στο άλλο να δίνεις μπουκάλι με μητρικό εναλλάξ.

 

Εγώ δεν ξυπνούσα τη νύχτα να βγάλω με το θήλαστρο. Επειδή το έκανα για αρκετό καιρό αυτό συνήθισε το στήθος μου και έβγαζε πολύ γάλα τη φορά που αντλούσα πριν κοιμηθώ και μετά ξανά το πρωί.

 

Αυτό πουείχα διαβάσει κάπου και με βοήθησε ήταν να προσπαθήσω πρώτα να εγκαταστήσω θηλασμό σαν να είχα ένα μωρό βάζοντας τα εναλλάξ στο στήθος και μετά να τον επεκτέινεινω για δύο παιδιά. Τελικά λίγο τα μωρά λίγο το θήλαστρο τους θήλασα τους μπομπιτ\ρες για 5,5 μήνες.

 

Καλό κουράγιο φιλιά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 months later...

Κορίτσια εγώ έχω μια άλλη ερώτηση για τον θηλασμό διδύμων. Πόσα κιλά γεννήθηκαν τα διδυμάκια σας (εσείς που θηλάζετε) και μπορέσατε να εδραιώσετε τον θηλασμό. Διάβασα ότι αν γεννηθούν πολύ μικρά (γύρω στα 2 με 2,5 κιλά), κουράζονται πολύ εύκολα, δεν μπορούν να πιάσουν την θηλή με αποτέλεσμα το μπιμπερό να είναι μονόδρομος. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Αν γεννηθεί γύρω στα 2200 ένα μωρό ( εκεί ευελπιστώ να φτάσουμε), μπορεί να θηλάσει?????

ΦΕΗ

Link to comment
Share on other sites

εγω δε μπορεσα να τα θηλασω :cry:

Λιγο το οτι ημουνα μονη λιγο το οτι δε το επιαναν το στηθος, δεν

η αναστασια την εβαζα καμια φορα και εβλεπα οτι εκανε μια προσπαθεια, μια βεντουζια και τιποτα αλλο (2580) ο Βασιλης (2400) καμια προσπαθεια, ηταν και ειναι τεμπελακος. του δινω τη πιπιλα και δεν απλωνει το χερι αλλα το στομα :lol: θα παει μπροστα αυτο το παιδι χαχα

Μαλλον δεν ειχα και πολυ γαλα, 2 φορες τη νυχτα ταισμα το ενα το αλλο θηλαστρο, 2 ωρες συνολο ξυπνια!

τελικα κρατησα 30 μερες μονο και σε μια βδομαδα ελαττωσης κοπηκε

 

Η αδελφη φιλης με διδυμα, που πηγαν και σε θερμοκοιτιδαμ καταφερε τα θηλασε τελικα και μαλιστα ταυτοχρονα!!!!!! για πολλους μηνες

Μου ειχε πει οτι ειναι το πιο σημαντικο να ξερεις πως θα κρατησεις το παιδι πανω σου για να το βοηθησεις να τραβηξει :lol:

kKZUp2.png
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια εγώ έχω μια άλλη ερώτηση για τον θηλασμό διδύμων. Πόσα κιλά γεννήθηκαν τα διδυμάκια σας (εσείς που θηλάζετε) και μπορέσατε να εδραιώσετε τον θηλασμό. Διάβασα ότι αν γεννηθούν πολύ μικρά (γύρω στα 2 με 2,5 κιλά), κουράζονται πολύ εύκολα, δεν μπορούν να πιάσουν την θηλή με αποτέλεσμα το μπιμπερό να είναι μονόδρομος. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Αν γεννηθεί γύρω στα 2200 ένα μωρό ( εκεί ευελπιστώ να φτάσουμε), μπορεί να θηλάσει?????

 

Η aglaia θα ξέρει περισσότερα για αυτό το θέμα. Πάντως πιστεύω πως όσο μικρό και αν είναι το μωρό, όσο και να κουράζεται το πιο καλό είναι να θηλάζει. Το πολύ πολύ να το παίρνει ο ύπνος και να θηλάζει πιο συχνά.

 

Τα δικά μου ήταν 2550, 2870. Τα θήλασα αποκλειστικά.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Με το καλό τα διδυμάκια σου και να χαίρεσαι το αγοράκι σου.

Εγώ θήλασα αποκλειστικά τα κοριτσάκια μου.Ο θηλασμός είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στο μωρό μας.

Μπορώ να σου πω πως με τον θηλασμό εξοικονομείς περισσότερο χρόνο.Δηλαδή να ταιζεις και τα δυο μωράκια με το μπιμπερό ταυτόχρονα,είναι λίγο δύσκολο.Αν θηλάζεις όμως ,με λίγη εξάσκηση,θα καταφέρεις σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να έχεις και τα δυο μωράκια στο στήθος και να τα θηλάζεις ταυτόχρονα. :lol:

Η φύση έχει φροντίσει για όλα και τα έχει ρυθμίσει!Σίγουρα το στήθος σου είναι πολύ καλύετρο απο μια πλαστική πιπίλα μπιμπερού! :)

Μέσα απο τα μάτια σας βλέπω τον κόσμο και γίνομαι καλύτερος άνθρωπος...

.png

dev313prs__.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν έχω θηλάσει δίδυμα. Θέλω να σου πω όμως για το βραδυνό θηλασμό. Τις πρώτες περίπου 40 μέρες έδινα και συμπλήρωμα, μέχρι να αυξήσω την παραγωγή μου. Και τη νύχτα επίσης. Από τη στιγμή όμως που άρχισε να θηλάζει αποκλειστικά, ήταν πολύ πιο εύκολο! Θήλαζε και σε 10 - 15 λεπτά το πολύ ξανακοιμόμουν κι εγώ. Ενώ όταν χρειαζόταν και μπιμπερό, μέχρι να ξανακοιμηθεί το μωρό και να μπορέσω κι εγώ, περνούσε και 1 ώρα τη φορά!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ παρά το γεγονός ότι δεν είχα μαζί μου τα μωρά, στο νοσοκομείο

(γέννησα στο Έλενα όπου τα μωρά τα έχεις κοντά σου) πήγαινα στις ώρες θηλασμού και τα τάιζα εναλλάξ. Το βράδυ έβγαζα γάλα με το θύλαστρο για να ανεβάσω την παραγωγή μου. Στο σπίτι, τελικά, έδινα αποκλιστικά δικό μου γάλα εκτός από το βραδινό γεύμα για να μπορώ να κοιμάμαι λίγες ώρες το βράδυ. Αυτό κράτησε για 4 μήνες μέχρι που πήγα στη δουλειά.

Χωρίς τη βοήθεια της μηρέρας μου δεν θα τα είχα καταφέρει. Γιατί όταν πεινάσουν ταυτόχρονα θέλεις κάποιον να σου φέρει το ένα παιδί κοντά στο στήθος και να το ρέψει μετά. Τώρα που ξεκινήσαμε κρέμες και ξένο γάλα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς βοήθεια δεν έχω και έχω άλλο ένα ζουζούνι στο σπίτι. Θα δοκιμάσω να τα ταΐζω εναλλάξ την ίδια ώρα αλλά σε διαφορετικό στήθος το καθένα και μετά στο σπίτι θα προσπαθήσω να τα ταΐσω και συγχρόνως... άντε να δούμε

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...