Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Αχ, προφανώς κανείς δεν ξέρει...

Συνεπώς, υπομονή μέχρι να έχω νεότερα απο το δικηγόρο....

Και για να μην την πατήσετε όπωε εγώ:ξέρετε το επίδομα αφερεγγυότητας του εργοδότη από τον ΟΑΕΔ? Αφορά εργαζόμενους που έχουν χάσει μισθούς και ο εργοδότης τους έχει κηρύξει πτώχευση

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

το επίδομα αφερεγγυότητας το παίρνεις αφού ολοκληρωθεί η πτώχευση και μπει μέσα ο σύνδικος για να τακτοποιήσει τα διάφορα. Μπορείς να πάρεις μεχρι 3 μισθόυς, νομίζω μικτοί αλλά δεν είμαι και σίγουρη και έχεις μία διορία χρονική περίπου στον μήνα, αλλα πάλι δεν είμαι εντελώς σιγουρη γι αυτό.

Καλά ξεμπερδέματα και καλή υπομονή!!!

Για την πρώτη σου ερώτηση δυστυχώς δεν γνωρίζω...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Έχεις διορία 6 μήνες από την πτώχευση της εταιρείας για να πάρεις το επίδομα. Και το θέμα μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει περάσει αυτό το χρονικό διάστημα....Γι αυτό ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιο site στο διαδίκτυο που μπορώ να βρω την ημερομηνία της πτώχευσης. Έχω βάλει δικηγόρο βέβαια που θα μου απαντήσει αύριο ή μεθαύριο αλλά έλεγα μήπως μπορέσω να μάθω νωρίτερα...

Το γαμώτο είναι ότι είχα άλλο δικηγόρο που δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου και ότι (επειδή κάποιος μου είχε πει ότι κάτι παίρνεις από τον ΟΑΕΔ όταν έχεις χάσει μισθούς) είχα ρωτήσει σε 2 υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι να πάρω από αυτούς!!!

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Το γαμώτο είναι ότι είχα άλλο δικηγόρο που δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου και ότι (επειδή κάποιος μου είχε πει ότι κάτι παίρνεις από τον ΟΑΕΔ όταν έχεις χάσει μισθούς) είχα ρωτήσει σε 2 υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι να πάρω από αυτούς!!!

Aν εισαι σε επίσχεση, τότε παίρνεις από τον ΟΑΕΔ το επίδομα "επίσχεσης" που στην ουσία είναι επίδομα ανεργίας. Μόλις σου παραδοθεί από τον σύνδικο η απόλυση, τότε πας στον Οαεδ και ξεκινάει κανονικά το επίδομα ανεργίας για έναν χρόνο. Ο ΟΑΕΔ μόνο αυτό παρέχει

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Αχ, προφανώς κανείς δεν ξέρει...

Συνεπώς, υπομονή μέχρι να έχω νεότερα απο το δικηγόρο....

Και για να μην την πατήσετε όπωε εγώ:ξέρετε το επίδομα αφερεγγυότητας του εργοδότη από τον ΟΑΕΔ? Αφορά εργαζόμενους που έχουν χάσει μισθούς και ο εργοδότης τους έχει κηρύξει πτώχευση

το επιδομα αφερεγγυοτητας το παιρνεις εφ ΄οσων ο εργοδοτης εχει πανω απο 6μηνες να σε πληρωσει κ ειναι σε καθεστως πτωχευσης. δεν ξερω ομως αν πρεπει να εχει βγει αποφαση πτωχευσης... παιρνει μαξιμουμ 3 μισθους κ αφαιρουνται μετα απο το ποσο αααααααααν παρεις στο τελος απο τον εγροδοτη... το παιρνεις ομως μονο απο το υποκααστημα του οαεδ που υπαγεται η εταιρεια κ οχι αυτο που ανοικεις εσυ.

t7XLp3.png

Aν εισαι σε επίσχεση' date=' τότε παίρνεις από τον ΟΑΕΔ το επίδομα "επίσχεσης" που στην ουσία είναι επίδομα ανεργίας. Μόλις σου παραδοθεί από τον σύνδικο η απόλυση, τότε πας στον Οαεδ και ξεκινάει κανονικά το επίδομα ανεργίας για έναν χρόνο. Ο ΟΑΕΔ μόνο αυτό παρέχει[/quote']

Δεν είμαι σε επίσχεση. Κάναμε καταγγελία της σύμβασης (μπορεί να μην το λέω και σωστά) σαν να μας εξανάγκασε σε παραίτηση. Η ιστορία αυτή είναι από τα μέσα του 2009.

Η εταιρεία έχει πτωχεύσει αλλά ο δικηγόρος που είχαμε δεν πήρε χαμπάρι!! Βέβαια, δεν ήξερε καν για το επίδομα αφερεγγυότητας, οπότε και την πτώχευση να ήξερε δεν θα είχε νόημα :evil:

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4