Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

συντήρηση βιβλίων

Recommended Posts

Καλημέρα!

Σε εσάς που σας αρέσει το διάβασμα (όπως και εμένα) και έχετε βιβλιοθήκη (όπως εγώ) ,πως συντηρήτε τα βιβλία σας?Έχω κάποια στα οποία έχω ιδιαίτερη αδυναμία και θέλω να παραμείνουν σε καλή κατάσταση.Τα προσέχω βέβαια ,εννοείτε ,αλλά ο χρόνος φθείρει δυστυχώς τα πάντα..

Διαφημίσεις

δεν παθαινουν τιποτα στη βιβλιοθηκη αν δεν εχει υγρασια,το πολυ πολυ να πιασουν σκονη!

Σε μερικά όμως κιτρινίζουν τα φύλλα και γίνονται κάπως πιο σκληρά.Δεν ξέρω εάν το περιγράφω σωστά..

Όταν μιλάμε για συντήρηση βιβλίων ενοούμε ένα πανάκριβο σύστημα που περιλαμβάνει αφυγραντήρες, θέρμανση-ψύξη (ανάλογα την εποχή) και σκίαση. Όλα αυτά φυσικά γίνονται σε μεγάλες βιβλιοθήκες.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις στο σπίτι είναι τα εξής:

- να τοποθετούνται σε χώρο χωρίς υγρασία και μακρυά από εστίες θέρμανσης ή ψύξης

- να μην τα "βλέπει" το φως του ήλιου

- καλός αερισμός του χώρου

- να τα βάλεις σε κλειστή βιβλιοθήκη για την αποφυγή της σκόνης

- τοποθέτηση των βιβλίων σε κατακόρυφη θέση και βάζουμε τα βιβλία ούτε πολύ στριμωγμένα ούτε σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

- στην τοποθέτηση να βάζεις τα βιβλία με ίδιο ύψος μαζί και όχι ψηλά με χαμηλά δίπλα-δίπλα.

Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι:D

Σε μερικά όμως κιτρινίζουν τα φύλλα και γίνονται κάπως πιο σκληρά.Δεν ξέρω εάν το περιγράφω σωστά..

Το κιτρίνισμα των φύλλων οφείλεται στην υγρασία, πρόσεξε να αερίζεις καλά τον χώρο της βιβλιοθήκης

Διαφημίσεις

Τα βιβλιαράκια μου.....:(:(:(

Πού είναι οι εποχές που ήμουν βιβλιοφάγος;;;;;; Που διάβαζα 2-3 βιβλία το μήνα.....

Τα φυλάω σα κόρη οφθαλμού! Στη βιβλιοθήκη δε παθαίνουν τίποτα!!!! Τα ξεσκονίζω κιόλας, άμα περάσει πολύς καιρός που έχω να τα αγγίξω και δε παθαίνουν τίποτα! Α, βάζω και αυτό που βάζουμε στα ρούχα για το σκόρο, το Laid (αν το γράφω σωστά) λεβάντα, στη πλάτη της βιβλιοθήκης κι έτσι δε τα πλησιάζει τίποτα και μυρίζει κι ωραία η βιβλιοθήκη, αλλά και τα βιβλία!;)

Μερικά κιόλας, τις σελίδες τις έχω κάνει μέσα να φαίνονται σα σελίδες παλαιού βιβλίου... Τρέλα σας λέω.....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Καλημέρα!

Πρόσφατα διάβαζα ότι χρειάζεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα να αλλάζουμε τη θέση των βιβλίων στα ράφια για να αερίζονται και να ανανεώνονται.

Ωραία ιδέα αυτή με το αυτοκόλλητο για τους σκώρους.