Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Που θα βρω νοσοκομειακό θήλαστρο?

Recommended Posts

Γέννησα στην Λητώ στην Καλαμάτα κ το θήλαστρο που είχαν εκεί ήταν πιο αδύναμο κ από το avent που έχω πάρει αλλά κ αυτό δεν μπορεί να μου κάνει καλά όλες τις αντλήσεις γιατί αντλώ αποκλειστικά κ φοβάμαι μη χάσω την γαλουχία μου. Δεν ξέρω που μπορώ να βρω να νοικιάσω ένα καλό θήλαστρο αν κ στην κλινική ούτε καν που ρώτησα. Μήπως μου φάνηκε ότι δεν αντλούσε καλά γιατί είχα ελάχιστο γάλα?? :cry:

Διαφημίσεις

Γέννησα στην Λητώ στην Καλαμάτα κ το θήλαστρο που είχαν εκεί ήταν πιο αδύναμο κ από το avent που έχω πάρει αλλά κ αυτό δεν μπορεί να μου κάνει καλά όλες τις αντλήσεις γιατί αντλώ αποκλειστικά κ φοβάμαι μη χάσω την γαλουχία μου. Δεν ξέρω που μπορώ να βρω να νοικιάσω ένα καλό θήλαστρο αν κ στην κλινική ούτε καν που ρώτησα. Μήπως μου φάνηκε ότι δεν αντλούσε καλά γιατί είχα ελάχιστο γάλα?? :cry:

εδω θα βρεις το σχετικο τοπικ για τα θηλαστρα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1857571#post1857571

η μια εταιρεια που εχει τα νοσοκομειακα θηλαστρα της medela,οπου μπορεις να επικοινωνησεις μαζι τους στο τηλ. 210-74.85.752 και θα τους βρεις στο ιντερνετ εδω: (παρε τηλεφωνο, νομιζω οτι μπορουν να σου στειλουν οπουδηποτε ενα θηλαστρο)

http://www.klinikum.gr/thilasmos/el/contact-us-new

για να σε βοηθησουν οι κοπελες ομως να διαλεξεις ενα θηλαστρο πρεπει να γραψεις μερικες πληροφοριες.. π.χ. ποσο μηνων εισαστε (καθε θηλαστρο κανει αλλη δουλεια) , αν μπορεις απαντησε στις παρακατω ερωτησεις για να εχουμε μια ιδεα τι γινεται..

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

οι πρωτες προσπαθειες με το θηλαστρο ειναι συνηθως αποτυχημενες.. σιγα-σιγα προσαρμοζεται το στηθος..το λιγο γαλα που εβγαλες δεν δειχνει σε καμια περιπτωση ποσο γαλα εχεις.. υπαρχουν γυναικες που ειχαν πολυ γαλα και δεν μπορεσαν να αντλησουν αποτελεσματικα με το θηλαστρο κι αλλες γυναικες που αντλουν και ταιζουν.

αν επιτρεπεται γιατι αντλεις μονο? μηπως η ''δυσκολια'' αυτη μπορει να λυθει και να μπορεις να θηλασεις και να μην αντλεις τουλαχιστον ολα τα γευματα αλλα ορισμενα?

83hKp3.png

εεετσι ακριβως ειναι...

παντως και στην Κλινικουμ που σε παραπέμπει η προλαλήσασα ξερουν να σου προτεινουν το θηλαστρο που ειναι καταλληλο για την περίπτωσή σου.

εεετσι ακριβως ειναι...

παντως και στην Κλινικουμ που σε παραπέμπει η προλαλήσασα ξερουν να σου προτεινουν το θηλαστρο που ειναι καταλληλο για την περίπτωσή σου.

σιγουρα ξερουν!! απλα της ζηταω πληροφοριες να μασ δωσει καθως και γιατι θελει θηλαστρο, μηπως υπαρχει καποιος τροπος να γλιτωσει τουλαχιστον την αποκλειστικη αντληση... γιατι οπως κι αν το κανεις ειναι λιγο κουραστικο...μηπως λοιπον ο λογος που θελει το θηλαστρο ειναι κατι που λυνεται διαφορετικα..:wink:

83hKp3.png

Paros Αντλώ μόνο γιατί μετά την καισαρική έχω τρομερό πρόβλημα με την πλάτη μου (κάνω φυσιοθεραπείες αλλά ακόμα τίποτα) το μωράκι μου είναι 25 ημερών κ ακόμα δεν μπορώ να το πάρω ούτε αγκαλιά(δεν φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις τους άλλους να το αγκαλιάζουν κ εσύ μόνο να το κοιτάς!)

οπότε ούτε λόγος για να το βάλω να θηλάσει.. έχω δοκιμάσει πολλές θέσεις αλλά δεν γίνετε με καμία. Το γάλα μου για τώρα τον φτάνει (120-150 σε κάθε άντληση,όσο είναι κ το γεύμα του) αλλά φοβάμαι αν συνεχίσω με το AVENT το χειροκίνητο ότι θα μειωθεί η ποσότητα...

Διαφημίσεις

περαστικα να ειναι ολα καλη μου!!!

λυπαμαι γι αυτο..

σιγουρα με το νοσοκομειακο θα ηρεμησεις πολυ..ειναι πολυ πιο ευκολο-γρηγορο και ειδικα με την διπλη ανληση..απλα αν μπορεις στειλε ενα πμ στην Αγλαια να την ρωτησεις για το θηλαστρο και κυριως για το προγραμμα των αντλησεων (ποσες φορες την ημερα, καθε ποσες ωρες και κυριως τι γινεται με τις βραδυνες αντλησεις)...

εκτος αν μας απαντησει καποια αλλη κοπελα..

επειδη τις πρωτες σαραντα μερες εδραιωνεται η γαλουχια να σου πουν τι να προσεξεις και πως να συνεχισεις μετα..

83hKp3.png

polina20, μη μασάς..υπομονή και περαστικά, όλα θα πάνε καλά!

Εγώ μόλις τελείωσα τη μεταμεσονύκτια άντληση...στις 7 ξανά...

:mrgreen:

Γέννησα διδυμάκια 31/12, είναι ακόμη στην εντατική, ούτε τα έχουμε αγγίξει...και αντλώ συστηματικά, γιατί θέλω να τα θηλάσω κανονικά μετά...'Εχω λοιπόν δοκιμάσει τις τελευταίες 10 μέρες 4 θήλαστρα, ως εξής:

1. Στο μαιευτήριο από την πρώτη μέρα, το νοσοκομειακό της ameda: δυνατό και το πιό αθόρυβο που δοκίμασα, ρυθμίζεις μόνη στο και τη συχνότητα "ρουφήγματος" και την ένταση. Η χοάνη μόνο ήταν σε στάνταρ μέγεθος και είχα ένα θέμα, η θηλή μου είναι μεγάλη και έμπαινε οριακά, οπότε τριβόταν στα τοιχώματα και πονούσε σχετικά...

2. Στο σπίτι, medela electric, δανεικό από την ξαδέλφη μου...καμία σχέση, έκανε και πολύ θόρυβο, ξεχνα το για την αρχή αν θες συστηματική άντληση...μόνο για περιστασιακή χρήση

3.Μετά νοίκιασα το οικιακό ηλεκτρικό της ameda, αντιστοιχο του νοσοκομειακού αλλά μικρότερο μέγεθος. Λίγο πιο θορυβώδες από το αντίστοιχο νοσοκομειακό, δυνατό, αλλά είχα το ίδιο θέμα με τη χοάνη (στενή).

4.Στο τέλος ευτυχώς μου έκοψε και κοίταξα στο site, στις συγκεντρωμένες συμβουλές της οσίας Αγλαίας :P για τα διάφορα θήλαστρα(ευχαριστώ Αγλαία !!!) και κατέληξα να νοικιάσω το νοσοκομειακό Medela symphony με εξαρτήματα για διπλή άντληση και με χοάνες σε μεγαλύτερο μέγεθος (27 mm αντί για το στάνταρ 24 mm). Δεν με ενοχλεί καθόλου (Αν εξαιρέσεις το να κρατάς ταυτόχρονα τα 2 μπιμπερό στο στήθος:?:-?) κάνει ελάχιστο θόρυβο και είναι διπλής φάσης (Γρήγορο στην αρχή και πιό αργό+πιό έντονο μετα). Ρυθμίζεται μόνο η ένταση και όχι η συχνότητα, αλλά όταν θέλω να αυξήσωβ τη συχνότητα το κλείνω και το ανοίγω ξανά, οπότε είναι οκ.

Αυτά από την πολύ πρόσφατη εμπειρία μου.

Εννοείται πως στην αρχή είναι ελάχιστο το γάλα, οπότε μην ανησυχείς...

Αλλά θα πρέπει να το κάνεις συχνά για να έρθει το γάλα κανονικά...κάθε 2,5 - 3 ώρες...να μην ξεχνιέσαι, εγώ είμαι με το ξυπνητήρι...& λείπουν και τα μωρά μου:-(:-(...αλλά τι καλύτερο μπορώ να τους κάνω τώρα από το να τους δώσω γαλατάκι ???

Ευτυχώς άρχισαν χθες να τρώνε...την τεράστια ποσότητα των 5-10 ml:p:p

Περαστικά με τη μέση σου...

dimitra.g να γινουν γρηγορα καλα τα μωρακια σου και να τα ''λιωσεις'' στις αγκαλιες!!!

θα συμφωνησω μαζι σου κι εγω οτι το νοσοκομειακό Medela symphony ειναι παρα πολυ καλο -το ιδιο ειχα κι εγω -..κι ειδικα με την διπλη αντληση θα κανει τρομερη δουλεια! και καλα εκανες και τονισες οτι υπαρχουν διαφορετικες χοανες για να εχει το γνωριζει..

polina20 φανταζομαι οτι εχεις δοκιμασει να θηλασεις ξαπλωμενη στο πλαι μηπως και σε βολευει..

κοριτσια υπομονη! κανετε οτι καλυτερο μπορειτε για τα μωρα σας και θα πρεπει να ειστε περηφανες γι αυτο!! απλα χρειαζεται λιγος χρονος παραπανω για να τα εχετε αγκαλιτσα σας!!

83hKp3.png

dimitra Πόσο νοίκιασες το νοσοκομειακό Medela symphony?? Μήπως με συμφέρει να αγοράσω ένα καλύτερα? γιατί προβλέπετε να το χρησιμοποιώ για πολύ καιρό ακόμα!! Υπομονή για τα μωράκια σου κ θα έρθει η μέρα να τα λιώσουμε στην αγκαλιά μας..

Διαφημίσεις

dimitra Πόσο νοίκιασες το νοσοκομειακό Medela symphony?? Μήπως με συμφέρει να αγοράσω ένα καλύτερα? γιατί προβλέπετε να το χρησιμοποιώ για πολύ καιρό ακόμα!! Υπομονή για τα μωράκια σου κ θα έρθει η μέρα να τα λιώσουμε στην αγκαλιά μας..

στην αθηνα το ενοικιασα 60 ευρω τους δυο πρωτους μηνες και μετα 40 ή 30 για καθε επομενο -δεν θυμαμαι γιατι το κρατησα 3 μηνες-. δεν νομιζω οτι αγοραζονται το κοστος ειναι απαγορευτικο..

83hKp3.png

Εγώ μόλις τελείωσα τη μεταμεσονύκτια άντληση...στις 7 ξανά... Γέννησα διδυμάκια 31/12, είναι ακόμη στην εντατική, ούτε τα έχουμε αγγίξει...και αντλώ συστηματικά, γιατί θέλω να τα θηλάσω κανονικά μετά...

Να σου πω κατ' αρχήν ένα τεράστιο μπράβο γι' αυτό που κάνεις!

...και κατέληξα να νοικιάσω το νοσοκομειακό Medela symphony ...Δεν με ενοχλεί καθόλου (Αν εξαιρέσεις το να κρατάς ταυτόχρονα τα 2 μπιμπερό στο στήθος)

Μπορείς να τα κρατάς με ένα χέρι: φέρνεις τον βραχίονα του αριστερού χεριού κάτω από την ένωση με το σωληνάκι και στηρίζεις από εκεί το αριστερό μπιμπερό - με τα δάχτυλά σου (του αριστερού χεριού) φτάνεις να πιάσεις το δεξί μπιμπερό. Το δεξί χέρι είναι ελεύθερο!

Ρυθμίζεται μόνο η ένταση και όχι η συχνότητα, αλλά όταν θέλω να αυξήσωβ τη συχνότητα το κλείνω και το ανοίγω ξανά, οπότε είναι οκ.

Με το "συχνότητα" μήπως εννοείς τη φάση της διέγερσης, όταν βγάζει τις σταγονίτσες στην οθόνη; Αρκεί να πατήσεις το (δεξί) κουμπί με το βελάκι προς τα κάτω και τις σταγόνες και ξαναγυρνάει στη φάση της διέγερσης - δεν χρειάζεται να το ανοιγοκλείνεις.

EvaMd ευχαριστώ για τα tips!

Polina20, εκτός από την ενοικίαση θα πρέπει να αγοράσεις και το μονό ή διπλό σετ με τη χοάνη και το μπιμπερό (είναι ατομικής χρήσης, δεν θα το επιστρέψεις) 25 ? το μονό και 35 το διπλό - αν χρειαστείς χοάνη σε διαφορετικό μέγεθος από το στάνταρ, είναι επιπλέον 7 ευρώ η μία...

νομιζω στις αγγελιες πουλαει μια κοπελα... το βρηκα, αυτο http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=75115 αν εχω καταλαβει καλα ειναι νοσοκομειακη μαρκα, και αν οι τιμες ειναι αυτες που διαβαζω παραπανω που λετε για ενοικιαση ισως σε συμφερει να το αγορασεις καλυτερα...

επισης πουλιεται κ αυτο το οποιο το εχω κι εγω και σε σχεση με αυτο που χαν στο μαιευτηριο (το οποιο δε το αντεχα με τιποτα πανω μου πονουσε τρομερα) ηταν μια οαση...http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=78732

(δεν εχω σχεση με τις κοπελες που τα πουλανε απλα ειχα λιγο χρονο κ ειπα μηπως βοηθησω!)

να σου ζησει το μωρακι και ευχομαι να στρωσει η μεση σου!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Paros Αντλώ μόνο γιατί μετά την καισαρική έχω τρομερό πρόβλημα με την πλάτη μου (κάνω φυσιοθεραπείες αλλά ακόμα τίποτα) το μωράκι μου είναι 25 ημερών κ ακόμα δεν μπορώ να το πάρω ούτε αγκαλιά(δεν φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις τους άλλους να το αγκαλιάζουν κ εσύ μόνο να το κοιτάς!)

οπότε ούτε λόγος για να το βάλω να θηλάσει.. έχω δοκιμάσει πολλές θέσεις αλλά δεν γίνετε με καμία. Το γάλα μου για τώρα τον φτάνει (120-150 σε κάθε άντληση,όσο είναι κ το γεύμα του) αλλά φοβάμαι αν συνεχίσω με το AVENT το χειροκίνητο ότι θα μειωθεί η ποσότητα...

Polina να σου ζησει το μωρακι σου.Τα ml που βγαζεις ειναι παρα πολυ καλη ποσοτητα, φροντισε ομως να προμηθευτεις συντομα ενα νοσοκομειακο θηλαστρο.Καθε αλλο θηλαστρο εκτος του νοσοκομειακου απευθυνεται σε μητερες που εχουν εδραιωσει γαλουχια και θελουν να αντλησουν περιστασιακα και οχι συστηματικα.

Προσπαθησε οσο μπορεις τουλαχιστον ενα - δυο γευματα να εχεις το μωρο στο στηθος, γιατι πιθανον να εχεις προβλημα αν συνηθισει στη ροη του μπιμπερο.

Ισως εχεις δοκιμασει,αν οχι προσπαθησε να θηλασεις ξαπλωμενη, π.χ αν εχεις το μωρο αριστερα, με το αριστερο σου χερι πισω απο το κεφαλι σου ακουμπησμενο σε ενα δυο μαξιλαρια (οσα σε βολευουν), και το μωρο διπλα σου στο κρεβατι,ισως πανω σε ενα μαξιλαρι ωστε να φτανει το στηθος σου.

Σου ευχομαι να βρειτε συντομα το ρυθμο σας :-P

Για οποια απορια εδω ειμστε παλι;)

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

νομιζω στις αγγελιες πουλαει μια κοπελα... το βρηκα, αυτο http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=75115 αν εχω καταλαβει καλα ειναι νοσοκομειακη μαρκα, και αν οι τιμες ειναι αυτες που διαβαζω παραπανω που λετε για ενοικιαση ισως σε συμφερει να το αγορασεις καλυτερα...

επισης πουλιεται κ αυτο το οποιο το εχω κι εγω και σε σχεση με αυτο που χαν στο μαιευτηριο (το οποιο δε το αντεχα με τιποτα πανω μου πονουσε τρομερα) ηταν μια οαση...http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=78732

(δεν εχω σχεση με τις κοπελες που τα πουλανε απλα ειχα λιγο χρονο κ ειπα μηπως βοηθησω!)

να σου ζησει το μωρακι και ευχομαι να στρωσει η μεση σου!

Οχι αυτα δεν ειναι νοσοκομειακα θηλαστρα και δεν κανουν για την περιπτωση της Polina.

Οι τιμες των νοσοκομειακων ειναι αρκετα τσιμπημενες και εκτος αυτου δεν πωλουνται καν, τουλαχιστον εκει που ρωτησα εγω.

..μαμα τωρα ξερω..