Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΑΙΤΑ SOUTH BEACH

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 4-5 ΚΙΛΑΚΙΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΩ!ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ SOUTH BEACH ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ?ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ?:confused:

Διαφημίσεις

βαλε στο google διαιτα south beach και θα σου βγαλει καποιες πληροφοριες απο οτι ειδα με μια προχειρη ματια

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

και εγω θελω να χασω δεκα αλλα αυτες τις αμερικανικες διαιτες πολυ τις φοβαμαι.Οταν πρωτοβγαινουν προκαλουν ενθουσιασμο και αφου οι επιτειδιοι τα οικονομησουν βγαινουν στην φορα οι "απωλειες" οποτε χρειαζεται πολλη προσοχη

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

λοιοπον την βρηκα κ ειναι απαισια!σιγα μη πιω πρωι πρωι ζωμο λαχανικων!!θα ξερασω!για οποια ενδιαφερεται παντως ειναι αυτη(

- μπαστουνάκια σέλερι γεμισμένα με τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά λεει.τι ειναι αυττο???ειπαμε διαιτα αλλα να εχει κ απλα πραγματα μεσα οχι να πρεπει να γινω ο παρλιαρος σε νεα εκδοση!)

http://www.preventionmag.gr/default.php?pid=6&art_id=2517&cat_id=52&subcat_id=56&supercat_id=6

παντως μου ειπαν κ για μια που για μια εβδομαδα τρως κανονικο πρωινο κ την υπολοιπη μερα κοτοσουπα κ εχει πολυ καλα αποτελεσματα.ισως τη δοκιμασω.αλλα μια βδομαδα κοτοσουπα?εκει κολλαω ολιγον!

Διαφημίσεις

τα σελερι τι ειναι?αυτο δεν ξερω:P:p:p παντως η διαιτα δε μου αρεσε.πολυ πολυπλοκη κ δεν τα μπορω αυτα!θελω 2-3 συγκεκριμενα .πχ για 15 μερες θα τρως αυτο αυτο κ αυτο και τελος.οχι 1 ωρα προετοιμασια για να φαω μιση φρυγανια με διαφορες σκατουλες τριγυρω:rolleyes::-P

δίατα άτκινς μήπως?

την είχα κάνει πέρσυ το πάσχα,και τώρα την αρχίζω την επόμενη εβδομάδα...

μετά από λίγο όλες τις δίαιτες τις βαριέσαι!!κι εκεί χάνω τη μπάλα!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

τι εχει η διαιτα ατκινς?ειμαι ασχετη καθως παντα εκανα διαιτα με θερμιδες.ειναι αποτελεσματικη?ποσα κιλα χανεις κ τι περιεχει?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις:rolleyes:

Διαφημίσεις

Δημητρα λάθος καταλαβα :oops::oops:δες εδω:http://www.google.gr/images?um=1&hl=el&biw=1345&bih=541&tbs=isch:1&&sa=X&ei=NG4vTYXsKcPp4gbLsOWFCQ&ved=0CDAQBSgA&q=%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B9&spell=1

κ θα φαω πρωι πρωι αυτο???8-)8-):cool: στανταρρρρρρρ:rolleyes:

μη κανετε χαζομαρες με χαζοδιαιτες κ χαλατε τον οργανισμο σας κ τον μεταβολισμο σας..σωστη διατροφη θελει λιγο να κρατιομαστε απο τα τσιμπολογηματα και να τρωμε απο ολα αλλα με μετρο...λιγο λαδι στο φαι πολυ σαλατα και σωστοι συνδυασμοι....:rolleyes::wink:

1kOup2.pngTxJmp3.png

τα σελερι τι ειναι?αυτο δεν ξερω:P:p:p παντως η διαιτα δε μου αρεσε.πολυ πολυπλοκη κ δεν τα μπορω αυτα!θελω 2-3 συγκεκριμενα .πχ για 15 μερες θα τρως αυτο αυτο κ αυτο και τελος.οχι 1 ωρα προετοιμασια για να φαω μιση φρυγανια με διαφορες σκατουλες τριγυρω:rolleyes::-P

χα χα χα ρε Δημητρα πολυ γελιο.....:lol::lol::lol::lol:

ισως ειναι αυτος ο σκοπος της διαιτας να βαρεθεις να μαγειρεψεις κ να μεινεις νηστικη!!!!!!!!:rolleyes::P

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Μήπως με μια επίσκεψη σε διαιτολόγο να ήτανε καλύτερα? η δίαιτα για τον καθένα πρέπει να ει νια συγκεκριμένη και όχι ότι είδαμε ακούσαμε έκανε η φίλη μας διαβάσαμε στο περιοδικό κτλ. επίσης μια λιπομετρηση θα ήτανε καλή ιδέα για να δεις τι γίνετε με το σώμα σου και πόσα κιλά πρέπει να χάσει.

Διαφημίσεις

αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά πρέπει να πας σε διαιτολόγο,έχουν δίκιο τα κορίτσια.

εγώ έχω πάει 2 φορές,έχασα κάποια κιλά και μετά σταμάτησα,γιατί ήταν ασύμφορο να σκάω τόσα λεφτά,και τα ξαναπήρα τα κιλά!!

εγώ θέλω να χάσω γρήγορα κάποια κιλά να πάρω ψυχολογικά τα πάνω μου,να κλείσει λίγο το στομάχι και μετά να κάνω μια διατροφή...τα κιλά της εγκυμοσύνης τα έχασα αμέσως ,αυτά που είχα από πριν τι να τα κάνω??

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Eγω δεν εχω κιλα εγκυμοσυνης που θελω να χασω αμεσα, αλλα σιγουρα εχω κιλα που πρεπει να χασω οποσδηποτε για λογους υγειας. Θα σας πω μερικα πραγματα.

Τα κιλα μπαινουν σε καποιο χρονικο διαστημα (οχι αμεσως) αρα πρεπει να χαθουν σε ενα αναλογο χρονικο διαστημα.

Υπαρχουν πολλοι παραγοντες που κολλανε τον μεταβολλισμο. Αν αποκλειστει η περιπτωση καποιων παθησεων και το θεμα ειναι μονο στο τροπο διατροφης και καθημερινων συνηθειων, τοτε το προβλημα θα λυθει αν καταφερετε να πειθαρχησετε, να αλλαξετε το διατροφολογιο σας ειτε με τη βοηθεια διατροφολογου (που ειναι και η καλυτερη λυση) ειτε μονες σας.

Επισης, αλαξτε καποιες καθημερινες συνηθειες στις μετακινησεις και εργασιες σας. Συντομα θα δειτε διαφορα στα ρουχα.

Υπαρχουν σχετικα θεματα εδω στο φορουμ. Αν σας ενδιαφερουν να σας στειλω τα λινκ ή ψαξτε λιγακι και θα τα βρειτε.

Να θυμαστε πως το υγιεινο ειναι "Αργα και σταθερα".

Καλη επιτυχια!!!

• 3 weeks later...
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 4-5 ΚΙΛΑΚΙΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΩ!ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ SOUTH BEACH ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ?ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ?:confused:

Λοιπόν κατια83 δεν ξέρω εαν τη ξεκινησες, αλλα εγω σήμερα τη ξεκινάω..

Κορίτσια δε λέει πουθενά να πίνουμε ζωμους λαχανικών και σελερι με περιεργα ντιπς ντε και καλά!!!! το διαιτολογιο που διαβασες Δήμητρα είναι ενδεικτικό και όχι υποχρεωτικό.

ΦΑΣΗ 1Η

Στις δύο πρώτες εβδομάδες της πρωτης φάσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ:

* Είδη αρτοποϊίας και γενικά ο,τιδήποτε περιέχει αλεύρι

* Μούσλι, κόρν-φλέηκς και γενικώς δημητριακά

* Τυροκομικά προϊόντα και γάλα με πολλά λιπαρά

* Παντώς είδους φρούτα

* Παντός είδους ζυμαρικά και ρύζι

* Παντώς είδους Σνακς ( πατατάκια κλπ.)

* Ζάχαρη και οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη, μέλι, μελάσσα, σιρόπι κλπ

* Ετοιμες σάλτσες, ντρέσινγκς, ντιπς, μαγιονέζα, σούπες κλπ ακόμα και αν έχουν χαμηλά λιπαρά

* Παντός είσους φρουτοχυμοί ακόμα και αυτοί χωρίς ζάχαρη

* Παντός είδους αναψυκτικά με ζάχαρη και αλκόολ

* Παντός είδους βούτυρο και μαργαρίνη

* Κρέας με πολλά λιπαρά όπως πάπια, χήνα, μοσχαρίσιο στήθος, εντόσθια,παϊδάκια, χοιρινό, αρνάκι κλπ. και γενικά σκούρο κρέας

* Παντός είδους αλλαντικά ακόμα και αλλαντικά πουλερικών με μερικές εξαιρέσεις

* Τα εξής είδη λαχανικών: Πατάτες, γλυκοπατάτες, κολοκύθες, καρότα και καλαμπόκι

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:

* Ολα τα υπόλοιπα είδη λαχανικών ακόμα και κατεψυγμένα

* Τυρί με κάτω από 2% λιπαρά, γάλα και γιαούρτι με λιγότερο από 1%

* Ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, καρυδέλαιο, φυστικέλαιο (μέχρι 2 κουτ. σούπας την ημέρα)

* Ζαχαρίνη και όλα τα υποκατάστατα ζάχαρης χωρίς θερμίδες

* Ολα τα υπόλοιπα είδη κρέατος και ειδικά άσπρο κρέας

* Ολα τα είδη ψαριών και θαλασσινών ακόμα και τα πιό παχιά

* Ζαμπόν και αλλαντικά με λιγότερο από 2% λιπαρά και χωρίς ζάχαρη

* Αναψυκτικά με ζαχαρίνη, 2 κούπες καφέ την ημέρα (απεριόριστα καφέ χωρίς καφεϊνη), τσάϊ (και τα δύο χωρίς ζάχαρη)

* Παντός είδους μπαχαρικά και μυρωδικά

* Αβγά

* Ξηροί καρποί φυσικοί, περίπου 30γρ. την ημέρα

* Παντός είδους προϊόντα σόγιας με προτίμηση σ΄αυτά με χαμηλά λιπαρά

* Καραμέλες, τσίχλες, παγωτό, ζελέ χωρίς ζάχαρη

* Οσπρια

* Αλάτι με μέτρο

Σημαντικό είναι να τρώμε 3 βασικα γευματα κ 2 σνακ. Περίπου ανα 3 ωρες δηλαδή να τρώμε κάτι...

Πέρα από τη πλάκα λέγεται οτι αυτή η διαίτα μειώνει τα υπερφαγικά και τις λιγούρες για γλυκό.

Επιτρέπεται κ ενα γλυκάκι την ημέρα αρκεί να μην ξεπερναει τις 75-100 θερμίδες.

Για σνακ πολυ καλή ιδέα είναι π.χ. 30γρ ξηροί καρποί ή αγουρακι με λίγο γιαουρτακι 0%

Δώσε βάση στις παρακάτω πληροφορίες όσο αναφορά τις ποσότητες λαχανικών και πρωτεινης που πρέπει να λαμβάνει κανείς στη πρωτη φάση και δημιουργησε ενα διαιτολογιο στις δικές σου ανάγκες.

Λαχανικά

Επειδή τα περισσότερα λαχανικά επιτρέπονται, προμηθεύσου τα φρέσκα ή κατεψυγμένα. Πρέπει να καταναλώνεις το λιγότερο 4 ½ κούπες την ημέρα. Φυσικά όλα τα πράσινα είναι οι... πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, ενώ εξίσου ευεργετικά είναι και οι αγκινάρες, τα σπαράγγια, το λάχανο, το κουνουπίδι, η μελιτζάνα, ο μάραθος, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, οι πιπεριές, τα ραπανάκια, το ραβέντι, το λάχανο τουρσί, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα κολοκυθάκια και ο ζωμός λαχανικών. Τέλος, μπορείς να συμπεριλάβεις στο διατροφικό σου μενού και τις πίκλες, καθώς και τις ντομάτες και τον ντοματοχυμό.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί -π.χ. φιστίκια αράπικα, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια τύπου pecan- επιτρέπονται αρκεί να είναι ανάλατοι και ωμοί ή έστω ψημένοι χωρίς λάδι. Βέβαια, καλό είναι να προσέχεις τις ποσότητες που καταναλώνεις, καθώς οι περισσότεροι καρποί αφενός έχουν πολλές θερμίδες και αφετέρου όταν ξεκινάς το τσιμπολόγημα είναι δύσκολο να σταματήσεις. Περιορίσου στο 1/4 φλ. τη μέρα. Όσον αφορά στους σπόρους, καλές επιλογές είναι οι ηλιόσποροι, οι λιναρόσποροι, οι κολοκυθόσποροι, το σουσάμι και το κουκουνάρι, και πάλι βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν θα ξεπεράσεις τα 30 γρ. την ημέρα.

Αβγά

Τα αβγά είναι σίγουρα στο μενού. Μπορεί να αυξάνουν ελάχιστα την ολική χοληστερόλη, αλλά αυξάνουν επίσης και την «καλή» HDL χοληστερόλη. Τα ασπράδια, καθώς και τα υποκατάστατα των αβγών είναι επίσης στο πρόγραμμα.

Γαλακτοκομικά

Καλό είναι να αποφύγεις τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το πλήρες γάλα ή το γιαούρτι και να προτιμήσεις τις πιο light εκδοχές τους. Επιτρέπονται το γάλα με χαμηλά λιπαρά και το άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά απλό γιαούρτι - όχι περισσότερο από 2 φλιτζάνια την ημέρα. Μπορείς επίσης να πιεις γάλα σόγιας (απλό, βανίλια ή με γλυκαντικά) αρκεί να μην περιέχει σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή φρουκτόζη.

Φασόλια και άλλα όσπρια

Προμηθεύσου ξερά ή κονσερβοποιημένα φασόλια σε διάφορους τύπους (γίγαντες, μαυρομάτικα κ.ά.), καθώς και φάβα, φακές και ρεβίθια. Καλό είναι να βεβαιωθείς ότι τα κονσερβοποιημένα δεν περιέχουν ζάχαρη (διάβασε λοιπόν προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος). Μπορείς να ξεκινήσεις καταναλώνοντας περίπου ½ φλιτζάνι όσπρια.

Τυρί

Αναζήτησε σκληρά τυριά με χαμηλά λιπαρά, που δεν περιέχουν περισσότερο από 6 γρ. λίπος ανά μερίδα (30 γρ.). Αν είσαι λάτρις του τυριού σε φέτες, απόλαυσέ το επίσης με χαμηλά λιπαρά. ʼλλες ασφαλείς επιλογές είναι η μερικώς αποβουτυρωμένη ρικότα, η μερικώς αποβουτυρωμένη μοτσαρέλα και το τυρί cottage με 0% ή 2% λιπαρά.

Μπαχαρικά, αρτύματα και ντρέσινγκ

Προμηθεύσου μπαχαρικά και ντρέσινγκ χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Επιτρέπονται οι περισσότερες μουστάρδες (με την προϋπόθεση ότι δεν περιέχουν μέλι), καθώς και οι μεξικάνικες σάλτσες (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη). Περιορίσου σε 1 κ.σ. μαγιονέζα (κανονική ή με χαμηλά λιπαρά) την ημέρα. Στις σαλάτες μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε λάδι προτιμάς από τα επιτρεπόμενα με ξίδι ή μπαλσάμικο.

Κρέατα και πουλερικά

Τα περισσότερα κρεατικά επιτρέπονται, αρκεί να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις αρχές της δίαιτας South Beach. Αυτό σημαίνει ψημένα στο γκριλ, στο φούρνο, την κατσαρόλα, αλλά ποτέ τηγανισμένα. Αν τα σοτάρεις στην κατσαρόλα, χρησιμοποίησε λίγο ελαιόλαδο ή κραμβέλαιο αντί για βούτυρο ή άλλο λάδι. Οι καλύτερες επιλογές είναι:

Βοδινό κρέας: προτίμησε τα άπαχα φιλέτα (και σε κιμά) και τις μπριζόλες.

Χοιρινό: επίλεξε τις άπαχες μπριζόλες και αφαίρεσε το ορατό λίπος και το ψαρονέφρι.

Μοσχάρι: προτίμησε κοτολέτες, μπριζολάκια ή φιλέτο.

Πουλερικά: επιτρέπονται το στήθος κοτόπουλου και γαλοπούλας (και σε κιμά) και τα νανάκια κοτοπουλάκια (Cor-ish he-).

Αλλαντικά: Φρόντισε να παίρνεις πάντα άπαχα ή με χαμηλά λιπαρά. Το βραστό ή καπνιστό ζαμπόν επιτρέπεται, όπως και το ζαμπόν και τα λουκάνικα γαλοπούλας. Όσον αφορά στο μπέικον, μπορείς να

το καταναλώσεις, αρκεί να είναι με χαμηλά κορεσμένα λιπαρά ή γαλοπούλας.

Υποκατάστατα κρέατος: τα προϊόντα της σόγιας επιτρέπονται. Προτίμησε απαλό ή κανονικό τόφου, που θα το βρεις σε μαλακή, σκληρή και πολύ σκληρή υφή. Οι καρποί σόγιας (1/4 φλ.) και τα μπιφτέκια λαχανικών επίσης επιτρέπονται.

Θαλασσινά

Τα περισσότερα ψάρια και θαλασσινά επιτρέπονται - αρκεί να μαγειρεύονται σωστά. Ετοίμασέ τα στον ατμό, το φούρνο, το γκριλ ή την κατσαρόλα, αλλά μακριά από το τηγάνισμα. Ο τόνος κονσέρβας, ο καπνιστός σολομός και τα καπνιστά λευκά ή ασημί ψάρια είναι επίσης καλές επιλογές. Απόφυγε πάντως εκείνα με υψηλά επίπεδα υδραργύρου, όπως το σκουμπρί ή τον ξιφία.

Έλαια

Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο, κραμβέλαιο, λιναρέλαιο, σησαμέλαιο και καρυδέλαιο στο μαγείρεμα και τις σαλάτες σου (μην ξεπερνάς όμως τις 2 κ.σ. τη μέρα). Μπορείς επίσης να ραντίσεις τα ψημένα λαχανικά σου με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι. Το σπρέι μαγειρικής χωρίς λιπαρά επιτρέπεται.

Γλυκά

Περιορίσου στις 75-100 θερμίδες την ημέρα. Ιδανικά είναι τα παγωτά γρανίτες χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και το ζελέ χωρίς ζάχαρη. Ή, ανακάτεψε σιρόπι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη σε ένα ποτήρι γάλα 1%. Επιτρέπονται τα υποκατάστατα ζάχαρης και όλες οι μαρμελάδες και τα σιρόπια χωρίς ζάχαρη.

Αφεψήματα

Ο καφές και το τσάι επιτρέπονται αλλά με μέτρο. Ντεκαφεϊνέ καφέ και τσάι μπορείς να πίνεις απεριόριστα. Το ίδιο εννοείται ότι ισχύει και για το νερό, είτε απλό είτε αρωματισμένο. Μπορείς επίσης να πίνεις σόδα, ανθρακούχο νερό, αναψυκτικά διαίτης, χυμούς σε σκόνη, ντοματοχυμό ή χυμό λαχανικών.

Για σίγουρο αποτέλεσμα καλό είναι να κάνουμε φυσικά κ κάποια λεπτά άσκηση την ημέρα . Εγώ θα κάνω 40 λεπτά ελλειπτικό που το εχω στο σπίτι και μετά από ενα γεύμα με λίγο λίπος θα πίνω κ μια πολυβιταμίνη.

Α, και να μη ξεχάσω! Το γλυκάκι καλό είναι να το τρώμε μετά την άσκηση!!! Ναι ναι καλα ακούσατε!!! μετα τη γυμναστική για να μην γινεται λίπος!

ΜΑΚΙΑ!

pszKp2.png

JHmvp2.png