Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

θελω την γνωμη σας για αυτο το θεμα

http://cgi.ebay.com/CHILD-INFANT-SAFETY-HARNESS-LEASH-PUPPY-BACKPACK_W0QQitemZ380023325428QQihZ025QQcategoryZ134761QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

πως το βρισκεται?

να σας πω το προβλημα μου ..... καθε φορα που παμε καπου με τον μικρο και ειναι χωρις καροτσι ΤΡΕΜΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ.....

σε πολυκαταστιματα ας πουμε, σε μερη με πολυ κοσμο..... με πιανει κριση πανικου.....

ειναι 19 μηνων και αντιδραει στο να με εχει απο το χερακι δινω μαχη....

και παντα καταφερνει και ξεγλυσταραει.....

πριν κανω παιδι ελεγα "απα πα καλε γιατι το δεσαν?" και τωρα εχω παθει πανικο.....

φοβαμαι οτι θα χτυπησει,οτι θα χαθει,οτι θα τον παρουν .....

Διαφημίσεις

νομίζω ότι ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα κι εύχομαι να μην υπάρξουν συγκρούσεις

στο εξωτερικό απ όσο ξέρω είναι αρκετά διαδεδομένο αυτό το σύστημα

στην Ελλάδα θεωρείται απάνθρωπο κι ότι έχεις το παιδί δεμένο σαν σκυλί...

η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτό μάλλον βοηθάει το παιδί να νοιώθει και να είναι ανεξάρτητο, να μην είναι συνεχώς κολλημένο δίπλα στη φούστα της μαμάς αλλά ταυτόχρονα κι ασφαλές μιας που είναι υπό τον έλεγχο της μαμάς του

πάντως θα σου πω κάτι μάλλον σοκαριστικό

αν στον βάλουν στο μάτι να στον πάρουν.... δε θα σε γλυτώσει κάτι τέτοιο

αυτό σε βοηθάει να μην χαθεί το παιδί από μόνο του, να μην απομακρυνθεί πολύ, να μην περάσει το δρόμο κλπ...

αν κάποιος θέλει να στον πάρει... το κόβει χαλαρά και τον παίρνει

αν δλδ είναι μόνο αυτός ο λόγος που το θες, μην το σκέφτεσαι καν

νομίζω ότι ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα κι εύχομαι να μην υπάρξουν συγκρούσεις

στο εξωτερικό απ όσο ξέρω είναι αρκετά διαδεδομένο αυτό το σύστημα

στην Ελλάδα θεωρείται απάνθρωπο κι ότι έχεις το παιδί δεμένο σαν σκυλί...

η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτό μάλλον βοηθάει το παιδί να νοιώθει και να είναι ανεξάρτητο, να μην είναι συνεχώς κολλημένο δίπλα στη φούστα της μαμάς αλλά ταυτόχρονα κι ασφαλές μιας που είναι υπό τον έλεγχο της μαμάς του

πάντως θα σου πω κάτι μάλλον σοκαριστικό

αν στον βάλουν στο μάτι να στον πάρουν.... δε θα σε γλυτώσει κάτι τέτοιο

αυτό σε βοηθάει να μην χαθεί το παιδί από μόνο του, να μην απομακρυνθεί πολύ, να μην περάσει το δρόμο κλπ...

αν κάποιος θέλει να στον πάρει... το κόβει χαλαρά και τον παίρνει

αν δλδ είναι μόνο αυτός ο λόγος που το θες, μην το σκέφτεσαι καν

συγκρουσεις δεν υπαρχουν ποτε :D:wink:

ρωταω για να μαθω αν τα ξερα ολα θα μου θεα και στο μυαλο οπως ειμαι στο κορμι :lol: (χιουμορ)

μαλλον ειναι η ηλικια δυσκολη.....και κανει την επανασταση του.... παω να τι εχει ξανασυζητηθει και θα επανελθω....

Διαφημίσεις

κι απ ότι είδα απ τις εκεί απαντήσεις.... :lol:

μάλλον είμαι η μόνη που πιστεύει ότι είναι χρήσιμο :lol:

:lol::lol: ίσως να έχεις δίκαιο ίσως όχι :lol::lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

χμμμ......

δεν ξερω αυτα που διαβασα δεν εχουν να κανουν με αυτο που λεω εγω

εγω ουτεσε καραβι θελω να κατσω να καπσισω ουτε σε ταβερνα....

εγω απλα λεω οτι ο μικρος μου ειναι ζωηρος δεν με ενοχλει αυτο αλλα πολλες φορες φοβαμαι για την ασφαλεια του

το χερακι του ακομα ειναι πολυ μικρο δεν μιλαω για 3 χρονων παιδι και γλιστραει απο το δικο μου.... επισεις δεν καταλαβαινει ακομα τοσα πραγματα..... 19μηνων ειναι

υπαρχη και αυτη η λυση....

http://cgi.ebay.co.uk/CLIPPASAFE-WRIST-LINK-NAVY-WHITE_W0QQitemZ200219202989QQihZ010QQcategoryZ116552QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

η δεύτερη λύση που δείχνεις, μάλλον είναι κάπως λιγότερο σοκαριστική για τα ξένα βλέμματα....

πιθανά καλύτερη λύση αλλά αν κατάλαβα καλά και μικρότερη ελευθερία κινήσεων στο παιδί

(αν και εσύ απλά θες να μη μπορεί να σου ξεγλυστρίσει, άρα μάλλον σου κάνει αυτό μια χαρά)

ξερεις κατι.... μερικες φορες σκεφτομαστε τι θα πουνε οι αλλοι....

εμενα δεν με νοιαζει αυτο :wink: το μονο που με νοιαζει ειναι αν πραγματικα θα εχω κερδος στην ασφαλεια του παιδιου μου απο την χρηση του χωρις να το κανω να νιωσει ασχημα....

δεν λεω προς Θεου να το χω δεμενο μεχρι να παει 3χρονων..... ουτε για να πιω καφε.......

αλλα πχ περπαταμε στο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ το τονιζω ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ Περιστεριου

και περνανε αυτοκινητα .... χανω 10χρονια απο την ζωη μου.....

Και εμείς μια από τα ίδια.

Σε μικρότερη ηλικία καθόταν με το ζόρι στο καρότσι εκλαιγε και χτυπιόταν,

όταν την κατέβαζα δεν μπορούσα να την ελέγξω και αυτό ήταν και ένας λόγος που δεν την έπαιρνα μαζί μου όταν πήγαινα για ψώνια.Όσο για τις βόλτες ούτε να σκεφτώ το περπάτημα τότε.Μεγαλώνοντας όμως της εξηγησα οτι το να μη μου κρατάει το χέρι σημαίνει οτι μπορεί να χαθεί και να κλαίει.Είμαστε λίγο καλύτερα μπορώ να πω τώρα.

Η δική μου η λύση ήταν Βίκυ να αποφεύγω το περπάτημα αλλά να πηγαίνουμε σε χώρους περιορισμένους π.χ.παιδική χαρά, παιδότοπους κ.α

και φυσικά η αγκαλιά όταν έβλεπα οτι τα πράγματα ζόριζαν πράγμα που δεν το συνιστώ γιατί είμαι έτοιμη για χειρουργείο από το βάρος που συνέχεια σήκωνα και σηκώνω ακόμη.

Τώρα φυσικά η λύση είναι δική σου και καλά κάνεις και δεν σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος.Πιστεύω οτι η δεύτερη λύση που έδειξες στο ποστ θα είναι λιγότερο άσχημη(αν μου επιτρέπεις να πω ) από τη πρώτη.Αλλά και πάλι δεν ξέρω τι να πω.Εγώ προσωπικά δεν είμαι υπερ αλλά ούτε θα το κρίνω γιατί ξέρω πως είναι να έχεις ένα ζωηρό παιδί και ο κάθε γονιός κάνει το κουμάντο του ώστε να προστατέψει το παιδί του από σοβαρούς κινδύνους.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Εμένα δεν με απωθεί η ιδέα του λουριού, το έχω συνηθίσει εξάλλου γιατι η μητέρα μου το εφάρμοζε ήδη απο την δεκαετία του 70 στον μικρό μου αδερφό. Δεν μας έπαθε τίποτα ο μικρός, μια χαρά είναι. 8)

Εκείνο που με απασχολεί είναι μήπως φορώντας λουράκι στο παιδί, επαναπαυθεί ο γονιός και το αφήσει απ'τα μάτια του μέσα σε πλήθος όπου εύκολα κόβεται το λουρί. Η ακόμα μήπως το παιδάκι συνηθίσει και δεν κρατά ποτέ το χέρι του συνοδού σε άλλες περιπτώσεις.

Αλλά με συνετή χρήση και πολύ λίγο "λάσκα" γιατί όχι; :roll:

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΔΥΜΑ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΤΑΝ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΖΩΗΡΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΨΕΜΑΤΑ... ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΟΛΥ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΦΟΡΕΣΕΙ ΦΙΜΩΤΡΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ...

ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΑ ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΙΧΕ ΔΕΜΕΝΗ.

Δεν έχω παιδιά (είμαστε στις προσπάθειες :lol:) αλλά θυμήθηκα μια ιστορία που μου είχε πει η γιαγιά μου... Η κουνιάδα της, πολλά χρόνια πριν, στο χωριό, είχε τέσσερα μικρά παιδιά (ξέρετε πώς γινόταν παλιά στα χωριά, κάθε χρόνο και παιδί :? ).

Όταν πήγαινε στα χωράφια για τις αγροτικές δουλειές, έπαιρνε τα παιδιά μαζί της αναγκαστικά. Επειδή ήθελε να είναι σίγουρη πως δεν θα πάθουν κάτι, είχε επινοήσει ένα ανάλογο σύστημα: Τους είχε φτιάξει ειδικές "τιράντες" και τα έδενε στο πλησιέστερο δέντρο, αφήνοντας καμιά δεκαριά μέτρα σκοινί για να μπορούν να κινούνται χωρίς να κινδυνεύουν να πέσουν στη διπλανή ρεματιά ή να απομακρυνθούν! Απ' όσο ξέρω, κανένας απ' τους τέσσερις δεν ανέπτυξε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα...

Δεν λέω πως είμαι υπέρ του δεσίματος, απλά ορισμένες φορές ΙΣΩΣ να είναι χρήσιμο, όπως σε μέρη με πάρα πολύ κόσμο (π.χ. λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κλπ). Στο εξωτερικό πάντως είναι συνηθισμένο...

Θα συμφωνήσω ότι σίγουρα το λουρί σε βοηθάει αν έχεις ένα ζωηρό παιδί και μιλάει μια παθούσα αυτή την στιγμή, όμως είμαι σίγουρη ότι αν το εφάρμοζα στην κόρη μου θα δυσανασχετούσε όπως ήδη δυσανασχετεί με το καρεκλάκι καθίσματος ή με το καρότσι..

Τώρα για το κατά πόσο έχει ψυχολογική επίδραση και γενικότερα αρνητική επιρροή πάνω στο παιδί αυτό δεν το ξέρω..αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη αν το έβαζαν σε μένα δεν θα ένιωθα καθόλου όμορφα να με δείχνουν στο δρόμο τα άλλα παιδιά (το παιδί καταλαβαίνει ότι οι άλλοι το κοιτάνε)...

Επίσης το βλέπω και αλλιώς αν αποτελούσε μια αποδεκτή λύση γενικότερα σίγουρα οι πρώτοι που θα το χρησιμποιούσαν θα ήταν οι παιδικοί σταθμοί για να κουμαντάρουν τα μικρά ατίθασα παιδιά που κάνουν αταξίες...

πως θελω να το χρησιμοποιησω .....

οχι να μην κραταει το χερι μου ο μικρος αλλα να ΚΡΑΤΑΕΙ το χερι μου

και να υπαρχει και ενα αλυσιδακι μεταξυ μας :wink:

για λιγο καιρο,μεχρι να μπορω να του εξηγησω ΓΙΑΤΙ δεν πρεπει να αφηνει το χερι της μαμας. (ειναι 19 μηνων το ξανα λεω :wink: )

σε μερη που κρινω οτι πραγματικα χρειαζεται ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και οχι για να μην με ενοχλει οσο θα πινω καφε.....

επισης να πω οτι γενικα ειμαι ατομο που αγχονεται ευκολα......

σε μερη με κοσμο με πιανουν μικρες κρισεις πανικου :oops:

και προσπαθω να κανω οτι καλυτερο για την ασφαλεια του.....

:roll:

Διαφημίσεις

πάντως ας σκεφτούμε και το άλλο...

για πόση ώρα ένα μικροσκοπικό χεράκι αντέχει χωρίς να πονάει να είναι προς τα πάνω και να το κρατάει σφιχτά ένα άλλο χέρι...

εγώ πάντως έκανα το πείραμα στον εαυτό μου...

έβαλα το χέρι μου προς τα πάνω... κάπου στο δεκάλεπτο κουλάθηκε :?

πως θελω να το χρησιμοποιησω .....

οχι να μην κραταει το χερι μου ο μικρος αλλα να ΚΡΑΤΑΕΙ το χερι μου

και να υπαρχει και ενα αλυσιδακι μεταξυ μας :wink:

για λιγο καιρο,μεχρι να μπορω να του εξηγησω ΓΙΑΤΙ δεν πρεπει να αφηνει το χερι της μαμας. (ειναι 19 μηνων το ξανα λεω :wink: )

σε μερη που κρινω οτι πραγματικα χρειαζεται ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και οχι για να μην με ενοχλει οσο θα πινω καφε.....

επισης να πω οτι γενικα ειμαι ατομο που αγχονεται ευκολα......

σε μερη με κοσμο με πιανουν μικρες κρισεις πανικου :oops:

και προσπαθω να κανω οτι καλυτερο για την ασφαλεια του.....

:roll:

Νομίζω οτι την λύση την βρήκες Βίκυ

και όπως είπες "για την ασφάλεια του"

λίγο προσοχή όμως θέλει για να μην βγει το χεράκι του σε απότομο τράβηγμα(πράγμα που δεν στο εύχομαι με τίποτα) στο λέω αυτό γιατί της κόρης μου βγαίνει πολύ εύκολά και αν βγει μια φορά μετά βγαίνει με το παραμικρό.

Πιστέύω όμως οτι εσύ ξέρεις το καλύτερο για το παιδί σού!!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.