Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλτσχαιμερ?

maria1976

Recommended Posts

λοιπον θα σας πω τον πονο μου.

εχω αρχισει να ανησυχω τον τελευταιο καιρο μιλαω και πραγματικά λεω αλλα των αλλων. δεν μπορω να ολοκληρωσω μια προταση χωρις λαθος.παντα ειχα αυτο το προβλημα αλλα τωρα παρα παει. μπερδευω τα ονοματα των συναδελφων, λεω της μικρης σημερα πριν φυγω για την δουλεια:' η δουλιτσα πρεπει να παει στην μαμα σε λιγο αγαπη μου' εμεινε το παιδι και με κοιταγε. αυτο μου συμβαινει διαρκως ο αντρας μου με κοροιδευει αλλα ανησυχω. πρεπει να το ψαξω μηπως τα 4 χρονια χωρις υπνο εχουν αρχισει να με πειραζουν δεν ξερω νομιζω οτι το μυαλο μου σκεφτεται διαρκως πραγματα και οταν παω να μιλησω μπερδευομαι τι να πω.

το εχει παθει καμια σας αυτο?

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

Εγω ονόματα δε θυμάμαι ΠΟΤΕ!!! Φαντάσου όταν τα είχα με τον άντρα μου στις πολύ αρχές, τον έλεγα με 1002 ονόμτα, εκτός από Νίκο! Και γενικά ονόματα δε θυμάμαι, μπορεί να μού συστηθείς τώρα και να σε ρωτήσω ''Πώς είπαμε σε λένε;;;;'':mrgreen:

Κι εγώ ξεκινάω μια συζήτηση και πριν καν ολοκληρώσω σταματάω και σκέφτομαι, ''Πού ήθελα να καταλήξω;;;''

Επίσης, φοράω τα γυαλιά μου και τα ψάχνω, κρατάω το μπιμπερό και το ψάχνω κι ένα σωρό άλλα.... Ξεχνάω και πού παρκάρω (αν αυτό σε βοηθάει...):roll:

Πάω μέχρι το σαλόνι για να κάνω μια δουλειά και μόλις φτάσω σκέφτομα ''Τί ήθελα τώρα εγώ;;;'', ξεχνάω ραντεβού και στήνω κόσμο....

Σού φτάνουν ή θες κι άλλα;;;;;:mrgreen:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Μαρία μου, αυτό ακριβώς που περιγράφεις το έπαθε η κολλητή μου, που έκανε δυο μωρα με διαφορά 19 μήνες...

Μην ανησυχείς, άμα αρχίσεις να κοιμάσαι σαν άνθρωπος, σε κανα 6μηνο θα έχεις στρώσει.

τι να πω βρε παιδια ελπιζω αλλα πραγματικα με εχει αγχωσει μιλαω και με κανεναν γνωστο και φοβαμαι μην πεταξω καμια κοτσανα!!!

εχω παραμελησει και τον εαυτο μου τον τελευταιο καιρο με τα παιδια την δουλεια και σκεφτομαι οτι θα με βλεπουν ολοι καπως.

τι να πω ελπιζω να τα βαλω σε μια ταξη γιατι δεν με βλεπω καλα.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

Εγω ονόματα δε θυμάμαι ΠΟΤΕ!!! Φαντάσου όταν τα είχα με τον άντρα μου στις πολύ αρχές, τον έλεγα με 1002 ονόμτα, εκτός από Νίκο!

και εγω το ειχα βρε παιδι μου

στο πρωτο ραντεβου με τον αντρα μου του ειπα την ατακα:

''τον εχουν πετυχει τον φακο μου!!!??!!''

αλλα τωρα πολλες φορες; τα λεω και δεν το καταλαβαινω με κοιταει ο αλλος με απορια και εγω σκεφτομαι οχ τι να ειπα παλι

l86Tp3.png d6AUp3.png

Ένα θα σού πω.... Είχα πάει στην εφορία και παράλληλα μιλούσα στο τηλέφωνο με τον άντρα μου, ώσπου χτύπησε κάποιο κινητό με το τραγούδι του Πλιάτσικα ''Αν θα μπορούσα το κόσμο να αλλάζα, θα ξανέβαφα γαλάζια τη θάλασσα'', και αντί να πω στον άντρα μου ''Έχει πολύ κόσμο στην εφορία'', τού λέω ''Άσε έχει πολλή θάλασσα εδώ''

iyuNp3.png4hNCp3.png

Κοριτσι μου γιατροπορευσα μεχρι θανατου ανθρωπο με Αλσχαιμερ.....κουρασμενη εισαι......τραβα κοιμησου.....και εγω πρεπει να παω να κοιμηθω.....ειμαι 1 εβδομαδα καθε μερα 4 ωρες υπνου........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Είναι 1000% λόγω κούρασης και αυπνίας.Εγγυημένο.Το έχουμε πάθει και η θεία μου και εγώ,λόγω του ότι φροντίζουμε επί χρόνια την άρρωστη μάνα μου.Ειδικά η θεία μου που δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου,είναι σαν αποχαμένη ώρες ώρες.Και εμένα αν με διακόψεις την ώρα που πάω να πω κάτι,δεν θυμάμαι πια τίποτα.Πλέον ξεχνάω στιγμιαία τα πάντα.Αλλά δεν ανησυχώ,γιατί σκέφτομαι να φτιάξω ένα ταμπελάκι και να γράφει πού να με επιστρέψουν όταν το χάσω τελείως.

Προσπαθήστε να κοιμάστε όσο πιο πολύ γίνεται.Ξέρω ότι είναι δύσκολο με τα μωρά σας,αλλά η έλλειψη ύπνου έχει πολύ άσχημες συνέπειες,πέρα από την προφανή κούραση.

maria1976,

αλτσχάιμερ δεν είναι, ελπίζω δηλαδή :rolleyes: .

Κι εγώ, σε σχέση με παλιότερα, δεν μπορώ να συγκεντρώσω εύκολα το μυαλό μου - ν' ανακαλέσω πληροφορίες - να θυμηθώ πρόσωπα / τηλέφωνα - μια δυο φορές δεν μπορούσα να προσανατολιστώ σε δρόμους που ξέρω πολλά χρόνια :mrgreen:

Νομίζω πως σ' αυτό το "χάσιμο" παίζουν σημαντικό ρόλο τα κινητά και η (κατα)χρηση τους (καθώς και ασύρματα τηλέφωνα, κομπιούτερ, κ,λ.π.).

Όσο για την έλλειψη ύπνου, άστο δεν παλεύεται. Αυτό από μόνο του, είναι λόγος ικανός για να είσαι έτσι (πόσο μάλλον εσύ που λες ότι τόχες κι από πριν). Προσπάθησε να ξεκουραστείς!:wink:

Αν και καμιά φορά σκέφτομαι... πως απλά το μυαλό έχει παραγεμίσει και κάνει delete τις (περιτττές) πληροφορίες για να μπορέσει ν' ανταπεξέλθει...:roll:

Μαρία καλημέρα! Μια φίλη μου το είχε πει πετυχημένα νομίζω: "Αν αναρωτιέσαι που έβαλες τα κλειδιά, τότε είσαι απολύτως φυσιολογική. Όταν αρχίσεις να αναρωτιέσαι τι είναι κλειδί, τότε ν'αρχίσεις να ανησυχείς....":lol:Καλή ξεκούραση!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Νομίζω ότι είναι από την κούραση, το πρώτο εξάμηνο μετά την γέννηση της κόρης μου ήμουν και εγώ κάπως έτσι, δεν μπορούσα να ολοκληρώσω φράσεις, χτυπούσα πάνω σε έπιπλα στο σπίτι, μου πέφταν πράγματα που κρατούσα από τα χέρια. Είχα αρχίσει να φοβάμαι μέχρι και νευροεκφυλιστικό νόσημα μήπως είχα πάθει. Τελικά έκανα εξετάσεις σε νευρολόγο να μου φύγει η ιδέα αλλά μπορώ να σου πω οτί μετά το 9μηνο τα πράγματα ηρέμησαν και επανήρθα στα φυσιολογικά μου.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Αν δεν διάβαζα το φόρουμ θα πίστευα κι εγώ ό,τι κι εσύ! Μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν ξεχνούσε τίποτα... ήξερα για παράδειγμα τι υπάρχει σε κάθε φολντερ της δουλειάς και είναι χιλιάδες. Δεν ξεχνούσα ονόματα δεν ξεχνούσα πότε και που και φυσικά δεν ξεχνούσα αριθμούς!

Όλα αυτά προ εξωσωματικών! Μετά τις εξωσωματικές και μετά τη γέννα και τώρα κύριως που έχω και την αϋπνία... απλά...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Έφυγε ανεπιστρεπτί!

Ονόματα; Ποια ονόματα; Το μόνο όνομα που θυμάμαι είναι το δικό μου και του παιδιού μου... του άντρα μου παίζεται!

Να μην σας περιγράψω τι γίνεται στη δουλειά που αν μου έρθει διόρθωση για δουλειά που είχα κάνει πριν από 2 μέρες ψάχνω σαν χαζή όλο το δίκτυο για να το βρω χειροκίνητα γιατί για να χρησιμοποιήσω το search θα έπρεπε να θυμάμαι το όνομα!

Ύπνος, ύπνος και ξεκούραση! Άρα μνήμη μου καλή θα σε ξαναδω σε καμια 10αριά χρόνια (ελπίζω)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Ξυπνάω το πρωί και φεύγω για το γραφείο.

Σταματάω στο περίπτερο να αγοράσω τσιγάρα.

Λεω στον περιπτερά : "Καλημέρα, ένα καπουτσίνο μέτριο".

Εχω να κοιμηθώ ολόκληρη νύχτα.... ασε δε θυμάμαι τώρα να σου πω...

Τυχαίο??? Δε νομίζω????

Φρέσκο πράμα.....

Εχτές βράδυ δεν έβαλα το αμάξι στο γκαράζ και πάρκαρα στο δρόμο, λίγο πιο κάτω από το σπίτι. Το πρωί ξεκινάμε να πάμε με το μωρό βόλτα...πάω στο γκαράζ πουθενά το αμάξι...Βγαίνω στο δρόμο, το αμάξι δεν ήταν έξω από το σπίτι...Πανικοβάλλομαι ''Μου έκλεψαν το αμάξι'' σκέφτομαι... Παίρνω τηλέφωνο τον άτρα μου και μέσα στις φωνές λέω ''Μου έκλεψαν το αμάξι!!!!'' και με μια ήρεμη φωνή ακούω από μέσα να μου λέει ''Έχεις παρκάρει στη γωνία''...:oops::oops::oops:

iyuNp3.png4hNCp3.png

προσπάθησε μόνη σου να κάνεις ασκήσεις για το μυαλό σου..

πχ σταυρόλεξο ή σουντόκου ή ακόμα κ να ενώνεις τελείες με σειρά αριθμών..

επίσης, πάρε "άδεια" κ φύγε ένα σ/κο μόνη σου αν είναι εφικτό κ κοιμήσου ώρες πολλές κ ξεκουράσου...

Ρε σεις... μήπως μας χαλάει το πολύ... parents? :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Λες βρε aeriκάκι? Εγώ πολλές φορές το έχω σκεφτεί... γιατί μπορεί να μη γράφω πολύ, αλλά είμαι όλη μέρα στη δουλεια on line και σας διαβάζω. Πολύ καμένη λέμεεεεεεεε!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Ρε σεις... μήπως μας χαλάει το πολύ... parents? :lol:

Μπα... δε λες καλά που έχουμε και το παρεντς και ξελαπικάρουμε;

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Μωρέ λέω και το πάλι καλά αλλά προβληματίζομαι κιόλας! Δεν μπορεί πάντως να μας κάνει καλό όλη αυτή η έκθεση στο "φως"! Σίγουρα κάπου μας πειράζει ;) και δεν έχει να κάνει με την οθόνη αν είναι καλή ή όχι αλλά με τη φωτεινότητα και το διάβασμα...

Το σίγουρο είναι ότι μια βλάβη στα μάτια αργά ή γρήγορα θα την αποκτήσουμε ακόμα κι όσες δεν έχουμε :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...