Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δε συμβαδίζει η ώρα θηλασμού με την ώρα για ύπνο(νύστα)

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλες μου,

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:

Η ζουζουνίτσα μου,δύο μηνών τώρα, εδώ και 2 εβδομάδες ξεκίνησε να κοιμάται από τις 23.30 μέχρι τις 8.30 περίπου. Τρώει ανά πεντάωρο περίπου.Το ζήτημα είναι ότι η σκατούλα μου νυστάζει περίπου από τις 22.00(κόκκινα μάτια ,γκρίνια κλπ),που όμως δεν είνι ιώρα να φάει.Εν τω μεταξύ έχουμε κάνει τον ύπνο τελετουργία(μπάνιο-θηλασμός-ύπνος).Τη βλέπω να νυστάζει και τη λυπάμαι(δεν κοιμάται ωστόσο).Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι αν την ταϊσω νωρίτερα θα χαλάσω το πρόγραμμά της (το ανά 5ωρο) και ότι αν τη βάλω νωρίτερα θα ξυπνήσει νωρίτερα(φοβάμαι μη γυρίσουμε πάλι στα νυχτερινά ξυπνήματα)...

Τι ΄προτείνετε?

Ευχαριστώ θερμά!

Διαφημίσεις

doultsinea κι εγώ εδώ και μια εβδομάδα αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζω με τη μικρή μου που είναι 3,5 μηνών.... Πριν λίγο κοιμήθηκε χωρίς να προλάβει να φάει καλά γιατί η νύστα υπερίσχυε

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Καλησπέρα φίλες μου,

Η ζουζουνίτσα μου,δύο μηνών τώρα, εδώ και 2 εβδομάδες ξεκίνησε να κοιμάται από τις 23.30 μέχρι τις 8.30 περίπου. Τρώει ανά πεντάωρο περίπου.Το ζήτημα είναι ότι η σκατούλα μου νυστάζει περίπου από τις 22.00(κόκκινα μάτια ,γκρίνια κλπ),που όμως δεν είνι ιώρα να φάει.Εν τω μεταξύ έχουμε κάνει τον ύπνο τελετουργία(μπάνιο-θηλασμός-ύπνος).Τη βλέπω να νυστάζει και τη λυπάμαι(δεν κοιμάται ωστόσο).Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι αν την ταϊσω νωρίτερα θα χαλάσω το πρόγραμμά της (το ανά 5ωρο) και ότι αν τη βάλω νωρίτερα θα ξυπνήσει νωρίτερα(φοβάμαι μη γυρίσουμε πάλι στα νυχτερινά ξυπνήματα)...

Τι ΄προτείνετε?

Ευχαριστώ θερμά!

Συγγνώμη, θες να πεις ότι μωρό 2 μηνών θηλάζει ανά 5ωρο, κοιμάται 9 ώρες το βράδυ...και κρατάς πρόγραμμα ...παρόλο που το μωρό δείχνει ότι θέλει κάτι άλλο;;;; Πόσες φορές θηλάζει το μωρό; 5; Και είσαι σίγουρη ότι το μωρό τρέφεται επαρκώς;

Το πρόγραμμα απ' ότι καταλαβαίνω το επιβάλλεις εσύ, όχι το μωρό, μια και σκέφτεσαι ότι "αν την ταΐσεις νωρίτερα θα χαλάσεις το πρόγραμμά της" ή ότι αν την αφήσεις να κοιμηθεί την ώρα που νυστάζει θα ξυπνήσει το βράδυ. Κατ' αρχήν δεν πρόκειται για πρόγραμμά της αλλά για πρόγραμμά σου, αν το καλοσκεφτείς και δεις ξανά αυτά που γράφεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ αρνείσαι το θηλασμό στο μωρό επί 1,5 ώρα :shock: για να μην κοιμηθεί νωρίτερα από την ώρα που βολεύει ποιον; Εσένα μήπως;

Το μωρό σου έχει ανάγκες και είναι πάρα πολύ μικρό για τέτοια προγράμματα που ενδεχομένως να βάζουν σε κίνδυνο την ανάπτυξή του.

Επίτρεψέ μου, αλλά βρίσκω τον προβληματισμό σου και τη στάση σου απέναντι στο μωρό σου, τουλάχιστον εγωιστικά.

POST EDIT: Έψαξα προηγούμενα μηνύματά σου γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο λίγες φορές θηλάζει το μωρό σου και βλέπω ότι σε άλλο μήνυμα λες ότι το μωρό έχει διαγνωστεί με σοβαρή ΓΟΠ και ο γιατρός σας συνέστησε πολλά και μικρά γεύματα... Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που κάνεις με το 5ωρο πρόγραμμα (!!!!) είναι τουλάχιστον αντίθετο με το συμφέρον του μωρού σου από άποψη υγείας;;;;;;

θηλασμος ανα 5ωρο????τι ειναι αυτο?????πλακα με κανεις δινεις συμπληρωμα????

αλλα ακομα και με το συμπληρωμα καθε 3 ωρες πρεπει να τρωει

εκτος αν του δινεις ξενο καθε 3 ωρες και μετα απο 2 του δινεις και δικο σου

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα με την EvaMD, δεν μπορείς να βάλεις πρόγραμμα σε ένα παιδί που θηλάζει αποκλειστικά (δεν έχω άποψη για τα μωράκια που τρέφονται με ξένο γάλα αλλά φαντάζομαι ότι για τους πρώτους μήνες θα ισχύει το ίδιο), το δικό μου συνήθως τρώει ανά τετράωρο (θέμα που με προβλημάτιζε γιατί είναι σπάνιο σε θηλασμό αλλά δεν πεινούσε πιο νωρίς και επιπλέον το βάρος του είναι κανονικότατο κάθε φορά). Τις τελευταίες ημέρες άρχισε να νυστάζει πριν καλά καλά πεινάσει και όλο αυτό μας έβγαλε "εκτός προγράμματος" αλλά της δίνω όποτε θελήσει αυτή χωρίς φυσικά να το σκεφτώ. Για παράδειγμα σήμερα όλη την ημέρα έτρωγε κάθε τέσσερις ώρες και τώρα το βράδυ μετά το μπάνιο που έγινε τρεις ώρες μετά το γεύμα της (γιατί κι εμείς ακολουθούμε αυτή την "ιεροτελεστία" κάθε βράδυ) και λογικά θα έτρωγε και θα κοιμότανε, κοιμήθηκε πριν καλά καλά προλάβει να χορτάσει, έτσι πριν από λίγο ξανα-ξύπνησε και έφαγε το υπόλοιπο.Αυτό μου το κάνει τις τελευταίες ημέρες και πάω όπως με πάει αυτή. Οπότε μην φοβάσαι αν θα χαλάσεις κάποιο πρόγραμμα γιατί δεν υπάρχει πρόγραμμα με τόσο μικρό μωρό.

L7PWp2.pngfkgNp3.png

θηλασμος ανα 5ωρο????τι ειναι αυτο?????πλακα με κανεις δινεις συμπληρωμα????

αλλα ακομα και με το συμπληρωμα καθε 3 ωρες πρεπει να τρωει

εκτος αν του δινεις ξενο καθε 3 ωρες και μετα απο 2 του δινεις και δικο σου

Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες , υπάρχουν και περιπτώσεις σαν τη δική μου..... και είναι απόλυτα φυσιολογικές !!!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες , υπάρχουν και περιπτώσεις σαν τη δική μου..... και είναι απόλυτα φυσιολογικές !!!

Λιγακι ασχετο αυτο που θα πω, απλα για να το εχετε κι αυτο στο βαθος του μυαλου σας..

Εγω δεν θηλασα τη μικρη :(, ομως απο τα λεγομενα της μαμας μου, ημουν ενα απο αυτα τα μωρα σαν της Natashaky.. Απο 40 ημερων κοιμομουν σερι 9 το βραδυ με 9 το πρωι χωρις καμμια διακοπη και κατα τη διαρκεια της ημερας θηλαζα καθε 3-4 ωρες. Και βαρος επαιρνα ικανοποιητικο, και πανες εβρεχα και δεν εδειχνα να δυσανασχετω, οποτε βολευτηκε και η μαμα μου :lol: και το τηρησε.

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Συγγνώμη, θες να πεις ότι μωρό 2 μηνών θηλάζει ανά 5ωρο, κοιμάται 9 ώρες το βράδυ...και κρατάς πρόγραμμα ...παρόλο που το μωρό δείχνει ότι θέλει κάτι άλλο;;;; Πόσες φορές θηλάζει το μωρό; 5; Και είσαι σίγουρη ότι το μωρό τρέφεται επαρκώς;

Το πρόγραμμα απ' ότι καταλαβαίνω το επιβάλλεις εσύ, όχι το μωρό, μια και σκέφτεσαι ότι "αν την ταΐσεις νωρίτερα θα χαλάσεις το πρόγραμμά της" ή ότι αν την αφήσεις να κοιμηθεί την ώρα που νυστάζει θα ξυπνήσει το βράδυ. Κατ' αρχήν δεν πρόκειται για πρόγραμμά της αλλά για πρόγραμμά σου, αν το καλοσκεφτείς και δεις ξανά αυτά που γράφεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ αρνείσαι το θηλασμό στο μωρό επί 1,5 ώρα :shock: για να μην κοιμηθεί νωρίτερα από την ώρα που βολεύει ποιον; Εσένα μήπως;

Το μωρό σου έχει ανάγκες και είναι πάρα πολύ μικρό για τέτοια προγράμματα που ενδεχομένως να βάζουν σε κίνδυνο την ανάπτυξή του.

Επίτρεψέ μου, αλλά βρίσκω τον προβληματισμό σου και τη στάση σου απέναντι στο μωρό σου, τουλάχιστον εγωιστικά.

POST EDIT: Έψαξα προηγούμενα μηνύματά σου γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο λίγες φορές θηλάζει το μωρό σου και βλέπω ότι σε άλλο μήνυμα λες ότι το μωρό έχει διαγνωστεί με σοβαρή ΓΟΠ και ο γιατρός σας συνέστησε πολλά και μικρά γεύματα... Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που κάνεις με το 5ωρο πρόγραμμα (!!!!) είναι τουλάχιστον αντίθετο με το συμφέρον του μωρού σου από άποψη υγείας;;;;;;

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου! (αν και λιγο αποτομο το υφος σου,παρ' ολα αυτα σε ορισμενες περοπτωσεις οπως αυτη χρειαζεται ταρακουνημα):|

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Λιγακι ασχετο αυτο που θα πω, απλα για να το εχετε κι αυτο στο βαθος του μυαλου σας..

Εγω δεν θηλασα τη μικρη :(, ομως απο τα λεγομενα της μαμας μου, ημουν ενα απο αυτα τα μωρα σαν της Natashaky.. Απο 40 ημερων κοιμομουν σερι 9 το βραδυ με 9 το πρωι χωρις καμμια διακοπη και κατα τη διαρκεια της ημερας θηλαζα καθε 3-4 ωρες. Και βαρος επαιρνα ικανοποιητικο, και πανες εβρεχα και δεν εδειχνα να δυσανασχετω, οποτε βολευτηκε και η μαμα μου :lol: και το τηρησε.

Το μωρακι αυτο ομως δινει σημαδια ανησυχιας επι 1 1/2 ωρα! Δεν λεω, εννοειται πως μας βολευει το προγραμμα αλλα οταν το μωρο σου δινει να καταλαβεις οτι κατι αλλο θελει, δεν μπορει εσυ να εμμενεις στο ιδιο τελετουργικο!

Ξερεις ποσα "προγραμματα" αλλαξε ο δικος μου? Και εννοειται πως συνεχιζει να αλλαζει.

Ακολουθεις το μωρο εσυ, οχι εκεινο εσενα. Και οταν μιλαμε για θηλασμο ενα παραπανω...

..μαμα τωρα ξερω..

Το μωρακι αυτο ομως δινει σημαδια ανησυχιας επι 1 1/2 ωρα! Δεν λεω, εννοειται πως μας βολευει το προγραμμα αλλα οταν το μωρο σου δινει να καταλαβεις οτι κατι αλλο θελει, δεν μπορει εσυ να εμμενεις στο ιδιο τελετουργικο!

Ξερεις ποσα "προγραμματα" αλλαξε ο δικος μου? Και εννοειται πως συνεχιζει να αλλαζει.

Ακολουθεις το μωρο εσυ, οχι εκεινο εσενα. Και οταν μιλαμε για θηλασμο ενα παραπανω...

Δεν διαφωνουμε σε κατι, απλα ηθελα να πω πως υπαρχουν και τετοια παιδια σαν της Natashaky και σαν εμενα.

Συμφωνω σε ολα μα πιο πολυ σε αυτο που εκανα με αντονα γραμματα!

Καληνυχτα!:)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Ναι, άρα εδώ το πρόβλημα είναι ότι "η μαμά δε συμβαδίζει με την ώρα του θηλασμού και με την ώρα του ύπνου". Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ βολικό το "πρόγραμμα" που θέλεις να επιβάλεις κατά κάποιο τρόπο στο μωρό σου αλλά ακριβώς επειδή είναι μωρό και όχι παιδάκι ακόμη είναι κρίμα να υποφέρει έτσι γιατί δεν καταλαβαίνει την έννοια του χρόνου απλά έχει ανάγκες, δώσε όποτε σου ζητάει και θα βρεί τους ρυθμούς του από μόνο του κάποια στιγμή. Φυσικά και δεν διαφωνούμε, τη γνώμη μας λέμε πάνω στο θέμα, άλλωστε κι εμένα "εκτός προγράμματος" με βγάζει κάθε τόσο.... κάθε μέρα τα μαθαίνουμε και μας μαθαίνουν κάτι καινούριο και αυτό τελικά είναι μαγικό !!!!!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

Κατ'αρχάς δε χρειάζεται να είσαι τόσο επικριτική και φυσικά δε σου επιτρέπω να εκφράζεις την άποψη ότι ενεργώ ενάντια στο συμφέρον της υγείας του μωρου μου...Το παιδί μου μόνο του το έφτιαξε αυτόν το ρυθμό (για να μη χρησιμοποιώ τη λέξη πρόγραμμα), δεν επέβαλλα τίποτα εγώ. Το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι δε δείχνει να πεινάει, αλλά παρολ'αυτά νυστάζει..Και η ερώτησή μου ήταν απλή:να την ταϊζω παρόλο που δε δείχνει πείνα,ώστε να τη βάλω για ύπνο?

όσον αφορα τη ΓΟΠ, δόξα τω Θεώ πάμε πολύ καλά από τα Χριστούγεννα.Και σχετικά με τα κιλά της είναι πολύ καλη.Γεννήθηκε 3400 και τώρα είναι 5800.(έκλεισε τους δύο μήνες στις 11/1).

Να είσαι καλά-καλή χρονιά

Κι εγώ θεωρώ ότι δεν έχει κάτι αφύσικο το μωράκι μου, απλά έτσι προσαρμόστηκε...Και το τονίζω, από μόνη της...Αυτό που θέλω να πω είναι πως ως νέα μητέρα κατακλύζεσαι από ανασφάλειες. Και γι'αυτό κατέφυγα σε εσας...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα φίλες μου,

Η ζουζουνίτσα μου,δύο μηνών τώρα, εδώ και 2 εβδομάδες ξεκίνησε να κοιμάται από τις 23.30 μέχρι τις 8.30 περίπου. Τρώει ανά πεντάωρο περίπου.Το ζήτημα είναι ότι η σκατούλα μου νυστάζει περίπου από τις 22.00(κόκκινα μάτια ,γκρίνια κλπ),που όμως δεν είνι ιώρα να φάει.Εν τω μεταξύ έχουμε κάνει τον ύπνο τελετουργία(μπάνιο-θηλασμός-ύπνος).Τη βλέπω να νυστάζει και τη λυπάμαι(δεν κοιμάται ωστόσο).

εχεις δοκιμασει στις 22,00 οταν αρχισει η γκρινια της , να προσφερεις το στηθος σου??

83hKp3.png

απορια:mrgreen::mrgreen:...μηπως ξερεις ποσο καιρο σε θηλασε η μαμα σου?

γιατι πραγματικα η κορη μου ακομα και σημερα (σχεδον 9 μηνων) παραπανω απο 4 ωρες το βραδυ δεν εχει κοιμηθει ΠΟΤΕ... :evil::evil:

83hKp3.png

Καλημέρα dultsinea, πιστεύω πως ναι, καλύτερα είναι να δοκιμάσεις να την ταΐσεις πριν τη βάλεις για ύπνο, κι εμένα μου έχει τύχει πολλές φορές τελευταία αυτό, να κοιμάται την ώρα που είναι να φάει ή να μην θηλάζει αρκετά λόγο νύστας και να αποκοιμιέται στο στήθος αλλά μετά από καμιά ώρα ξυπνάει και θέλει πάλι. Καλά κάνεις και ρωτάς γιατί καμιά μας δε γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα....

L7PWp2.pngfkgNp3.png

dultsinea σε αυτή την ηλικία προσφέρουμε με τα πρώτα σημάδια πείνας (πριν αρχίσει να κλαίει δηλαδή), π.χ. ανοίγει το στόμα και ψάχνεται, βάζει χεράκια και πιπιλάει και γενικά καταλαβαίνεις εσύ ότι την απασχολεί το ζητηματάκι. Δεν μας απασχολεί καθόλου αν χτες και προχτές και αντίπροχτες είχε άλλο πρόγραμμα, γιατί πολύ απλά το πρόγραμμα θα αλλάζει συνέχεια και του φαγητού και του ύπνου και των κενώσεων. Το μωρό σου προσπαθεί να αλλάξει το πρόγραμμά του αυτές τις μέρες, οπότε άκουσέ το για να συνεχίσει η ανάπτυξή του να είναι καλή.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλημέρα dultsinea, πιστεύω πως ναι, καλύτερα είναι να δοκιμάσεις να την ταΐσεις πριν τη βάλεις για ύπνο, κι εμένα μου έχει τύχει πολλές φορές τελευταία αυτό, να κοιμάται την ώρα που είναι να φάει ή να μην θηλάζει αρκετά λόγο νύστας και να αποκοιμιέται στο στήθος αλλά μετά από καμιά ώρα ξυπνάει και θέλει πάλι. Καλά κάνεις και ρωτάς γιατί καμιά μας δε γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα....

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ Natashaky , ήδη νιώθω καλύτερα τώρα,γιατι το πρωί διαβάζοντας όλα αυτά ένιωσα πολύ άσχημα.Σήμερα αυτό θα κάνω.Με το πρώτο σημάδι νύστας,θα ξεκινήσω το ''τελετουργικό'' και θα την ταϊσω για να κοιμηθεί(κι ας μη δείχνει να πεινάει).Ελπίζω να πάει καλά.Παρεμπιπτόντως χτες την τάισα 23.00 σήμερα ξύπνησε 6.30(με πολύ γέλιο κλπ)άρχισε να γκρινιάζει λίγο στις 7.30 και τότε ήταν που θήλασα.Τώρα θα την ταϊσω με το που γκρινιάξει(και είναι σίγουρο ότι δε θα γκρινιάξει νωρίτερα από τις 4.30 ώρες)

καλημέρα!

doultsinea καλημέρα! εγώ αντλώ αποκλειστικα όλα του τα γεύματα κ συνήθως μου τρωει ανα 4 ωρο, αν κ φυσικα μπορει να φάει κ στο 3ωρο. αντιμετωπιζουμε το ιδιο θεμα. ο μικρος μου 2,5 μηνων κοιμαται 10.30-6.00 αλλα μεχρι να κοιμηθει γινεται πανικος!! ακολουθουμε το τελετουργικο μπανιο-φαι-υπνος κ ενω ηρεμει με το μπανιο στο ντυσιμο ξεκινα κακος χαμος κ απο το κλαμα δεν τρωει κ κοιμαται, η κοιμαται ενω τρωει. θα δοκιμασω κ εγω να το ξεκινησω ολο νωριτερα μηπως και... καλη μας επιτυχια!

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Καλησπέρα φίλες μου,

Τι ΄προτείνετε?

Ευχαριστώ θερμά!

συγγνωμη αλλα νομιζω οτι απο τον τιτλο το θεμα ειναι λαθος.ποιος ειπε οτι ΠΡΕΠΕΙ θηλασμος και υπνος να συμβαδιζουνε????

λες οτι νυσταζει αλλα δεν ειναι ωρα να φαει???πως το ξερεις αυτο με ακριβεια?ο θηλασμος δεν εχει ωραριο ,ουτε και ο υπνος σε ενα τοσο μικρο μωρο.

λες ανα 5ωρο,γιατι?????/

λες ακομα αν την ταισω νωριτερα θα χαλασω το προγραμμα...,ποιο προγραμμα?

συγγνωμη και παλι αλλα νομιζω οτι κανεις λαθος.ας απαντησουν και οι πιο εμπειρες και ειδικες στο θεμα,αλλα νομιζω οτι θα πρεπει να βαζεις το μωρο ανεμποδιστα και χωρις ρολοι στο στηθος,να το βαζεις για υπνο οποτε αυτο θελει νακοιμηθει και οχι γιατι ειναι 11 το βραδυ και νυσταξες η ιδια.......

0GFrp3.png

Κατ'αρχάς δε χρειάζεται να είσαι τόσο επικριτική και φυσικά δε σου επιτρέπω να εκφράζεις την άποψη ότι ενεργώ ενάντια στο συμφέρον της υγείας του μωρου μου...Το παιδί μου μόνο του το έφτιαξε αυτόν το ρυθμό (για να μη χρησιμοποιώ τη λέξη πρόγραμμα), δεν επέβαλλα τίποτα εγώ. Το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι δε δείχνει να πεινάει, αλλά παρολ'αυτά νυστάζει..Και η ερώτησή μου ήταν απλή:να την ταϊζω παρόλο που δε δείχνει πείνα,ώστε να τη βάλω για ύπνο?

όσον αφορα τη ΓΟΠ, δόξα τω Θεώ πάμε πολύ καλά από τα Χριστούγεννα.Και σχετικά με τα κιλά της είναι πολύ καλη.Γεννήθηκε 3400 και τώρα είναι 5800.(έκλεισε τους δύο μήνες στις 11/1).

Να είσαι καλά-καλή χρονιά

Καλημερα,

Αρχικα να σου πω πως καμια εδω μεσα δεν θεωρω ή τελος παντων ετσι θελω να πιστευω, δεν λεει κατι για να προσβαλει ή να μειωσει μια νεα μανουλα που εχει ευλογες αποριες (οποια το κανει εχει αλλου ειδους προβληματα :cool:).

Λοιπον..

1ον

Εδω σε παραπεμπω στην απαντηση που σου εδωσε η Αγλαια

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1822769#post1822769

αν δεις κι εσυ αναρωτιεσαι πως θα αυξησεις την περιοδο του νυχτερινου υπνου :roll:.Καταλαβαινω οτι ειναι βαρβαρο να μην μπορεις να κοιμηθεις κι εσυ συνεχομενα λιγο παρα πανω αλλα ο θηλασμος τα εχει αυτα:twisted: (ο δικος μου ειναι 16 μηνων το βραδι κοιμαται περιπου 9,στις 12 ξυπναει-θηλαζει-κοιμαται,στις 4 περιπου το ιδιο τροπαριο,κατα τις 7 ισως ξανα,ειμαστε σε φαση που το κοβουμε).Γενικα να εχεις υπ'οψιν σου στους 18 μηνες σταθεροποιειται περιπου ο νυχτερινος υπνος.

2ον

Πως εισαι τοσο σιγουρη οτι το μωρο σου νυσταζει απλα και οχι οτι πειναει ή θελει μονο να πιπιλισει τη θηλη της μαμας του ή τελος παντων θελει αγκαλιτσα ή οτιδηποτε αλλο.Εγω παντως στην ηλικια που ειστε εσεις οχι μονο δεν καταλαβαινα τι πραγματικα ηθελε,ειχα μαυρα μεσανυχτα:cool::cool::cool:

Ακομα και τωρα που λεει λογακια,οταν λεει μαμ-μαμ ποτε εννοει φαγητο,ποτε το στηθος μου δηλ παλι μπερδευομαι μερικες φορες.

3ον

Στην απλη σου ερωτηση να την θηλαζεις ή οχι οποτε γκρινιαζει,η απαντηση ειναι εξισου απλη:θηλαζεις συνεχως:-D

Αν το κανεις αυτο,και το μωρο σου θα ειναι πιο ηρεμο,και εσυ πιο ησυχη οτι κανεις για το μωρο σου ο,τι μπορεις καλυτερο:lol::lol::lol:

(μην μασας ολα καλα θα πανε,κι εμεις που σου λεμε αυτα ψαρωμενες ειμασταν στην αρχη,ασε:rolleyes:)

..μαμα τωρα ξερω..

(μην μασας ολα καλα θα πανε,κι εμεις που σου λεμε αυτα ψαρωμενες ειμασταν στην αρχη,ασε:rolleyes:)

Αυτό κι αν ισχύει. Το αστείο είναι ότι εγώ προσωπικά παραμένω ψαρωμένη και πιστεύω ότι και στο επόμενο παιδί πάλι θα ψαρώνω. Αφού όλο καινούρια πράγματα κάνουν.... Λετισια μου έδωσες κουράγιο με τους δεκαοχτώ μήνες.....

Δουλτσινέα κοιμήσου κοντά με το μωρό σου και όλα θα είναι πιο βολικά. Καλή συνέχεια.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλημερα,

Αρχικα να σου πω πως καμια εδω μεσα δεν θεωρω ή τελος παντων ετσι θελω να πιστευω, δεν λεει κατι για να προσβαλει ή να μειωσει μια νεα μανουλα που εχει ευλογες αποριες (οποια το κανει εχει αλλου ειδους προβληματα :cool:).

Λοιπον..

1ον

Εδω σε παραπεμπω στην απαντηση που σου εδωσε η Αγλαια

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1822769#post1822769

αν δεις κι εσυ αναρωτιεσαι πως θα αυξησεις την περιοδο του νυχτερινου υπνου :roll:.Καταλαβαινω οτι ειναι βαρβαρο να μην μπορεις να κοιμηθεις κι εσυ συνεχομενα λιγο παρα πανω αλλα ο θηλασμος τα εχει αυτα:twisted: (ο δικος μου ειναι 16 μηνων το βραδι κοιμαται περιπου 9,στις 12 ξυπναει-θηλαζει-κοιμαται,στις 4 περιπου το ιδιο τροπαριο,κατα τις 7 ισως ξανα,ειμαστε σε φαση που το κοβουμε).Γενικα να εχεις υπ'οψιν σου στους 18 μηνες σταθεροποιειται περιπου ο νυχτερινος υπνος.

2ον

Πως εισαι τοσο σιγουρη οτι το μωρο σου νυσταζει απλα και οχι οτι πειναει ή θελει μονο να πιπιλισει τη θηλη της μαμας του ή τελος παντων θελει αγκαλιτσα ή οτιδηποτε αλλο.Εγω παντως στην ηλικια που ειστε εσεις οχι μονο δεν καταλαβαινα τι πραγματικα ηθελε,ειχα μαυρα μεσανυχτα:cool::cool::cool:

Ακομα και τωρα που λεει λογακια,οταν λεει μαμ-μαμ ποτε εννοει φαγητο,ποτε το στηθος μου δηλ παλι μπερδευομαι μερικες φορες.

3ον

Στην απλη σου ερωτηση να την θηλαζεις ή οχι οποτε γκρινιαζει,η απαντηση ειναι εξισου απλη:θηλαζεις συνεχως:-D

Αν το κανεις αυτο,και το μωρο σου θα ειναι πιο ηρεμο,και εσυ πιο ησυχη οτι κανεις για το μωρο σου ο,τι μπορεις καλυτερο:lol::lol::lol:

Εννοείται πως για Τ Ι Π Ο Τ Α δεν είμαι σίγουρη,απλά υποθέτω ότι νυστάζει και όχι ότι πεινάει επειδη τρίβει τα κόκκινα ματάκια της και χασμουριέται...

Πάντως η αλλαγή του ρυθμού και της συχνότητας γευματων έγινε πολύ απότομα(μέσα σε μια μέρα,2 Γενάρη).Δηλαδή ενώ ένα βράδυ ήμουν κανονικά προετοιμασμένη για το ξύπνημα των 4(έτρωγε περίπου 12 και κοιμόταν), δεν ξύπνησε 4 και ξύπνησε 7.30 και παράλληλα την ημέρα οι γκρίνιες για φαγητό ξεκινούσαν περίπου στις 4.30 -5 ώρες..Τι να πω?

Αν πρόσεξες, η απάντηση της Αγλαϊας ήταν Δεκέμβρη αρχές.Μέσα σε ένα μήνα δηλαδή άλλαξαν πολύ οι συνήθειές της.